Close
Faqja 37 prej 44 FillimFillim ... 273536373839 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 361 deri 370 prej 433

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Mbase e di qfar ishe, sunit injorant, thelle ne erresire te dijes per islam. Kam shikuar shkrimet tua para nje ose dy vitesh, dhe mund te shikosh veten tende sa i pa ditur ke qen. Andaj kjo ideologjia rashidiste te ka shperlare trurin.

Si qdo here sjell ajete jasht kontekstit, nuk e di pse e kane vendin ketu keto ajete.
    une mendova qe ishte me mire te ndalohet ajo qe Zoti e ndalon ne Kuran dhe te lejohet ajo qe Zoti e lejon ne Kuran ,
    kur isha ne grupin e suniteve , perdite nxirrnin ndalesa te reja , nje dite na ndaluan edhe coca-colen ...
    une nuk po kritikoj askend , pasi tanime nuk jam pjese e tyre , por sistemi fetar ishte jashte rregullave Kuranore dhe shpeshhere Kurani e kishin sa per kozmetike , sepse merreshin 99% te kohes me studimin e hadithit..dhe sic thashe ..perdite hadithe te reja ..nje hadith hidhte poshte nje tjeter ...hadithe te ngjashme , apo edhe kontradiktuese per te njejten histori psh ,
    shpikja e ndalesave , apo e kafsheve qe nda lohen vetem ne Kuran eshte kufer, pasi ndalohet vetem ajo bageti qe saktesisht permendet ne Kuran,

22:30. Pra, kėshtu: Kush madhėron atė qė All-llahu e bėri tė shenjtė, ajo
    ėshtė mė e dobishme pėr te Zoti i vet. Juve u janė lejuar kafshėt, pos
    atyre qė u lexohen
    (nė Kur'an) pra largohuni nga ndytesitė e idhujve
    dhe largohuni fjalės shpifėse.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-02-2013 mė 00:00
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Ata qe thone kuptoj kur'anin pa i'u referuar hadithit dhe librave te tefsirit, eshte si shembulli i gomarit qe ne barrin e tij ka disa libra. Ai i bart kot ato librat, dhe smund t'i kuptoj ato.
    c'mendim ke per keto ajete..

SURA 15. HIXHR
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit
    1. Elif, Lamė, Ra. Kėto janė ajetet e librit, tė Kur'anit tė plotkuptueshėm.

SURA 27. NEML
    1. Ta, Sinė. Kėto janė ajete tė Kur'anit dhe tė librit tė kuptueshėm.

SURA 28. KASAS
    1. Ta, Sinė, Mimė.
    2. Kėto janė ajetet e librit (tė Kur'anit) tė plotkuptueshėm.

Edhe rashadi yt, kur eshte dashur te komentoj diqka, ka marr per baze hadithin
    kjo edhe mund te kete ndodhur ..dmth qe edhe pse ai i ka refuzuar hadithet te kete marre shembuj te haditheve per ti dhene kuptim ndonje ajeti,
    por perderisa Kurani thote qe Kurani eshte i plote dhe i hollesishem, atehere nuk mund ti referohesh burimeve tjera ,
    megjithate i derguari nuk eshte i pagabueshem,
    por ti nuk beson qe nje i derguar mund te beje gabim , ashtu sikur edhe nuk beson qe edhe Muhamedi ishte nje njeri si ne dhe i gabueshem,edhe pse ishte profet,
    pra edhe nje i derguar , edhe nje profet jane te gabueshem...
    22:52. Ne nuk dėrguam para teje asnjė tė dėrguar dhe asnjė pejgamber , e qė, kur ai (i dėrguari) dėshiroi diē, tė mos iu pat hedhur nė atė dėshirėn e tij djalli, e All-llahu asgjėson atė qė hedh djalli, dhe All-llahu fuqizon argumentet e Veta. All-llahu ėshtė shumė i dijshėm dhe me urtėsi tė madhe rregullon ēėshtjet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-02-2013 mė 00:12

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    une mendova qe ishte me mire te ndalohet ajo qe Zoti e ndalon ne Kuran dhe te lejohet ajo qe Zoti e lejon ne Kuran ,
    kur isha ne grupin e suniteve , perdite nxirrnin ndalesa te reja , nje dite na ndaluan edhe coca-colen ...
    une nuk po kritikoj askend , pasi tanime nuk jam pjese e tyre , por sistemi fetar ishte jashte rregullave Kuranore dhe shpeshhere Kurani e kishin sa per kozmetike , sepse merreshin 99% te kohes me studimin e hadithit..dhe sic thashe ..perdite hadithe te reja ..nje hadith hidhte poshte nje tjeter ...hadithe te ngjashme , apo edhe kontradiktuese per te njejten histori psh ,
    shpikja e ndalesave , apo e kafsheve qe nda lohen vetem ne Kuran eshte kufer, pasi ndalohet vetem ajo bageti qe saktesisht permendet ne Kuran,

22:30. Pra, kėshtu: Kush madhėron atė qė All-llahu e bėri tė shenjtė, ajo
    ėshtė mė e dobishme pėr te Zoti i vet. Juve u janė lejuar kafshėt, pos
    atyre qė u lexohen
    (nė Kur'an) pra largohuni nga ndytesitė e idhujve
    dhe largohuni fjalės shpifėse.
    Bani, mos shpif per hadithe, jo nxirrinin ndalesa dhe shpiknin ligje te reja cdo dite. Kjo nuk eshte e vertet sepse ate qfar ka ndaluar ALlahu dhe i duerguari i tij, dhe qfar kane lejuar, neve nuk na mbetet te shpikum ligje.
    Sa i perket coca coles, kjo nuk u ndalua me hadithe, mos i'u atribuo haditheve per kete ndalim sepse kjo eshte shpifje. Por coca cola eshte konstatu se eshte pije zioniste dhe nje pjese e te ardhurave te saj shkon per ushtrine etyre. Bojkoti eshte i natyrshem, dhe i lejuar ne cdo legjislacion, pra edhe me kur'an. Sic thot Allahu ndihmonu ne te mire dhe mos ne armiqesi...

Sa i perket ndalesave qe jane permend ne hadithe, e ti qe i quan kufer dhe shpifje, une te kam pyetur 100 her dhe ti sme ke dhan perjgigje konkrete. Qfar mendon per lejimin ne hadith te ngordhesires siq eshte peshku, dhe ndalimin e gomarit te bute, egersirave me dhembe te mpreht (mishengrenese), dhe shpezeve me kthetra. (te gjitha keto nuk jane te permendura si te ndaluara dhe te lejuara ne kur'an).
    A nuk eshte miresi e Allahut kjo qe na qoi te derguarin a.s, qe te na msoj qdo hajr dhe tna urdheroj per kete, dhe t'na msoj cdo sherr e t'na ndaloj nga ajo.

Siq thot Allahu: 7:157.... derguari a.s i urdheron per te mire dhe i ndalon nga e keqja, u lejon ushqimet e kendshme, dhe i ndalon ushqimet e pa kendshme.....

Bani veq nese ke zemer te gurit siq i ka permend Allahu ne kur'an qufaret, nuk e pranon kete, sepse ne njeri i cili kerkon te verteten ne kur'an do ta pranoje kete.

Po e marr nje shembull: Po shkoj ne restorant dhe po kerkoj nje darke me peshk. Dhe une ku do qe te shkoj duhet te interesohem per fende time. Po servohem me peshk te ngordhur,dhe une shikoj ne kur'an a e kam te ndaluar, dhe del se ngordherisat jane te ndaluara, mirepo une kombinoj kur'anin me sunnet, dhe gjej ne sunnet se peshku me llojet e tij prej ngordhesirave eshte hallall, dhe kjo me largon barren e vetes sime. Elhamdulilah qe e kemi kete kur'an dhe sunnetin e pejgamberit a.s
    Qfar do beje ti, nese te servohet nje peshk?....

Bani, mos shpif per hadithe, jo nxirrinin ndalesa dhe shpiknin ligje te reja cdo dite. Kjo nuk eshte e vertet sepse ate qfar ka ndaluar ALlahu dhe i duerguari i tij, dhe qfar kane lejuar, neve nuk na mbetet te shpikum ligje.
    Sa i perket coca coles, kjo nuk u ndalua me hadithe, mos i'u atribuo haditheve per kete ndalim sepse kjo eshte shpifje. Por coca cola eshte konstatu se eshte pije zioniste dhe nje pjese e te ardhurave te saj shkon per ushtrine etyre. Bojkoti eshte i natyrshem, dhe i lejuar ne cdo legjislacion, pra edhe me kur'an. Sic thot Allahu ndihmonu ne te mire dhe mos ne armiqesi...

Sa i perket ndalesave qe jane permend ne hadithe, e ti qe i quan kufer dhe shpifje, une te kam pyetur 100 her dhe ti sme ke dhan perjgigje konkrete. Qfar mendon per lejimin ne hadith te ngordhesires siq eshte peshku, dhe ndalimin e gomarit te bute, egersirave me dhembe te mpreht (mishengrenese), dhe shpezeve me kthetra. (te gjitha keto nuk jane te permendura si te ndaluara dhe te lejuara ne kur'an).
    A nuk eshte miresi e Allahut kjo qe na qoi te derguarin a.s, qe te na msoj qdo hajr dhe tna urdheroj per kete, dhe t'na msoj cdo sherr e t'na ndaloj nga ajo.

Siq thot Allahu: 7:157.... derguari a.s i urdheron per te mire dhe i ndalon nga e keqja, u lejon ushqimet e kendshme, dhe i ndalon ushqimet e pa kendshme.....

Bani veq nese ke zemer te gurit siq i ka permend Allahu ne kur'an qufaret, nuk e pranon kete, sepse ne njeri i cili kerkon te verteten ne kur'an do ta pranoje kete.

Po e marr nje shembull: Po shkoj ne restorant dhe po kerkoj nje darke me peshk. Dhe une ku do qe te shkoj duhet te interesohem per fende time. Po servohem me peshk te ngordhur,dhe une shikoj ne kur'an a e kam te ndaluar, dhe del se ngordherisat jane te ndaluara, mirepo une kombinoj kur'anin me sunnet, dhe gjej ne sunnet se peshku me llojet e tij prej ngordhesirave eshte hallall, dhe kjo me largon barren e vetes sime. Elhamdulilah qe e kemi kete kur'an dhe sunnetin e pejgamberit a.s
    Qfar do beje ti, nese te servohet nje peshk?....
    per peshkun eshte e qarte qe nuk ben pjese ne ate grup , per arsye se edhe per ndalesen e uiskit, apo birres , apo rakise nuk ka ndalese me emer , por kuptohet qe per cfare behet fjale e cfare jo ,
    sa per kafshet te gjitha jane te lejuara , perpos atyre qe ndalohen ne Kuran

16:116. Mos i thoni asaj rrenės sė gjuhve tuaja: "Kjo ėshtė hallall e kjo ėshtė haram" e tė shpifni ndaj All-llahut rrenėn. Vėrtet, ata qė shpifin rrenėn ndaj All-llahut, nuk kanė shpėtim. Ndalohet vetem sa permenden ne Kuran dhe asgje tjeter:

22:30. Pra, kėshtu: Kush madhėron atė qė All-llahu e bėri tė shenjtė, ajo ėshtė mė e dobishme pėr te Zoti i vet. Juve u janė lejuar kafshėt, pos atyre qė u lexohen (nė Kur'an) pra largohuni nga ndytesitė e idhujve dhe largohuni fjalės shpifėse.

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

per peshkun eshte e qarte qe nuk ben pjese ne ate grup , per arsye se edhe per ndalesen e uiskit, apo birres , apo rakise nuk ka ndalese me emer , por kuptohet qe per cfare behet fjale e cfare jo ,
    Cdo here e me shum, asgje nuk po thua, dhe ksaj here ja ke fut kot!..... A deshe ti qe Allahu me t'i permend ne kur'an 1000 llojet e rakive dhe birrave a?, JO, ka mjaftuar me nje fjale te beje ndalesen (i ndaluar alkooli me te gjitha llojet e tij).

sa per kafshet te gjitha jane te lejuara , perpos atyre qe ndalohen ne Kuran
    Thua te gjitha jane te lejuara pos atyre qe ndalohen ne kur'an. Ndersa ti thua qe peshku nuk bene pjese ne ate grup. Ateher me thuaj ne qfar grupi bene pjese peshku. Une them qe peshku qe e hame ne bene pjese ne grupin e ngordhesirave por qe eshte i perjashtuar (i lejuar) ne grupin e ngordhesirave te ndaluar ne kur'an.

Dhe ti pajtohesh qe peshku na qenka hallall edhe pse i ngordhur, por ti me fanatizem nuk pranon qe ky lejim eshte i legjitimuar nga goje e me te ndershmit pejgamberit a.s . Por ja fut kot fjales, dhe tregon diqka te pa kuptimte qe askush nuk mund te marri vesh.
    Po t'i pyesim te gjithe njerzit qe jane te menqur dhe logjik se nje peshk i ngordhur, a ndryshon prej nje kafshe tjeter te ngordhur, do te thonin te gjith jo. Mire po legjitimiteti i ngrenjes ndryshon tek kafshet e tjera sepse e ka lejuar pejgamberi a.s ne hadith te sakt i cili nuk flet me hamendje vetem se qfar i shapllet. Nuk ka mundesi qe pejgamberi a.s t'na kete lejuar diqka vetem se ju ka shpall prej Allahut dispozita. Dhe Allahu e dine urtesine pse lejohet peshku i ngordhur perkunder ngordhesirave te tjera.
    E mos thuaj te gjitha jane te lejuara prej shtazeve, pos atyre qe jane ne kur'an. E une te them ne kur'an jane te ndaluara ngordhesirat, ateher pse peshku i ngordhur na qenka i lejuar?....Thua te gjitha jane te lejuar, pos atyre te permendura ne kur'an, jo nuk eshte ashtu, mos qit rrena nga goja, sepse egersirat mishengrenese jane te ndaluara, shpezet me kthetra jane te ndalura, magari i bute. Nese thua se te gjitha jane te lejuara, ateher ti nuk paske ndryshim nga budistet qe hane edhe qente, dhe njerzit e eger te malit, qe hane gjarperinje e minje e ku di une shtaze te ndyta e te pakenshme. Ke ndegjuar per budistet, te cilet hane edhe qente?..Kur ishin kinezet ne kosove per te ber tregti mbas lufte, nuk paten me lane askund qene duke i henger. Ndersa per qenin thot pejgamberi a.s se eshte i ndyte, dhe jarget e tij jane te ndyta, andaj nese qeni prek ndonje ene, ajo duhet te pastrohet mire e mire derisa t'i largohen baketeret e demshme, ndersa per keto bakterie te demshme sot tregon mjekssia e avansuar. shih duke kerkuar ne internet per kete fenomen.

Te kam pyetur 100 here per zekatin dhe perqinjden e saj (2.5) te pasurise. Ti pranon se eshte 2.5, por nuk pranon se kjo eshte ne hadithe. Pastaj nese nuk i referohesh haditheve, ku e di ti se kush ka per obligim zekatin. Nese flasim per kosove sipas statistikave rreth 85 % ose 90% nuk e kan obligim zeqatin, ndersa ti ku e di se cilet e kan obligim pa i'u referu haditheve.

Ku e di ti cila eshte lartesia e pasurise (nisabi) me te cilen behet obligim zeqati, pa i'u referu haditheve. Ku e di ti nese i kam korre 1000 kg drithera sa kg i kam obligim per zeqat. E ku e di ti nese i kam dhjete lope, ose dhjete deve, ose 10 dele e keshtu me radhe, sa kam oblligim per zeqat. Pastaj zeqati ndryshon tek bagetite sipas gjinise se tyre, dhe sipas moshesh se tyre ekeshtu me radhe dhe ku i di ti pa ju referu hadithit.

Duke i pasur gjerat e qarta dhe logjike me fanatizem qe ke, dhe zemer te ngurtesuar i mohon miresite e Allahut.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 26-02-2013 mė 10:42

Cdo here e me shum, asgje nuk po thua, dhe ksaj here ja ke fut kot!..... A deshe ti qe Allahu me t'i permend ne kur'an 1000 llojet e rakive dhe birrave a?, JO, ka mjaftuar me nje fjale te beje ndalesen (i ndaluar alkooli me te gjitha llojet e tij).

Thua te gjitha jane te lejuara pos atyre qe ndalohen ne kur'an. Ndersa ti thua qe peshku nuk bene pjese ne ate grup. Ateher me thuaj ne qfar grupi bene pjese peshku. Une them qe peshku qe e hame ne bene pjese ne grupin e ngordhesirave por qe eshte i perjashtuar (i lejuar) ne grupin e ngordhesirave te ndaluar ne kur'an.

Dhe ti pajtohesh qe peshku na qenka hallall edhe pse i ngordhur, por ti me fanatizem nuk pranon qe ky lejim eshte i legjitimuar nga goje e me te ndershmit pejgamberit a.s . Por ja fut kot fjales, dhe tregon diqka te pa kuptimte qe askush nuk mund te marri vesh.
    Po t'i pyesim te gjithe njerzit qe jane te menqur dhe logjik se nje peshk i ngordhur, a ndryshon prej nje kafshe tjeter te ngordhur, do te thonin te gjith jo. Mire po legjitimiteti i ngrenjes ndryshon tek kafshet e tjera sepse e ka lejuar pejgamberi a.s ne hadith te sakt i cili nuk flet me hamendje vetem se qfar i shapllet. Nuk ka mundesi qe pejgamberi a.s t'na kete lejuar diqka vetem se ju ka shpall prej Allahut dispozita. Dhe Allahu e dine urtesine pse lejohet peshku i ngordhur perkunder ngordhesirave te tjera.
    E mos thuaj te gjitha jane te lejuara prej shtazeve, pos atyre qe jane ne kur'an. E une te them ne kur'an jane te ndaluara ngordhesirat, ateher pse peshku i ngordhur na qenka i lejuar?....Thua te gjitha jane te lejuar, pos atyre te permendura ne kur'an, jo nuk eshte ashtu, mos qit rrena nga goja, sepse egersirat mishengrenese jane te ndaluara, shpezet me kthetra jane te ndalura, magari i bute. Nese thua se te gjitha jane te lejuara, ateher ti nuk paske ndryshim nga budistet qe hane edhe qente, dhe njerzit e eger te malit, qe hane gjarperinje e minje e ku di une shtaze te ndyta e te pakenshme. Ke ndegjuar per budistet, te cilet hane edhe qente?..Kur ishin kinezet ne kosove per te ber tregti mbas lufte, nuk paten me lane askund qene duke i henger. Ndersa per qenin thot pejgamberi a.s se eshte i ndyte, dhe jarget e tij jane te ndyta, andaj nese qeni prek ndonje ene, ajo duhet te pastrohet mire e mire derisa t'i largohen baketeret e demshme, ndersa per keto bakterie te demshme sot tregon mjekssia e avansuar. shih duke kerkuar ne internet per kete fenomen.

Te kam pyetur 100 here per zekatin dhe perqinjden e saj (2.5) te pasurise. Ti pranon se eshte 2.5, por nuk pranon se kjo eshte ne hadithe. Pastaj nese nuk i referohesh haditheve, ku e di ti se kush ka per obligim zekatin. Nese flasim per kosove sipas statistikave rreth 85 % ose 90% nuk e kan obligim zeqatin, ndersa ti ku e di se cilet e kan obligim pa i'u referu haditheve.

Ku e di ti cila eshte lartesia e pasurise (nisabi) me te cilen behet obligim zeqati, pa i'u referu haditheve. Ku e di ti nese i kam korre 1000 kg drithera sa kg i kam obligim per zeqat. E ku e di ti nese i kam dhjete lope, ose dhjete deve, ose 10 dele e keshtu me radhe, sa kam oblligim per zeqat. Pastaj zeqati ndryshon tek bagetite sipas gjinise se tyre, dhe sipas moshesh se tyre ekeshtu me radhe dhe ku i di ti pa ju referu hadithit.

Duke i pasur gjerat e qarta dhe logjike me fanatizem qe ke, dhe zemer te ngurtesuar i mohon miresite e Allahut.
    5:3. Juve u janė ndaluar (t'i hani): ngordhėsira, gjaku, mishi i derrit,
    ajo qė therret jo nė emrin e All-llahut, e furmja, e mbytura, e
    rrėzuarja, e shpuarja (nga briri i tjetrės),
    ajo qė e ka ngrėnė
    egėrsira, pėrveē asaj qė arrini ta therrni (para se tė ngordhė), ajo qė
    ėshtė therrur pėr idhuj, dhe (u ėshtė e ndaluar) tė kėrkoni me short
    fatin. Kjo ėshtė mėkat ndaj All-llahut. Tashmė, ata qė mohuan, humbėn
    shpresėn pėr fenė tuaj (se do tė ndėrroni), andaj mos u frikėsonju
    atyre, por Mua tė mė frikėsoheni. Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj,
    plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe. E kush
    detyrohet nga uria (tė hajė nga tė ndaluarat), duke mos anuar dhe duke
    mos patur qėllim mėkatin, All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

qe te bindesh qe aty nuk behet fjale per peshqit , por per shtazet ...shiko ate pjesen me te kuqe dhe me thuaj nese mund ti ndodhe ndonje peshku qe te mbytet apo te rrezohet ,.....
    kjo mjafton per ta kuptuar se per cfare behet fjale aty...
    ngjashem edhe per fjalen vere qe eshte e ndaluar , nenkuptohen te gjitha llojet e alkoleve , pasi atehere vetem vere kishte , por kjo te jep te kuptosh qe te gjitha llojet e alkolit sot jane te ndaluara ...kjo vetkuptohet edhe pse nuk thuhet..
    edhe bixhozi ..ka shume menyra sot ...normalisht te gjitha jane te ndaluara ...kjo edhe pse nuk thuhet , nenkuptohet nga menyra e shkrimit aty..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-02-2013 mė 16:34

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

5:3. Juve u janė ndaluar (t'i hani): ngordhėsira, gjaku, mishi i derrit,
    ajo qė therret jo nė emrin e All-llahut, e furmja, e mbytura, e
    rrėzuarja, e shpuarja (nga briri i tjetrės),
    ajo qė e ka ngrėnė
    egėrsira, pėrveē asaj qė arrini ta therrni (para se tė ngordhė), ajo qė
    ėshtė therrur pėr idhuj, dhe (u ėshtė e ndaluar) tė kėrkoni me short
    fatin. Kjo ėshtė mėkat ndaj All-llahut. Tashmė, ata qė mohuan, humbėn
    shpresėn pėr fenė tuaj (se do tė ndėrroni), andaj mos u frikėsonju
    atyre, por Mua tė mė frikėsoheni. Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj,
    plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe. E kush
    detyrohet nga uria (tė hajė nga tė ndaluarat), duke mos anuar dhe duke
    mos patur qėllim mėkatin, All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

qe te bindesh qe aty nuk behet fjale per peshqit , por per shtazet ...shiko ate pjesen me te kuqe dhe me thuaj nese mund ti ndodhe ndonje peshku qe te mbytet apo te rrezohet ,.....
    kjo mjafton per ta kuptuar se per cfare behet fjale aty...
    ngjashem edhe per fjalen vere qe eshte e ndaluar , nenkuptohen te gjitha llojet e alkoleve , pasi atehere vetem vere kishte , por kjo te jep te kuptosh qe te gjitha llojet e alkolit sot jane te ndaluara ...kjo vetkuptohet edhe pse nuk thuhet..
    edhe bixhozi ..ka shume menyra sot ...normalisht te gjitha jane te ndaluara ...kjo edhe pse nuk thuhet , nenkuptohet nga menyra e shkrimit aty..
    Nuk je pergjigjur asgje, ose me mire them nuk je pergjigjur as 5% e pyetjeve, Shih postimin e fundit timin dhe pergjigju atyre pyetjeve qe te kam bere

Nuk jane te gjith ajetet Kur'anore te kjarta,muhkem por ka edhe jo te kjarta ose muteshabih qe kuptimin e tyre e din vetem Allahu....
    Bani,ti nuk din arabisht ,poashtu edhe komenti iose perkthimi shqip ka shum mangesi,
    Pastaj historikisht si ka ardhur Kurani?A nuk jane ata sahabe te njejte qe kan shkruarr eshe ajete kuranore edhe haditthe?
    Kur'ani do ti mjaftonte secilit njeri dhe popull si argument per ceshtje besimi,por hadithi poashtu skjaron ma gjeresisht cdo ajet dhe praktiken e profetit ,pra ka skjarime historike,shkencore,fikh....etjSepse profeti nuk flet dhe nuk vepron pervec se me shpallje...
    Edhe ty bani moti kohe te rshte ngritur argumenti,por kjo le te jete mesim per te tjeret,sepse tere ummeti dhe te dalurit nga ky umme ose tere sektet e devijuara bile edhe ata qe kan dalur nga islami besojne ne hadithe,pervec juve,saqe edhe krishteret e dine se na kemi per argument hadithet.
    Pra nuk eshte kusht per ju qe te beheni kuffar qe te mos kuptoni rendesin e hadithit,pra nuk keni kurfar arsyetimi per kete injorance te madhe dhe po flitni fjale poshteruese per Allahun..
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Nuk je pergjigjur asgje, ose me mire them nuk je pergjigjur as 5% e pyetjeve, Shih postimin e fundit timin dhe pergjigju atyre pyetjeve qe te kam bere
    ne postimin me nr 351 jane pergjigjet ...megjithate cdo gje e thene aty eshte e diskutueshme , pasi askush nuk thote qe eshte i pagabueshem ,
    konform Kuranit , te gjithe profetet pas Ibrahimit deri tek Muhamedi kane falur namaz dhe kane dhene zekat ...nuk do te gjesh para Ibrahimit askend qe te fal namaz ose te jape zekat ...te pakten nuk thuhet ne Kuran askund ...nese e gjen nje gje te tille ...atehere mund ta diskutojme temen mbi baza te tjera ,..nese shikon postimin 351 jepen ajetet dhe piken e lidhjes mes Ibrahimit dhe riteve fetare te trasheguara deri me sot ...
    logjikisht ritet qe ishin shpallur me pare nuk kishin pse te rishpalleshin ...sidoqofte gjithcka eshte e diskutueshme dhe une nuk pretendoj te jem i pagabueshem ,
    hollesite e namazeve nuk gjenden as neper librat e haditheve ...ka disa hollesi ..por nuk jane te gjitha dhe ky eshte fakt i mirenjohur...
    ne Kuran permenden disa detaje ..
    por per mungese se njohjes mire te arabishtes ..une nuk mund te them me shume ..pasi hollesite apo kuptimet e thella te fjaleve jane shpeshhere ato qe bejne ndryshimin ..
    sidoqofte,nje sqarim te logjikshem permban postimi 351..

Faqja 37 prej 44 FillimFillim ... 273536373839 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •