Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 136
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    deshmuesi

A ishin 12 Apostujt te pagėzuar para qe Jezusi te bie ne kryq dhe ngjalljes sė Tij?
    A shkruhet ne Bible qe u pagėzuan ata?
    A mund ta merr njeriu pagėzimin por qe Fryma e Shenjt ende te mos jete zbrite ne ta dhe kjo te ndodhe ma vonė?

Deshmuesi, aq shume i ke komplikue gjerat sa ne ketė shkrimin e fundit ke hapur aq debat te gjate sa edhe nėse bisedojmė se bashku tre muaj nuk mund te vijmė ne njė pėrfundim.

Zotėri, Kisha pagėzon fėmijėt ne emėr te Krishtit dhe bėn mire, ėshtė shume ma mire nėse njeriu rritet me Frymėn e Zotit duke ndėrtua veten ne Krishtin, se sa te mbetet pa DRITEN e Zotit ku edhe mund te vdes ne ADAM.

Pagėzimi ėshtė si puna e pemės se shortuar, ēdo pemė e egėr ėshtė ma mirė qe sa ma e re te shortohet. Bile nėse vonohesh ėshtė edhe ma vėshtirė ta fitoj shėndetin dhe zhvillimin sepse trungu i pemės se vjetėr ėshtė e rritur dhe e fuqishėm, kėshtu qe sa ma e re qe te shortohet, aq ma mire ėshtė, edhe te pagėzimi, sa ma i ri qe te pagėzohet njeriu ėshtė ma mire – me qellim qe te rritet DRITA ne personin e pagėzuar dhe te ēlirohet nga njeriu i vjetėr duke u rrite dhe pėrsosė njeriu i ri ne Krishtin.

Unė e kam dhėnė edhe njė shembull se si fėmija posa i lindur, edhe pse ai nuk ka bere asnjė mėkat, por, ai e trashėgon nga prindėrit mėkatin. Edhe pagėzimi, nuk merret pse fėmija beson, por nė besimin e prindėrve. Nėse vlenė mėkati te trashėgohet nga prindėrit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindėrve, por me njė dallim, sepse ne Kishėn katolike, fėmija posa te rritet, ai (besimtari) e merr sakramentin e pėrforcimit – (Krezmimi) ėshtė “Krizma” – ku personi forcohet ne Frymėn e Shenjt.

Te fala dhe cdo te mirė.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    deshmuesi

A ishin 12 Apostujt te pagėzuar para qe Jezusi te bie ne kryq dhe ngjalljes sė Tij?
    A mund ta merr njeriu pagėzimin por qe Fryma e Shenjt ende te mos jete zbrite ne ta dhe kjo te ndodhe ma vonė?
    I nderuar Toni77. te pershendes.
    Apsotuj ishin judenj edhe pse nuk thuhet per pagezimin e tyre, ata ishin te pagezuar qysh ne momentin qe Gjon pagezori e ftoi popullin e Perendise te pagezohej ne lumin jordan. Bile dhe Vete Jezusi shkoi drejt pagezimit, ne menyre qe te permbushej shkrimi.
    Ne lidhje me Pagezimin, ju kini nje mesim ndryshe nga ai i bibles. Dhe kjo vjen per shkak te tradites tuaj ne religjion. Ka Pagezim ne Uje, dhe Pagezim ne Fryme. Pagezimin ne Uje, apsotujt e moren ne sherbesen e Gjon Pagezorit, ne lumin Jordan. Ndersa pagezimin me Fryme te Shenjte e moren diten e pentakostise, kur Fryma zbriti te banoje ne besitmaret e Krishtit, pra rreth tri vite me pas.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    deshmuesi

