Postuar mė parė nga
Arber gerguri
Cdo here e me shum, asgje nuk po thua, dhe ksaj here ja ke fut kot!..... A deshe ti qe Allahu me t'i permend ne kur'an 1000 llojet e rakive dhe birrave a?, JO, ka mjaftuar me nje fjale te beje ndalesen (i ndaluar alkooli me te gjitha llojet e tij).
Thua te gjitha jane te lejuara pos atyre qe ndalohen ne kur'an. Ndersa ti thua qe peshku nuk bene pjese ne ate grup. Ateher me thuaj ne qfar grupi bene pjese peshku. Une them qe peshku qe e hame ne bene pjese ne grupin e ngordhesirave por qe eshte i perjashtuar (i lejuar) ne grupin e ngordhesirave te ndaluar ne kur'an.
Dhe ti pajtohesh qe peshku na qenka hallall edhe pse i ngordhur, por ti me fanatizem nuk pranon qe ky lejim eshte i legjitimuar nga goje e me te ndershmit pejgamberit a.s . Por ja fut kot fjales, dhe tregon diqka te pa kuptimte qe askush nuk mund te marri vesh.
Po t'i pyesim te gjithe njerzit qe jane te menqur dhe logjik se nje peshk i ngordhur, a ndryshon prej nje kafshe tjeter te ngordhur, do te thonin te gjith jo. Mire po legjitimiteti i ngrenjes ndryshon tek kafshet e tjera sepse e ka lejuar pejgamberi a.s ne hadith te sakt i cili nuk flet me hamendje vetem se qfar i shapllet. Nuk ka mundesi qe pejgamberi a.s t'na kete lejuar diqka vetem se ju ka shpall prej Allahut dispozita. Dhe Allahu e dine urtesine pse lejohet peshku i ngordhur perkunder ngordhesirave te tjera.
E mos thuaj te gjitha jane te lejuara prej shtazeve, pos atyre qe jane ne kur'an. E une te them ne kur'an jane te ndaluara ngordhesirat, ateher pse peshku i ngordhur na qenka i lejuar?....Thua te gjitha jane te lejuar, pos atyre te permendura ne kur'an, jo nuk eshte ashtu, mos qit rrena nga goja, sepse egersirat mishengrenese jane te ndaluara, shpezet me kthetra jane te ndalura, magari i bute. Nese thua se te gjitha jane te lejuara, ateher ti nuk paske ndryshim nga budistet qe hane edhe qente, dhe njerzit e eger te malit, qe hane gjarperinje e minje e ku di une shtaze te ndyta e te pakenshme. Ke ndegjuar per budistet, te cilet hane edhe qente?..Kur ishin kinezet ne kosove per te ber tregti mbas lufte, nuk paten me lane askund qene duke i henger. Ndersa per qenin thot pejgamberi a.s se eshte i ndyte, dhe jarget e tij jane te ndyta, andaj nese qeni prek ndonje ene, ajo duhet te pastrohet mire e mire derisa t'i largohen baketeret e demshme, ndersa per keto bakterie te demshme sot tregon mjekssia e avansuar. shih duke kerkuar ne internet per kete fenomen.
Te kam pyetur 100 here per zekatin dhe perqinjden e saj (2.5) te pasurise. Ti pranon se eshte 2.5, por nuk pranon se kjo eshte ne hadithe. Pastaj nese nuk i referohesh haditheve, ku e di ti se kush ka per obligim zekatin. Nese flasim per kosove sipas statistikave rreth 85 % ose 90% nuk e kan obligim zeqatin, ndersa ti ku e di se cilet e kan obligim pa i'u referu haditheve.
Ku e di ti cila eshte lartesia e pasurise (nisabi) me te cilen behet obligim zeqati, pa i'u referu haditheve. Ku e di ti nese i kam korre 1000 kg drithera sa kg i kam obligim per zeqat. E ku e di ti nese i kam dhjete lope, ose dhjete deve, ose 10 dele e keshtu me radhe, sa kam oblligim per zeqat. Pastaj zeqati ndryshon tek bagetite sipas gjinise se tyre, dhe sipas moshesh se tyre ekeshtu me radhe dhe ku i di ti pa ju referu hadithit.
Duke i pasur gjerat e qarta dhe logjike me fanatizem qe ke, dhe zemer te ngurtesuar i mohon miresite e Allahut.
Krijoni Kontakt