Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Dajlan Lexo Postimin
    Ky turp eshte ne vazhden e vendimeve arbitrare ndaj investitorit me te madh ne Shqiperi. Cdo gje filloi me Entin Rregullator te Energjise vazhdoi me lojrat e Ministrise se Financave te cilat e kthyen ERE-n ne nje institucion turpi dhe delenxhinjsh dhe perfundon me urdhra totalisht te jashtligjshem por qe nuk i gjen askund te shkruara (pasi e di qe eshte ne shkelje te hapur me ligjin) te Ministrit te Brendshem dhe mbaron me papergjegjshmetrine e Ministrise se Ekonomise e cila thote se shteti i detyrohet CEZ-it vetem 1 miliarde leke nderkohe qe sipas ekspertve borxhi i shtetit ndaj CEZ shkon ne mbi 250 miliarde leke, dmth 250 here me shume sesa deklaron mashtruesi i METE.
    Qeveria jone po e kthen veten ne lolo, por me e keqja eshte qe edhe opozita me njerez kryekeput te korruptuar (si ishzv ministri i ekonomise dhe drejtori i Albtelekomit) del dhe bertet kunder investitorit me te madh.
    CEZ ka te gjithe te drejten ligjore te nderpresi ujesjellsin dhe kedo qe nuk ja paguan energjine. Policia e shtetit ka uzurpuar asetet e nje biznesi privat, njekohesisht kompanise private me te madhe ne shqiperi dhe per me teper investitori me i madh ne shqiperi, pra eshte nje sulm ndaj biznesit dhe ndaj investorve. Ndalimi i punonjesve te CEZ eshte nje akt kriminal, i pabazuar ne asnje argument ligjor dhe qe rrezikon qe te ktheje shqiperine ne nje vend diktatorial.
    TURP TURP TURP!
    Perfundimisht jemi te mbaruar. CEZ nuk del nga kjo ceshtje pa minimumi 1 miliarde dollare. Problemi qe une pervec se paguaj energjine per vete, pervec se e paguaj per hajdutet e sales, pervec se e paguaj per te vobektit qe jua paguan shteti (ne formen e taksave), do jem i detyruar qe te paguaj edhe arrogancen, trashesine, hajduterine, paaftesine, poshtersine ...... te pushtetareve aktuale per demin qe do ti paguajne CEZ-it (edhe kete do ta paguaj nepermjet taksave ose do ta marre borxh qeveria, pra do ta kem borxh ne kurriz).
    Per hir te se vertetes CEZ nuk ka bere thuajse asnje investim ne sistemin e shperndarjes, gje te cilin e ka pasur detyrim ne kontrate.(pra ka shkelur rrende kontraten).
    I vetmi investim i CEZ jane sportelet e pagesave.
    Tere humbjet ne rrjet, CEZ ja ka faturuar qytetareve dhe bizneseve ne nje kohe qe humbjet duhet ti paguante vete CEZ , ose te permiresonte rrjetin qe te zvogelonte humbjet.
    CEZ ne keto vite ka vjele pa asnje investim tere infrastrukturen e ngritur nga vete shqiptaret . Perse e zgjodhen kete kompani? - Pikerisht per te bere investime ne infrastrukture. Nderkohe qe nuk e beri nuk i takon te marre asnje dyshke e te iki nga ka ardhur. Shqiptaret e Shqiperia nuk jane budallenj qe ti falin gjakun dhe djersen cekeve qyl.
    Ne cilin ligj parashikohet lenia pa energji e ndermarjeve strategjike si spitalet dhe ujesjellesi?
    Ky eshte nje krim qe duhet te denohet dhe njekohesisht nje turp per qeverine qe e ka lene situaten te derivoje deri ne kete pike.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-09-2003
    Postime
    33
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Per hir te se vertetes CEZ nuk ka bere thuajse asnje investim ne sistemin e shperndarjes, gje te cilin e ka pasur detyrim ne kontrate.(pra ka shkelur rrende kontraten).
    I vetmi investim i CEZ jane sportelet e pagesave.
    Tere humbjet ne rrjet, CEZ ja ka faturuar qytetareve dhe bizneseve ne nje kohe qe humbjet duhet ti paguante vete CEZ , ose te permiresonte rrjetin qe te zvogelonte humbjet.
    CEZ ne keto vite ka vjele pa asnje investim tere infrastrukturen e ngritur nga vete shqiptaret . Perse e zgjodhen kete kompani? - Pikerisht per te bere investime ne infrastrukture. Nderkohe qe nuk e beri nuk i takon te marre asnje dyshke e te iki nga ka ardhur. Shqiptaret e Shqiperia nuk jane budallenj qe ti falin gjakun dhe djersen cekeve qyl.
    Ne cilin ligj parashikohet lenia pa energji e ndermarjeve strategjike si spitalet dhe ujesjellesi?
    Ky eshte nje krim qe duhet te denohet dhe njekohesisht nje turp per qeverine qe e ka lene situaten te derivoje deri ne kete pike.
    Ju zoti 2043 i ngaterroni gjerat.
    Pike se pari, ketu nuk flasim per investimet e CEZ-it apo te ndokujt por per nje shtet antiligjor i cili nuk ja mban te kapet me ceket por merret me disa punonjes te cilet kryejne detyren e tyre dhe qe jane ne te drejten e plote. Ndalimi i tyre nga policia, nderhyrja e policise ne nenstacione, presioni gangsterik i policve ndaj punonjesve te CEZ, jane te gjitha akte te jashteligjshme te kryera nga persona dhe institucione te ngarkuara per te mbrojtur ligjin. Kjo thjesht tregon natyren e kesaj qeverie dhe shtetit i cili e tregoi qe nuk jua ndjen fare per ligjin. Une sic e thashe me larte nuk i heq asnje prejse 3 pikave te Violativo.
    "Ujesjellesi , si ndermarrje me vete dhe teresisht shteterore , te marre masat e veta per sigurimin e ujit !
    E para : Te paguaje energjine deri ne nje !
    E dyta : Te marre masa qe edhe kur mungon energjia te siguroje energji nga burime alternative !
    E treta : Te pergjigjet per mireadministrimin e funksionimin e ndermarrjes ne cdo rrethane sepse ka pergjegjesi ndaj klienteve per sigurimin e ujit ne sasi dhe cilesi !"

