Degjoje dallimin nga nxenesi i Ahmed Didatit midis Nebij dhe Resul
Sa per teuratin ta thashe dhe me pare nuk mund ta marresh ajetin me fjalen shqipe dhe ta besh argument.Ajeti thote ua kemi dhene sepse Teurati iu Zbrit Musait dhe dihet historia e pllakave te Musait mirepo e rendesishme eshte ne biseden tone se per Harunin deshmoi Musai por per rrashid khalifen tend kush deshmoi se ai eshte nebij.Sme ke dhene pergjigje?I erdhi xhibrili atij?Apo dhe ai e beri si Pali qe e shpalli veten te shenjte?
Teurati i zbriti Musait dhe dihet qe Musai i kerkoi allahut qe ta ndihmonte me Harunin meqe ai ishte Orator.
]
19:53.
dhe, nga mėshira Jonė, i dhuruam tė vėllanė, Harunin, si nebij
25:35.
Ne i dhamė Musait Librin dhe i bėmė ndihmės vėllanė e tij, Harunin.
26:13.
e zemra do tė mė ngushtohet, kurse gjuha mund tė mė lidhet, andaj, dėrgoje edhe harunin (tė mė ndihmojė).
28:34.
Vėllai im, Haruni, ėshtė mė gojėtar se unė nė tė folur, andaj dėrgoje atė me mua, si ndihmės timin, qė tė vėrtetojė fjalėt e mia. Unė vėrtet kam frikė se ata do tė mė quajnė gėnjeshtar”.
Ai rrashid khalifa ne video mohonte fjalen Muhamed resulullah sepse sipas tij eshte vendos afer fjales La Ilahe il Allah.Atehere ne Kuran pse vjen bashke? Nese Allahu vete e perdor ne Kuran Bashke fjalen allahut dhe te derguarit atehere pse duhet me e nda kete fjale sipas Khalifas injorantit.
4:150.
Vėrtet, ata qė mohojnė Allahun dhe tė dėrguarit e tij dhe dėshirojnė tė ndajnė Allahun nga tė dėrguarit e tij, duke thėnė: “Ne disa i besojmė e disa nuk i besojmė” dhe duke dashur qė kėshtu tė zgjedhin njė rrugė tė ndėrmjetme,
7:158.
thuaj (o Muhamed): “O njerėz, unė jam i Dėrguari i Allahut pėr tė gjithė ju, i Atij qė i pėrket sundimi i qiejve dhe i tokės. Nuk ka zot tjetėr tė vėrtetė veē Atij; Ai jep jetė dhe vdekje, prandaj besoni nė Allahun dhe nė tė Dėrguarin e tij, Profetin qė nuk di shkrim e lexim e qė beson nė Allahun dhe Fjalėt e tij! Shkoni pas tij, qė tė jeni nė rrugėn e drejtė!”
8:20.
O besimtarė! Bindjuni Allahut dhe tė Dėrguarit tė tij dhe mos ia ktheni shpinėn, ndėrkohė qė e dėgjoni (tė vėrtetėn)!
59:4.
Kjo, sepse ata iu kundėrvunė Allahut dhe tė Dėrguarit tė tij; kushdo qė i kundėrvihet Allahut, le ta dijė se Allahu dėnon vėrtet ashpėr.
Mi jep pergjigje ketyre pyetjeve
Ai erdhi xhibrili ketij tendit me shpallje nga Zoti?
A lajmeroi profeti a.s per ardhjen e tij mbas tij ?
A ka nevoje Kurani per konformues tjeter?
Neser vjen dexhalli-antikrishti dhe thote jam profet?do ta besosh ti?
6:93.
Kush ėshtė keqbėrės mė i madh se ai qė trillon gėnjeshtra pėr Allahun ose qė thotė: “Kjo mė ėshtė shpallur mua”, ndėrkohė qė asgjė nuk i ėshtė shpallur atij? Ose qė thotė: “Unė mund tė shpall diēka si ajo qė ka shpallur Allahu.” Ah sikur t’i shihje keqbėrėsit gjatė agonisė sė vdekjes, kur engjėjt zgjasin duart (duke thėnė): “Dorėzoni shpirtrat tuaj! Sot ju do tė ndėshkoheni me dėnim poshtėrues pėr shkak tė tė pavėrtetave qė keni thėnė pėr Allahun dhe qė keni shpėrfillur shpalljet e tij”.
Krijoni Kontakt