Hebrenjte komandojne mediat dhe shtetin Shqiptar?
Po kalojne shume dite kur mediat nderkombetare jane fokusuar tek tmerri dhe masakrat qe po ndodhin prej Izraelit ndaj Palestinezeve dhe cuditerisht disa media ne ze ne Shqiperi qendrojne indiferente ndaj ketij realiteti. Une jam i abonuar tek PressDaily ku ekzistojne 3 gazeta te perditshme ditore me me ne ze ne Shqiperi sikur Gazeta Shqiptare, Shekulli dhe Panorama dhe asnjera prej ketyre gezetave nuk i dedikon qofte dhe dy fjale per konfliktin me mizor sot ne bote. Para disa vitesh flitej se shume gazeta ne Shqiperi sponsorizohen prej Sorrosit qe njihet si nje Hebre i pasur qe mbron kudo ne bote kauzen Izraelite. Fillimisht kur e degjova kete lajm isha shume skeptik por ditet e fundit jam bindur plotesisht per vertetesine e ketij fakti. Teksa shikoj se e gjithe bota i kushton faqe te tera kesaj mizorive qe po i ndodh popullit Palestines , pseudo gazetaret Shqiptare te shitur per disa leke te qelbura shesin Shqiptaret duke i mohuar lexuesit pasqyrimin e lajmit me te klikuar per momentin ne te gjithe boten.
Ajo qe te deshperon akoma me teper eshte qendrimi absurd dhe i njeanshem i qeverise Shqiptare qe deri tani ka dale vetem me nje version zyrtar ai i se ciles denon terrorin nga Palestinezet dhe nuk ben asnje koment per vrasjen e 10-rave te pafajshmeve nga ana e agresoreve Izraelite.
Nga krahu tjeter bie ne sy denimi qe po i bejne kesaj mizorie shtete si Kanadaja, Kina, Maqedonia, Greqia e Jemeni duke e krahasuar ate qe po ndodh ne Gaza si nje holokaust.
Krijoni Kontakt