p.s. nese deshiron te flasesh per performance e CEZ dhe nivelin e investimeve ate mund ta bejme tek tema "a do te largohet CEZ".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ju zoti 2043 i ngaterroni gjerat.
    Pike se pari, ketu nuk flasim per investimet e CEZ-it apo te ndokujt por per nje shtet antiligjor i cili nuk ja mban te kapet me ceket por merret me disa punonjes te cilet kryejne detyren e tyre dhe qe jane ne te drejten e plote. Ndalimi i tyre nga policia, nderhyrja e policise ne nenstacione, presioni gangsterik i policve ndaj punonjesve te CEZ, jane te gjitha akte te jashteligjshme te kryera nga persona dhe institucione te ngarkuara per te mbrojtur ligjin. Kjo thjesht tregon natyren e kesaj qeverie dhe shtetit i cili e tregoi qe nuk jua ndjen fare per ligjin. Une sic e thashe me larte nuk i heq asnje prejse 3 pikave te Violativo.
    "Ujesjellesi , si ndermarrje me vete dhe teresisht shteterore , te marre masat e veta per sigurimin e ujit !
    E para : Te paguaje energjine deri ne nje !
    E dyta : Te marre masa qe edhe kur mungon energjia te siguroje energji nga burime alternative !
    E treta : Te pergjigjet per mireadministrimin e funksionimin e ndermarrjes ne cdo rrethane sepse ka pergjegjesi ndaj klienteve per sigurimin e ujit ne sasi dhe cilesi !"

p.s. nese deshiron te flasesh per performance e CEZ dhe nivelin e investimeve ate mund ta bejme tek tema "a do te largohet CEZ".
    ketu nuk jemi ne gjyq e te mbajme protokoll.
    C'lidhje ka nese flasim ketu apo ne temen tjeter?
    1. - CEZ nuk ka permbushur detyrimet e tij kontraktore dhe per rrjedhoje s'ka te drejte te kerkoje detyrimet e te treteve. PIKE.
    2 . - CEZ nuk eshte i mbeshtetur ne asnje ligj e asnje te drejte nuk ka ti prese dritat apo ujin spitaleve dhe familjareve te cilet jane korekt me te.
    Te jem une minister i brendshem e arestoj urdheruesin e nderprerjes se dritave per sabotim dhe organizim trazirash ne vend.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    ketu nuk jemi ne gjyq e te mbajme protokoll.
    1. - CEZ nuk ka permbushur detyrimet e tij kontraktore dhe per rrjedhoje s'ka te drejte te kerkoje detyrimet e te treteve. PIKE.
    2 . - CEZ nuk eshte i mbeshtetur ne asnje ligj e asnje te drejte nuk ka ti prese dritat apo ujin spitaleve dhe familjareve te cilet jane korekt me te.
    Te jem une minister i brendshem e arestoj urdheruesin e nderprerjes se dritave per sabotim dhe organizim trazirash ne vend.
    CEZ-i si ha palla shume se cfare veprimesh (radikale) do te mund te ndermarrin pushtetaret aktual te Shqiperise...

Pothuajse cdo cent borxhi nga konsumatoret individual e deri te komunat dhe shteti do ta marrin, madje edhe me kamate. Dhe nga ky borxh jane pasuruar dhe do te pasurohen edhe ne te ardhmen jo vetem menaxheret dhe drejtoret e CEZ-it, por indirekt edhe funksionaret e shtetit.
    CEZ-i nuk largohet nga Shqiperia vullnetarisht, por do ta detyroje shtetin ta largoje "me dhune", ne menyre qe te perfitoje edhe me shume.

Perndryshe, ligjshmerine apo jo te veprimeve e CEZ-it mund ta percaktoje vetem gjykata, dhe jo patjeter vetem gjyka shqipetare. Prandaj, nuk ka rendesi si i vleresojme ne apo si i vleresojne grupet e caktuara te interesit. CEZ-i nuk vepron pa qellim dhe pa qene mjaft i sigurte se nje gjykim i mundshem do te vendoste ne favor te CEZ-it.
    I gjithe "eskalimi" doshta behet edhe me prapavi te caktuar.
    Mund te jete edhe aksion i koordinuar me qeverine per ta perfunduar sa me pare aktivitetin dhe per te justifikuar pastaj sa me lehte pagesat e nevojshme te qeverise nga buxheti i shtetit per CEZ-in.
    Ta shohim se cka do te ndodhe ne javet dhe muajt e ardhshem...

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    CEZ-i si ha palla shume se cfare veprimesh (radikale) do te mund te ndermarrin pushtetaret aktual te Shqiperise...

Pothuajse cdo cent borxhi nga konsumatoret individual e deri te komunat dhe shteti do ta marrin, madje edhe me kamate. Dhe nga ky borxh jane pasuruar dhe do te pasurohen edhe ne te ardhmen jo vetem menaxheret dhe drejtoret e CEZ-it, por indirekt edhe funksionaret e shtetit.
    CEZ-i nuk largohet nga Shqiperia vullnetarisht, por do ta detyroje shtetin ta largoje "me dhune", ne menyre qe te perfitoje edhe me shume.

Perndryshe, ligjshmerine apo jo te veprimeve e CEZ-it mund ta percaktoje vetem gjykata, dhe jo patjeter vetem gjyka shqipetare. Prandaj, nuk ka rendesi si i vleresojme ne apo si i vleresojne grupet e caktuara te interesit. CEZ-i nuk vepron pa qellim dhe pa qene mjaft i sigurte se nje gjykim i mundshem do te vendoste ne favor te CEZ-it.
    Mund te jete edhe aksion i koordinuar me qeverine per ta perfunduar sa me pare aktivitetin dhe per te justifikuar pastaj sa me lehte pagesat e nevojshme te qeverise nga buxheti i shtetit per CEZ-in.
    eskalimi ka prapavije Neo-Otomane, Celik Enerji është një kompani Turke me qendër në Ankara qe eshte futur ne negociata, ndërsa aktiviteti i saj shtrihet kryesisht në vende të tilla si Iraku, Afganistani, Azerbajxhani dhe Turkmenistani.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin

ke dhe ti fantazi ndonjeher.

borxhet i ngelin ujsjellsit.nuk ka te drejjte CEZ te nderpresi energjine

qillo gollo shko bo cicin se u bone i bezdishem

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    ke dhe ti fantazi ndonjeher.

borxhet i ngelin ujsjellsit.nuk ka te drejjte CEZ te nderpresi energjine

qillo gollo shko bo cicin se u bone i bezdishem
    ish-zv.ministër i Energjitikës dhe ish-drejtor i përgjithshëm i KESH.

Ilir Paco: A është e ligjshme ndërprerja e energjisë për ujësjellësat?

Gjergj Bojaxhi: Është e ligjshme ndaj çdo debitori, shtetëror apo civil. Por kjo nuk do të thotë se, meqenëse ti je borxhli tek unë dhe unë tek ti duhet t’i bëjmë dëm njëri-tjetrit. KESH në thelb duhet të bllokojë llogaritë e CEZ dhe t’i marrë lekët. Kompanitë e tjera ja kanë marrë, ndërsa KESH duhet të veprojë për t’ia marrë. Por edhe CEZ ka të drejtën e saj për ndërprerje.

http://www.top-channel.tv/artikuj.php?kerko=CEZ

TIRANË - CEZ Shpërndarje ashtu siç kishte paralajmëruar pak ditë më parë ndërpreu sot furnizimin me energji elektrike të gjitha kompanive të ujësjellësave që janë debitore ndaj saj, me preteksin se këto ndërmarrje i kishin një borxh prej 5.4 miliard lekë.
    Kështu sot është ndërprerë energjia për ujësjellësin e Elbasanit, Laçit, Durrësit dhe Sarandës, duke shkaktuar kaos me furnizimin me ujë për dhjetra mijera banorë në këto zona.

...
    Sipas ministrisë së Ekonomisë dhe Energjetikës detyrimet e këtyre kompanive ndaj CEZ, "arrijnë në 1 miliard lekë, ndërsa detyrimet që CEZ ka ndaj kompanive publike shqiptare llogariten 20 miliardë lekë". Heqja e licencës nënkupton që ERE të marrë nën kontroll administrimin e kompanisë përmes emërimit të një administratori të ri.

Në një deklaratë për shtyp, CEZ-i thekson se ka të drejta të plota ligjore për të shkëputur dhe ndërprerë furnizimin me energji elektrike të çdo debitori, qoftë person privat apo publik.
    Nga ana e tij, CEZ thekson se borxhi i Ujesjellesave eshte teper i madh dhe se i paralajmëroi qytetarët që të mbushin të gjitha rezervat e mundshme që kanë në dispozicion dhe të interesohen pranë kompanive të tyre të Ujësjellësit, nëse ata ofrojnë alternativa te tjera për furnizmin me ujë të konsumatorëve të tyre.

CEZ Shpërndarje sqaron se ka kryer takime të shumta me përfaqësues të kompanive të ujësjellësit duke ofruar mundësi të ndryshme zgjidhjeje si skema lehtësuese për shlyerjen e debisë me këste dhe mundësinë e pagesës së pjesshme të debisë. CEZ gjithashtu thekson se ka ofruar dhe anullimin e borxheve të kompanive të ujësjellësit përkundrejt borxhit që CEZ Shpërndarje i detyrohet KESH-it, gjë që fatkeqësisht është refuzuar gjithashtu.

Duke pasur ofertën më të mirë, CEZ u përzgjodh si fitues nga komisioni tenderues në tetor 2008 dhe kompania filloi të administrohej zyrtarisht nga CEZ më 30 mars 2009. Vlera e kontratës për shumicën e aksioneve të OSSH-së është 102 milionë euro. Qëllimet kryesore të 'CEZ Group' ishin transformimi i kompanisë dhe përmirësimi i furnizimit me energji elektrike në Shqipëri, por që fatkeqesisht deri më sot nuk janë realizuar dhe një nga dëshmitë e tjera të papërgjegjshmërisë së CEZ në administrim janë edhe mijëra qytetarë në radhë të gjata për ankesa në faturime të paligjshme apo edhe më keq, në ndëshkime kolektive me ndërprerje masive të energjisë edhe për ata që paguajnë.

Më tej kompania nënvizon se nuk do të tolerojë asnjë situatë ku debitorët mund të përdorin energji elektrike pa e paguar atë. Sipas CEZ-it, borxhi që institucionet shtetërore dhe ente të tjera publike i kanë kompanisë tejkalon vlerën e 23 miliardë lekëve, (165 milion Euro). Ndërkohë, shuma që i detyrohen 'CEZ Shpërndarjes' kompanitë e ujësjellësit rezulton të jetë 5.4 miliardë lekë.
    ...
    http://www.balkanweb.com/bw_lajme2.p...2&res_start=20

Kompania "CEZ Shperndarje" duhet te ndale shkeputjen e energjise elektrike ndaj cdo autoriteti apo sherbimi publik, si edhe ndaj institucioneve. E kjo, deri ne arritjen e nje akordi perfundimtar e ligjor te mosmarreveshjeve mes paleve. Ky eshte vendimi qe ka marre Gjykata e Tiranes, lidhur me kerkesen e Avokatures se Shtetit per zgjidhjen e problematikes se krijuar dy dite me pare, pas nderprerjes se energjise elektrike ndaj ujesjellesve ne disa rrethe te vendit.
    ...
    http://kohajone.com/zarticle.php?id=65862

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    tja presin njiher ujin gjergj bithes pastaj ja degjojm kengen se do dali pa u lare rrjepacaku

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-09-2003
    Postime
    33
    ketu nuk\ jemi ne gjyq e te mbajme protokoll.
    Ti mor zotri ja fut kot. Kontraten e gjen tek www.ere.gov.al shko aty lexoje qe te mesosh dicka. Ne te njejtin link do te gjesh edhe te drejten e CEZ per ti nderpre te gjithe ata qe nuk e paguajne detyrimet brenda 60 ditve nga leshimi i detyrimit (pra nga leshimi i fatures).
    Zotri, injoranca eshte fatekeqesia me e madhe e ketij vendi pasi i kushton shume. Ne te njejten linje me ty mendon ndoshta edhe Kministri dhe Ministri Noka kur marrin veprime qe neser do te na kushtojne 1 miliarde euro

Se fundmi po te dedikoje ty dhe rraces tende injorante nje batute qe lexova tek shqiptarja.com e shkruar nga Labi Vlore
    Zoti Minister Noka.Kam nje shites buke ketu ne lagje,qe nuk i jep Buke lagjes nese nuk shlyejne listen e borxheve qe i kane per ushqime te meparshme. Kerkoj prej jush te jepni menjehere urdher per arrestimin e tij sepse po kercenon rende rendin e lagjes dhe te qytetit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ti mor zotri ja fut kot. Kontraten e gjen tek www.ere.gov.al shko aty lexoje qe te mesosh dicka. Ne te njejtin link do te gjesh edhe te drejten e CEZ per ti nderpre te gjithe ata qe nuk e paguajne detyrimet brenda 60 ditve nga leshimi i detyrimit (pra nga leshimi i fatures).
    Zotri, injoranca eshte fatekeqesia me e madhe e ketij vendi pasi i kushton shume. Ne te njejten linje me ty mendon ndoshta edhe Kministri dhe Ministri Noka kur marrin veprime qe neser do te na kushtojne 1 miliarde euro

Se fundmi po te dedikoje ty dhe rraces tende injorante nje batute qe lexova tek shqiptarja.com e shkruar nga Labi Vlore
    Zoti Minister Noka.Kam nje shites buke ketu ne lagje,qe nuk i jep Buke lagjes nese nuk shlyejne listen e borxheve qe i kane per ushqime te meparshme. Kerkoj prej jush te jepni menjehere urdher per arrestimin e tij sepse po kercenon rende rendin e lagjes dhe te qytetit.
    ha ha ha... eja me guxhuli pak qe te qesh me kete perallen qe na the.
    Vetem injorantet qeshin me keto anektoda e te me falesh, por nuk me erdhi per te qeshur.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •