Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498

“Shes gjakun për të ushqyer familjen”

Ola Mitre

Quhet Fatmir dhe është baba i dy fëmijëve. Papunësia dhe pamundësia për të gjetur punë në Shqipëri e detyroi fillimisht të emigrojë në Itali. Por edhe andej i njëjti fat. Nuk mundi të gjejë punë e për këtë arsye u kthye sërish në vendin e tij. Ndërsa përballet me sfidat e njëpasnjëshme. Udhëkryqi në të cilin e ka hedhur jeta e ka detyruar të gjejë një zgjidhje për të ushqyer fëmijët e tij. Ka vendosur të shesë gjakun e trupit, të sigurojë ca thërrime për fëmijët e të mbajë frymën e tij e të familjes gjallë. Ka lënë numrin e telefonit tek roja i Qendrës Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, në mënyrë që ky i fundit ta lajmërojë nëse ka ndonjë rast urgjent që kërkon gjak. Kështu e takojmë edhe ne. “Hajde se ke një rast”, - dëgjohet të thotë roja në celular. Fillimisht nuk kuptuam se çfarë po ndodhte, por roja na siguron se një dhurues gjaku me pagesë do të vinte shumë shpejt. Vendosëm të presim. Ishte e vërtetë. Nuk kaluan shumë minuta e ai erdhi. Mezi merrte frymë. Kishte nxituar se mos i ikte rasti. Ndërsa mes zhgënjimit të thellë që ne nuk kërkonim një dhurues gjaku vendos të na rrëfejë historinë e tij të dhimbshme.
    Fatmir, sa vjeç je?
    Oh, kur më ra telefoni urova Zotin për rastin që më dha (mbyll sytë dhe hesht pak). Jam 33 vjeç.
    Sa kohë ke që dhuron gjak me pagesë?
    Kjo është hera e parë. Më beso apo jo.
    Pse ke vendosur të dhurosh gjak me pagesë?
    Kam ardhur në një situatë që nuk mban më.
    Ç’do të thuash me këtë? Je i varfër?
    Të jem i pasur nuk vij këtu. Në qoftë se jap gjak, jap për familjen, për kalamajtë.
    Sa fëmijë ke?
    Kam një vajzë 12 vjeçe dhe një vajzë 9 muajshe. Vajzën 12 vjeçe e kam në Itali.
    Po pse njëra vajzë jeton në Itali?
    Kam qenë një herë i martuar. Erdhën ca rrethana familjare dhe u ndamë. Nuk gjeta dot as punë andej e u ktheva në Shqipëri. U martova sërish dhe linda vajzën tjetër.
    Bashkëshortja punon?
    Jo.
    Po shtëpi ke?
    Jo, jam me qira.
    Po si ia bën, pa punë e me qira. Me çfarë jetoni?
    Nga zori dal për kanaçe që të mbledh 2000 lekë, 3000 lekë të ushqej kalamajtë. Ja kjo është jeta ime.
    Kush ta ka dhënë idenë që mund të vish të dhurosh gjak me pagesë?
    Kam pyetur. Më kanë thënë të vij në këtë adresë dhe kam ardhur.
    Po brenda çfarë të kanë thënë?
    Më kanë thënë që nuk dhurohet më gjak me pagesë. Prandaj kam lënë numrin e telefonit te roja, se mos del ndonjë rast urgjent.
    Ke ndonjë apel për të bërë?
    Jo, s’kam apel.
    Asnjë apel nuk ke?!
    Shteti të mos më shikojë vetëm mua, por ka shumë të varfër që vuajnë, që janë në gjendjen time. Ndoshta janë edhe më keq, po shteti duhet të vërë dorën në zemër për këto situata ku ne jemi. Unë jam me qira. Nesër-pasnesër ai më nxjerr përjashta dhe nuk do të dijë ke apo s’ke lekë, fëmijët duan të hanë, s’duan të dinë ke apo s’ke dhe është një situatë shumë e vështirë si për mua, si për ata të varfrit e tjerë. I lutem Qeverisë të mendojë edhe për popullin, jo vetëm për vete.
    http://www.balkanweb.com/gazetav5/ar....php?id=123788

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    keq me vjen shume sa ka si ky...po ca ti bejm ne? Meqe e ke hap temen? Se kjo dihet qe shqiperia esht plot me keshtu gjonash pranej
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Lot ne sy te sjellin tema te tilla. Ka shume ne shqiperi qe marrin ndihma qe nuk i meritojne, por njerezit qe i meritojne nuk i marrin. Si ka mundesi qe nje familje me 3 veta pa asnje te ardhur te mos marre ndihme nga shteti???? Vetem ne Shqiperi ndodh kjo. Zoti i ndihmofte, se ne meshire te tij jemi.
    I LOVE GOD

j&g

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Sdin te shkruaj emrin e vet,ben 2 kalamaj edhe ankohet qe ska pune.
    Po te jesh injorant kuptohet pa pune do ngelesh,merr asistence nga bashkia.
    Kush i merr ne pune injorantet?Si ka mundesi atehere qe per te tjeret na paska pune kurse per ty nuk ka?
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 05-11-2012 më 21:21
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Thorolld ON
    Postime
    224
    Mos u dhjaksni shume ju mor te uruar antare, personi ne fjal gjakun mund ta shesi per te pire rraki, ka shume te tille ne shqiperi.
    Me itali ka qene dhe mund te ishte regulluar atje po te kishte 2 para mendje ne koke. Bujqesia italjane kerkon punetor ne behar, ai qe eshte puntor punon e i mbledh dy leka.

Pa le kur thote qe kemi kalamaqt pa buke, po ckalamak o derziu ti! nje vajz e ke ne itali ta ushqen tjetri, kurse ajo 9 muajshe akoma me qumesht e mualebi ron. Ku jane ata kalaq qe duan te hane?? aha babai i ben apel qeveris per para rakie.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Lot ne sy te sjellin tema te tilla. Ka shume ne shqiperi qe marrin ndihma qe nuk i meritojne, por njerezit qe i meritojne nuk i marrin. Si ka mundesi qe nje familje me 3 veta pa asnje te ardhur te mos marre ndihme nga shteti???? Vetem ne Shqiperi ndodh kjo. Zoti i ndihmofte, se ne meshire te tij jemi.
    nuk esht e vertet vetem ne shqiperi!!!!! mire e kan shkrujt dhe kto te dy siper
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Perderi sa nuk vertetohet identiteti i personit ne fjale me gjithe historijatin e tij komentet banale ne kete teme mbesin vetem paragjykime.
    Gjyhah !

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Tironcja_BLN Lexo Postimin
    nuk esht e vertet vetem ne shqiperi!!!!! mire e kan shkrujt dhe kto te dy siper
    Te lutem me thuaj nje vend tjeter ku nje familje me 3 persona pa asnje te ardhur nuk merr ndihma nga shteti?????
    I LOVE GOD

j&g

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    eshte per te ardhe keq kur degjon te tilla situata
    por qe te kerkosh lek duke shit gjak edhe duke kerkuar ndihme kjo nuk eshte zgjellje
    menyra ka plot qe te punosh vetem se duhet te ulesh koken edhe te punosh edhe ne pune te zez
    edhe besoj se ne itali nje pun te till duhet ta kish gjetur sa per te ushqyer femit e ti

nuk e kuptoj disa qe vetem lindin femi edhe thon na ndimoni mos vall duhet tja risi fmin lagja ?
    Partizoni

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •