Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 136
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ti e ke shume te veshtire te me kutposh
    Jo aspak, eshte ky rresht i yti, nė vijim qe shpjegon mire se kush je dhe ben te kuptoj, e jo vetem une por secili...

Por menyra se si ti e shikon biblen, tregon se eshte ne veshtrimin e nje religjionozi. Sepse Religjionozi eshte mesuar me regulla te rrepta, te cilat ai duhet ti lexoje dhe ti zbatoje
    Kjo qe thua nuk ėshtė asgjė tjeter pos akuzė e nje fryme te rrezikshme per njeriun. Nuk e thash nga vetja ate qe ti e neqmon por lexo me kujdes sepse po e perseris, kete nuk po e thote "religjioni" apo sekti yt por JEZUSI dhe kjo e shkruar tekstualisht ne Bibel - Gjoni 20; 22.

Si foli kėshtu, hukati mbi ta dhe u tha: “Merrni FRYMEN e Shenjt!..."!

Kaloja mire, mos e moho Shkrimin e Shenjt sepse, zoteri, njerezit nuk mund te dehen me perralla tua duke mohue SHKRIMIN E SHENJT qe eshte fjalė e Perendise e cila eshte s shkruar dhee perkthyer ne gjuhen shqipe dhe shume gjuhe tjera, secili mund ta lexoj dhe sinqerisht ne shkrim thuhet keshtu:

Nxėnėsit u gėzuan, kur e panė Zotėrinė. Pastaj u tha prapė:
    “Paqja me ju! Siē mė dėrgoi mua Ati, ashtu unė po ju dėrgoj ju.” Si foli kėshtu, hukati mbi ta dhe u tha:
    “Merrni FRYMEN e Shenjt! Atyre qė jua falni mėkatet, u falen, e atyre qė nuk jua falni, nuk u falen.”(Gjn 20; 19-23)

Kėshtu qe kerkoj qe mos ta shendrrosh fjalene Zotit me dallavere dhe shtjellime tua boshe. Nese kjo nuk eshte e shkruar keshtu ne Bible, ti ke te drejt, mirepo deri sa shkruan keshtu tekstualisht dhe une i besoj, ti nuk e ke asnje te drejt te akuzosh ashtu sic me keni akuzue dhe etiketue, mua dhe Kishen e Krishtit, duke zėvendėsuar shkrimin me shtjellime tua sipas tekeve, kush ta jep ty at te drejt? Nga erdhe ne nje perfundim te hedhesh shkrimet e shenjta si te pa vlera duke dhene mendime tua sipas menyres tende, jo Toma jo Hasani, SHOQ, nga e more ti at te drejt? FRYMA nuk akuzon kur njeriu beson shkrimeve profetike, por eshte dikush tjeter qe njeriu duhet te jete i kujdesshem ndaj tij.
    kujdes dhe mos ike nga shkrimet profetike e duke i e zevendsuar ato me hamendej dhe konteste tua sipas tekeve...

A KA DESHMI MA TE MADHE SE KJO!! KJO QE TREGON kjarte SE JENI SHKELSA TE SHKRIMEVE DHE JU I ZGJEDHNI ATa RRESHTA SIPAS TEKEVE duke anashkalue ata qe nuk i pershtaten doktrines se juaj.

Jezusi u tha Apostujve e kjo ne shkrime thuhet:
    ” Si foli kėshtu, hukati mbi ta dhe u tha:
    “Merrni FRYMEN e Shenjt! Atyre qė jua falni mėkatet, u falen, e atyre qė nuk jua falni, nuk u falen.”(Gjn 20; 19-23)

Tash kujt ti besoj njeriu ne kete rast? Deshmuesit dhe amagjinates se tij "profetike" duke nenqmue dhe anashkalue shkrimin? apo SHKRIMIT TE SHENJT - fjales se Perendise e shkruar ne Ungjillin e Shenjt? Jo, une kam vendosur ti besoj Krishtit - Ungjillit te Tij, ne bashkim nė Frymen e Tij, ne TRUPIN e TIJ - KISHĖ.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2012 mė 22:52
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin

Shkrimi i Shenjt, per dallim nga ato melodite tua dhe vallet e gjata te zakonshme, ky varg i shkrimit po i bjen shkurt o shoq duke thene; "pas pagėzimit Jezusi doli nga uji"! Dhe pastaj po vazhdon dhe po thote: "dhe e pa Frymen e Perendisė duke zbritur" e nuk po i bie rrotull pas bregui duke then "u zhyt apo nuk u zhyt"... Leri ato sepse u dasht ta sjellesh rreshtin sic shkruan per Jezusin.
    Shkrimi nuk e thote se "u zhyten" apo u "zhyt" apo.... - ato jane vetem shtjellime dhe teori tua sipas mendimeve tua, por Shkrimi nuk e thote nje gje te tille, je ti ai qe po e thua e jo shkrimet, shkrimet e thojne se " u mbushėn me FRYMEN e Shenjt ", ndersa "zhytja' ne uje apo... ato shtjellimet tua mbaj per veti sepse nuk po te kerkohen. "Fryma zbrite" dhe thuhet, "u mbushėn me FRYMEN e Shenjt" per disa raste, por qe nuk e specifikon se ata u pagezuan, qoftė me uje, qofte me Frymė - kjo nuk eshte e shkruar. Tani kemi disa raste qe shkrimet tregojne per "mbushje me Frymen e Shenjt" dhe ne asnje menyre Bibla nuk e thote ato qe ti i shtjellon, ato jane krye keput teori tuat e jo rreshta te Biblesl, keshtu qe mos u thirr kurr si njeri qe i permbahesh Bibles sepse pikerisht ne kete rast ti je duke thene dicka qe NUK ESHTE E SHKRUAR NE BIBLEL, ty te duket ashtu, e jo pse e thote Bibla. Ne e besojmė dhe jemi te sigurte, por nuk eshte e shkruar. Deri neser flasim, por te mungon ky rresht, deri neser tash mund te ladrojme une dhe ti me shtjellime dhe mendime tona, por krejt cka flasim flasim vetem me meditime dhe shtjellime tona e jo pse kjo eshte e shkruar. Jo pse eshte e ndaluar te shtjellohet kur i krishteri eshte i drejtuar nga FRyma, por ne kete rast une ose ti mund te dyshojme dhe te akuzojme nese eshte Fryma apo jo sepse kjo nuk eshte e shkruar, dhe njeri nga ne, menjeher mund te thote se "ti po thua dicka qe nuke shte e shkruar ne Shkrimet Profetike por eshte nga njerezorja dhe doktrine religjioze e fetarve... apo sekteve apo..."! Keshtu qe behu i kujdesshem kur gjykon te krishterėt sepse je shume gabim, gabim aq shume sa duhet te shkosh menjeher ne nje heshtje me Zotin e te pendohesh. Me keto gjykime tua dh egjithe kjo mendje e madhe ne fryme kinse ti din dhe po meson Kishen, mos bre bac se per bese nuke shte ashtu - ajo qe e mendon per veti.
    Ku thuhet ne Bibel qer u pagezuan apostujt me ujė? Askund, me Frymė? askund, fjala PAGEZIM sic thuhet per raste te tjera, apo sic thuhet per Jezusin i cili u pageuza, mungon per Apostuj. Por ne e besojme, ama nese thirresh ne Bible, ti duhet te na sjellesh ketu rershtin e jo hamendjen dhe llogjiken tende, jo pse nuk ben, por ndaj teje nuk lejoj pasi ti ja vjerre kisne respekton Biblen e fyen TRADITEN, ama pikerisht ne kete rast beson dhe shtjellon dicka qe nuk shkruan realisht askund ne Bibel por kete e ka bartur ne Kishen e Krishtit TRADITA.
