Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Pirro Dhima eshte Grek dhe si i tille mire beri qe u rendit ne rradhen e peshngritesve Greke,por LUAN SHABANI ose LEONIDHA SHABANI sic e njohin ne Greqi qe eshte puro Shqiptar apo Mirela Shabani ose Maniani,C'deshin ne Greqi dhe hiqeshin si Greke te lindur Greke me shume se Greket,
    Mbaj mend njehere ne nje lokal ne Selanik kishte erdhur e gjithe skuadra e peshengritjes per te ngrene dhe i fola Luan ose Leonidha Shabanit ne Shqip dhe nuk mu pergjigj fare dhe kur i fola per here te dyte ma kthehu ne Greqishten e tij te rraskapitur (sepse as Greqishten nuk e dinte mire) File edho imaste sto eladha qe na millas ellenika (Shoku ketu jemi ne Greqi dhe duhet te flasesh Greqisht), ja keto jane turpe

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ajo varet nga individi dhe ndjenja kombetare qe ka kushdo.

Shembullin e solla per te ilustruar analogjine e papershtatshme qe solli Malesori.
    Nuk eshte njesoj sikur te kesh dy prinderit Shqiptar dhe te jesh i sharrtuar me raca te ndryshme per disa breza ne dhe te huaj.

Njoh plot qe faktikisht jane Vorio epirote qe nuk flasin Greqisht dhe e pranojne qe jane Shqiptare sikurse njoh Shqiptare qe nipat e tyre nuk dine asnje llaf te gjuhes Shqipe.
    shembulli yt ishte kot fare asnje lidhje,cfar flet ore cndjenja;;ckane te bjne ndjenjat me dna?
    degjo ky eshte nje muhabet teper i gjate,deh nuk mund te behet me dy rreshta,per mu ka 3 faza
    1.Ka njerez qe i perkasin nje kombesie nga gjaku,dna pra,2.ka njerez qe duan te nerrojne komnbesi per shume arsye(por kombesia se nderrohet me ligje e me letra,nuk mun te ndrroje realen kqe eshte prejardhja,dna,3.nqs njeri nderron kombesi nuk do thot se nderron dhe shpirtin,kete te 3 e them sepse shume quajne tradhetare njerez qe marrin psh pasaporta te huaja,keta njerez pra edhe pse marin pasaporta te huaja per te pasur nje jete me te lehte persa i perket marredenieve me shtetin ku jetojne etj,nuk go thote se kane hequr nga zemra Shqiperine,por ka dhe njerez psh si pirrua apo te tjer qe ndihen minoritar pra thojne vete qe jane grek,e pra nqs ata ndihen dhe thone se jane te tille ne nuk mund ti bejme shqiptare me zori.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 03-11-2012 më 15:50

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Krahasimi qe ti kerkon te besh me Pirro Dhimon eshte absurd dhe i pavend. Ti mos merr shembull veten tende por merr si shembull sterniperit e tu qe do lindin ne Gjermani pasi stergjysherit e Pirro Dhimes ne Shqiperi kane lere.
    nipet e sternipet shqiptare do jene i dashur..sipas teje gjermanet e zvicrres jane zvicerriane apo shqiptaret e maqedonise jane maqedona..me vjen keq qe ke koncept te gabuar mbi kombesine..ti mund te thuash se je edhe marsian por gjakun nuk e nderron dot..keshtu edhe puna e grekerve ne shqiperi..

sa per dijeni ne kohen e dulles ne pasaporte ka qene e sanksionuar kombesia dhe shtetesia dhe greket e shqiperise ne pasaporte e kan pase te shkruar '' kombesia greke '' dhe '' nenshtetesia shqiptare ''
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    shembulli yt ishte kot fare asnje lidhje,cfar flet ore cndjenja;;ckane te bjne ndjenjat me dna?
    degjo ky eshte nje muhabet teper i gjate,deh nuk mund te behet me dy rreshta,per mu ka 3 faza
    1.Ka njerez qe i perkasin nje kombesie nga gjaku,dna pra,2.ka njerez qe duan te nerrojne komnbesi per shume arsye(por kombesia se nderrohet me ligje e me letra,nuk mun te ndrroje realen kqe eshte prejardja,dna,3.nqs njeri nderron kombesi nuk do thot se nderron dhe shpirtin,kete te 3 e them sepse shume quajne tradhetare njerez qe marrin psh pasaporta te huaja,keta njerez pra edhe pse marin pasaporta te huaja per te pasur nje lete me te lehte persa i perket marredenieve me shtetin ku jetojne etj,nuk go thote se kane hequr nga zemra Shqiperine,por ka dhe njerez psh si pirrua apo te tjer qe ndihen minoritar pra thojne vete qe jane grek,e pra nqs ata ndihen dhe thone se jane te tille ne nuk mund ti bejme shqiptare me zori.
    Ti hidhesh nga nje dege ne tjetren duke ironizuar dhe zgerdhyer pa lidhje. Nqs ke qejf qe pas cdo postimi te te themi je i zgjuar dhe ke te drejte ja ku po ta bej qejfin. Bledi je shume djale i zgjuar!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Ti hidhesh nga nje dege ne tjetren duke ironizuar dhe zgerdhyer pa lidhje. Nqs ke qejf qe pas cdo postimi te te themi je i zgjuar dhe ke te drejte ja ku po ta bej qejfin. Bledi je shume djale i zgjuar!
    un jam ne teme brenda dhe nuk te mora fare me ironi,por nuk mund te thuash qe sternipat e shqiptarit qe lindin ne gjermani ,jane gjerman,vete nga gjaku nuk behet kjo qe thua ska si te ndodh.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nipet e sternipet shqiptare do jene i dashur..sipas teje gjermanet e zvicrres jane zvicerriane apo shqiptaret e maqedonise jane maqedona..me vjen keq qe ke koncept te gabuar mbi kombesine..ti mund te thuash se je edhe marsian por gjakun nuk e nderron dot..keshtu edhe puna e grekerve ne shqiperi..

sa per dijeni ne kohen e dulles ne pasaporte ka qene e sanksionuar kombesia dhe shtetesia dhe greket e shqiperise ne pasaporte e kan pase te shkruar '' kombesia greke '' dhe '' nenshtetesia shqiptare ''
    Malesor i nderuar , prandaj te thashe qe shembulli qe solle me siper nuk i pershtatet temes qe po diskutojme. Ne ballkanasit identifikohemi me ane te kombesise dhe jemi shume te ndjeshem ndaj minoriteteve. Ne Gjermani apo Amerike ti zhvishesh nga keto komplekse sepse nuk te konsideron askush minoritet.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Malesor i nderuar , prandaj te thashe qe shembulli qe solle me siper nuk i pershtatet temes qe po diskutojme. Ne ballkanasit identifikohemi me ane te kombesise dhe jemi shume te ndjeshem ndaj minoriteteve. Ne Gjermani apo Amerike ti zhvishesh nga keto komplekse sepse nuk te konsideron askush minoritet.
    eshte pune tjeter si te konsiderojne,dhe pune tjeter e verteta se cfare je,ty psh nqs je shqiptar nga prejardhja nuk te ben dot njeri amerikan me zori.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    jo '' ne ballkanasit ''..te gjithe ne bote njihen nepermjet kombesise dhe jo shtetesise..jane dy koncepte krejt te ndryshme ..nje pjese e organizatave te te drejtave te njeriut po mundohen ta zhvendosin kete koncept duke e bashkuar bashke kombesi e shtetesi..bile e din ti qe shume shtete kan vendose qe ne dokumenta te mos shkruhet me as emri i babait e le me kombesia..ja ku mberrin gjoja modernizimi..

ketu nuk po flasim per modernizim..ketu po flasim per gjak..thuaj tere dite se je amerikan apo kinez..gjaku jot thot qe ti je shqiptare..kaq..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •