Close
Faqja 43 prej 44 FillimFillim ... 3341424344 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 433
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Dje e ka postu ate shkrim
    Po tani e pash, sepse ky ka vite qe nuk ka qene ne fsh, andaj e thash ate me lart!...

E dje i paska bere nje vizite masive shkrimeve tek forumi toleranca fetare !

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Ja na erdhi gostivari usa, nje "mik" i vjeter ne forum, njeher na ishte nje kundershtar i hadithit me ide shiiste, tani na u bė me ide rashidiste, dhe ku te dime se qfare do te jete ne te ardhmen, e une e lus Allahun qe te udhezoj ne rrugen e drejte, ne rrugen e te pareve tane 1:6,7 9: 100 surja el fet'h: ajeti i fundit.

Sa per hadithin se sa eshte i besueshem, te them une ty se eshte i besueshem, po aq sa kur'ani. Sepse Ishin po ata muslimane te pare te mire (selefe) te cilet sollen kur'anin dhe hadithin. Kur ata ishin te vertet ne bartjen e kura'nit, pse mos te jene te vertete edhe ne bartjen e hadithit. Atyre te pareve tane te devotshem, kur ju besua ky amanet i madh (bartja e kur'anit), barre e madhe prej Allahut, dhe nuk ka dyshim ne vertetesine e tij, perse te dyshojme ne vertetesine e haditheve kur po te njejtin e barten.

Sa per ate qe ke vė paralele mes asaj (gureizmin ne bibel) edhe shirkut edhe kufrit (triniteti dhe isai a.s eshte zot ), te them une ty se kjo eshte logjika juaj e dobet per te bere krahasime. Sepse triniteti dhe berja e isait zot, kundershtohet me kur'an dhe me hadith. Ndersa gurezmi eshte hadithi mutewatir( i transmetuar nga nje grup sahabesh), qe e ben te pakontestueshem kete, dhe eshte i aq i vertete sa ne graden e vertetesise se kur'anit. Pra po te shikojsh vertetesine e ketij hadithi gjene me shume deshmues qe e kan transmetuar kete (autoritete ne komision) se sa qe ka pas deshmues ne komision per kur'anin.

Une e kam marr si shembull kete dispozite qe gjindet edhe ne bibel, jo per te ngritur biblen, ose per te shpallur si liber te vertete, sepse ne e dime per kete, mire po ka diqka pak ne ithtaret e librave qe ka mbet pa ndryshuar, per kete e pohoni edhe ju apo jo.

Vlene te shikoni si Allahu e autorizoi pejgamberin a.s te urdheroi dhe te ndaloj dispozita pos kur'anit.

si:

4:65, 4:80, 4 :79, 24:63, 24:51,52, 33: 36, 3 31, surja el hashr:7 pastaj 33:21 (pasimi i shembullit te pejgamberit a.s) etj etj....
    Arber miku I nderuar. Une jam po ai gv usa I vjetri. E kam thene me pare e them edhe tani. Nuk jam as shia, as suni, as rashidist e as ku ta di une se cfar. e kisha quajtur veten time nje mysliman racional, qe shikon gjerat me sy racional e jo ne baze te idese me te popularizuar.
    Arber, ti me kapesh mua tek Bibla per te mbrojtur tezen tende ose te dikujt tjeter qe mendimet e te cilit ti I perkrah dhe thua se krahasimet e tilla qe bej une tregojne llogjiken time te dobet.
    Arber per te te sqaruar ty me mire punen e Bibles dhe per te kuptuar nuk ekziston nje gabim me I madh per nje musliman te bej se sa ts perdori kete liber per te mbojtur tezat e tyre.
    Paramendo per nje moment se Bibla nuk eshte asgje tjeter vecse nje gote me uje dhurate nga Perendija! Dhe dikush ne kete gote me uje fut pak helm!
    Parashtrohet pyetja a do te pish uje nga kjo gote ose jo?
    E njejta vlen per Biblen, helmi njerezor nuk dihet se cilat vargje I ka helmuar, andaj me se mire mos me u marr me kete liber aspak.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Gostivari,ke thene se sje as shia,as rashidist e ss sunni...kjo i bje sr sje as musliman,gabim ke bere gostivari sepse ska musliman i vertete e te mos jete suni ose qe nuuk ndjek sunnetin...
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Gostivari,ke thene se sje as shia,as rashidist e ss sunni...kjo i bje sr sje as musliman,gabim ke bere gostivari sepse ska musliman i vertete e te mos jete suni ose qe nuuk ndjek sunnetin...
    2:135. Ata (ithtarėt e librit) thanė: "Bėhuni jehudi ose tė krishterė, e
    gjeni rrugėn e drejtė"! Thuaj: "jo, (asnjėrėn) por fenė e drejtė tė
    Ibrahimit qė ai nuk ishte nga idhujtarėt.

Ku e dinte Ibrahimi sunetin e Profetit Muhamed qe te ishte ne rrugen e drejte sic thua ti dhe te ishte Sunit???

une ajetin me lart e kuptoj qe mjafton te jesh mysliman( i nenshtruar) dhe je i udhezuar...
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-02-2013
    Postime
    59

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin

Ku e dinte Ibrahimi sunetin e Profetit Muhamed qe te ishte ne rrugen e drejte sic thua ti dhe te ishte Sunit???

une ajetin me lart e kuptoj qe mjafton te jesh mysliman( i nenshtruar) dhe je i udhezuar...
    Te gjithe profetet qe nga Ademi e deri tek Muhamedi kane thire ne Islam ,Muhamedi ka thire ne te njejten thirje qe kane thire edhe profetet me pare,ata kane agjeruar,jane falur,kane besuar ne Zotin nje.Islami nuk dallon nga Ademi e deri Tek Muhamedi por me Muhamedin ai kompletohet ,ore ti zoteri keto jane gjera elementare qe i dine edhe femijet e mektebit

Citim Postuar mė parė nga jram Lexo Postimin
    Te gjithe profetet qe nga Ademi e deri tek Muhamedi kane thire ne Islam ,Muhamedi ka thire ne te njejten thirje qe kane thire edhe profetet me pare,ata kane agjeruar,jane falur,kane besuar ne Zotin nje.Islami nuk dallon nga Ademi e deri Tek Muhamedi por me Muhamedin ai kompletohet ,ore ti zoteri keto jane gjera elementare qe i dine edhe femijet e mektebit
    po per gjera qe kuptohen lehte po flasim ...kush tha qe po flasim per gjera qe veshtire se kuptohen...

54:17. Ne Kur'anin e bėmė tė lehtė pėr mėsim, po a ka ndokush qė merr mėsim?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-02-2013
    Postime
    59

po per gjera qe kuptohen lehte po flasim ...kush tha qe po flasim per gjera qe veshtire se kuptohen...

54:17. Ne Kur'anin e bėmė tė lehtė pėr mėsim, po a ka ndokush qė merr mėsim?
    Mos me cito fjali qe ska te beje me temen ,solle ajet kuranor,dhe bere pyetje per Ibrahimin ,te solla pergjigje te thjeshte ,nuk u more me ate por me pjesen e dyte te postimit,ka edhe ajete te cilat jane te renda per disa si puna jote ,prandaj edhe futesh llugave e nuk din te dalesh ,dhe kur mundohesh te dalish kepesh per fijes se kashtes,une te solla nje shkrim me pare,me siguri e ke lexuar ..jam i bindur mirepo ajo ta vret ndergjegjen tuaj ,sepse nga njera ana pranoni kur deshironi ju dhe ku ju vjen mire ,kurse kur nuk ju vjen mire nuk i pranoni ,prandaj edhe futeni ne kategorine e Radhidave qafira

Citim Postuar mė parė nga jram Lexo Postimin
    Mos me cito fjali qe ska te beje me temen ,solle ajet kuranor,dhe bere pyetje per Ibrahimin ,te solla pergjigje te thjeshte ,nuk u more me ate por me pjesen e dyte te postimit,ka edhe ajete te cilat jane te renda per disa si puna jote ,prandaj edhe futesh llugave e nuk din te dalesh ,dhe kur mundohesh te dalish kepesh per fijes se kashtes,une te solla nje shkrim me pare,me siguri e ke lexuar ..jam i bindur mirepo ajo ta vret ndergjegjen tuaj ,sepse nga njera ana pranoni kur deshironi ju dhe ku ju vjen mire ,kurse kur nuk ju vjen mire nuk i pranoni ,prandaj edhe futeni ne kategorine e Radhidave qafira
    Si e pėrshkruan Kurani vetveten.

(1) Njė Fener-UDHĖZUES (Huda)(2:2)
    (2) Provė-Dokument (Burhan)(4:174)
    (3) I Shpjeguar deri nė Detaj (Fusilet)(6:114)
    (4) Shpjegimi i qartė i Tė Gjitha Gjėrave (Tibiana Lekuli Shajin)(16:89)
    (5) Shkrim qė pėrmban tė vėrtetėn (Mizan)(42:17)
    (6) arsyetim ndėrmjet tė vėrtetės dhe tė pavėrtetės-Kod ligjor (Furkan)(25:1)
    (7) Dėshmia absolutisht e qartė-Shkrim i vėrtetuar (Bajina)(6:157)

me thuaj ti se si e pershkruan hadithi veteveten???
    une do te thoja keshtu...
    i pasigurte ,
    kontradiktor,
    i luhatshem(nga nje hadith te tjetri)
    i paautorizuar hyjnisht,

etj etj...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 07-03-2013 mė 06:22

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-02-2013
    Postime
    59

Si e pėrshkruan Kurani vetveten.

(1) Njė Fener-UDHĖZUES (Huda)(2:2)
    (2) Provė-Dokument (Burhan)(4:174)
    (3) I Shpjeguar deri nė Detaj (Fusilet)(6:114)
    (4) Shpjegimi i qartė i Tė Gjitha Gjėrave (Tibiana Lekuli Shajin)(16:89)
    (5) Shkrim qė pėrmban tė vėrtetėn (Mizan)(42:17)
    (6) arsyetim ndėrmjet tė vėrtetės dhe tė pavėrtetės-Kod ligjor (Furkan)(25:1)
    (7) Dėshmia absolutisht e qartė-Shkrim i vėrtetuar (Bajina)(6:157)

Allahu apo Kurani ??

Mendoj qe ke nevoje pak te ndegjosh...sidomos nga minuta e 15 deri ne 17 tipike per ty
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jram : 07-03-2013 mė 06:35

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Arber miku I nderuar. Une jam po ai gv usa I vjetri. E kam thene me pare e them edhe tani. Nuk jam as shia, as suni, as rashidist e as ku ta di une se cfar. e kisha quajtur veten time nje mysliman racional, qe shikon gjerat me sy racional e jo ne baze te idese me te popularizuar.
    Arber, ti me kapesh mua tek Bibla per te mbrojtur tezen tende ose te dikujt tjeter qe mendimet e te cilit ti I perkrah dhe thua se krahasimet e tilla qe bej une tregojne llogjiken time te dobet.
    Arber per te te sqaruar ty me mire punen e Bibles dhe per te kuptuar nuk ekziston nje gabim me I madh per nje musliman te bej se sa ts perdori kete liber per te mbojtur tezat e tyre.
    Paramendo per nje moment se Bibla nuk eshte asgje tjeter vecse nje gote me uje dhurate nga Perendija! Dhe dikush ne kete gote me uje fut pak helm!
    Parashtrohet pyetja a do te pish uje nga kjo gote ose jo?
    E njejta vlen per Biblen, helmi njerezor nuk dihet se cilat vargje I ka helmuar, andaj me se mire mos me u marr me kete liber aspak.
    E kam te qarte gv us per biblen, dhe une as nje fije nuk kam qellim te pastroje biblen (ujin) nga ndotja e helmit (futja e dores se njeriut).
    Nese shikon me lart postimin tim per kete dispozite (gurezimin), qellimi im ka qene se kjo dispozite gjindet tek tewrati i muasit a.s, e them kete jo qe kam lexuar biblen (dhajten e vjeter), por kam lexuar nje hadith ku ishte nje debat mes pejgamberit a.s dhe umer ibn hatabit r.a, e aty duke folur per kete dispozite, pejgamberi a.s i tregon se kjo dispozite eshte ne librin e musait a.s.

Bani:

Siq e din, tewhidi (njehsimi i Allahut apo monoteizmi) ishte i njejte tek pejgamberet, por jo edhe dispozitat fetare, me kete pajtohesh edhe ti apo jo?, sepse ke pru disa fakte me heret per kete.

Nga ky ajet ti ske kuptuar asgje!, te jesh musliman eshte ajo me qfar erdhi pejgamberi a.s (kur'anin) dhe ajo me qfar udhezoj pejgamberi a.s (tradita e tij), dhe menyra e besimit te te pareve, pasi qe vetem ashtu duke pasuar rrugen e te pareve do te jemi ne fene e vertete, sepse ata ishin prezent ne shpalljen, e pyetnin te derguarin a.s per dmth, shkakun, menyren e te kuptuarit,
    dhe qdo gje rreth ajeteve, te qarta dhe te paqarta. sic thot Allahu ne kur'an:... Ne te ka ajete te qarte dhe te paqarta.....
    E ne vetem ne permes tyre i kuptojme fene, perndryshe nese e shkepusim kete rrugte te te kuptuarit, ateher do te jemi prej te humberve, dhe nuk do te kete dallim mes neve dhe ithtareve te librit, apo edhe shijave te cilet lane kete rruge te forte (kapja pas sunnetit dhe te pareve tane).

Siq thot Allahu ne suren et Tewbe/100: Te paret prej muhaxhireve (Mekas) dhe mikepritesit e muhaxhireve (Medinasėt), ishin prej me te mireve, po ashtu edhe ata (do te jene ne rrugen e drejte) te cilet i pasuan keta (ne pune te mira dhe besim)...

Pra kesthu vetem duke ndjekur rrugen e selefve (te pareve tane te devotshem), do te jemi te shpetuar.

Dhe ska mundesi te menjanohet kjo rruge e tyre, nuk kuptohet kur'ani pa u referuar rruges se tyre.

Dhe kush thot se une jam musliman, pa u referuar ketyre burimeve, ai eshte genjeshtar dhe ai ska dallim nga krishteri, jahudija dhe shijat....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 07-03-2013 mė 06:42

Faqja 43 prej 44 FillimFillim ... 3341424344 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •