Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 136 prej 136
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Pėr: Nje diskutim i veshtire.

Tek shembelltyre e ares me grure dhe egjer, Jezusi na tregon se armiku shkoi dhe mbolli midis grurit, egjer, pra fare te keqe. Pra Jezusi na tregon se midis besimtareve te vertete kristiane, ka plot EGJER, te cilet ne thelb jane si bota. Pali kete fakt e perforcon tek letra qe i dergon Timoteut, i cili i thote:

"... Sepse njerizt do te jene defrimdashes, me shume se Perendidashes ....sepse njerzit do te jene.... te PERENDISHEM ne dukje, por mohues te FUQISE se Tij, dhe nga KETA LARGOHU."

Dhe me poshte Pali nen zbulese te Frymes i thote Timoteut se...

" ..do te vije koha kur njerzit nuk do ta DUROJNE MESIMIN e shendoshe, por simbas deshirimeve te veta, do te mbledhin grumbull me mesues per te GUDULISUR VESHET E TYRE.."

Shikoni cfar ndodh sot, pikerisht ne konstatim te asaj cka Pali ka parathen qysh me perpara. Njerzit nuk e duan dhe e kundershtojne marrezisht mesimin e FUQISHEM qe fjala profetike e Perendise na meson. Ata duan mesime qe ju gudulisin veshet, mesime qe nuk i bejne te ndjehen keq dhe fajtore. Vereni dy epokat, dhe shume lehte do te mund te beni krahasimin. Kisha e pare apsotolike, jo se skishte probleme, jo se gjithshka shkonte si ne vaj. Ajo dallohej per FUQINE e Frymes dhe MESIMIN e FUQISHEM te Fjales se Perndise, ne te cilen ecte e sigurt. Kisha e pare ishte nje kishe e nendheshme qe skishte azgje te perbashket me boten. Qe skishte katedrale dhe institucione fetre. Qe nuk mbrohej nga miratimi dhe ligjshmeria e botes. Prekundrazi ajo ishte nje ARMIKE e shpallur nga BOTA. Perse?

"Sepse miqesia me boten, eshte armiqesi per Perendine.

Kisha e pare ishte e persekutuar dhe perndjekur nga bota. Romaket argetoheshin me shfaqjet nder arena, kur luanet shqyenin te krishteret. Dhe ja nje dite del nje Konstandin, dhe e kthen ne FE zyrtare, me ligj, krishterimin. Duke vendosur se, qe te gjithe popujt nen perandori, me ligj shpallen te krishtere.
    A e shikoni dallimin e ketyre dy epokave? Bota, e cila eshte ne armiqesi me Perendisne, shpall me ligj krishterimin. Por nje pyetje e thjesht eshte: Sa eshte raporti i besimtareve te vertete kristiane, me ata qe nuk jane kristiane? Eshte shume, shume, shume i vogel. Ja si tha Jezusi per besitmaret e vertet kristiane.:

" Ju jeni kripa e botes..."

Perte mesuar raporitn, imagjononi volumin e nje tenxhere me gjelle, duke e krahasuar me sasine e kripes qe hedhim ne te. Po keshtu Jezusi tha:

Rruga e Perendise eshte e ngushte, dhe te PAKET jane ata qe hyjne ne te. Ndersa rruga e Botes eshte e gjere, dhe te shumte jane ata qe ecin ne te.

Por cfar solli ligji i Romes( botes), i cili e shpallte te krishtere cdo njeri qe ishte nen perandorine romake?
    Me kishen e Krishtit, u "PERZJE" DHE BOTA, qe me ane te ligjit te saj, tashme e gjith peroandoria quhej e krishtere (prandaj Jezusi tha: do te ndaj delet nga dhite). Kjo ligjshmeri beri qe cdo njeri qe ishte romak, pak rendesi kishte nese besonte apo jo, te quhej me ligj i krishtere. Pra simbas raportit qe ekziston midis besimtareve te vertete dhe jobesimtareve, qe une shpjegova pak me siper, i bije qe nje mase e madhe njerzimi, te quhet e krishtere ligjerisht, por qe ne thelb nuk beson. Prandaj gjith itajlanet jane 100% katolik, pavaresisht nese njohin dhe besojne apo jo Krishtin. E keshtu me radhe per te gjitha shtetet simbas religjioneve te tyre, qe ne i quajme te krishtere. Ky eshte thelbi i religjionit, i cili ne qellim dhe dominim te tij ka religjionin. Po ju jap nje shembull konkret: I pate se cfar lufte i shpallen shtetit shqiptar religjionet, te cilat simbas tyre, censusi i ka "tkurur"??
    Kjo eshte legjitime per ta, sepse ne qellim eshte dominacioni dhe mbreteria e religjionit, dhe jo Krishti. A mendoni se Apsotujt dhe kisha e hershme , do ti shpallnin lufte vendit te tyre, sepse qeveritaret romake te asaj kohe nuk e perfillnin Kishen e Krishtit? A mendoni se Apostujt do ti shpallnin lufte keshillit fetar judaik, te cilet i porosisnin dhe i ndeshkonin, qe te mos i mesonin popullin mesimin dhe ungjillin e Krishtit?

Ja ctha Pjetri:

"......pak rendesi ka cfar ju mendoni per ne, e rendesishme eshte cfar Perendia mendon per ne...."

Kam lexuar plot shkrime, ku fetaret ankohen dhe i shpallin lufte shtetit te tyre, duke e kercenuar ne lidhje me censusin. Por une pyes: Perse Pejtri dhe apsotujt nuk u qederosen fare, se cfar mendonin bota, por pranuan ndeshkimin dhe burgosjen, ndersa keta te gjithe prokupimin e tyre e kane se, cfar dhe si mendon shteti?

Natyrisht ne shembelltyren e Tij Jezusi na deshmon qarte se neper "GRURE" ka dhe "EGJER", dhe "EGJERI" eshte shumice. Po keshtu Pali ne profecine e kohes se fundit, thote se SHUMICA (egjeri), eshte me shume DEFRIMDASHESE se PERENDIDASHESE, eshte e perendishme ne DUKJE por MOHUESE e FUQISE se TIJ.. Po keshtu Pali ne profecine e tij thote se, SHUMICA ( egjeri)do te grumbulloje dhe mesuesit e vet, te cilet do ti gudulisin veshet. A e vini re kete SHUMICE , e cila vetem ne festa fetare, mbush sheshet dhe ndertesat kishtare DING (plot), sa ska vend ku te hedhesh kokren e molles, dhe me pas kur festa mbaron, sheshet dhe ndertesat i kthehen zbrazetires, perjashto ata pak besitmaret e vertete (gruri pakica), qe jeten e kane dhene ne dore te Krishtit?
    Te cilet rendin pas Krishtit dhe jo pas botes?
    Te cilet s'behen merak per census e cfar bota mendon per ta, por behen merkat per Zotin, se cfar Ai i Mendon per ta?
    Une kam sjelle plot shkrime ne lidhje me religjionin dhe besimtaret e vertete te krishtere. Une askend nuk gjykoj, sepse nuk eshte e drejta ime. Por shoh se peronat vazhdojne te gozhdojne besimin e vertete , te gjykojne "heretikun" (gjyq i rende per gjyjnet e tyre). Perse valle? Une skam peremendur as emer dhe asgje te tille, por sulmi do te behet sepse veshet e tyre nuk jane mesuar te digjojne te Verteten. Kush ka veshe per te digjuar le te digjoje, tha Jezusi. Une skam mare persiper te gjykoj askend, sepse nuk eshte e drejta ime. Por te shpall drejt ungjillin e Krishtit, kjo eshte detyre. Kush ndjehet keq, kjo me gezon, por kush ndjehet keq dhe qendron ne kete gjendje, kjo me trishton. Kete gje ju tha Pali kishes se korinthit, te cilet e quajten letren e Palit shume te rende. Por me pas kur ata u penduan, ky ishte vertet Gezim i madh.
    Une kam nje prove te gjalle ne jeten time. Kur une isha thjesht nje fetar ne dukje, ndjehesha shume keq kur dikush me tregonte gjith pislleqet e mia. Bile e sulmoja me shume se dikush ketu. Kjo sepse e tille eshte natyra mekatare e njeriut. Por cfar ndodhi kur une pranova Krishtitn?
    Tek mua lindi deshira qe ta deklaroja mekatin, pasi ato te gjitha (edhe ato qe kam perpara) i HODHA mbi Krishtin. Kjo eshte Liria me te cilen Ai me cliroi. Liria nuk eshte nocion, por eshte JETE e GJalle me Krishtin.
    Do te deshrioja te diskutoja me kedo qofte, por pa gozhda dhe mberthim heretikesh. Gozhdet dhe mberthimi, i perkasin romes (botes). Ju jeni drite ne bote, tha Jezusi, dhe detyra e drites eshte: te ndricoje kedo, per ta sjelle ne Krisht. Amin.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

O Toni i lexova disa postime te tua, sinqerisht m'u mbushun syte me lote kur t'i lexova disa postime, le bre vella se prokuror ti nuk je me i quajt njerezit ' te lige'. Mos hy ne keto ceshtje kur fillon me akuza. Mos i shpall njerezit heretike po jepju perkrahje njerezve qe pranojne Perendine ne jeterat e tyre.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,587
    Postimet nė Bllog
    1

Gjithe ky zell i harxhuar dhe megjithe te vertetat njohese te Bibles, nuk do ja vlente per te kundershtuar ceshtjen e ikonave, e zgjidhur perfundimisht ne sinodin e 7 ekumenik ne vitin 787.
    Derisa Logosi u misherua dhe u be njeri, atehere kjo do te thote se vendimi i sinodit ka qene i drejte, Biri i Perendise mund te pikturohet pra, por brenda disa rregullave te vendosura shume mire ne Kishen Orthodhokse, dhe vec tij patjeter edhe e Tereshenjta, shenjtoret,
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Per ju Ilia spiro, vertet eshte zell i harxhuar, por deshmija e Krishtit nuk eshte per farisenjte. Kur Jezusi bente mrekulline ne mes te tempullit, duke deshmuar Perendine, farisenjte e akuzonin se po shkelte te shtunen. Pra ti je ne drejtim tjeter dhe une ne tjeter. Une shpall Krishitn, ndesa ti farisenjte. Une Krishtin e gjalle ne zemren time, dhe ti ikonen e drunjte ne murin e ksihes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    O deshmuesi, e kam une nje pyetje per ty, kush jua fal fajet juve? Ne Bibel ne shohim se si Zoti themelon Kishen e Tij, u jep prifterinjve qe Jezusi vete bekon e shuguron, fuqine per te falur fajet e pagezuar mekateret. Kjo fuqi bekimi e Jezusit ka kaluar ne breza, nga nje brez prifterinjsh ne tjetrin, per te ardhur ne ditet e sotme. A nuk mendon qe juve, duke mos ulur koken ndaj perfaqesuesve te Kishes qe vete Krishti ka themeluar mbi toke, tregoni shenja mosbindje dhe rebelizmi? Sepse, me te vertete, kush ua fal juve fajet?!!!!
    Tek Gjon:20:23 Jezusi thote:

" Kujt do t’ia falni mėkatet, do t’i jenė falur, kujt do t’ia mbani, do t’i jenė mbajtur.”

Djella pyet: kush ja u fal juve mekatet. Te beje nje pyetje te tille nje i krishtere, kjo te ben te mendohesh. Nuk e di konkretisht se cfar ajo do te thote me kete pyetje, por duke pare historine e kishes katolike, kur dikur cdo kush paguante kishen katolike, per falje te mekatve me ane te priftit. Pra simbas mekatit behej dhe pagesa. Dhe keshtu mekatari, duke bere pagesen, prifti i falte mekatin. Keshtu qe, simbas Diella1, pervec Perendsie Zotit Krisht, pushtet per falje mekatesh paska dhe prifti katolik. Shikoni si thote ajo:

" Ne bibel ne shohim se si Zoti.........u jep prifterinjve qe Jezusi vete bekon e shuguron, FUQINE per te FALUR fajet e pagezuar mekateret."

Por a meson keshtu bibla? Mesimi i Jezusit ne fjalen profetike, dhene nen zbulese te Frymes, e meson te krishterin, se pushtet dhe fuqi per te falur mekatin ka VETEM Perendia Zoti Krisht. Tek Mat:6:9. Jezusi thote:

" Ta dini se biri i njeriut ka pushtet mbi dhe te fale mekatet.."

Por pyes: A ju dha Jezusi PUSHTET dishepujve te tij, qe ata tu falin FAJET njerzve? Ne asnje vend Jezusi nuk ju thote dishepujve, une ju jap PUSHTET qe ju tu falni mekatet njerzve. Pra tjetersimi qe religjioni ju ben fjaleve te Krishtit, natyrisht qe ka te beje me interesat e tyre dominacionale. Fjalet e Jezusit jane krejt te qarta, dhe duhen kuptuar, brenda mesimit qe Fryma meson ne kishen e Krishtit. Jezusi nuk pemend fjalen PUSHTET, por ju thote shprehimisht: "..Kujt do t’ia falni mėkatet, do t’i jenė falur.." Pra kjo do te thote se, nese ju do te falni kedo qe ka mekatuar ndaj jush, eshte i falur. Ky eshte mesimi me te cilin Fjala e Perendise meson kishen e Tij. Nese do te shohim nje moment kur Jezusi i dergon apsotujt e tij neper Izrael, Mat:10:1. Ai para se ti dergoje, i MBUSH me PUSHTET.

"Pastaj Jezusi i thirri tė dymbėdhjetė dishepujt e tij rreth vetes dhe u dha PUSHTET t’i dėbojnė frymėrat e ndyra, dhe tė shėrojnė ēdo sėmundje e ēdo lėngatė."

Por le te ndalemi tek pyetja e Diellea1, dhe te shohim Pjetrin, se si ai vepron ne nje situate te tille. Vep:8:9-24

"Prej kohėsh nė atė qytet ishte njė njeri qė quhej Simon, i cili merrej me magji dhe i bėnte tė ēuditeshin njerėzit e Samarisė....... Besoi edhe Simoni dhe, mbasi u pagėzua, rrinte vazhdimisht me Filipin............ Atėherė vunė duart mbi ta dhe ata morėn Frymėn e Shenjtė. Dhe Simoni, kur pa se me vėnien e duarve tė apostujve jepej Fryma e Shenjtė, u ofroi atyre para, duke thėnė: “Ma jepni edhe mua kėtė pushtet, qė ai tė cilit do t’i vė duart, tė marrė Frymėn e Shenjtė. Por Pjetri i tha: “Le tė humbasė paraja jote dhe ti bashkė me tė, sepse ti mendove se mund ta blesh me para dhuratėn e Perėndisė. Ti nuk ke as pjesė as short nė kėtė gjė, sepse zemra jote nuk ėshtė e drejtė pėrpara Perėndisė. Pendohu, pra, pėr kėtė ligėsi qė ke dhe lutju Perėndisė qė, po tė jetė e mundur, tė tė falet mendimi i zemrės sate. Sepse unė tė shoh se je nė vrerin e hidhėsisė dhe nė prangat e paudhėsisė.” Dhe Simoni, duke u pėrgjigjur, tha: “Lutjuni ju Zotit pėr mua, qė tė mos mė ndodhė asgjė nga ato qė thatė.”

Tani Pyes Diellan1: Perse Pjetri nuk i i fali mekatin Simonit, por e ftoi ate qe te PENDOHEJ dhe ti LUTEJ vete Perendise per ti falur mekatin? Kjo Diella1, sepse PUSHTET per te falur mekatet ka vetem Perendia Zoti Krisht. Po keshtu ne pjesene dyte te vargut, Jezusi ju thote apsotujve se, kujt do tja mbani Barren, do ti jete mbajtur. Ne letren drejtuar Filemonit, kemi nje mement ku skllavi Onesim, kishte braktisur zoterine e tij Filemonin. Por Onesimi kishte perfunduar tek Pali, ku dhe pranoi Krishtin. Atehere Pali, i dergon nje leter Filemonit, te cilin edhe ate e kishte kthyer ne besimin e Krishtit, duke i teguar se Onesimi tashme para tij nuk ishte thjesht nje skllav, por nje vella ne Krisht. Duhet thene se ne ate kohe, skllavi vrtiej nga zoteria per cdo veprim te gabuar qe bente, pasi ishte skllav. Ne fund Pali i thote keshtu Filemonit:

" " Dhe nė qoftė se tė ka bėrė ndonjė padrejtėsi ose tė ka ndonjė detyrim, m’i ngarko mua."
    Pra Pali mer persiper te paguaj detyrimin monetar, qe Onesimi i kishte sjelle ne dem Zoterise. Por jo vetem kaq. Pali mer persiper, qe te binde Filemonin, qe ai tashme te mos e shikoje Onesimin si skllavi i arratisur dhe detor para zotrise, por si nje vella ne Krishtin Jezus. Pra gjith reputacioni dhe influnca e Palit si sherbestar dhe apsotull i Krishtit, mer pergjegejsine dhe ndihmon konkretisht, qe Onesimi te falej prej Filemonit, dhe qe ne ate moment Filemoni ta pranonte si vella ne Krisht. Pra Pali MBAJTI kete barre te Onesimit dhe Filemonit, dhe Krishti premton se edhe ne qiell kjo Barre eshte e mbajtur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 05-01-2015 mė 15:06

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar deshmuesi pėr postimin:

lace (05-01-2015)

i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Deshmues ! eshte veshtire per njeres qe sjane penduar dhe skane rrethprere Zemrat e tyre ,qe te kene qetesine e duhur per te kuptuar vertet Fjalen e zotit,Pasi jo per te gjithe ka funksjonuar Pagezimi,Ka shume njeres qe jane pagezuar por ne menyre mekanike,ka shume njeres qe jane pagezuar thjeshte si Rit fetar,pa e njohur fjalen e perendise pa vetedije dhe ne keto raste Njeriu qe pagezohet ne menyre mekanike nuk ka marre dhuratat e frymes se shenjte,dhe fryma e shenjte nuk banon ne te,/ Pra te gjithe ata qe udhehiqen nga fryma e shenjte ndajne te njejtin mendim,dhe kane qetesi shpirterore ,une skam vene re Tek asnje person qe ka frymen e shenjte qe te gaboj ne argument,perkundrazi jane shume bindes pasi ata udhehiqen nga fryma e shenjte.
    Zoti Te Bekofte Vella Deshmuesi !!!
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •