Close
Faqja 9 prej 26 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 254
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po ky 'shqiptari' c' bente mes 'grekeve' ? . Sepse me ngjajne gjithmone si te sajuar keto artikujt e gazetave atje.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    cjane keto qe thua???? po ne himare perjetesisht kane folur greqisht. ato plakat nga 80 vjec vetem gr flasin qe nuk kane qene ne emigracion., dhe ne kohen e xhaxhit po
    greqisht flisnin.
    Aqille......na shkruaj mbiemrat e disa familjeve himariote qe ti mendon se Jane greke

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    plan ekonomii si do shpetoj spahiziu himarn dhe shqiprin ka?? apo komit cetash neper male ripa ripa . ah kjo luga bosh
    me mir se nje aleanc t'zez nuk kish si me endrru greku per shqiptart
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga shofer Lexo Postimin
    himara eshte toke labe, para disa shekujsh, vellezerit tane toske labe mikpriten shqiptaret nga veriu, pothuaj te gjithe himarjotet kane origjine mirditore dhe nga veriu i shqiperise, o koktul greqie.
    dhe bollano eshte nga veriu i shqiperise.

ne himare greqishtja flitet me aksent te huaj.

te flasesh nje gjuhe te huaj nuk te ben grek.
    po gjuha eshte identitet o shofer i dijes, se po ti bejne DNA-ne shqiptareve kush e di se c`race dalin.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Aqille......na shkruaj mbiemrat e disa familjeve himariote qe ti mendon se Jane greke
    nuk mendoj une, por mendojne ata. une nuk kam te drejte ti ngjis etiketa kombetare sipas deshires time.
    asnjeri nuk e ka kete te drejte.

po gjuha eshte identitet o shofer i dijes, se po ti bejne DNA-ne shqiptareve kush e di se c`race dalin.
    Gjuha sot nuk tregon identitet! Ndoshta dikur po, mirepo levizjet e medha te popujve, nderthurjet e besimeve fetare, ekzistenca e kufinjve shteterore jo sipas atyre etnike etj e kane ulur vleren e gjuhes se mjet qe percakton nje identitet te caktuar.

Bie fjala nje libanez qe jeton ne Greqi dhe flet greqisht, çfare eshte ai, grek?

Miliona turq qe jetojne dhe punojne ne Gjermani, ndoshta jane qytetare gjermane, por nuk kane nje identitet kombetar gjerman.

Ndersa Himara eshte nje rast nga dhjetera raste te tilla ne rajon, ku kushtet e izolimit gjeografik, rrethanat historike dhe besimi fetar kane luajtur nje rol te dores se pare, per te krijuar nje "identitet" lokal himariot, qe dikush e shfrytezon paturpesisht per te bere lojen e dikujt tjeter, qe nuk ka reshtur se luajturi per te mbajtur te ndezur gjendjen e nje konflikti te perhershem me shqiptaret.

Himara eshte nje loje shume e vjeter, qe i ka fillesat ne kohen e shkeputjes se asaj qe sot Greqi nga ish-Perandoria Otomane! E ashtuquajtura Megaloidhe eshte nje fantazem, qe ndoshta tremb vetem hijet e nates qe levizin neper varrezat andej e ketej kufinjve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 21-11-2012 më 15:14

ka shume qe nuk di Akili-A,

nga shenimet e Evlia Celebise dihet qe nje pjese e mire e grekeve ishin islamizuar ne mase dhe qe martoheshin me skllever nga afrika qe i bente shume pershtypje autorit te shkrimevene ne ditarin e tij te shenimeve qe ai e mbante ku do qe ai shkonte , biles ne nje vend te librit te tij ne lidhje me peloponezin ai thote qe gjeti disa greke qe e lexonin Kuranin ne menyre te perkryer dhe biles njeri e dinte Kuranin permnedesh ...sot ne greqi nuk do te gjesh greke myslimane , pasi kisha greke ka bere me kohe rikthimin e grekeve ne otodokse ...por mund te dallohen mbiemrat islamike qe kane pasur paraardhesit e ketyre grekeve te sotem qe jane trasheguar deri me sot si psh..Osmanis..Xhelalis...Dautis..Karaxhaferris...e tj etj pa fund si keto ..qe disa genjehen nga S-ja mbrapa dhe mendojne se jane mbiemra greke ..por ne fakt jane mbiemrat e stregjysherve e katergjysherve qe ishin myslimane greke ....
    ne Krete flitesh arabisht asokohe pasi edhe pse dinin greqisht banoret e Kretes flitnin si gjuhe te tyre ne shtepite e tyre arabishten, pasi arabishten e kishin gjuhen e nenes ...
    te keshilloj te lexosh librin:Οδοιπορικό στην Ελλάδα (1688-1671) nga Εβλιγιά Τσελεμπί per zonat e : Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου, Κρήτη, νησιά Αιγαίου...aty e merr vesh mire DNA-ne e grekeve dhe lexo pastaj shkrimet e udhetimit te tij ne shqiperi se cfare thote per shqiptaret....do te shohesh se kush e ka ADN-ne e paster e kush jo...
    http://www.britishcouncil.org/gr/gre...exhibition.htm
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-11-2012 më 15:37
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Besimtar Musliman
    Anëtarësuar
    08-11-2012
    Postime
    23
    Shteti shqiptar po te jet shtet me b.0le shkon dhe e ngjyros tere Himaren me flamur kuq e zi.
    أشهد أن لا إله إلاَّ الله و أشهد أن محمد رسول الله

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    ka shume qe nuk di Akili-A,

nga shenimet e Evlia Celebise dihet qe nje pjese e mire e grekeve ishin islamizuar ne mase dhe qe martoheshin me skllever nga afrika qe i bente shume pershtypje autorit te shkrimevene ne ditarin e tij te shenimeve qe ai e mbante ku do qe ai shkonte , biles ne nje vend te librit te tij ne lidhje me peloponezin ai thote qe gjeti disa greke qe e lexonin Kuranin ne menyre te perkryer dhe biles njeri e dinte Kuranin permnedesh ...sot ne greqi nuk do te gjesh greke myslimane , pasi kisha greke ka bere me kohe rikthimin e grekeve ne otodokse ...por mund te dallohen mbiemrat islamike qe kane pasur paraardhesit e ketyre grekeve te sotem qe jane trasheguar deri me sot si psh..Osmanis..Xhelalis...Dautis..Karaxhaferris...e tj etj pa fund si keto ..qe disa genjehen nga S-ja mbrapa dhe mendojne se jane mbiemra greke ..por ne fakt jane mbiemrat e stregjysherve e katergjysherve qe ishin myslimane greke ....
    ne Krete flitesh arabisht asokohe pasi edhe pse dinin greqisht banoret e Kretes flitnin si gjuhe te tyre ne shtepite e tyre arabishten, pasi arabishten e kishin gjuhen e nenes ...
    te keshilloj te lexosh librin:Οδοιπορικό στην Ελλάδα (1688-1671) nga Εβλιγιά Τσελεμπί per zonat e : Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου, Κρήτη, νησιά Αιγαίου...aty e merr vesh mire DNA-ne e grekeve dhe lexo pastaj shkrimet e udhetimit te tij ne shqiperi se cfare thote per shqiptaret....do te shohesh se kush e ka ADN-ne e paster e kush jo...
    http://www.britishcouncil.org/gr/gre...exhibition.htm
    sipas kesaj teorie qe thua, i bie qe 70% e shqip ne shqiperi dhe 90% e kosovareve te jene turko-arab??? te fala nga Atifete Jahjaga.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga @0o0@ Lexo Postimin
    Shteti shqiptar po te jet shtet me b.0le shkon dhe e ngjyros tere Himaren me flamur kuq e zi.
    Nuk ka nevoje te ngjyrosin Himaren kuq e zi. Mjafton t'i tregoj vendin grek injorantit, arrogantit, qe po si pelqeu flamuri shqiptar le te kthehet andej nga ka ardh. Ketu ligjin e bejne shqiptaret dhe jo greket! Pronesia e dy mureve nuk te jep te drejten te fyesh nje komb!
    Feelings change - memories don't.

Faqja 9 prej 26 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •