Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 60
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Une jam vegjetarjan dhe nuk nisem nga ky fakt per kete teme por nga keqardhja qe kam per kafshet , shpendet , peshqit e cdo qenje tjeter qe mer fryme. U ndikova shume nga nje dokumentar qe pashe per miljona vica, dele dhe pula , miljona tonelata peshq qe thereshin cdo dite per te ushqyer nje bote me 7 miljard njerez.

Une jam kundra dhe ligjit te xhungles qe egersirat hajne barngrensit, jam kundra peshkut te madh qe ha te voglin.

Dua te them a ju pelqen kjo bote ku uria e nje krijese shuhet duke ngrene nje krijese tjeter ?

Se si me vjen kur shoh nje mem kafshe qe sheh te voglin e saje kur ja shqyejn egersirat ose kur ja therin njerzit

Ne njerzit nuk durojme dhe jemi gati te perleshemi me dike kur na godasin me pellembe femijen tone. Po sikur ta shihnim tek e ha apo e shqyen dikush !? TMERR TMERR TMERR !

Mire kafshet e egra qe natyra i krijoj te tilla dhe nuk ushqehen dot me barishte, po ne njerzit qe kemi 1001 te mira per te ngrene pse duhet ta bejme nje veprim kaq te ulet kafsherore. Sikur te kisha gje ne dore do ta beja cdo qenje te pangrenshme dhe te dashur me qenjet e tjera qe e rrethojne.

Faleminderit
    Eshte zinxhiri ushqimor ne natyre dhe nga ky zinxhir vendoset balanca e krijesave shpezore kafshore qe duhen ngelur gjalle.Konsumi i kafsheve parandalon mbipopullimin me kafshe.
    Cfare do behej me keto kafshe nqs nuk do haheshin?Do ndodhte,demtim ekologjik dhe atmosferik si rezultat i rritjes se gazrave metan ne ajer,do kishte me shume ndotje dhe efekt ozon.
    A eshte i justifikuar ngrenia e mishit therja e kafsheve sot? Jo sepse ekzistojne nje larmi ushqimesh te tjera proteinike qe kompesojne kalorite yndyren dhe proteinat e mishit.Ngrenja e mishit,therjet jane pasoje e tradites qe nga lashtesia kohe kur nuk ekzistonte as industri dhe bujqesi e mirefillte dhe vrasja e kafsheve nga njerezit behej per disa arsye si
    1.Mbijetese pasi resorset ushqimore ishin me te kufizuara dhe mishi siguronte proteina,yndyre dhe kalori qe i jepnin njeriut ngopje dhe energji per te perballuar
    tmperaturat e uleta kohen e keqe ne natyre.
    2.Kafsheve u merrej lekura dhe perdorej per veshje dhe ngrohje.
    Kjo pune vazhdoi per shekuj me rradhe dhe u krijua nje tradite gatimi me mish nga popujt.Nga kjo tradite gatimi u krijua nje zakon i konsumit te rregullt te mishit.U krijua nje stil jetese qe veshtire se mund te hiqet edhe sot.
    Ato organizata qe dalin sot publikisht kunder therjes se kafsheve dhe per ruajtjen e kafsheve dhe pallavra si keto ne fakt e bejne kete qe te financohen nga shteti te marrin rroga te majme nga fonde shteterore dhe e bejne kete qe te paguhen nga shteti dhe realisht nuk u plas fare se cfare behet me kafshet dhe cilat jane te drejtat.
    Fushatat kunder therjeve behen per para(qe kryetaret e ketyre organizatave te justifikojne aktivitetin e ketyre organizatave dhe te marrin para nga shteti si organizata jo qeveritare jo fitim prurese) dhe jo si nje dhembshuri per kafshet-Realiteti 101-.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Sepse Zoti gjithshka ne Toke e krijoi ne sherbim te njeriut.
    Mendoj se me kete thenie, merr fund debati. Kundra Zotit nuk mund te dalesh!
    Zoti gjithashtu u ka thene Izraeliteve te vrasin Palestinezet. Zoti po ashtu ka thene qe mos te perdoret kompjuteri e aparati fotografik, qe 2043 po e perdor. Besoj se 2043 do te shkoje ne ferr per kete.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    a eshte e drejte qe disa kafshe te hane kafshe te tjera?

nuk ju dhimbset zebra qe ha luani? le te ndalojme luanet qe hane zebra.
    a nuk iu dhimbset miu qe ha macja? le te shpetojme minjte e shkrete.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Pfff e drejte.....Varet...s'po hajme specie ne zhdukje...
    https://www.behance.net/robberysk1100

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Mendoj se me kete thenie, merr fund debati. Kundra Zotit nuk mund te dalesh!
    Zoti gjithashtu u ka thene Izraeliteve te vrasin Palestinezet. Zoti po ashtu ka thene qe mos te perdoret kompjuteri e aparati fotografik, qe 2043 po e perdor. Besoj se 2043 do te shkoje ne ferr per kete.
    Une edhe po nuk vajta ne ferr per kete, kam plot aresye te tjera qe te jem banor i ferrit.
    Po pse ti nuk do vish me mua????
    Je pa mekate fare ti?
    C'te duhet parajsa o ditezi. Tre veta jane gjithsejt aty, me mire me shumicen.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar Maska e inez
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne fantazi.
    Postime
    1,779
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Kafshet te mos hahen te gjalla dhe une jam dakort.
    Por te pjekura apo te zjera perse te mos hahen?
    Ketu po hane njerezit njeri tjetrin dhe ju keni merakun e lopeve.
    Mos valle Zoti i krijoi kafshet qe te hane mish njeriu? apo njeriun qe te haje mishin e kafsheve?
    Une mendoj qe mishi i kafsheve eshte shume i shijshem dhe eshte mekat te mos konsumohet.
    Sot psh ne familje hengrem kukurec. Nuk e merni dot me mend sa u kenaqem. Madje e shoqeruam me vere te kuqe. Konsumimi i rrushit dhe produkteve te tij eshte i drejte apo jo?...
    pak a shume ideja ime perkonte me tenden doc, madje dhashe nje shembull per te treguar se kafshet tregojne dhimbsuri jo te mirefillte, ne momentin qe edhe ato ne mungese urie e hane te voglin e tyre (pra skane kaq dhimbsuri sa thuhet).

Ah mos me fol, kam ngrene dje nje fileto vici nga ato te paberat tamam, qe me kenaqi shpirtin :P.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga inez Lexo Postimin
    pak a shume ideja ime perkonte me tenden doc, madje dhashe nje shembull per te treguar se kafshet tregojne dhimbsuri jo te mirefillte, ne momentin qe edhe ato ne mungese urie e hane te voglin e tyre (pra skane kaq dhimbsuri sa thuhet).

Ah mos me fol, kam ngrene dje nje fileto vici nga ato te paberat tamam, qe me kenaqi shpirtin :P.
    me vere te kuqe e shoqerove?
    booo po ti i hake kafshet te gjalla lol.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    sepse m'u kujtua kjo tema. lol

Emri:  542792_506172662750738_580489946_n.jpg

Shikime: 1447

Madhėsia:  34.1 KB
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    kur mendoj vegjetarianet apo mbrojtesit e kafsheve me kujtohet nje thenie qe shkodranet e nxoren ne prag te shkaterrimit te njeriut te ri me nxjerrjen e mishit me tollona..ata thonin '' qysh kur u be mishi me tollona , flejme me grate si me motrat tona ''...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •