Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 138
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Kot per kuriozitet ti je i krishtere apo ateist?
    pergjigju pytjes time

i krishter nuk jam vi prej familje muslimane jam ateist
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    pergjigju pytjes time

i krishter nuk jam vi prej familje muslimane jam ateist
    Nuk ka asnje verset Kuranor qe te thote lejohet te martoheni me kushurinjte.
    Nese ti e gjen qofte edhe nje te tille atehere une do behem si ty ateist , dakort?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Muslimanet Sami i kuptojne shume mire miresjellejet si p.sh Mr. Mrs. Dr. etj. Kurse fjalen ''teala'' qe i drejtohet Allahut e kane te veshtire ta mesojne.
    A nuk meriton Zoti krijuesi i gjithesise nje titull si teala ( i lartesuari)?

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nuk ka asnje verset Kuranor qe te thote lejohet te martoheni me kushurinjte.
    Nese ti e gjen qofte edhe nje te tille atehere une do behem si ty ateist , dakort?
    un skam me u fut kerkimeve tash megjithse ktu en forum e pat pru dikush

por e di 100% te sigurt se te gjith arabet (jo vec nga arabia saudite) martohen me kushrinat e para. po ashtu edhe turqit kam shembuj konkret per te dy.

edhe ksaj pytje smu pergjigje nuseve te mixhallarve dhe dajave. ato nuk jan gjak. edhe atyne duhet tu ruhemi?

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    ahahahahahahahahahahaha sdi cka me te than tjeter lol

po ma shpjego pak dhe ket lol ne islam lejohet martesa me kushrij te pare mos dhe prej tyne duhet me u nda tash.
    Derjans,

Un jam musliman, mos dhenja e dores eshte dicka personale e cila lidhėt me ngritjen e devotshmeris. Ne familjen time te gjithe flasim per dore, te gjithe jemi besimtar, disa praktikues e disa jo. Por asnjeri nuk thot per tjetrin se ky po e tepron, jo, secili sipas nivelit te besimit.

Martesa me kusherina, lejohėt. Por nuk eshte urdher qe ti patjeter duhesh, lejohet, e nuk preferohet ose impunohet. Tek ne si shqiptar, kjo gje s'ka ndodhur kurr dhe as qe besoj se do te ndodhe ndonjehere. Por ka popuj qe kjo eshte tradit e lasht si ne azi, apo edhe ne evrope ne disa vende te ndryshme ku pershkaqe trashegimie, ata martohen e jan martuar me te aferm. Keto jan limite/kufinje qe nuk guxon mi tejkalue ! Ne jemi larg ketyre limiteve, pasiqe as me te fshatit nuk martohem dhe ne rast se ata kan ndrruar vendbanime, shkon qe deri ne 7 hallka/gjenerata, nuk martohemi pasiqe kemi lidhje gjaku. (kjo eshte filozofia tradicionale, e cila nuk bie ndesh me konceptet fetare)

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Derjans,

Un jam musliman, mos dhenja e dores eshte dicka personale e cila lidhėt me ngritjen e devotshmeris. Ne familjen time te gjithe flasim per dore, te gjithe jemi besimtar, disa praktikues e disa jo. Por asnjeri nuk thot per tjetrin se ky po e tepron, jo, secili sipas nivelit te besimit.

Martesa me kusherina, lejohėt. Por nuk eshte urdher qe ti patjeter duhesh, lejohet, e nuk preferohet ose impunohet. Tek ne si shqiptar, kjo gje s'ka ndodhur kurr dhe as qe besoj se do te ndodhe ndonjehere. Por ka popuj qe kjo eshte tradit e lasht si ne azi, apo edhe ne evrope ne disa vende te ndryshme ku pershkaqe trashegimie, ata martohen e jan martuar me te aferm. Keto jan limite/kufinje qe nuk guxon mi tejkalue ! Ne jemi larg ketyre limiteve, pasiqe as me te fshatit nuk martohem dhe ne rast se ata kan ndrruar vendbanime, shkon qe deri ne 7 hallka/gjenerata, nuk martohemi pasiqe kemi lidhje gjaku. (kjo eshte filozofia tradicionale, e cila nuk bie ndesh me konceptet fetare)
    kaq kisha un per ket teme. bravo.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Princesha ha dajak me mire! Angmokio ste vjen inat qe ofendon intelligencen tende me keto idera absurde. Te jesh I edukuar sot eshte perplasje e madhe Kjo qe I Ben vetes me gjera te tilla nonsense te shkruara Kastile per nje grup te caktuar njerezish. Lere o burre I dheut fene . Merru me gjera te bukura ne jete qe makes sense . Jeta eshte e shkurter.
    Pink , inteligjence nuk eshte te dalesh kundra llogjikes dhe parimeve te nje besimi. E kam provuar dhe ate jeten tjeter jashte kornizave te te qenurit fetar ndoshta me teper se shume anetare qe bejme gam gam ketu. E kam provuar fallsitetin e takimeve mashkull femer duke u puthur faqe me faqe dhe pas disa ditesh ne motel.
    Une besoj se Zoti ai qe na ka krijuar e njeh me se mire natyren njerezore. I njeh epshet dhe deri ku shkon fantazia seksuale e mashkullit dhe e femres dhe pikerisht per te ndaluar keto faza ka vendosur nje hendek.

Une e kam jeten shume te bukur e nderuar Pink, duart te cilet kam mall e dashuri te shtrengoj jane ato duart e nenes dhe gruas time . Mua sme ndalon feja te kem miqesi e shoqeri qofte dhe te komunikoj me nje femer por me nje distance te cilen nuk duhet kaluar.
    Jeta qe bej tani e nderuar Pink eshte si nata me diten e krahasuar me ate qe beja para disa vitesh. Tani dij te respektoj veten time si dhe i le vend per respekt prej te gjithe shokeve dhe miqve te shumte qe me rrethojne.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    un skam me u fut kerkimeve tash megjithse ktu en forum e pat pru dikush

por e di 100% te sigurt se te gjith arabet (jo vec nga arabia saudite) martohen me kushrinat e para. po ashtu edhe turqit kam shembuj konkret per te dy.

edhe ksaj pytje smu pergjigje nuseve te mixhallarve dhe dajave. ato nuk jan gjak. edhe atyne duhet tu ruhemi?
    Me kushurira martohen dhe Hebrenjte dhe ne Bible plot profete jane martuar. Ne Islam nuk thuhet me asnje verset Kuranor po te them dhe te sfidoj nese ma gjen qe te thote ju lejohet te martoheni me kushurinjte.
    Arabet apo Turqit kane zakonet e tyre , mos ngaterro zakonet e popujve me islamin.

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    angomiko e kam pas kujtu se je dicka me i zgjut

simas thanjeve tuja ktu cdo femen e mashkull qe i japin doren njoni tjetrit kan perfundu neper motele.
    e ky asht ni far ofendimi per 98% te shqiptarve te pakten.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    angomiko e kam pas kujtu se je dicka me i zgjut

simas thanjeve tuja ktu cdo femen e mashkull qe i japin doren njoni tjetrit kan perfundu neper motele.
    e ky asht ni far ofendimi per 98% te shqiptarve te pakten.
    Leri sarkazmat feminore te dija me te zgjuar apo me budalla se jane te dale mode.

Derjans mos me bej cunin e mamit se e di une trurin e mashkullit. Kur shikon nje femer te bukur nuk shikojme rrobat por i bejme skanim, dhe gjeja e vetme qe na shkon ne mendje eshte sikur ta kem ne shtrat , nese ti se ke pas ne mendje asnjehere kete atehere shko e vizito hormonet se ke c'rregullime.

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •