Mua me mjafton Zoti dhe me mjafton Libri qe solli per tju permbajtur ,
nese ti beson se Zoti ka zbritur edhe libra te tjere , atehre ti deshmo...une nuk do te deshmoj ashtu ,
Zoti shpalli Librin e Tij te fundit per njerezimin , ne te cilin gjenden urdherat e Tij per t'ju permbajtur (6:19)
nese ti kerkon ne libra te tjere per te mesuar , une nuk jam si ty , sepse une besoj vetem ate qe eshte e sigurte e Zotit dhe jo hamendjet ,..hamendja nuk eshte asgje para se vertetes,
Librat e tjere nuk jane nga Zoti..
68:36. Ē'ėshtė me ju, si gjykoni ashtu?
68:37. A mos keni ndonjė libėr, e prej saj mėsoni?
te besosh ne libra te tjere pos Librit te Zotiti eshte idhujtari , eshte njelloj sikur te besosh ne zota tjere pos ZOTIT,..eshte shirk...per faktin e thjeshte sepse nuk je i sigurte qe burimi i librave tjer eshte Zoti ...kjo eshte njelloj sikur ti shoqerosh Zoti shok, prandaj edhe thuhet shprehimisht ne Kuran keshtu...
7:2. (Ky ėshtė) Libri, qė tė ėshtė zbritur ty, qė me tė t'u tėrheqėsh
vėrejtjen dhe t'i kėshillosh besimtarėt, pra tė mos ketė shtrėngim nė gjoksin tėnd (pėr kumtimin e tij).
7:3. Pėrvetėsoni atė qė ju ėshtė zbritur nga Zoti juaj, e mos zini miq (pėrkrahės) pos Tij. Pak ėshtė ajo qė po merrni pėrvojė.
ju sillni ajete te tilla si ky me poshte , ku shkeputni vetem nje fragment ,..ate me te kuqe..dhe shperfillni pjesen tjeter te ajetit , ate me blu..kjo eshte taktike e shpeshte e juaja...kjo nuk do tju ndihmoje sepse Zoti e ka sqaruar ne shume ajete qe Kurani eshte i vetmi burim i udhezimit fetar,..
5:92. Bindjuni All-llahut dhe bindjuni tė dėrguarit e kini kujdes (mos
kundėrshtoni). E nėse refuzoni, atėherė pra, dine se obligim i tė
dėrguarit Tonė ėshtė vetėm komunikimi i qartė.
shiko...
50:45. Ne dimė mė sė miri ēka thonė ata, e ti ndaj tyre nuk je ndonjė
dhunues, ti kėshilloje me kėtė Kur'an atė qė i ka frikė kėrcėnimit Tim.
68:44. Pra mė lė Mua dhe ata qė e mohojnė kėtė Kur'an(nuk thote hadithet). Ne do t'i afrojmė
ata dalėngadalė te dėnimi prej nga nuk presin.
pra i nisur nga fjalet e Zotit ne Kuran , une kryej mekat vetem nese mohoj Kuranin dhe per hadithet as qe permenden aty ...cili mund te ishte konkluzioni me i logjikshem per nje qe beson ne Kuran si fjalen e fundit te Zotit per boten????...nuk ka dyshim se konkluzioni eshte i qarte ..pos atyre qe kerkojne te ndjekin traditen e prinderve te tyre edhe kur e verteta eshte tashme e qarte...kjo eshte kufer..
2:170. E kur u thuhet atyre (idhujtarėve): "Pranoni atė qė All-llahu e
shpalli!(Kuranin)" Ata thonė: "Jo, ne ndjekim atė rrugė nė tė cilėn i gjetėm
prindėrit tanė!" Edhe sikur prindėrit e tyre tė mos kenė kuptuar dhe tė
mos jenė udhėzuar nė rrugėn e drejtė (ata do t'i pasonin)?
Krijoni Kontakt