    E kam then edhe me sieper se, bibla nuk eshte liber kishtar ku regjistrohen pagezimet, martesat e te tjera gjera si keto. Kjo eshte menyra juaj, se si ju e shikoni dhe e hulumtoni biblen. Kjo sepse, ju biblen e shikoni si te gjitha librat e tjera te kishes. Ti kerkon Varg, pike e presje. Kjo lloj menyre eshte krejt llogjike e njeriut. Njeriu ndjek kete rruge sepse ska zbulese, qe do te thote ska MESUESIN Frymen e Shenjte. Prandja religjionozet, duke mos pasur zbulese, i turren bibles dhe e paragjykojne. Po keshtu ti ngatron qellimin se perse u shkrojt bibla. E gjithe bibla ne qender ka Perendine dhe Zotin Krisht. Por te kerkosh nje varg ku thuhet se ne cfar muaji, dite dhe ore u pagezuan apsotujt, mendoj se po ecen ne llogjiken e farisenjve, te cilet edhe pse shikonin mrekullite e Jezusit, i thoshin Atij: ne jep nje shenje qe te pranojme se ti je Mesia. Absurditet. Une po te sjell llogjiken me te cilen bibla flet dhe meson besimtarin e krishtere se, apsotujt e Krishtit ishin te pagezuar, dhe per mua ska rendesi dita ora dhe muaji. Une jem plotesisht i bindur per kete, sepse apsotujt vete, pagezonin judenjte qe besonin ne Jezusin, nderkohe qe Jezusi vete nuk pagezonte, dhe kjo thuhet ne ungjillin e Lukes. Nese Filipin Fryma e coi qe ti shpalle lajmin e mire enukut etiopias, dhe me pas ta pagezoje, mos valle mua me duhet vargu ne bibel qe te besoj se Filipi ishte i pagezaur?! Pyetja eshte: A mund te pagezojne, ata te cilet jane vete te papagezuar? Ja pra ne ty nuk punon ky arsyetim dhe menyre qe bibla na zbulon, prandaj cdo gje e kerkon me varg dhe resht. Te siguroj se kjo menyre koncepti qe ti ke ndaj bibles, eshte krejt njerzore. Sepse njeriu thote: ta shosh pa ta besoj. Kurse Jezusi tha: beso dhe do ta shohesh. Sic e shikon, ne te dy jemi ne veshtrime dhe koncepte krejt te ndryshme ne lidhje me fjalen profetike ne bibel..
    Po keshtu eshte ne qellimin e gjithe shkrimit te shenjte, per te na treguar plotesisht rreth Krishtit. Ashtu sic te thashe me siper, shkrimi ka ne qellim Perendine Zotin Krisht. Pagezimi i Krishtit, eshte ne thelb permbushja e profecive te bera per Mesine. Sepse Gjonit i duhej te deshmonte per Mesine, dhe kete do ta bente plotesisht simbas profecive qe ishin parathen per jezusin. Sepse Gjoni duhej te shihte Frymen ne formen e pellumbit, qe do te binte mbi Jezusn kur ai te pagezohej; do te digjonte zerin nga qiell, kur Ati foli per Mesine, dhe te keshtu ai te bente te plote sherbesen e tij profetike. Tani ti kerkon te njejten gje dhe per apsotujt, kjo tregon se, ske aspak zbulese per te njohur dhe kuptuar mesimin dhe mesazhin e shkrimit profetik. Por ky eshte problemi yt.
    Mua pesonalisht asqe me kane shkuar ne mendje keto pyetje qe ti ben, dhe ta deshmova se, bibla i ka te gjitha, por duhet zbulese per te mare mesimin qe Fryma meson.
    Persa i perket fjales pagezim, te kam sjelle kuptimin leksikor se cfar do te thote ne greqisht VAFTHIS_je. Tani nese ty ste intereson por tallesh per kete, kjo eshte puna jote. Mgjithate me duhet te te them se, e mesove se pagezimi nuk eshte te qenit "pune te lagurish". por eshte pune te zhyturish, qofte ne UJE apo ne FRYME. Kur pagezohesh ne uje(Zhytje komplet ne Uje), i krishteri perjeton Varosjen bashke me Krishtin, pra sic e sheh nuk eshte thjesht te lagesh..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-12-2012 mė 22:52

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Persa i perket fjales pagezim, te kam sjelle kuptimin leksikor se cfar do te thote ne greqisht VAFTHIS_je. ..
    Shoq, sa te duash mbaroja qefin vetit, por mendoj se i doli edhe budallaku punes tende.

Apostujt diten e rreshajve nuk u zhyten ne uje - "VAFTHIS_je", kjo fjalė nuk permendet. Ata u mbushen me Fryemen e Shenjt por nuk u zhyten ne uje dhe ti krejt kot e kot po genjene dicka qe nuke thote SHKRIMI I ESHENJT. Nuk thuhet ne Bibles se ata u zhyten ne uje - e nese thua ti, kjo eshte dicka tjeter por Bibla nuk e thote kete gje.

Ja si e thote Bibla:
    1 Kur erdhi dita e Rrėshajėve, tė gjithė ishin sė bashku nė tė njėjtin vend. 2 Dhe, ja, papritmas, u ndie njė ushtimė nga qielli si shungullimė e erės sė fortė dhe e mbushi tė gjithė shtėpinė, ku ata ishin. 3 Atyre atėherė iu dukėn gjuhė, si tė ishin prej zjarri. Kėto u ndanė e zunė vend nga njė mbi secilin prej tyre. 4 Tė gjithė u mbushėn me Frymen e Shenjt dhe filluan tė flasin nė gjuhė tė ndryshme, ashtu si Fryma e Shenjt i shndriste tė shpreheshin.

Nuk jan zhyte o shoq por je zhyte ti ne budallak.

Per ndryshe mos me mbaj mue ligjerata se cka na qenka pagezimi dhe si e ...? sepse une e dij dhe tash 2000 vite po kjo Kishe qe une i takoj, pagezon dhe ben thirrje per kthim... i kam te shkruara te gjitha qe kerkohen per ta kuptuar se cka eshte pagezimi dhe sakramentet tjera, po e shoh se paske nevoje te lexosh, keshtu qe kliko ketu dhe kuptoje se nuk kerkohet nga ti te shkruash me kesi gjerash te kota por merr e lexo se ja ku e ke, lexo sa per ta kuptuar se nuk kerkohet mesimi yt.
    http://www.forumishqiptar.com/thread...%AB-ndryshe%29
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2012 mė 23:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    ................
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Si foli kėshtu, hukati mbi ta dhe u tha: “Merrni FRYMEN e Shenjt!..."!
    Zoteri te kam sjelle shpejgimin tim , dhe nuk te paragjykoj se cfar ti mendon. Une e besoj se Jezusi ju hukati apsotujve, dhe ju tha mereni Frymen e Shenjte, premtim i cili u realizua disa dite me vone ,ne ate te pentakostit. Prandja talljet e tua nuk te bejn serioz ne diskutim.
    Ne vargun me poshte thuhet se, kur Jezusi hukati, Thomai nuk ishte atje. Po keshtu ti thua se Apostujt e moren Frymen pikerisht ne ate moment. Tani te pyes: A e mori Thomai Frymen, ku dhe kur?
    Po keshtu vargun tek Vep:1:8. dmth disa dite pasi Jezusi i hukati apsotujve (ku ti thua se apsotujt e moren Frymen ne ate cast), Jezusi ju tha apsotujve dhe dishepujve te tij: "...do te merni FUQI kur Fryma e shenjte te VIJE MBI JU..." Tashti te pyes: nese ata e kishin mare Frymen me hukatjen , perse Jezusi ju tha: kur Fryma e Shenjte te VIJE mbi ju?? Pres pergjigjet e tua.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    E gjithe bibla ne qender ka Perendine dhe Zotin Krisht. Por te kerkosh nje varg ku thuhet se ne cfar muaji, dite dhe ore u pagezuan apsotujt, mendoj se po ecen ne llogjiken e farisenjve, ..
    a po e sheh sa i lig qe je?

Ok, une qenka nje "farizenje" ti qenke shenjti. Ashtu po e lajna, e pse e thu ashtu? Sepse une fillimisht te thash se ka disa gjera qe realisht praktikohen, dhe besohen ne krishterim, por ato nuk jane te shkruara tekstualisht ne Bibel. Ato jane te verteta edhe pse nuk jane te shenuara sepse ishte TRADITA ajo qe ja percjelli Kishes qe ne kohen e apsotujve - apostujt i kan dite te gjitha ngjarjet, dmth edhe ato qe nuk ishin te shenuara dhe i kan percjellur Kishes nepermjes fjales e jo shkrimeve. Tash, ti me qellim kinse qe te dalesh i menqur, dhe kur ti i ngule kembet si njeri i pa gdhendur, natyrisht se te kerkova deshmi biblike, kete e kerkova pasi qe ben blla blla blla kinse ti njeh dhe respekton shkrimet , pos asaj hedhe poshte cdo vlere te tradites. Une pastaj kerkova ta sjellesh si argument se ku eshte e shkruar qe apsotujt jane pagezuar? NUk e ke kete askund! Sa te duash hedhu poshte e nalte sepse nuk e ke askund! Mirepo eshte Kisha e Krishtit ajo qe respekton TRADITEN e Apsotujve qe shume gjera i percjellen me goje - dhe sot e asaj dite kjo besohet, ndeer to besohet dhe dihet se apostujt jane pageuzar edhe pse ne nuk e dijna se kur, nuk eshte e shkruar. Pasi qe nuk e ke, edhe pse une ne secilen shkrim e thash se e besoj, realisht ata jane pagezuar dhe ne asnje shkrim une nuk e vura ne dyshim, bile disaher e kam cekur se ata jane pagezuar por nuk eshte e shenuar, une nuk kerkova deshmi sic thua ti; "ne jep nje shenje qe te pranojme se ti je Mesia. Absurditet.."
    Unė asnjeher nuk e thash kete, ti po shpifesh, por rrena nuk te ben bir te Perendise por krejt te dikujt tjeter, kjo qe shihet ne ty eshte rrezik, sepse po genjene more burr i dheut. Kurr ne jeten tende ti me keto mend nuk do te gjetesh DRITEN e Zotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2012 mė 23:43

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    ku ti thua se apsotujt e moren Frymen ne ate cast
    Pres pergjigjet e tua.
    Me vjen keq zoteri, ti po me shpifesh mua sepse kete nuk po e them une, eshte SHKRIMI I SHENJT qe shkruan ashtu e jo qe po e them une, ja lexoje nese nuk e beson:

Nxėnėsit u gėzuan, kur e panė Zotėrinė. Pastaj u tha prapė:
    “Paqja me ju! Siē mė dėrgoi mua Ati, ashtu unė po ju dėrgoj ju.” Si foli kėshtu, hukati mbi ta dhe u tha:
    Merrni FRYMEN e Shenjt! Atyre qė jua falni mėkatet, u falen, e atyre qė nuk jua falni, nuk u falen.”(Gjn 20; 19-23)

Tash, ti duhet kete pyetje te ja drejtosh Ungjillit te Shenjt e jo mua, Ungjilltarit te Krishtit - Gjonit e jo mua. Une veq sa po qendroj besnik ndaj kesaj qe thuhet ne shkrimet profetike dhe spo dua tash ta anashkaloj dhe ta shtjelloj sipas tekeve te mia.

Krishti vet u tha; "Merrni FRYMEN e Shenjt..."(Gjn 20; 19-23)

Pyete Jezusin e jo mua sepse Jezusi u tha "Merrni FRYMEN e Shenjt" e jo qe po e them une...!

klm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-12-2012 mė 23:46

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Cfare thote Bibla per Pagezimin ne Fryme:

MATEU 3
    10 Dhe tashmė sėpata ėshtė nė rrėnjėn e drurėve; ēdo dru, pra, qė nuk jep fryt tė mirė, do tė pritet dhe do tė hidhet nė zjarr.

11 Unė po ju pagėzoj me ujė, pėr pendim; por ai qė vjen pas meje ėshtė mė i fortė se unė, dhe unė nuk jam i denjė as tė mbaj sandalet e tij; ai do t`ju pagėzojė me Frymėn e Shenjtė dhe me zjarrin.

Kėtė e gjejmė edhe te Marku Kapitulli 1

Me tej :

GJONI 13
    2 Dhe Gjoni dėshmoi duke thėnė: ``E pashė Frymėn duke zbritur nga qielli si njė pėllumb dhe ndenji mbi tė.

33 Unė nuk e njihja, por ai qė mė dėrgoi tė pagėzoj nė ujė, mė tha: "Ai, mbi tė cilin do tė shikosh se zbret Fryma dhe qėndron mbi tė, ėshtė ai qė pagėzon me Frymėn e Shenjtė".

VEPRAT 1
    5 sepse Gjoni pagėzoi me ujė, por ju do tė pagėzoheni me Frymėn e Shenjtė, mbas jo shumė ditėsh``.
    8 Ju do tė merrni fuqi kur Fryma e Shenjtė do tė vijė mbi ju dhe do tė bėheni dėshmitarėt e mi nė Jeruzalem dhe nė gjithė Judenė, nė Samari dhe deri nė skajin e dheut``.

VEPRAT 2
    3 Dhe atyre u dukėn gjuhė, si prej zjarri, tė cilat ndaheshin dhe zinin vend mbi secilin prej tyre.

4 Kėshtu tė gjithė u mbushėn me Frymėn e Shenjtė dhe filluan tė flasin nė gjuhė tė tjera, ashtu si Fryma e Shenjtė ua jepte tė shpreheshin.

VEPRAT 19
    1 Dhe ndėrsa Apollo ishte ende nė Korint, Pali, mbasi shkoi nė vendet mė tė larta, arriti nė Efes dhe, si gjeti disa dishepuj, u tha atyre:

2 ``A e keni marrė Frymėn e Shenjtė, kur besuat?``. Ata iu pėrgjigjėn: ``Ne as qė kemi dėgjuar se paska Frymė tė Shenjtė``.

3 Dhe ai u tha atyre: ``Me se, pra, u pagėzuat?``. Ata u pėrgjigjėn: ``Me pagėzimin e Gjonit``.

4 Atėherė Pali tha: ``Gjoni pagėzoi me pagėzimin e pendimit, duke i thėnė popullit se duhet t`i besonte atij qė do tė vinte pas tij, domethėnė Jezu Krishtit.

5 Dhe ata, si dėgjuan, u pagėzuan nė emėr tė Zotit Jezus.

6 Dhe, kur Pali vuri duart mbi ta, Fryma e Shenjtė zbriti mbi ta dhe ata folėn nė gjuhė tė tjera dhe profetizuan.

7 Dhe gjithsej ishin rreth dymbėdhjetė burra.

ZBRITJA E FRYMES SE SHENJTE MBI BESIMTARET
    ESHTE PROFETIZUAR QE NE KOHEN E BESELIDHJES SE VJETER

ISAIA 44
    2 Kėshtu thotė Zoti qė tė ka bėrė dhe tė ka formuar qė nė barkun e nėnės, ai qė tė ndihmon: Mos ki frikė, o Jakob, shėrbėtori im, o Jeshurun qė unė kam zgjedhur!
    3 Sepse unė do tė derdh ujė mbi atė qė ka etje dhe rrėke mbi tokėn e thatė; do tė derdh Frymėn time mbi pasardhėsit e tu dhe bekimin tim mbi trashėgimtarėt e tu.
    4 Ata do tė rriten nė mes tė barit, si shelgje gjatė rrjedhave ujore.
    5 Njeri do tė thotė: "Unė jam i Zotit"; tjetri do tė quhet me emrin e Jakobit, dhe njė tjetėr do tė shkruajė mbi dorėn e tij: "I Zotit", dhe do ta ketė pėr nder tė mbajė emrin e Izraelit".
    6 Kėshtu thotė Zoti, mbreti i Izraelit dhe Ēliruesi i tij, Zoti i ushtrive: "Unė jam i pari dhe jam i fundit, dhe pėrveē meje nuk ka Perėndi.

JOEL 2
    28 "Mbas kėsaj do tė ndodhė qė unė do tė pėrhap Frymėn tim mbi ēdo mish; bijtė tuaj dhe bijat tuaja do tė profetizojnė, pleqtė tuaj do tė shohin ėndrra, tė rinjtė tuaj do tė kenė vegime.

29 Nė ato ditė do tė pėrhap Frymėn time edhe mbi shėrbėtorėt dhe shėrbėtoret.

30 Do tė bėj mrekulli nė qiejt dhe mbi tokė: gjak, zjarr dhe shtėllunga tymi.

31 Dielli do tė shndėrrohet nė terr dhe hėna nė gjak, para se tė vijė dita e madhe dhe e tmerrshme e Zotit.

DHE KJO PROFECI U REALIZUA TE VEPRAT 2:1-20

1 Kur erdhi dita e Rrėshajėve, ata ishin tė gjithė bashkė, nė njė mendje tė vetme, nė tė njėjtin vend.

2 Dhe befas nga qielli erdhi njė ushtimė, si ajo e njė ere qė fryn furishėm, dhe e mbushi gjithė shtėpinė ku ata po rrinin.

3 Dhe atyre u dukėn gjuhė, si prej zjarri, tė cilat ndaheshin dhe zinin vend mbi secilin prej tyre.

4 Kėshtu tė gjithė u mbushėn me Frymėn e Shenjtė dhe filluan tė flasin nė gjuhė tė tjera, ashtu si Fryma e Shenjtė ua jepte tė shpreheshin.

....
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Mendoj si ti kam shtjelluar te gjitha me radhe Toni77, dhe po keshtu te kam shpjeguar se cdo te thote fjala VAFTHIS-je. Dhe ti mendon se une flas kot simbas mendjes time. Atehere po te sjell dhe vargun qe ti kerkon, bile te thene nga goaj e Krishtit, dhe po ta sjell simbas origjinalit Grek. "Arkea elenika".
    Ne VEP:1:4-5. Jezusi ne castin para se te ngrihej ne qiej, ju tregon dishepujve te tij, per Zotimin e Atit, te cilin Jezusi ja u premtoi se do ta mernin ne Jeruzalem, pikerisht ne diten e Reshajave, ose sic dihet nga kisha, dita e Pentakosit.

" Edhe duke u mbledhur bashke me ata, (Jezusi) i porositi te mos ndahen nga Jerusalemi, por te PRESIN ZOTIMIN e Atit, qe digjuat dhe u tha prej meje. Sepse Gjoni pagezoi me UJE, po JU DO TE PAGEZOHENI ME FRYME TE SHETNJERUAR, JO MBAS SHUEM DITESH MBAS KETYRE."

I nderuar miku im. Kete varg do te ta kisha sjelle qysh me pare, kur ti e kerkove. Por une nuk e solla sepse deshiroja te te shpjegoja ceshte Pagezimi ne Fryme. Por ti me perbuzje dhe me tallje, i more shpjegimet e mia. Tani qe te kuptosh edhe momentin kur Jezusi Hukati apo fryjti, ne origjinalin Grek Jezusi nuk ju thote apsotujve: merni Frymen E Shenjte. Por ju thote: "...merni Fryme TE Shenjteruar...". Pra Jezusi me kete veprim (hukatje) ju tregoi dhe i ftoi apsotujt, se Vetem ne Jezusin Perendi, ka Fryme te Shenjte, dhe ejani e mereni ate. Dhe dishepujt vertet e moren pas disa ditesh, pikerisht ne diten e reshajave apo te pentakosit.. Ka shume rendesi perkthimi i bibles, prandja dhe une i referohem gjithmone origjinalit. Jo me kot te pyeta per Thomain, i cili nuk ishte me apsotujt kur Jezusi hukati. Dhe e prita pergjigjen tende, edhe pse e dija se nuk do te pergjigjeshe. Une besoj dhe deshmoj se Apostujt dhe dishepujt e Krishtit, u pagezuan ne Fryme te Shenjte, duke e mare Ate, pikerisht ne diten e pentakosit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 05-12-2012 mė 18:26

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Daniel te peshendes per vargjet qe ke sjelle. Une e kisha ruajtur kete varg per tja sjelle Toni77, pikerisht tani. Kjo sepse kisha deshire qe te beja nje diskutim te frutshem, por sic e sheh, jo me kot e quaj kete teme: nje diskutim i veshtire. Te peshendes.

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •