Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 129
    i/e regjistruar Maska e SKIFTERI&12.05
    Anėtarėsuar
    04-11-2007
    Postime
    423

Pėr: Hitori Te Frikshme

gjithsesi interesant nje gje dihet qe ata qe jan besimtare te devotshem nuk ju ndodhin kso gjera,apo smun tju bejne gje.

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834

Misteri i Dhomes 428

Brenda Universitetit te Ohajos Wilson Holl ne West Green, dera me numer 428 eshte e mbyllur, madje e bllokuar nga mundesia per ta hapur. Pse do te blindonte nje Universtet nje dhome konvikti qe mund te jete shtepi per mijera studente?

Legjenda thote se zyrtare e drejtues te Universitetit e kane bllokuar deren pasi studentet kane raportuar se objektet peroplasen nga raftet ne mur, dera hapet e mbyllet vete dhe madje ata pretendojne te kene pare fantazmen e nje studenti qe kishte jetuar me pare pikerisht ne ate dhome.Sipas asaj cka i ka ndodhur ne kete dhome nje studenteje femer, ajo vdiq ne menyre tragjike duke u perpjekur te ndiqte hapat per te praktikuar projeksionin astral, cka eshte nje metode ku shpirti njerezor ndahet nga trupi dhe shetit me vete. Vajza kishte vdekur nga nje energji e madhe ushtruar ne trupin e saj pikerisht ne kete dhome.Wilson Hall besohet gjithashtu te jete qendra e Varrezave Pentagram te Athines, por ky informacion mbetet i paverifikuar. E gjithe kjo histori lidhet me te tjera ngjarje te tipit ‘Poltergeist” qe ka te beje ne rastin konkret me hije te zeza qe shfaqen ne erresire pa asnje lloj shpjegimi.Por me e frikshme nga keto aktivitete eshte shfaqja e nje fytyre te ngjashme me ate cka mund ta identifikonim si djallezore. Kjo figure shfaqet kryesisht ne deren e madhe prej druri te Universitetit. Dera eshte nderruar disa here, por fytyra shfaqet vazhdimisht.

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950

Varri i Engjellit... (Anonim)

Pershendetje Un do tregoj 1 histori qe me ka habitur pa mase !
    Ne turqi ne turgutreis esht 1 shesh lojrash qe luajne femijet dhe esht sheshi me i bukur i vendit un aty dilja me vellain tim me bicikleta pasi te gjithe keshtu dilnin . Nje Here Prinderit e mi shkuan ke dyqani i miqve te tyre dhe ato i pyten se ku ishim ne . Prinderit e Mi i than qe isha tek ai sheshi ku luajne te gjithe. Ata Buzeqeshen dhe than : Dua Tju Tregoj Dicka Atje eshte nje varr engjelli dhe aty esht shum e fsheht por meqe ti beson ne zot un mund te coj. Mami im pranoi. Ne Shkuam tek ai varri grat duhet te venin nje shami ne koke pasi keshtu thonte feja dhe kur arritem ne ate vend aty ishte nje shpi e vjeter dhe nje varr anash saj ai varr sipas atyre u supozonte te ishte nje varr engjelli dhe esht e vertet . Ja Cfare Duhet te besh. Kur te hysh grate duhet te hyjne me shami, pastaj duhet te maresh nje gur nga toka cfaredo te mendosh nje deshir dhe ta vesh ke guri i varrit neqoftese deshira plotesohet guri i varrit e ngjit gurin tend dhe e thith brenda tij ( kjo eshte dhe ajo qe me habiti shume pasi ndodhi para syve te mi ) Me pAS Duhet te rrotullohesh 3 here ke varri dhe te pish pak uji nga nje burim aty afer . Un GJithmone Ngaqe Pelqeja filmat vizatimor vendosja te isha zane por guri me binte ne toke pasi kjo deshir nuk plotsohet. Ndersa Prinderve te mi i ka thithur dhe jane plotsuar te gjitha . Por Kujdes : Nqs shkoni aty dhe rrembeni nje gur per fat mos e boni sepse nje shkout te prinderve te mi ka mare nje gur dhe naten i vinte engjelli edhe i gjunte me gura ke xhami pra donte gurin perseri. Kjo Ngjarje Me Habiti Pak po eshte e mrekullueshme. Gjithashtu mami im ku shkoi nje dit tjeter aty ishte temperatura 45 grade celcius dhe nk frynte as era me e vogel. Te gjithe dolem mami im ndejti pak por pastaj sa donte te dilte filloi te frynte nje ere e madhe dhe vetem tek ai vend. Mami im u habit por nuk u frikesua thjesht ndenji pasi esht shum besimtare. Me pas nje gur i erdhi ke kembet . Ishte nje palajmerim per dicka e keqe dhe sa shkuam ne hotel dicka e keqe i ndodhi nje zenke por cdo gje u rregullua me sukses. Kjo Ngjarje qe me ka ndodhur me ka befasuar shume...

Stjerner er dom som lyser i Mųrke

Perjashtuar Maska e didii
    Anėtarėsuar
    14-04-2012
    Postime
    504

Citim Postuar mė parė nga Tipiku Lexo Postimin
    Varri i Engjellit... (Anonim)

Pershendetje Un do tregoj 1 histori qe me ka habitur pa mase !
    Ne turqi ne turgutreis esht 1 shesh lojrash qe luajne femijet dhe esht sheshi me i bukur i vendit un aty dilja me vellain tim me bicikleta pasi te gjithe keshtu dilnin . Nje Here Prinderit e mi shkuan ke dyqani i miqve te tyre dhe ato i pyten se ku ishim ne . Prinderit e Mi i than qe isha tek ai sheshi ku luajne te gjithe. Ata Buzeqeshen dhe than : Dua Tju Tregoj Dicka Atje eshte nje varr engjelli dhe aty esht shum e fsheht por meqe ti beson ne zot un mund te coj. Mami im pranoi. Ne Shkuam tek ai varri grat duhet te venin nje shami ne koke pasi keshtu thonte feja dhe kur arritem ne ate vend aty ishte nje shpi e vjeter dhe nje varr anash saj ai varr sipas atyre u supozonte te ishte nje varr engjelli dhe esht e vertet . Ja Cfare Duhet te besh. Kur te hysh grate duhet te hyjne me shami, pastaj duhet te maresh nje gur nga toka cfaredo te mendosh nje deshir dhe ta vesh ke guri i varrit neqoftese deshira plotesohet guri i varrit e ngjit gurin tend dhe e thith brenda tij ( kjo eshte dhe ajo qe me habiti shume pasi ndodhi para syve te mi ) Me pAS Duhet te rrotullohesh 3 here ke varri dhe te pish pak uji nga nje burim aty afer . Un GJithmone Ngaqe Pelqeja filmat vizatimor vendosja te isha zane por guri me binte ne toke pasi kjo deshir nuk plotsohet. Ndersa Prinderve te mi i ka thithur dhe jane plotsuar te gjitha . Por Kujdes : Nqs shkoni aty dhe rrembeni nje gur per fat mos e boni sepse nje shkout te prinderve te mi ka mare nje gur dhe naten i vinte engjelli edhe i gjunte me gura ke xhami pra donte gurin perseri. Kjo Ngjarje Me Habiti Pak po eshte e mrekullueshme. Gjithashtu mami im ku shkoi nje dit tjeter aty ishte temperatura 45 grade celcius dhe nk frynte as era me e vogel. Te gjithe dolem mami im ndejti pak por pastaj sa donte te dilte filloi te frynte nje ere e madhe dhe vetem tek ai vend. Mami im u habit por nuk u frikesua thjesht ndenji pasi esht shum besimtare. Me pas nje gur i erdhi ke kembet . Ishte nje palajmerim per dicka e keqe dhe sa shkuam ne hotel dicka e keqe i ndodhi nje zenke por cdo gje u rregullua me sukses. Kjo Ngjarje qe me ka ndodhur me ka befasuar shume...
    nga i gjen keto ti?

Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950

Fantazma e Grace Brown qe u mbyt nga i dashuri i pabese

E eshte fantazma e nje viktime te nje vrasje njeqindvjecare qe frikeson nje resort ne New York?

Ne nje dite pushimi, dite vere ne vitin 1988 disa te punesuar te Covewood Lodge, ne Big Moose Lake, duke perfshire ketu edhe Rhonda Boussleot, ishin duke u afruar per tek shtepizat e tyre. Rhonda hyri ne shtepizen e saj, pa patur asnje dyshim qe dikush apo dicka mund te ishte duke e pritur aty brenda:

"Une hyra ne shtepizen e stafit, duke u ngjitur neper shkalle me doren time perpara duke kerkuar per te ndezur driten. Nderkohe qe u afrova ne maje te hskalleve dhe sapo isha gati te ndizja driten, nje ndjesi me erdhi, nuk e di, sikur ishte dikush aty. Ndalova e ngrire aty ku isha dhe nuk leviza fare. Nuk kisha ndjenje terrori, por isha e sigurt qe dikush apo dicka ishte aty dhe kjo me beri t'me mungonte fryma per pak."

Por kjo e Rhonda-s nuk ishte asgje perpara asaj qe po u ndodhte miqve te saj. Rhonda thote qe te tre miqte e saj kishin qene deshmitare te te njejtes ndodhi:

"Te tre ata kishin te njejten histori. U vertit per vetem disa sekonda, dhe me pas u largua. Te tre ata e pane fantazmen. Une vete nuk pashe asgje, por e ndjeva qe dikush ishte aty dhe kisha nje ndjesi te vecante dhe te cuditshme."

Por kush eshte fatanzma e Big Moose Lake? Njerezit besojne ne fantazmen e te rese bukuroshe Grace Brown. Ne vitin 1906, vrasja e saj brutale shokoi te gjithe vendin. Dhjetevjecare me vone, Hollywood e ktheu ceshtjen e saj ne nje film "A Place in the Sun".

Ne ate film Hollywood e portretizonte Grace si nje vajze te shemtuar. Por ne te vertete, Grace Brown ishte nje 19 vjecare naive qe punonte tek fabrika e fundeve Gillete ne Cortland, New York. Ishte pikerisht aty, qe ne vitin 1905 ajo u njoh me Chester Gillete, nipin simpatik dhe terheqes te pronarit te fabrikes.

Autori Craig Brandon ka shkruar per vrasjen e Grace Brown:

"Chester Gillete konsiderohej nje kapje shume e mire nga njerezit e qytetit sepse ai ishte i njohur, atletik, simpatik, dhe me para. Jam i sigurt qe shume vajza ne Cortland ishin te interesuara per te."

Qe nga fillimi ajo ishte nje romance skandaloze. Sipas Craig Brandon, Chester e bindi Grace qe ta takonte ate pa nje person qe ta shoqeronte, qe ne ato kohe e vendoste reputacionin e saj ne rrezik:

"Mendoj qe ajo e shikonte ate si personin ideal qe ishte gjithcka qe ajo kishte deshiruar. Ajo ishte e dashuruar, ndoshta per here te pare ne jeten e saj dhe donte te vazhdonte me te, pavaresisht te tjerave."

Per Chester, kjo ishtenje lidhje e fshehte. Ai nuk e mori asnjehere Grace ne publik. Ai asnjehere nuk e beri te njohur marredhenien e tyre. Sipas Craig Brndon, Chester shihej shpesh edhe me vajza te tjera, e sidomos ato nga familjet me te pasura te qytetit:

"Miqte e saj po e paralajmeronin Grace qe ai nuk ishte ashtu si dukej, ai ishte dicka ndryshe, dhe qe ajo nuk kishte eksperience me ate lloj njerezish. Ajo shihte ate cfare donte ajo te shihte, dhe jo te verteten."

Por Grace nuk mund t'i rezisotnte Chester-it dhe shume shpejt ajo zbuloi qe ishte shtatezane. Grace iu pergjerua Chester-it qe te martohej me te, por ai duroi sa me shume qe mundi. Me ne fund, ne korrik te vitit 1906 Chester e coi Grace ne Adirondacks. Ajo mendoi se ishte nje udhetim martese. Sipas Craig Brandon, ata moren me qera nje varke ne Big Moose Lake nga nje burre i quajtur Robert Morrison:

"Morrison priste qe ata te ktheheshin deri ne kohen e darkes. Kur nuk u kthyen ai mendoi qe kjo ishte pak e dushimte."

Mengjesin e neserm Morrison organizoi nje ekip kerkimi. Varka ishte e kthyer mbrapsh. Jo larg prej varkes u gjet trupi i Grace. Dy dite me vone, Chester Gillete u gjend ne nje hotel jo shume larg. Ne fillim ai mohoi edhe qe e njihte Grace Brown. Me pas ai deklaroi qe Grace kishte mbytur veten nga deshperimi pasi ai nuk e donte me. Shume pak veta e besuan. Ai u gjykua dhe denua per vrasje te grades se pare.

Ne 30 mars te vitit 1908 Chester Gillete vdiq ne karrige elektrike. A ishte vene drejtesia ne vend? Mesa duket jo mjaftueshem per te qetesuar shpirtin e paqete te Grace Brown.

Lynda Lee Macken ka patur edhe vete nje takim me Grace Brown disa muaj pas Rhonda Bousselot:

"Une isha duke ecur ne drejtim te liqenit me elektrikun e dores dhe drita po behej gjithmone e me e zbehte. Deri sa arrita ne buze te liqenit, drita nuk punonte me. Keshtu qe mu desh qe te kthehesha mbrapsht. Ngela palevizur. Jo vetem qe isha e sigurt qe po shikoja nje fantazem, por kisha nje ndjesi shume te forte trishtimi. Ajo ishte shume e trishtuar."

Gjate viteve jane te shumta raportimet qe kane pare fantazmen.

Shpirti i saj eshte i burgosur ne Big Moose Lake qe ne diten qe ajo u mbyt aty pabesisht nga i dashuri i saj i pabese.

Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950

Kjo eshte nje histori qe e kam degjuar para ca vitesh nga tezja ime e vendosa ta ndaj me ju .... Po i bie shkurt ... Ne vitin 2006, 2 prinder shqiptare marin nje leter nga djali i tyre emigrant ne itali drejtuar familjes (kishte dhe dy vllezer te tjere )... Atje shkruhej .... "Te dashurit e mi shpresoj te jeni mire dhe letra tju gjeje shendosh e gezuar.. Nuk dua tja u prish qetesine edhe tju bej merak po doja tju thoja qe po me ndodh dicka e cuditshme . Kam 3 dite po bej vetem 1 ore gjume ne dite edhe gjaet gjith nates shikoj endera po nuk arrij te mbyll syte . Eshte e cuditshme por e ndjej veten sikur jam ne gjume edhe pse me sy hapur. Kjo gjendje ka filluar pardje edhe po me cmend pak nga pak . Eshte nata e tret qe me ndodh dhe nuk po mundem me ... Shikoj nje ender e cila duket shume reale. Diten e pare pavaresisht se u tremba nuk i kushtova rendesi .... Diten e dyte me beri pershtypje si mund te perseritej i njejti makth 2 here ... kurse sot jam i tmeruar dhe me duket e pamundur qe te jet e vertete ... Po ju pershkruaj endren time se tju fls miqve te mi me vjen zor ose me marin per te cmendur ...
    Zgjohem, cohem nga krevati ne oren 6 shkoj te bej nje dush, ujin e te cilit nuk e di si ka mundsi po arrij ta ndjej ne eshte i ftoht apo i nxeht arrij te ndjej cdo gje si te ishte reale ... Pasi mbaroj vesh nje pale pantallona te zeza dhe nje kemishe te bardhe... Mar portofolin celsat e makines dhe nisem... Rruges mund te shoh cdo detaj, emrat e te gjitha rrugeve, makinat e ndryshme njerez qe nuk i kam pare asnjeher ne jeten time. Mund te shof cdo gje si te ishte e vertete.... Pasi bej 10 min rruge ndalem te nje semafor ne nje kryqezim dhe pres te behet jeshil... Nuk e di pse dhe ndihem ne ankth ... me ngrijne kembet dhe duart ... sa ndizet jeshilja nisem dhe degjoj nje zhurme frenash te forta, shikoj pjesen e perparme te nje makine te zeze edhe degjoj nje zhurme te forte ... pas pak castes shikoj veten te shtrire afer nje djali te gjate bjond qe e ka fytyren te mbuluar me gjak...Reth nesh ka shume police, edhe nje turme njerzish na afrohet. Dikush i veshur me te bardha dhe na mbulon me carcaf... Ketu perfundon endra time edhe zgjohem duke thirur edhe me dhimbje ne te gjithe trupin ... Nuk doja tju shqetesoja po sot pashe me vemendje gjithe emrat e rrugeve qe kaloj per te shkuar ne pune te gjitha dyqanet edhe cdo gje perputhej me endren ... Kam shume frike dhe neser do shkoj te mar pushime te puna dhe te kthehem sa me shpejt ne shqiperi ... (midis te tjerash u kishte lene emrin e kryqezimit rrugen qe bente per ne pune targen e makines te zeze, emrin e personit me te bardha qe e kishte lexuar te nje karte identifikimi qe kishte ne gjoks ku mund ti shikonte vetem emrin )

Ju perqafoj .... ......

Prinderit e ketij djali diten pasi djali kishte shkruar letren moren nje telefonate ku thuhej se djali i tij kishte vdekur ne nje aksident dhe i shpjegonin sesi ndodhi ... Diten tjeter atyre u ardhi letra ne shtepi kur e lexuan u tmeruan ... Kishte shume gjera qe perputheshin nga endra me ngjarjen ... Me pas kerkuan informacione ... Emri i personit qe i mbulonte ishte emri i mjekut ligjor ... Makina qe ishte perplasur me djalin e tyre ishte e zeze dhe kishte te njejtat targa qe u kishte derguar ne leter.... Familja ka dal dhe ne nje emison televiziv me shprese qe dikush ti shpjegonte si kishte mundsi qe vdekjen e djalit e kishte pershkruar ai vete nje dite para se te vdiste....

Anėtarėsuar
    14-04-2012
    Postime
    504

Kjo eshte nje histori qe e kam degjuar para ca vitesh nga tezja ime e vendosa ta ndaj me ju .... Po i bie shkurt ... Ne vitin 2006, 2 prinder shqiptare marin nje leter nga djali i tyre emigrant ne itali drejtuar familjes (kishte dhe dy vllezer te tjere )... Atje shkruhej .... "Te dashurit e mi shpresoj te jeni mire dhe letra tju gjeje shendosh e gezuar.. Nuk dua tja u prish qetesine edhe tju bej merak po doja tju thoja qe po me ndodh dicka e cuditshme . Kam 3 dite po bej vetem 1 ore gjume ne dite edhe gjaet gjith nates shikoj endera po nuk arrij te mbyll syte . Eshte e cuditshme por e ndjej veten sikur jam ne gjume edhe pse me sy hapur. Kjo gjendje ka filluar pardje edhe po me cmend pak nga pak . Eshte nata e tret qe me ndodh dhe nuk po mundem me ... Shikoj nje ender e cila duket shume reale. Diten e pare pavaresisht se u tremba nuk i kushtova rendesi .... Diten e dyte me beri pershtypje si mund te perseritej i njejti makth 2 here ... kurse sot jam i tmeruar dhe me duket e pamundur qe te jet e vertete ... Po ju pershkruaj endren time se tju fls miqve te mi me vjen zor ose me marin per te cmendur ...
    Zgjohem, cohem nga krevati ne oren 6 shkoj te bej nje dush, ujin e te cilit nuk e di si ka mundsi po arrij ta ndjej ne eshte i ftoht apo i nxeht arrij te ndjej cdo gje si te ishte reale ... Pasi mbaroj vesh nje pale pantallona te zeza dhe nje kemishe te bardhe... Mar portofolin celsat e makines dhe nisem... Rruges mund te shoh cdo detaj, emrat e te gjitha rrugeve, makinat e ndryshme njerez qe nuk i kam pare asnjeher ne jeten time. Mund te shof cdo gje si te ishte e vertete.... Pasi bej 10 min rruge ndalem te nje semafor ne nje kryqezim dhe pres te behet jeshil... Nuk e di pse dhe ndihem ne ankth ... me ngrijne kembet dhe duart ... sa ndizet jeshilja nisem dhe degjoj nje zhurme frenash te forta, shikoj pjesen e perparme te nje makine te zeze edhe degjoj nje zhurme te forte ... pas pak castes shikoj veten te shtrire afer nje djali te gjate bjond qe e ka fytyren te mbuluar me gjak...Reth nesh ka shume police, edhe nje turme njerzish na afrohet. Dikush i veshur me te bardha dhe na mbulon me carcaf... Ketu perfundon endra time edhe zgjohem duke thirur edhe me dhimbje ne te gjithe trupin ... Nuk doja tju shqetesoja po sot pashe me vemendje gjithe emrat e rrugeve qe kaloj per te shkuar ne pune te gjitha dyqanet edhe cdo gje perputhej me endren ... Kam shume frike dhe neser do shkoj te mar pushime te puna dhe te kthehem sa me shpejt ne shqiperi ... (midis te tjerash u kishte lene emrin e kryqezimit rrugen qe bente per ne pune targen e makines te zeze, emrin e personit me te bardha qe e kishte lexuar te nje karte identifikimi qe kishte ne gjoks ku mund ti shikonte vetem emrin )

Ju perqafoj .... ......

Prinderit e ketij djali diten pasi djali kishte shkruar letren moren nje telefonate ku thuhej se djali i tij kishte vdekur ne nje aksident dhe i shpjegonin sesi ndodhi ... Diten tjeter atyre u ardhi letra ne shtepi kur e lexuan u tmeruan ... Kishte shume gjera qe perputheshin nga endra me ngjarjen ... Me pas kerkuan informacione ... Emri i personit qe i mbulonte ishte emri i mjekut ligjor ... Makina qe ishte perplasur me djalin e tyre ishte e zeze dhe kishte te njejtat targa qe u kishte derguar ne leter.... Familja ka dal dhe ne nje emison televiziv me shprese qe dikush ti shpjegonte si kishte mundsi qe vdekjen e djalit e kishte pershkruar ai vete nje dite para se te vdiste....
    Woow, ska mundesi!

Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950

Ka po ik fli se ka edhe mundesi te tjera por neser do ti shkruj

Anėtarėsuar
    14-04-2012
    Postime
    504

Ka po ik fli se ka edhe mundesi te tjera por neser do ti shkruj
    sdu, jam e madhe :P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2014
    Vendndodhja
    zvicerr
    Postime
    1

Pėr: Histori Te Frikshme

hi un jam Agnea edhe un di histori t frikshme po spo di qysh i postu inshallah mndihmon dikush flm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga agnea1 : 04-11-2014 mė 11:35

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •