Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    ta nxorra kete dokument per te thene se historia nuk ka vetem nje fajtor, dhe historia eshte e mbushur me vrasje hakmarrje etj, jo vetem historia greko-shqiptare por e gjithe botes.
    kthimi mbrapsht ne histori do te thote te rikthesh dhunen.

kur milosevici i thoshte botes qe kosova eshte serbe se aty ka patur vetem serbe dhe shqiptaret jane te ardhur, klinton ju pergjigj: nese do te kthehemi mbrapsht ne histori, ja ku jemi kthyer. (duke nenkuptuar bombardimet e natos qe po kryeshin).
    Kush të tha që ka një fajtor? Unë po të them, largimi me dhunë nga pronat e tyre e një popullsie, dhe vrasja e një pjese tjetër, quhet gjenocid.
    Edhe turqit sot e kësaj dite bërtasin se vranë armenët se disa armene kishin bashkëpunuar me rusët. E pastaj? Fakti është se Turqia mori më shumë se gjysmën e Armenisë, dhe ua shfarosi më shumë se gjysmën e popullsisë. Ky është fakt apo jo? Ashtu si gjenocidi grek ndaj popullisë çame.

E di si po thua ti AQIL? Sikur të kem bërë unë një prapësi në familjen time, e të vijë Aqili me armë e të më përzejë nga shtëpia ime, e të më thotë që ajo shtëpi tani është e tija.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Lexo dhe për masakrat greke ndaj popullsisë në Qipor akil, si dhe për bashkëpunimin që vëllezërit e tu kanë me grupe terroriste palestineze e në lindjen e mesme. Unë them që grekët duhen përzënë nga Ballkani për këtë që kanë bërë e po bëjnë.
    sa ben trimin ketu, shko dhe thuaja grekeve ne sy po ta mbajti.
    cme duhet mua sec thua ti per greket.

tema qe hapa eshte per kadarene dhe pikpamjet e tij per kombin shqiptar
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    sa ben trimin ketu, shko dhe thuaja grekeve ne sy po ta mbajti.
    cme duhet mua sec thua ti per greket.

tema qe hapa eshte per kadarene dhe pikpamjet e tij per kombin shqiptar
    Hehe, eh more i mjerë...tema që hape ishte për Kadarenë, e pastaj na e kalovë në Çamëri e fillove duke sharë shqiptarët.
    Nuk them unë për grekët, flasin faktet për grekët. Grekëve ua kam thënë në sy, bile në mes të Athinës tallja ****** me grekët aty. Mos kujto se jam si ato shqiptarët që ke parë ti në Greqi që as e dinë se ça janë, e rrinë si delet. Me mua ke pak fjalë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    kadare nuk po thote asgje te veshtire apo te re, qe shume shqiptar i dine.
    ky shkrim i drejtohet fanatikeve dhe nacionalisteve qe iu jane erresuar syte dhe mendja, duke bere viktimen e duke u hequr si engjejt e ballkanit.
    per te justifikuar mentalitetin e dhunshem dhe ekstremizmin e tyre.
    Eeeejjj po mire mer burre , pak seder nuk e ke ? Kaq i shpelare qenke nga sedra dhe "egoja" ?

Po asnje nga ne nuk ka pse "lexon" Kadarene per te marre vesh te verteten e ketyre marredhenieve ! Historia dhe kronikat e koheve i kane te qarta fare keto marredhenie ! Shqiptaret nuk prekin kurre grate dhe femijte .........

Apo jane eurot e serbit dhe te Frances qe ua perdredhin gjuhen keshtu ......?

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Të kërkosh atë që të takon, që të është grabitur, si dhe të vetëmbrohesh, nuk ka fare të bëjë me nacionalizëm e as me heqjen si viktimë. Nuk po thotë asnjëri se shqiptarët apo grekët janë engjëj, por fakti që gjenocidi çam është gjenocid, është fakt dhe nuk ka të bëjë me atë se cilën janë engjëj e cilët djaj. E zemë se nuk ishin çamë ata, por do të ishin maqedonas. Prapë, e drejta u takon të zotëve të tokës ta gëzojnë tokën, dhe t'u njihet gjenocidi i ushtruar ndaj tyre.
    ti e hape temen mbi camet

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    ti e hape temen mbi camet
    Ishte përgjigjja ndaj akuzës tënde që shqiptarët janë nacionalistë, një akuzë që nuk kishte fare lidhje me temën. Por nuk ke faj akil, ke gjetur shesh këtu, e po bën përshesh.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Ishte përgjigjja ndaj akuzës tënde që shqiptarët janë nacionalistë, një akuzë që nuk kishte fare lidhje me temën. Por nuk ke faj akil, ke gjetur shesh këtu, e po bën përshesh.
    ishte justifikimi per te ligjeruar nacionalizmin,
    dhe nuk thashe qe shqiptaret jane nacionalista, thashe qe jane nje pjese faqezinjsh, e neootoman

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    ishte justifikimi per te ligjeruar nacionalizmin,
    dhe nuk thashe qe shqiptaret jane nacionalista, thashe qe jane nje pjese faqezinjsh, e neootoman
    Cfare jane keto "neootoman" apo "neokryqas" ? Shqiptaret jane shqiptare dhe e drejta e tyre per te patur krenarine kombetare , te drejten per tu respektuar nga te tjeret ne sovranitetin e tyre dhe te drejten per t'iu njohur dhe kerkuar falje(kur eshte rasti) nga te tjeret qe iu kane shkaktuar gjakderdhje apo grabitje si dhe demshperblimet perkatese , jane te drejta te tyre legjitime ! Qe duhen kerkuar dhe mbrojtur edhe me force madje !

Ky eshte patriotizem i kulluar dhe aspak nacionalizem "neootoman" , apo "filogrek" apo "neoserb" , apo "neokryqas" e ku e di une se cfare antishqiptarizmash te tjera !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    po qamet i njohin krimet qe bene kur erdhen nazistet????
    http://www.amazon.com/Blutiges-Edelw...der_3861534479

lexo shkrime nga arkivat gjermane.
    1) Zejnel Husa ishte nga paresia e Margelliçit. Me shoqeruesit e tij te armatosur mbrojti kalane e Sulit gjate rrethimit me 1854 nga armata greko-arvanite e komanduar prej gjeneralit arvanit Thodhori Griva. Thedhori Griva ishte shqiptar ortodoks nga Preveza me origjine dhe rridhte nga dera e famshme e Gjin Bue Shpates, por fatkeqesisht ne emer te kryqit dhe ortodoksise masakronte bashkekombasit e tij muslimane. Theodhori Griva ishte anetar i organizates famekeqe dhe ekstremiste ortodokse Finiqi Eteria e cila luftonte per fitoren e kryqit mbi gjysmehenen. Gjate kesaj lufte u dogj gjithe Cameria lindore dhe u masakruan me dhjetra fshatra çame.
    2)Moreja eshte krahine ne Peloponez e cila gjate atyre viteve ishte e banuar nga arvanite, pra shqiptare ortodokse. Te udhehequr nga Theodhori Griva ushtrite arvanite dhe ato greke vershuan ne Cameri me thirrjen "Perpara me kryqin ne nje dore dhe ne tjetren thiken." dhe masakruan bashkekombasit e tyre myslimane.
    3) Junan= Grek (ne dialektin çam).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    lexo librin, se jane deshmite e oficereve naziste te asaj periudhe, per krahinen e epirit. do ti mesosh te gjitha, edhe bashkepuntoret me emra dhe mbiemra, me aktivitet dhe me biseda.
    O Akil e kam lexuar kete pergjigje edhe ne nje teme tjeter ne kete forum, dhe dua te te pergjigjem, A nuk ishte qeveria COLLAKOGLU ajo qe bashkepunoi me GJERMANET NAZISTE duke vrare qindra mijera Greke Atdhedashes??? A nuk ishte qeveria RALLI ajo qe bashkepunonte me pushtuesit fashiste duke vrare Greket patriote??? E pra sic duke Tradhetare ka gjithandej por kjo nuk mund te cilesoje Greqine si vend i cili bashkepunoi me FASHIZMIN dhe NAZIZMIN APO JO??????

Pra sic kishte Came tradhetare , kishte edhe Came LUFTETARE kundra NaziFashizimit, dhe nje gje tjeter Shqiperia nuk mund te quhet vend armik sepse nga ana e saj nisi sulmi Fashist mbi Greqine , sepse me te njejten Llogjike duhet te quhet eshe Bullgaria vend armik per Greket pasi Gjermanet qe andej hyne per ne Greqi

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •