Close
Faqja 6 prej 41 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 408
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ti mendon se sulmet izraelite kane synim vrasjen e femijeve?
    normal qe po... 100%.
    nuk e di sa njohuri ke ne lidhje me armet. ushtria izraeliane ka pranuar qe perdor FOSFOR TE BARDHE. e di c'do te thote?
    kur perdor fosfor te bardhe patjeter qe KE SYNIM TE VRASESH EDHE FEMIJE.

Nuk ka rendesi se ke quan Palestine per muhabetin qe po bej une. Se rendesi ka dhe cmimi i benzines ne Amerike per mua, po s'ka pse ta fus ne muhabet. Po flasim per aktet e vrasjeve te njerezve te pafajshem. Siperfaqja e Palestines nuk ndryshon asgje.
    ka rendesi o qyfyre, pasi gaza sot eshte kthyer ne burgun me te madh ne rruzullin toksor. i pritet edhe rrjedha e lumenjve, pasi izraeli kontrollon hapsiren ajrore, ujrat territoriale madje edhe zyrat e gjendjes civile. kjo ne baze te marveshjeve te oslos.
    dhe dalim tek ligjet nderkombetare perseri. te cilat izraeli kur i leverdis i respekton.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Mundesia tjeter do te ishte okupimi dhe vendosja e nje regjimi te okuptorit. Por, kjo do te ishte parimisht me e padrejte se kundersulmet dhe do te sillte probleme dhe konflikte tjera.
    fiks kete po ben ne west bank, por nga mediat ceket shume rradhe kjo gje...
    west bank eshte territor palestinez dhe izraeli vazhdon te vendosi kolonet.
    komuniteti nderkombetar i thote qe po vepron gabim, por ne fund te fundit e le te beje cfare te doje.
    deri sa neser edhe west bank te behet si gaza ku palestinezet do revoltohen do fillojne te gjuajne me gure e me raketa 5 lekeshe.
    keshtu do i japin perseri shkas izraelit te masakroje edhe aty.
    ja harta.
    http://www.poica.org/editor/case_stu...est%20Bank.gif

p.s. akoma nuk ma tha njeri si e quajne west bank ne shqiperi...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    ja dallimi
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    Une e di qe quhet Bregu perendimor.
    http://wikimapia.org/11041989/sq/Bregu-Per%C3%ABndimor

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    ja harta.
    http://www.poica.org/editor/case_stu...est%20Bank.gif

admiral,
    nuk jam i sigurte per cka e ke fjalen: West Bank apo Westjordanland.
    Harten qe ke sjelle tregon Westjordanland-in.
    Kurse, sic e thot edhe vet emri, Westjordanland-i eshte pjese e Jordanise e okupuar nga Izraeli. Perndryshe, ky territor iu eshte falur palestinezeve qe aty te ngrehin vendbanime per ata qe me dekada te tera jetojne si refugjate neper vendet perreth.

Kurse West Bank eshte qytet. Emer qyteti qe s'perkthehet ose, nese perkthehet i bie Banka Perendimore

P.S.
    Kisha dashur ta di se cfare deshe te thuash me West Bank-en, meqe s'jam aq ne rrjedha.

*

*

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Ja nje shembull se sa larg jane qendrimet arabe dhe perendimore lidhur me konfliktin...

Kryeministri i Egjiptit Kandil ka denuar sulmet izraelite dhe palestinezet e vrare i ka quajtur "martire". Presidenti Murse e akuzoi Izraelin per "sulm te hapte kunder njerezimin".
    Angela Merkel (Kanzelarja e Gjermanise) ne nje deklarate e mbeshteti Izraelin. "Izraeli ka te te drejten dhe obligimin ta mbroje popullaten e e tij ne menyre te duhur."

http://www.sueddeutsche.de/politik/g...oest-1.1524807
    "Sulmi kunder njerezimit" sipas arabit, Mursi, eshte njekohesisht "mbrojtje e pershtatshme popullates izraelite nga Izraeli" sipas gjermanes, Merkel.

Pra, ketu nuk ka asnje baze per perafrim te qendimeve lidhur me te verteten e konfliktit te atjeshem. Secili e ka te verteten e tij, e cila nuk perputhet.
    Natyrisht se eshte edhe politike apo retorike politike. Por, permes keso mesazheve diametralisht te kunderta te personaliteteve me ndikim nuk mund te kontribohet ne zgjidhjen e atij konflikti. D.m.th. Sic duket akteret ne fjale dhe tjere ose nuk kane ide se cfare te thone apo te bejne dhe e zgjedhin rrugen me te lehte dhe me te favorshme, ose jane te interesuar ne vazhdimin e konfliktit...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 16-11-2012 më 12:45

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    admiral,
    nuk jam i sigurte per cka e ke fjalen: West Bank apo Westjordanland.
    Harten qe ke sjelle tregon Westjordanland-in.
    Kurse, sic e thot edhe vet emri, Westjordanland-i eshte pjese e Jordanise e okupuar nga Izraeli. Perndryshe, ky territor iu eshte falur palestinezeve qe aty te ngrehin vendbanime per ata qe me dekada te tera jetojne si refugjate neper vendet perreth.

Kurse West Bank eshte qytet. Emer qyteti qe s'perkthehet ose, nese perkthehet i bie Banka Perendimore

P.S.
    Kisha dashur ta di se cfare deshe te thuash me West Bank-en, meqe s'jam aq ne rrjedha.

*

*
    westjordanland quhet gjermanisht, ndersa west bank quhet anglisht. behet fjale per te njejtin territor e jo per nje qytet.
    eshte ai territor qe po kolonizon izraeli avash avash dhe askush nuk po ben gje.
    cisgiordania ne italisht, cisjordania ne spanjisht, westjordanland ne gjermanisht dhe west bank ne anglisht.
    ne shqip....... bregu perendimor ndoshta.

http://www.britannica.com/EBchecked/...0076/West-Bank
    duket sa shume flasin mediat shqiptare per kete ceshtje. hah. as emri nuk dihet me saktesi.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    westjordanland quhet gjermanisht, ndersa west bank quhet anglisht. behet fjale per te njejtin territor e jo per nje qytet.
    eshte ai territor qe po kolonizon izraeli avash avash dhe askush nuk po ben gje.
    cisgiordania ne italisht, cisjordania ne spanjisht, westjordanland ne gjermanisht dhe west bank ne anglisht.
    ne shqip....... bregu perendimor ndoshta.

http://www.britannica.com/EBchecked/...0076/West-Bank
    duket sa shume flasin mediat shqiptare per kete ceshtje. hah. as emri nuk dihet me saktesi.
    Une posa e shikova ne googleEarth

Nese e shikon duke e zmadhuar harten, te del: Westjordanland. Mirepo, nese e kerkon me "West Bank", e ke qytetin (me rrethine) qe quhet West Bank.Pra, Westjordanland eshte regjion (territor me i gjere) ne te cilin ndodhet (pak me ne jug) West Bank.

Nejse, mua me shume me interesoi cfare deshe te thuash me kete. Ndonje ngjarje aktuale...sepse, sic thash, nuk jam ne rrjedha.

*

normal qe po... 100%.
    nuk e di sa njohuri ke ne lidhje me armet. ushtria izraeliane ka pranuar qe perdor FOSFOR TE BARDHE. e di c'do te thote?
    kur perdor fosfor te bardhe patjeter qe KE SYNIM TE VRASESH EDHE FEMIJE.

ka rendesi o qyfyre, pasi gaza sot eshte kthyer ne burgun me te madh ne rruzullin toksor. i pritet edhe rrjedha e lumenjve, pasi izraeli kontrollon hapsiren ajrore, ujrat territoriale madje edhe zyrat e gjendjes civile. kjo ne baze te marveshjeve te oslos.
    dhe dalim tek ligjet nderkombetare perseri. te cilat izraeli kur i leverdis i respekton.
    Nese mendon qe Izraeli sulmon per te vrare femije, atehere debati qenka i kote fare, se paske qendrim shume te njeanshem.

P.S. Nje rrakete leshohet dhe vret te pafajshem. Kush quhet Palestine, nuk ndryshon asgje.

Bregu Perëndimor thuhet ne disa artikuj
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 16-11-2012 më 13:09

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Une posa e shikova ne googleEarth

Nese e shikon duke e zmadhuar harten, te del: Westjordanland. Mirepo, nese e kerkon me "West Bank", e ke qytetin (me rrethine) qe quhet West Bank.

Nejse, mua me shume me interesoi cfare deshe te thuash me kete. Ndonje ngjarje aktuale...sepse, sic thash, nuk jam ne rrjedha.

*
    eshte e kote te flitet pasi nuk i intereson askujt. njerezit kane idete e tyre ne koke dhe nuk ndryshojne mendim. mbizoterojne dy gjera. tifozlleku dhe mungesa e informacionit ose disinformimi nga mediat.

sdq kur flitet per territore palestineze flitet per rripin e gazes dhe west bank. jane te shkeputura nga njeri tjetri.
    ne 93 eshte firmosur marrveshja e oslos e cila nuk po respektohet.
    imagjino paradoksin:
    kombet e bashkuara dhe gjykata nderkombetare e quajne zyrtarisht: territore palestineze TE PUSHTUARA. por nuk bejne gje. i lene te pushtuara.
    praktikisht atje po ndodh kjo. ja nje mikroartikull para ca ditesh (e ke ne gjermanisht se me le te kuptosh qe e flet). izraeli planifikon te nderoje "pushtoje" akoma: http://www.welt.de/newsticker/news2/...ordanland.html

ja ne 2009 kur obama i beri thirrje izraelit te ndaloje kete poshtersi. e pjer**i kush? me duket se jo.
    izraeli vazhdon e kolonizon cdo dite.
    sa flasin mediat? fare pak ose aspak.
    http://content.usatoday.com/communit...1#.UKZ1OeRFUk8
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 6 prej 41 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •