Une me doj qe Hamas eshte fajtori kryesor, Izraeli ne te shumten e rasteve eshte i provokuar nga Hamasi.
.
Une me doj qe Hamas eshte fajtori kryesor, Izraeli ne te shumten e rasteve eshte i provokuar nga Hamasi.
.
“Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”
“Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”
aman lerini keto perralla. per t'u mbrojtur.
eshte elementare te kuptohet qe vetembrojtja per t'u quajtur e tille duhet te jete relativisht e proporcionuar me sulmin.
nese une te gjuaj me gur e ti me pergjigjesh me arme biologjike, kjo nuk eshte me vetembrojtje. kjo eshte masaker...
mora "mundimin" te gjej ne anglisht nje artikull (origjinali ka qene gjermanisht) qe flet pak per kete teorine e "mbrojtjes". e kam percjellur edhe here te tjera.
ja ku e ke. shpresoj te jete perkthyer mire. vetem per ty
ah po. e ka shkruar nje pedagog, psikolog hebre:
http://www.moonofalabama.org/rolf-ve...d-version.html
Vasudhaiva Kutumbakam
E para jam kristiane protestante jo katolike.
E dyta nuk jam pro luftes ose pro Izraelit apo pro Palestines sepse te dy vendet kane gabimet e veta.
E treta Hamas edhe po e theksoj se njihet boterisht si organizate terroriste edhe askush nuk do bej negociate me nje organizate te tille.
Pikerisht pse populli Palestinez zgjodhi nje organizate te tille ti udheheqi po vuan pasojat. Mua per hamas nuk me behet vone por me behet vone per ata njerez te pafajshem edhe femije te pafajshem qe te kepusin shpirtin kur i shikon fotot.
Sa per sulmet nuk ishin gure por long range rockets edhe kush ka pak force me shume se armiku ( ne kete raste Izraeli)n sigurisht do perdore force me te madhe. Asnje vend nuk do heshte ose do filloj te studioj ligjet rreth sulmit apo perdorimit te forces kur mbi popullin e vet hidhen raketa. Jemi mesuar ne shqiptaret se bene greku & serbi si duan edhe shteti jone hesht.
Ka edhe vende te tjera islamike qe kane marredhenie te mira me shtetet perendimore/kristiane edhe cdo gje shkon mire. Hamas duhet te shporret nga Palestina qe komuniteti internacional te filloj te degjoj ankesat e popullit te pafajshem palestinez ndryshe sa te vazhdojne te udhehiqen nga nje organizate terroristesh do vuajne shume. Hamas eshte shkak per Izraelin, me habit fakti qe akoma populli Palestinez nuk e ka kuptuar. Te jesh pro nje organizate terroriste sot te sjell shume deme edhe asnje te mire. Shembull eshte Libani qe shporri Hezbollah.
Jo gjithmone ti ndajme gjerat sipas besimit fetar sepse ne Siri qe jane mysliman pse jane vrare mbi 50K njerez te pafajshem nga vete myslimanet????
Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 15-11-2012 më 20:31
I LOVE GOD
j&g
Po cka ketu per tu habitur??
Ketu te shikosh Fox-in te lahet truri...njehere qe padashur po e shikoja ne palester, ma hoqen trurin. Po flisnin per Al-Kaeda 1.1 apo 2.0 budalleqe te tilla me brire.
Thua keta ishin matan gardhit te shpise e prisnin naten te na sulmonin.
Pervec kesaj me kujtohet para 4 vitesh kur u be nderhyrja e fundit ne Palestin nga forcat ushtarake Izrealite.
Po ndiqja nje diskutim rreth zhvillimeve atehere..dy veta te ftuar. Nje ultra-nacionaliste izrealit edhe nje tjeter i moderuar por prape pro-izrealit. Se mos ftonin ndonje qe mendonte ndryshe???
Kshu qe Admiral..per fat te keq gjersa ta shikojne ne nje reality show populli ketej nuk do ia kete haberin se ca behet jashte USA.
ps: qe mos te me keqkuptoj njeri...jam kunder cdo lloj sulmi nga ty dyja palet. Per fat te keq te dyja palet politike e shfrytezojne situaten per qellime politike edhe pushteti.
E per fat te keq popujt izrealit e palestinez vuajne ne kete mes!!!
Ndryshuar për herë të fundit nga Toffee : 15-11-2012 më 20:40
Nuk besoj qe nje amerikan normal te kete te jete subjektiv sa nje njeri si puna jote.
Ajo qe doja te thoja eshte se mediat jane te nje anshme kur vjen puna per problemet e lindjes se mesme. Nuk gjen kollaj nje ze qe te mendoj ndryshe...
Nuk po them kush eshte gabim apo sakte...por prape qe nje njeri te mendoj sa me subjektivisht i duhet ti kete te dyja kendveshtrimet.![]()
Krijoni Kontakt