Zotėri, Kisha pagėzon fėmijėt ne emėr te Krishtit dhe bėn mire, ėshtė shume ma mire nėse njeriu rritet me Frymėn e Zotit duke ndėrtua veten ne Krishtin, se sa te mbetet pa DRITEN e Zotit ku edhe mund te vdes ne ADAM.
    Une nuk mbaj pergjegjesi se cfar ben kisha katolike apo kisha orthodhokse apo kisha protestante. E kam then edhe me siepr se nuk jam une ai qe gjykon. Une kam sjelle nje veshtrim nga fjala profetike, rreth pagezimit. Ne bibel Jezusi dhe Fryma na meson se, nuk ka pagezim PA PENDESE dhe PA BESIM. Ndersa kisha juaj thote se, ska rendesi as pendesa dhe as besimi, mjafton te pagezohesh dhe keshtu je i lare nga mekati i Adamit. Une nuk e di se sa pergjegjesi mbani ju ndaj nje mesimi fondamental sic eshte ai i pagezimit, te cilen fjala profetike ne meson. Une personalisht do te te ftoja qe fillimisht te dish se cfar eshte PAGEZIMI ne thelb, te cilin fjala profetike na emson, dhe me pas te diskutojme. Por pyetja ime thelbesore eshte. Cfar eshte bibla per ju:
    1- Eshte nje liber nder mes librave te shumte fetare te kishes?
    2- Apo eshte libri qe mban te plote mesazhin dhe mesimin, qe Perendia dha per kishen e tij, dhe me ane te se cilies provohen te gjitha doktrinat, nese jane nga Perendia apo nga njeriu?
    Une mendoj se ketu fillon gjithshka, qe me pak fjale do te thote: Kur nje sere mesimesh te kishave, bijen ne kundershtim me mesimin e fjales profetike ne bibel, kush duhet mare si e vertete: mesimi bilbik, apo doktrinat e ndryshme kishtare??
    Une per vete Biblen e kam "etalonin" mates, ndaj te gjitha doktrinave, ku bibla si fjale e frymezuar e Zotit, ka autoritetin per te shpallur te Verteten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 19-11-2012 mė 22:11

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    [/QUOTE]

deshmuesi, nuk dojna te ngutemi

Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    I nderuar Toni77. te pershendes.
    Apsotuj ishin judenj edhe pse nuk thuhet per pagezimin e tyre, ata ishin te pagezuar.
    E pra paska dicka qe nuk thuhet ne shkrime, nese nuk thuhet ne shkrime per femije dhe ti kerkon qe te respektohet, prandaj ky pėrfundim i yti nuk mund te kaloj bash qashtu sepse duhet te respektohet Bibla tėrėsisht, sepse nuk po thuhet. Nga e more ti kete pergjigje nese nuk thuhet kjo ne Bible?

ata ishin te pagezuar qysh ne momentin qe Gjon pagezori
    Kush na thote kete? Ku eshte e shkruar? Ku e thote Bibla??? Ketė nuk e thotė askund. Prandaj kur thirresh ne shkrime – te cilat une i respektoj, duhet ta keni kete rresht ose duhet te largosh nga teoria.

Bile dhe Vete Jezusi shkoi drejt pagezimit, ne menyre qe te permbushej shkrimi.
    .
    Ashtu eshte, mirpo per anje apostull nuk thuhet. Me duhet ta kujtoj zotėri se ne kete rast tradita flet, Kisha ungjillizoj popullin edhe ne tradite e jo vetem ne ato qe shkruhen.

Ne lidhje me Pagezimin, ju kini nje mesim ndryshe nga ai i bibles. Dhe kjo vjen per shkak te tradites tuaj ne religjion. .
    Nuk eshte e vertete, ti po thua ashtu dhe po akuzon keq.

Pagezimin ne Uje, apsotujt e moren ne sherbesen e Gjon Pagezorit, ne lumin Jordan. .
    Nuk eshte e thenun kjo ne Bibel, askund nuk thuhet, ti po thua, veq se thuhet se populli shkonin te pagezohen, per apostuj asgje nuk thuhet.

Ndersa pagezimin me Fryme te Shenjte e moren diten e pentakostise, kur Fryma zbriti te banoje ne besitmaret e Krishtit, pra rreth tri vite me pas.
    Nuk ishte pagezimi por pėrforcim, pagėzimi kishte ndodhur me par, apsolut ti nuk mund ta quajsh pagezim sepse shkrimet nuk e percaktojnė si pagezim, por zbriti Fryma dhe qe pas kėsaj ore ata u pėrforcuan.

Kėshtu qe nje pyetje nuk je pergjigj dhe eshte shume e rendesishme, eshte kjo pyetje:

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    E kam then edhe me siepr se nuk jam une ai qe gjykon. Une kam sjelle nje veshtrim nga fjala profetike, rreth pagezimit.
    .
    Dėshmuesi, ti po gjykon por nuk po te duket. Je gabim me ato fiksime tua. I ngatrron gjerat shume. Kisha natyrisht se bazė e ka Shkrimin e Shenjt, por ti miku im harron se Kishes - Zoti zbriti Frymen e Shenjt – Autorin e shkrimeve te shenjta CILI do ta drejtoj Kishen. Kur njeriu dyshon ne ketė tė VĖRTETĖ ai ėshtė i pa BESĖ dhe nuk e ka plotėsinė e besimit.
    Krishti – FRYMA ėshtė i pranishėm ne Kishė dhe eshte vetėm njė Kishė, pavarėsisht se janė tė emėrtuara kaltolike, ortodokse, protestante, ungjillore.. me pak dallime por jo ne thelb – eshte nje Kishė, nje TUP – e fejuara e Krishtit, te bijt e Perendisė ne Krishtin, besimin ne Atin, te Birin dhe Shpirtine Shenjt. TRUPI ka NJĖ FRYMĖ, njė Krisht dhe njė Atė qiellor. Nė TRUP ndodhė dhe gjymtyrėt e tij nuk i funksionojnė te gjitha bash mire- ai TRUP ndie dhimbje mirėpo jo te gjitha gjymtyrėt janė te lėnduara, kėshtu qe Kisha eshte e fejuara e Krishtit dhe bashkudhėtar nė RRUGĖN e vetme KRISHTIn drejt qiellit. Te gjithė jena te thirrur, por jo te gjithė jena te pranuar, kjo edhe thuhet ne shkrime, kėshtu qe mendoj se je i gabuar ne disa fiksime dhe gjykimet dhe dyshimet tua per Kishen e Krishtit, dyshimin mbi premtimin e Krishtit, dyshimi ne prezencėn e Frymes se Zotit ne Kishen e Tij – te paraqet si njeri qe nuk e ke te vereten e besimit, je i ndikuar ne dyshime dhe mendon se Kisha nuk resepkton shkrimet. Ka edhe ma shume se shkrimet ne Kishen e Tij – eshte FRYMA e Shenjt qe erdhi ne Kishen e Tij dhe do te jete deri ne mbarim te botes. Mos ma keqpėrdor kete qe po them sepse kjo nuk do te thotė se Kisha nuk i respekton shkrimet, pro ka diēka edhe ma shume se shkrimet – eshte vet AUTORI i shkrimeve i cili shuguron dhe vajos Kishen me PUSHTETIN dhe Besnikrine e Tij.

Lidia, shitėsja e stofave tė purpurtė nga qyteti Tiatir, ajo e cila “i besonte Hyjit e vėrtetė”, e kishte pranuar Palin apostull nė rrugėn e tij, kurse ai e ka pagėzuar jo vetėm atė, por edhe mbarė familjen e saj, pa marrė para sysh moshėn (Vap 16,15). Njė dokument nga viti 215, tė cilin e citon teologu italian Silvano Sirboni, shkruan: “Pagėzoni nė rend tė parė fėmijėt: tė gjithė ata qė mund tė flasin vetė, le tė flasin; pėr ata qė nuk mund tė flasin vetė, le tė flasin prindėrit apo dikush prej familjes sė saj.”
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 20-11-2012 mė 06:55

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    deshmuesi

Pagėzimi ėshtė si puna e pemės se shortuar, ēdo pemė e egėr ėshtė ma mirė qe sa ma e re te shortohet. Bile nėse vonohesh ėshtė edhe ma vėshtirė ta fitoj shėndetin dhe zhvillimin sepse trungu i pemės se vjetėr ėshtė e rritur dhe e fuqishėm, kėshtu qe sa ma e re qe te shortohet, aq ma mire ėshtė, edhe te pagėzimi, sa ma i ri qe te pagėzohet njeriu ėshtė ma mire – me qellim qe te rritet DRITA ne personin e pagėzuar dhe te ēlirohet nga njeriu i vjetėr duke u rrite dhe pėrsosė njeriu i ri ne Krishtin.
    .
    Ketu i nderuar Toni77, ka nje problem te cilen e hasim ne te gjitha llojet e religjoneve brenda krishterimit. Une mendoj se nje mesim i tille eshte shume i rrezikshem per ata qe e praktikojne. Kjo sepse meson krejt kunder mesimit te fjales profetike. Jezusi ne cdo moment na meson se, GJITHSHKA me Perendine tek njeriu fillon pasi ai BESoN. BESO, dhe do te maresh... BESO, dhe do te hapet.. BESO dhe do te shohesh... BESO dhe do te shpetohesh.. Beso... Beso... ASGJE te perendishme tek njeriu, nuk ka pa BESUAR.
    E di pse duhet te BESOJME? Kjo sepse ftoemi prej Perendsie, qe te perzgjedhim me vullnetin tone te LIRE. Nese nje foshjne e mer shpetimin, pa BESUAR dhe pa PENDUAR, dhe pa perzgjedhjen e tij te lire, ateherei simbas jush, kemi dy menyre per shpetim. Gje qe nuk eshte apsolutisht e vertete. I gjithe mesimi i Jezusit dhe ai i apsotujve, fondamentalisht mesojne: Beso dhe do te shpetohesh.
    Ju merni nje shembull me shartimin, ku simbas jush, foshnjat ne pagezim "shartohen" si pema e eger, qe kthehet ne peme te bute. Mendoj se je gabim. Tek Romaket Pali na tregon se ceshte shartimit i ullirit te eger, ne ulli te bute.. "Bisku" i cili e kthen natyren tone mekatare ne natyren e shenjte, simbas natyres se Krishtit, eshte pikerisht Jezusi. Dhe profeti Jeremi thote diku se, Perendia dergoi nje "Filiz" prej qiejve.. Pra Jezusin, i cili ishte i pamekatashem. Por me lejoni tju them se cfar eshte Pagezimi, ne thelb te tij, simbas mesimit te fjales profetike.
    Tek Romaket:6: Pali thote se, PAGEZiMi, eshte varrosja e BESIMTARIT ne nje vdekje me Krishtitn dhe ne ringjalljen e jetes se re.. Por ky quhet PAGEZIM i vertete ne Krisht, vetem nese je BESiMTAR. Qe do te thote: fillimisht te digjosh lajmin e mire; te pranosh Krishtin;te PENDOHESH ne KRISHTIN; TE BESOSH ne KRISHTIN ; Dhe me pas gjate Aktit te Pagezimit, te deklarosh dhe te deshmosh, se, Jezusi eshte Shpetimtiari yt dhe Zoti i zemres tende, duke vdekur dhe u rignjallur se bashku me te. Ky eshte thelbi i pagezimit qe Fjala profetike meson. Psh, Etiopasi shkoi drejt pagezimit, pasi ai DIGJOI LAJMIN e MIRE prej Filipit, e BESOI dhe e PRANOI me PENDESE Jezusin, si te vetmin Zot e Shpetimtar. Kjo beri qe ia te jete i gatshem per PAGEZIM, duke ndaluar ne pellgun e pare me uje, dhe duke u apgezuar prej Filipit. Ky eshte mesimi dhe praktika qe Bibla jep. Por si ballafaqohet mesimi religjionit me mesimin e fjales profetike? Mesimi i religjionit thote se, nuk ka shume rendesi: degjimi i lajmit te mire; perzgjedhja e lire; Pranimi, Pendesa, Besimi, dhe ne fund deklarimi apo shpallja para Perendise, qe duhet te beje Besimtari i kthyer ne Krisht. Kjo, sepse nje foshnje e ka te pamundur qe ti realizoje te gjitha keto "hapa", te cilat te cojne drejt pagezimit te Krishtit.
    Por une pyes: Po pse, ne kohen e Krishtit dhe te apsotujve, a nuk kishte foshnja? Atehere: Perse Jezusi nuk e dha, dhe nuk i mesoi apsotujt qe ti mesonin kishes nje mesim te tille? Por cfar tha Jezusi per femijet?
    Ai tha: Lerini femijet te vijne tek une..
    Pra Perendia e ka vendosur prindin si priftin e familjes, i cili ka DETYRE qe te lejoje femijet e tij, qe te vene tek Krishti, duke i edukuar dhe mesuar me fjalen e Perendise. Por ju thoni: nese nje foshjne vdes fare i vogel, ateher cfar ndodh me te? Por une ju pyes: A nuk e dinte Jezusi dhe apsotujt kete gje, apo ju e zbuluat qindra vite me pas? Natyrisht qe Jezusi dhe apostujt e dinin kete qe ju thoni, sepse dhe atehere kishte femije. Por Jezusi dhe apsotujt nuk e mesuan nje mesim dhe praktike te till, per faktin se njeriu duhet te jete i vullnetshem dhe ne liri te plote, ne ate qe perzgjedh dhe beson.
    Gjithsesi Toni77 dua te kutposh nje gje se, nuk kam qellim te gjykuarit. Une thjesht po sjell mesimin e bibles. Eshte liria juaj per te bere ate qe doni, dhe nuk eshte problemi im. Te pershendes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    deshmuesi
    Unė e kam dhėnė edhe njė shembull se si fėmija posa i lindur, edhe pse ai nuk ka bere asnjė mėkat, por, ai e trashėgon nga prindėrit mėkatin.
    .
    Femija nuk e trashegon mekatin nga prinderit. Njeriu lind nen mekat, dhe kjo vjen qysh prej Adamit. Pra Mekati nuk eshte si semundja e trasheguar, te cilin femia e trashegon nga prinderit e tij. Krijesa njeri eshte mekatare. Ka shume rendesi pohimi dhe njohja i ketij fakti. Ne nuk krijohemi ne momentin qe lindim, sepse bibla na meson dhe thote se, gjithshka u krijua nga Perendia ne gjashte dite, dhe diten e shtate Perendia pushoi nga veprat e tij te krijimit. Por duhet thene se ne vijme ne ekzistence dhe ne kohe, permes lindjes. Sepse keshtu e dha Perendia shumimin e njeriut dhe gjithe krijeses.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    deshmuesi
    Edhe pagėzimi, nuk merret pse fėmija beson, por nė besimin e prindėrve. Nėse vlenė mėkati te trashėgohet nga prindėrit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindėrve, por me njė dallim, sepse ne Kishėn katolike, fėmija posa te rritet, ai (besimtari) e merr sakramentin e pėrforcimit – (Krezmimi) ėshtė “Krizma” – ku personi forcohet ne Frymėn e Shenjt. .
    [/U]

Ja pra mos kuptimi i drejte i mekatit, ku ti thua se femija e trashegon ate nga prinderit, ben qe te mendosh gabim dhe te thuash se,

"Edhe pagėzimi, nuk merret pse fėmija beson, por nė besimin e prindėrve. Nėse vlenė mėkati te trashėgohet nga prindėrit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindėrve...."

Toni77. Besimi nuk eshte trashegimi nga prinderit. Nga prinderit mund te jete Tradita e religjionit ku ti ben pjese, por jo BESIMI si "element". Sepse bibla thote : Besimi vjen nga Perendia dhe jo nga prinderit(njeriu). Romak:10:10. Besimi vjen nga Digjimi, dhe digjimimi nga Fjala e Perendise. Besimi eshte nje nga nente Frytat e Frymes se Shenjte. Galat:5:22. Pra besimi nuk eshte "element" apo "produkt"njerzor. Besimi qe buron nga njeriu, eshte i vdekur per te bere veprat e Perendise. Mendoj se duhet te dish me tepr reth BESIMIT te Perendise, qe bibla meson.
    Prinderit mund te te lene trashegimi pasurine apo traditat e regulla te ndryshem fetare, por kursesi Besimin ne Krisht. Vete Jezusi tha se, une erdha te ndaj birin nga ati, dhe cupen nga mema..Pra brenda familjes. Cfar kuptojme ne kete thenie te Jezusit? Jezusi na tregon se ndarja do te jete midis besimtarit dhe jobemistarit. Dmth te shpetuarit dhe te pashpetuarit. Pra po te ec me llogjiken tuaj, qe besimi lihet trashegimi, atehere brenda nje familjeje, mjafton qe te kete besuar babai dhe nena, dhe femijet automatikisht e trashegojne besimin dhe jane te krishtere. Ky eshte mesim i rrezikshem. Jezusi do te ndaje edhe pjestaret brenda familjes, bile dhe midis burrit e gruas. Burri do te meret dhe gruaja do te lihet, thote Jezusi.. Besimi dhe pranimi i Jezusit Shpetimtiar, jane ceshtje te tua personale, qe ti i vendosen me vullnetin tend te lire, dhe nuk trashegohen nga askush. Prindi i krishtere, sic e thashe edhe me siper, e edukon dhe meson femijen e tij me fjalen e Perendise, por nuk mund tja trashegoje BESIMIN, ashtu sic i le pasurine. Je ti vete ai qe do te perzgjedhesh me vullnet te lire, nese beson apo jo ne Krishtin. Besimi eshte ceshtje personale dhe perzgjedhje e lire e cdo njeriu. Prandaj gjithsecili do te gjykohet personalisht per veten e tij. Keto jane mesime shume te rrezikshme religjionoze, te cilat bijen ndesh me shkrimin profetik. Pikerisht kjo eshte dhe arsyeja se perse fillojne sulmet, dhe une me te drejte ngre pyetjen: Cfar vend ze Shkrimi profetik ne jeten tende, a eshte ai "ETALONI MATES" i cili shpall te verteten ne perballje me mesimet apo doktrinat e ndryshme kishtare?

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    deshmuesi, sinqerisht te them se je shume i pa drejt ne debate, pos asaj, mendon se po din, por kjo qe del nga ti eshte vetem nje lloj simptaie per vetveten duke mendue se je mire dhe njohes i shkrimeve, e nuk je pavarsisht se sjell rreshta biblik te cilet secilen ditė - ne lutje dhe besim nė Zotin dhe dashuri te Tij i lexoj, por ti je i ndikuar gabimisht edhe pse citon nga rershtat e shkrimeve. Mos harro se edhe kjo qe duket ne ty eshte nje ganim shume i madh sepse i shfrytezon rershtat si D.J. Ti shoq ike nga tema duke me shpjegue mue rershta te bibles koder pas bregu. Nuk je pergjigje ne shkrimet e mia, keto qe sjelle tash ishin para dy diteve te shkruara, as pergjigje nuk jep. shkrimin tim ma keqperdor duke i dhene kahje te tjeter...
    Ti mos u ngut as mos i shperndaj shkrimet sepse nese kerkohet nje vit do te debatojme, por mos u ngut dhe secilen gje po e shqyrrtojme dhe debatojme. Mirepo korrekt dhe me qetesi dhe ndikim te Krishtit.

lexoje shoq dallimin dhe ndryshimin e shkrimit qe me bere:

Une kam thene:
    deshmuesi
    Unė e kam dhėnė edhe njė shembull se si fėmija posa i lindur, edhe pse ai nuk ka bere asnjė mėkat, por, ai e trashėgon nga prindėrit mėkatin. Edhe pagėzimi, nuk merret pse fėmija beson, por nė besimin e prindėrve. Nėse vlenė mėkati te trashėgohet nga prindėrit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindėrve, por me njė dallim, sepse ne Kishėn katolike, fėmija posa te rritet, ai (besimtari) e merr sakramentin e pėrforcimit – (Krezmimi) ėshtė “Krizma” – ku personi forcohet ne Frymėn e Shenjt.
    .
    Ja si e citon ti rreshtin time duke i dhene kahje te pa kuptim - duke i ikur rreshtit ku une flas per Sakramentin e perforcimit qe behet ne moshe te rritur, kjo ka shume rendesi:

[/U]

ben qe te mendosh gabim dhe te thuash se,

"Edhe pagėzimi, nuk merret pse fėmija beson, por nė besimin e prindėrve. Nėse vlenė mėkati te trashėgohet nga prindėrit, sigurisht se duhet te velne edhe besimi i prindėrve...."
    Kėtu ne kete link me poshte nuk u ndale fare dhe e kalove duke sjellur shkrime te reja me citime koder pas bregu kinse nuk po e njofshim ne Shkrimin, nadalu ketu dhe jep shpjegime ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showth...=1#post3541366

Edhe nje pyetje e kam;
    mallkimi i prindit, a trashigohet te femija? Fryma e keqe kur eshte ne mes te prinderve, a ndikohet te femija?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 20-11-2012 mė 22:28

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2012
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    42
    Nuk e kam problem tkem shok nga qdo lloj FEJE te ndryshme perveq QIFUT

Por dua tmar nje pergjigje nga ju nqs nuk ju pengon , dua te di se sa lloj FE ka ne SHQIPRI dhe me % sa jan musliman,katolik,orthodoks etj , perafersisht nqs nuk ju pengon te me tregoni duaa ta dii

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •