Close
Faqja 12 prej 41 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 408
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Tori Lexo Postimin
    Izraeli nuk diskutohet qe eshte supefuqi ket askush nuk e mohon. Problemi eshte qe tash nuk eshte me 67-ta. Sot te gjith vendet arabe jane te armatos dhe pse mund te dalin me shume humbje te jesh i sigurte qe pas nje lufte me Arabet Izraeli perfundimisht zhduket nga harta e botes.

Flasim pa tifozllek? Kush mendon ti nga vendet arabe do kete guximin t'a shkrepe pa ia shkulur veshin amerikani? Me thuaj kush ka takat.

Sa per '67 krahasimin e ke te gabuar. Ti mendon se Egjipti i sotem eshte me i fuqishem se Egjipti i atehershem? Egjipti i atehershem ishte ne lulezim. Kryeministri ishte personazh i mbeshtetur gjeresisht nga populli dhe figure nderkombetare.
    Po israeli i sotem eshte me i fuqishem se ai i atehershmi?
    Israeli nuk ka fituar ndonjehere me numer trupash po me zgjuarsi. Ata nuk kishin kembesori e blinde per tu perballur me arabet.
    Atehere zgjati vetem 6 dite. Sot ka per te zgjatur 6 ore mendoj une. Plus mos harro dicka.

Teknologjia berthamore ka perparuar. Hiqe mendjen nga ato bombat qe ke pare ne filmimet e viteve 60 qe ishin me kilotone e me megatone edhe hapnin rete ne qiell.
    Sot i bejne edhe 30cm me mbushje te lehte.... mund te qitet nga nje tank apo blind... apo edhe ushtare kembesorie deri ne 1 apo 2 km larg. Mund te hidhet me tomahawk brenda dritares se nje vile etj etj.

Izraeli me mire i shkreton pergjithmone ato toka se sa t'ia lere atyre. Ky eshte problemi.

Po pres me padurim te asistoj ne ndonje profeci monoteiste.
    Po e mira eshte qe profecia te tregohet perpara se te ndodhe them une. Se pastaj pasi ka ndodhur te rrish e te interpretosh tekste e te thuash qe ka dashur te thote kete e ate... eshte pak qesharake edhe e konsumuar.... ka nja 2000 vjet qe behet jo per gje....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Flasim pa tifozllek? Kush mendon ti nga vendet arabe do kete guximin t'a shkrepe pa ia shkulur veshin amerikani? Me thuaj kush ka takat.

Sa per '67 krahasimin e ke te gabuar. Ti mendon se Egjipti i sotem eshte me i fuqishem se Egjipti i atehershem? Egjipti i atehershem ishte ne lulezim. Kryeministri ishte personazh i mbeshtetur gjeresisht nga populli dhe figure nderkombetare.
    Po israeli i sotem eshte me i fuqishem se ai i atehershmi?
    Israeli nuk ka fituar ndonjehere me numer trupash po me zgjuarsi. Ata nuk kishin kembesori e blinde per tu perballur me arabet.
    Atehere zgjati vetem 6 dite. Sot ka per te zgjatur 6 ore mendoj une. Plus mos harro dicka.

Teknologjia berthamore ka perparuar. Hiqe mendjen nga ato bombat qe ke pare ne filmimet e viteve 60 qe ishin me kilotone e me megatone edhe hapnin rete ne qiell.
    Sot i bejne edhe 30cm me mbushje te lehte.... mund te qitet nga nje tank apo blind... apo edhe ushtare kembesorie deri ne 1 apo 2 km larg

Izraeli me mire i shkreton pergjithmone ato toka se sa t'ia lere atyre. Ky eshte problemi.

Po e mira eshte qe profecia te tregohet perpara se te ndodhe them une. Se pastaj pasi ka ndodhur te rrish e te interpretosh tekste e te thuash qe ka dashur te thote kete e ate... eshte pak qesharake edhe e konsumuar.... ka nja 2000 vjet qe behet jo per gje....
    Sinqerisht po flas pa tifozllek. Ne rast te nje lufte ku do perfshihet nje shtet si Egjipti , do bej ate qe do perfshije Muslimanet nga e gjith bota. Nuk e diskutoj qe Izraeli eshte shum i fuqishem por kij parasysh kur nje levizje si Hamasi bombardon Telavivin imagjino cmund te bej nje shtet i fuqishem. Mund te vriten miliona Muslimane por ta thash dhe me nolt qe do jet dhe fundi Izraelit. Lufta e 67-tes ishte luft kalamajsh r krahasuar me nje perplasje ne kohet moderne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Profetsia monoteiste eshte shum interesante nga te gjitha fete . Pa dash te sjell citime , te gjitha keto fe monoteiste e presin luften e madhe. Paqja eshte thjeshte sa per te shtyre kohen.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Sinqerisht po flas pa tifozllek. Ne rast te nje lufte ku do perfshihet nje shtet si Egjipti , do bej ate qe do perfshije Muslimanet nga e gjith bota. Nuk e diskutoj qe Izraeli eshte shum i fuqishem por kij parasysh kur nje levizje si Hamasi bombardon Telavivin imagjino cmund te bej nje shtet i fuqishem. Mund te vriten miliona Muslimane por ta thash dhe me nolt qe do jet dhe fundi Izraelit. Lufta e 67-tes ishte luft kalamajsh r krahasuar me nje perplasje ne kohet moderne.

Kurse une kesaj i them te flasesh me tifozllek.
    Ti marrim konkretisht?

Egjipti sa po fillon te marre fryme nga revolta e 2011-2012. E shkaterroi ekonomine dhe lodhi popullin. Vendi nuk ka filluar ende te rindertohet mire.
    Libia? Tunizia? - NJESOJ!
    Siria ka plot probleme me Turkun dhe nje front me Izraelin i jep fund.
    Turku vete mgjths nuk eshte shtet arab, prape nuk nderhyn, se eshte vend i NATO-s, dhe se nqs e ben i thote lamtumire pergjithmone aspirates per zgjerim ekonomik europian. Plus edhe ky duhet te kete mendjen nga Siria.
    Iraku? hahaha....
    Irani? - mendoj se jo sepse akoma i duhet kohe pa trazira qe te perfundoje programin e tij berthamor. Konflikti nuk i intereson ne kete moment. Nga ana tjeter jam i sigurte qe Izraeli shpreson qe irani te perfshihet ne menyre qe te kete leje per ta bombarduar aty ku do ai.
    Emiratet po dihen... nuk duan trazira... duan jeten e bukur.

Kush o Tor...? Te gjithe bejne presion e fryhen... po ne fund askush nuk do te vdese sot.
    Te gjithe duan "te rrojne sot per te luftuar neser" nqs me kupton. Ky eshte bilanci i shpejte i vendeve "arabe" sot...
    Mos prit qe nje vend me 8 milion te perballet si ne kohen e luftrave me shpata me rajonin. Ai do perballet me zgjuarsi dhe raprezalje duke perdorur cdo metode te njohur a cdo arme te mundshme o per ta fituar o per ta djegur fare.

E di qe Izraeli ka raketa drejtuar per ne Meke? Une e di qe ti mendon se mbron Allahu ate zone... po nese do sulmohej sic thua ti, Izraeli do godiste zemren e besimit islam duke shkaterruar te paren fare Meken. Mos u provofshin te sakta keto qe them une... po nese ti mendon se ato qe thua mund te realizohen nje dite, dije qe po ate dite do realizohen edhe keto qe po them une.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Ashton-Merkel: Izraeli ka të drejtë të vetëmbrohet

Kryediplomatja e Bashkimit Europian, Catherine Ashton dhe Kancelarja Gjermane Angela Merkel, lëshuan të premten një deklaratë të përbashkët, në të cilën theksohej e drejta e Izraelit për t’u vetmbrojtur nga sulmet palestineze.
    “Sulmet me raketa të Hamasit dhe fraksioneve të tjera nga Gaza, të cilët shkaktuan fillimin e krizës aktuale, janë tërësisht të papranueshme për çdo qeveri dhe duhet të ndalojnë në mënyrë të menjëhershme”, u citua Ashton prej Agjensisë “Reuters”.
    “Izraeli ka të drejtë të mbrojë popullsinë e tij prej këtyre sulmeve. Si shefja e shërbimit të jashtëm të BE-së, i bëj thirrje Izraelit që të sigurojë se përgjigja do të jetë në proporcion me sulmet”.
    Ashton, gjithashtu shtoi se ka folur me udhëheqësit e rajonit, përfshi kryeministrin Beniamin Netanyahu, Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki Moon dhe Presidentin e Egjiptit, Mohamed Mursi, për të gjetur një zgjidhje sa më të shpejtë të situatës”.
    Ndërkohë, në Berlin, një zëdhënës deklaroi se “Kancelarja Merkel është shumë e shqetësuar për përshkallëzimin ed hunës në Lindjen e Mesme dhe i kërkon Hamasit që të ndërpresë menjëherë goditjen e Izraelit me raketa nga Rripi i Gazës. Hamasi është përgjegjës për këtë shpërthim të dhunës në rajon”./Indeksonline/
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    E para nuk eshte ceshtja se kush sa ushtar ka, nuk eshte duke u zhvilluar lufta ne kohet e sotshme duke u bazuar ne numrin e ushtareve.

Nese merr vesh nga ushtria pak, une te them armet qe e sulmon Hamasi Izraelin jane te llojit Kaqusha, keto kane nje rreze veprimi rreth 40 km, jane raketa shume efikase, mirepo nese shteti we mbrohet zgjeron rrezen e veprimit atehere keto bin poshte, ne kete rast nga egjipiti nuk mund te sulmohen me keto lloj raketash.
    Nje gjeneral Izraelit ne 2008 tha: "te rrezoht nje rakete e till me nje anti-rakete Izraelite, eshte sikur te sulmohet miu me nje arushe"

Keshtu qe, Tori e para vendet Muslimane si shtete sdo mundesh asnjehere ti besh bashk kunder Izraelit, sepse kane interesa tr ndryshme dhe e e dyta Izraeli eshte shume i fort ushtarakisht.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Kurse une kesaj i them te flasesh me tifozllek.
    Ti marrim konkretisht?

Egjipti sa po fillon te marre fryme nga revolta e 2011-2012. E shkaterroi ekonomine dhe lodhi popullin. Vendi nuk ka filluar ende te rindertohet mire.
    Libia? Tunizia? - NJESOJ!
    Siria ka plot probleme me Turkun dhe nje front me Izraelin i jep fund.
    Turku vete mgjths nuk eshte shtet arab, prape nuk nderhyn, se eshte vend i NATO-s, dhe se nqs e ben i thote lamtumire pergjithmone aspirates per zgjerim ekonomik europian. Plus edhe ky duhet te kete mendjen nga Siria.
    Iraku? hahaha....
    Irani? - mendoj se jo sepse akoma i duhet kohe pa trazira qe te perfundoje programin e tij berthamor. Konflikti nuk i intereson ne kete moment. Nga ana tjeter jam i sigurte qe Izraeli shpreson qe irani te perfshihet ne menyre qe te kete leje per ta bombarduar aty ku do ai.
    Emiratet po dihen... nuk duan trazira... duan jeten e bukur.

Kush o Tor...? Te gjithe bejne presion e fryhen... po ne fund askush nuk do te vdese sot.
    Te gjithe duan "te rrojne sot per te luftuar neser" nqs me kupton. Ky eshte bilanci i shpejte i vendeve "arabe" sot...
    Mos prit qe nje vend me 8 milion te perballet si ne kohen e luftrave me shpata me rajonin. Ai do perballet me zgjuarsi dhe raprezalje duke perdorur cdo metode te njohur a cdo arme te mundshme o per ta fituar o per ta djegur fare.

E di qe Izraeli ka raketa drejtuar per ne Meke? Une e di qe ti mendon se mbron Allahu ate zone... po nese do sulmohej sic thua ti, Izraeli do godiste zemren e besimit islam duke shkaterruar te paren fare Meken. Mos u provofshin te sakta keto qe them une... po nese ti mendon se ato qe thua mund te realizohen nje dite, dije qe po ate dite do realizohen edhe keto qe po them une.
    Nese Izraeli do sulmoj Meken , do jem un i pari qe do vras cdo Cifut qe shikoj rruges. Nuk jan aq budallenj cifutet sa ta bejn ate qe thu ti sepse nuk ngel kemb cufuti me ne bote.

Sa per ate qe thu ti ne rast lufte , nuk do quhet lufte Arab ndaj izraeliteve por Muslimant ndaj Cifuteve. Lufta nuk bohet vetem me ushtar por kerkon dhe pare. E sigurisht parate nga Emiratet do vijne.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Nese Izraeli do sulmoj Meken , do jem un i pari qe do vras cdo Cifut qe shikoj rruges. Nuk jan aq budallenj cifutet sa ta bejn ate qe thu ti sepse nuk ngel kemb cufuti me ne bote.
    Kete qe thu ti e ka provu edhe nje xhaxh simpatik me floket anash e me mustaqe te vogla... po iu kthye kunder gjithe bota edhe deshtoi.

Sa per ate qe thu ti ne rast lufte , nuk do quhet lufte Arab ndaj izraeliteve por Muslimant ndaj Cifuteve.
    Atehere do transformohej shume shpejt ne lufte Krishterimi kunder Islamit edhe kete kemi kohe qe e shohim si del...

Lufta nuk bohet vetem me ushtar por kerkon dhe pare. E sigurisht parate nga Emiratet do vijne.
    Ku do i gjejne parate Emiratet nese nuk do kene nafte per te shitur? Vrite pak me thelle mendjen...

Nejse nejse.... secili ka te drejte te kete bindjet e tij.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Kete qe thu ti e ka provu edhe nje xhaxh simpatik me floket anash e me mustaqe te vogla... po iu kthye kunder gjithe bota edhe deshtoi.
    Ai xhaxhi nuk vrau pak , megjithat ai xhaxhi nuk kishte 1 miljard e gjysem perkrahes. Xhaxhi i vriste per kunj kurse Muslimont kan ceshtje madhore si arsye per ti vrare( po flasim nese cifutet shkatrrojne Meken)

Atehere do transformohej shume shpejt ne lufte Krishterimi kunder Islamit edhe kete kemi kohe qe e shohim si del...
    Krishterimi the? Ca lidhje ka krishterimi? Te krishteret do tregohen te qut , do rrine e do shofin se mos kushedi me ket rast i plotesohet profetesia qe do trashegojne boten te vetem

Ku do i gjejne parate Emiratet nese nuk do kene nafte per te shitur? Vrite pak me thelle mendjen...
    Vendet e gjirit kane aq para sa me nejt e gjith popullsia 100 vjet pa punu e me jetu te gjithe si mbreter.
    Pastaj sic e the dhe vete kjo lufte nuk do zgjas shume.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    *

Po e shoh se shumekush, megjithese e permende shpesh, nuk e din as kuptimin e drejtesise.
    Ka drejtesi te vertete dhe ka "drejtesi" te rreme.
    Drejtesia e vertete eshte 2+2=4.
    Drejtesia e rreme eshte 2 +2 = 5.
    Shumica, per fat te keq eshte per kete te fundit. Pra, 2+2=5, apo "drejtesia" e (me) te fortit. Kjo eshte ajo qe shumica e shqiptareve e kuptojne… me "drejtesia amerikane", "drejtesia izraelite"...

Njesoj eshte edhe kur eshte ne pyetje paqja. Shumica syresh "paqe" e quajne ate qe eshte imponuar me zor.
    Paqe don edhe Izraeli. Per ta arritur ate paqe ate e realizon sipas "palestinez i mire eshte palestinezi i vdekur". Te njeten paqe e don edhe Rusia, Amerika, Serbia…
    Por kjo nuk eshte paqe. Kjo eshte mbyllje e gojes me zor. S'eshte paqe por qetesi. Qetesi para stuhise.

Pikerisht ky sulmi i Hamasit eshte dicka para stuhise. Sepse qetesia e deritashme (qe shumica e kuptojne si paqe) ka rezultuar nga forca, nga padrejtesia… Dhe, deri atehere qe nuk do te ket drejtesi te mirefillte, nuk do te keq as paqe te mirefillte.
    Kurse kete duhet ta kuptojne ne rend te pare shtetet e forta, sic eshte Izraeli. Keta mund t'i posedojne te gjitha armet e botes, teknologjine me te forte te botes...por me to nuk do ta arrijne dot paqen. Ndaj dhe mos te Habiten nga sulmet eventuale, sado sporadike, te dobeta qofshin ato…

Dy fjale per Torin

Te lutem, leri menjane "profecite monotesite", sic shprehesh ti. Jane pikerisht "profecite" ato qe kane cuar deri te themelimi i nje shteti terrorist, sic eshte Izraeli.

Mirepo, pa marre parasysh kush e ka forcen, kush ka arme... lufte nuk do te ket. Sepse shperthimi i nje lufte eventuale ne Lindjen e Afert domethene Lufte Boterore. Lufta Boterore (e treta qe do te quhej) domethene veteshkaterrim i tere njerezimit dhe jetes ne Toke, e jo shkaterrim i njeres a pales tjeter.
    Pra, e gjithe kjo ceshtje ka te beje me "To be or not to be" per mbare njerezimin....

...le ta mbajme tani nje sondazh se cili nga ju( ne) jeni (jemi) te gatshem te shkaterrohemi pa fije nevoje.

*

Faqja 12 prej 41 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •