Close
Faqja 25 prej 44 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 433
    ****Undisputed**** Maska e Lumi_ftp
    Anėtarėsuar
    26-01-2013
    Vendndodhja
    Ne zon te luftes
    Postime
    1,174

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Kuranin mund ta predikoj ku te dua dhe nuk kam nevoj te hy ne bir te minit se si trembem askuj. Le te dal ai trim e bir trimi (shok i yti) te provoj te me mbys me gur per kete qe e them une ! Keta me mjekrra e me pantolona te shkrurter si puna juaj (shoket e tu) e fusin koken ne mes te kembeve kur perballen live dhe nuk jane ne gjendje te diskutojne rreth ketyre gjerave. Gjeja e vetme qe thone eshte 'ti je keafir'! dhe kete e bejne vetem e vetem per t'i ikur perballjes me te verteten. Keshtu jane edhe ata si puna juaj... Niormalisht, po t'i vij mundesia edhe e praktikojne kete ligjin e gurezimit sipas 'hadithit' dhe asesi sipas Kuranit, perse? Sepse kam bere krim (sipas tyre) pasi qe kam kundershtuar hadithet dhe kam perkrahur shume fort Kuranin...!!
    Eshte nje thenje e vjeter dhe perdoret si hajgare: " Kishes e Xhamise nuk ja dite rendin ku ne "hamam" do me ba vendin", begi po tu pershtatet, pra sipas teje si e quan ti veten, cfare feje i perket, ngase mysliman jo, e tjeter fe qe ka dal e re, ose ndoshta je ka e don me permbush fjalen e "Nostradamusit", qe kinshe ka thene: "do te vije nje fe e re", ndoshta bene pjese ne ate fe, si dihet. Vella i dashur Arber Gerguri dhe Le dévoué , kot eshte mu mirr me kesi persona ngase ketyre ju ka blloku truni ne kete numer 19, nuk shohin me larg, eshte njejte sikur puna e atyre qe punonj ne qebaptore, ata nuk dine me shum se te flasin disa fjale, keqap, majanez,biber djegs. Nese flasin keta te qebaptores dicka tjeter, ju dhemb kryt pastaj. Sepse e kane munduar trurin me shume sec duhej. Une asnjeher nuk e kam perkrahur "ANE" por kjo po i nxen me pyetje aq keq keta te gjoret sa qe pom qeshet. NO COMMENT.
    Improvise, Adapt, Overcome

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Kuranin mund ta predikoj ku te dua dhe nuk kam nevoj te hy ne bir te minit se si trembem askuj. Le te dal ai trim e bir trimi (shok i yti) te provoj te me mbys me gur per kete qe e them une ! Keta me mjekrra e me pantolona te shkrurter si puna juaj (shoket e tu) e fusin koken ne mes te kembeve kur perballen live dhe nuk jane ne gjendje te diskutojne rreth ketyre gjerave. Gjeja e vetme qe thone eshte 'ti je keafir'! dhe kete e bejne vetem e vetem per t'i ikur perballjes me te verteten. Keshtu jane edhe ata si puna juaj... Niormalisht, po t'i vij mundesia edhe e praktikojne kete ligjin e gurezimit sipas 'hadithit' dhe asesi sipas Kuranit, perse? Sepse kam bere krim (sipas tyre) pasi qe kam kundershtuar hadithet dhe kam perkrahur shume fort Kuranin...!!
    keshtu duke kundershtuar hadithin, je bere kafir se pari ndaj kur'anit pastaj ndaj sunetit. Ti " perkrahes " i forte ndaj kur'anit, pranon se kur'ani nuk eshte i plote me 2 ajetet e fundit te sures et teube. Pse e thuani kete, sepse nuk i doli llogaria mire Rashad dexhallit. Dhe qfar te bej tani, duhet mi largu dy ajete sepse po na e prishin llogarine matematikore.
    Mbaj mend, se nurmir 19 ne kur'an eshte edhe sprove per t'i qit ne shesh qufaret si puna e profetit te rrejshem. Ai nga vet knaqesia qe beri diqka, ju rrit mendja dhe u be qufar, ashtu qysh u be qufar edhe iblisi (shejtani i mallkuar) nga mendjemadhesia.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga Lumi_ftp Lexo Postimin
    Eshte nje thenje e vjeter dhe perdoret si hajgare: " Kishes e Xhamise nuk ja dite rendin ku ne "hamam" do me ba vendin", begi po tu pershtatet, pra sipas teje si e quan ti veten, cfare feje i perket, ngase mysliman jo, e tjeter fe qe ka dal e re, ose ndoshta je ka e don me permbush fjalen e "Nostradamusit", qe kinshe ka thene: "do te vije nje fe e re", ndoshta bene pjese ne ate fe, si dihet. Vella i dashur Arber Gerguri dhe Le dévoué , kot eshte mu mirr me kesi persona ngase ketyre ju ka blloku truni ne kete numer 19, nuk shohin me larg, eshte njejte sikur puna e atyre qe punonj ne qebaptore, ata nuk dine me shum se te flasin disa fjale, keqap, majanez,biber djegs. Nese flasin keta te qebaptores dicka tjeter, ju dhemb kryt pastaj. Sepse e kane munduar trurin me shume sec duhej. Une asnjeher nuk e kam perkrahur "ANE" por kjo po i nxen me pyetje aq keq keta te gjoret sa qe pom qeshet. NO COMMENT.
    Kisha dhe xhamia ne ditet e sotme skane mbetur per tjeter vec vende per injorantet, te cilet shkojne si dele e ndegjojne perrallat e hoxhes e popit. Ska mbetur as te shkosh ne xhami e te falesh rahat nje namaz prej atyre perrallave te hoxhollareve pleq 'perralla me mbret' - 'ngoni xhemat!: Muhamedi ka ba kshtu, shoket e vete 'sahebet' e Muhamedit kane ba ashtu... Pra, edhe ju duhet te beni se nuk ben ndryshe' etj., etj., etj., kurse Kuranin e kane harruar fare, dhe nje ajet i vetem nuk iu kujtohet t'ua tregojne 'xhematit'.

Une i besoj librit te Zotit - Kuranit, mundohem te praktikoj cdo gje qe gjindet aty, ne ate liber thuhet se; ne se i permbaheni ketij libri ju do te jeni ne mesin e te shpetuareve dhe do te quheni 'mysliman', prandaj, une e quaj veten vetem si mysliman dhe asesi ndryshe. Pa me trego, si e quan veten ti? Ose me mire, traditave te cilit sekt i bindesh?! Se vetem 'mysliman' se besoj qe je!!

Ne se i mbetet injorantit t'a vlersoj dike tjeter per dije vaj halli cka na paska gjet! Une me anetaren 'ane' kam diskutuar e kam diskutuar, derisa me duket se ska mbetur asgje pa u qartesuar me te ! Gomarin quaje si te duash, ndaq shaje ndaq lavdroje se ai sdo te pergjigjet ndryshe pervec do te bej iiihhh ha ha ha se ndryshe sdi te bej, vetem keshtu si puna juaj. Ane sulmon vazhdimisht Islamin dhe ore e cast hedh vrere mbi te, nqs qenke aq i 'ndriquar' ne mendje, perse nuk i kundervihesh per te mbrojtur fene tende, por vjen ketu e qeshesh si gomar?!

Hajde ti' i ngrituri me intelekt', tregoi pak ketij 'qebapa-pjekesit' Gon! rreth atij hadithit te Aishes, e cila thote se ka qene njefare ajeti i gurezimit dhe ajo e kishte pas ruajtur nen jastekun e saj, por disi si rastesisht ishte fur nje cjap dhe e kishte henger ate flete me ajetin qe fliste per gurezimin... si na e shpjegon kete rast o Lum e 'lum ti i lumi' per mendt qe i paske !!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 19-02-2013 mė 14:37

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    keshtu duke kundershtuar hadithin, je bere kafir se pari ndaj kur'anit pastaj ndaj sunetit.
    Dmth sipas teje, une qe besoj ne Zotin Nje, ashtu sic pershkruhet ne Kuran dhe me mjafton libri i Tij si udhezues i te vertetes qenkam qafir?!

Ti " perkrahes " i forte ndaj kur'anit, pranon se kur'ani nuk eshte i plote me 2 ajetet e fundit te sures et teube. Pse e thuani kete, sepse nuk i doli llogaria mire Rashad dexhallit. Dhe qfar te bej tani, duhet mi largu dy ajete sepse po na e prishin llogarine matematikore.
    Dhe ti si perkrahes i fort i 'haditheve' dhe 'sunnetit', por edhe i 'Kuranit' pranon ne hadithin e Aishes, ne te cilin hadith ajo thote se; 'paska qene ajeti i gurezimit, por ate ajet e paska gelltit nje cjap' gje qe hedh poshte menjehere fjalet qe thuhen ne Kuran dhe teresisht Kuranin, sepse ne Kuran eshte e shkruar se ai liber 'eshte i plote' ! Si e shpjegon kete i nderuari Arber gerguari?! Arber, sipas haditheeve te thena nga dijetaret Islamik dexhalli do te jete me nje sy, dhe dexhallin do t'a mbys Isa a.s., kurse Rashadi ishte me dy sy dhe ate e mbyten Alkaida, mos po i bie qe Osama Bin Laden te jete Isa a.s. dhe ai mbyti dexhallin Rashad ?? por cuditerisht u mbytedhe Isa-Bin La Deni! Apo ti vetem pate deshire te shash kete njeri, sepse ke prirje per te share dhe mallkuar...?!

Mbaj mend, se nurmir 19 ne kur'an eshte edhe sprove per t'i qit ne shesh qufaret si puna e profetit te rrejshem. Ai nga vet knaqesia qe beri diqka, ju rrit mendja dhe u be qufar, ashtu qysh u be qufar edhe iblisi (shejtani i mallkuar) nga mendjemadhesia.
    Kjo qe ke thene me larte eshte vetem fjale e jotja apo jo?! Mos valle je profet edhe ti dhe sipas profecise qe te eshte dhene e di sakte se ai numer eshte sprove per njerez si Rashadi?! Rashadi tha se nr. 19 eshte sprove per pabesimtaret, te cilet do te kundershtojne me cdo force qe te besojne vetem me Kuran. I nderuar, Rashadi ka qene vetem nje lajmtar-resul dhe asgje me teper...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 19-02-2013 mė 14:28

****Undisputed**** Maska e Lumi_ftp
    Anėtarėsuar
    26-01-2013
    Vendndodhja
    Ne zon te luftes
    Postime
    1,174

Kisha dhe xhamia ne ditet e sotme skane mbetur per tjeter vec vende per injorantet, te cilet shkojne si dele e ndegjojne perrallat e hoxhes e popit. Ska mbetur as te shkosh ne xhami e te falesh rahat nje namaz prej atyre perrallave te hoxhollareve pleq 'perralla me mbret' - 'ngoni xhemat!: Muhamedi ka ba kshtu, shoket e vete 'sahebet' e Muhamedit kane ba ashtu... Pra, edhe ju duhet te beni se nuk ben ndryshe' etj., etj., etj., kurse Kuranin e kane harruar fare, dhe nje ajet i vetem nuk iu kujtohet t'ua tregojne 'xhematit' te tyre.

Une i besoj librit te Zotit Kuranit, mundohem te praktikoj cdo gje qe gjindet aty dhe ne ate liber thuhet se; ne se i permbaheni ketij libri ju do te jeni ne mesin e te shpetuareve dhe do te quheni 'mysliman', prandaj, une e quaj veten vetem si mysliman dhe asesi ndryshe. Pa me trego, ti si e quan veten ti? Ose me qarte traditave te cilit sekt i bindesh?! Se vetem 'mysliman' se besoj qe je!!

Ne se i mbetet injorantit t'a vlersoj dike tjeter per dije vaj halli cka na paska gjet! Une me anetaren 'ane' kam diskutuar e kam diskutuar, derisa me duket se ska mbetur asgje pa u qartesuar me ! Gomarin quaje si te duash, ndaq shaje ndaq lavdroje se ai sdo te pergjigjet ndryshe pervec do te bej iiihhh ha ha ha se ndryshe sdi te bej, vetem keshtu si puna juaj. Ane sulmon vazhdimisht Islamin dhe ore e cast hedh vrere mbi te, nqs qenke aq i 'ndriquar' ne mendje, perse nuk i kundervihesh per te mbrojtur fene tende, por vjen ketu e qeshesh si gomar?!

Hajde ti' i ngrituri me intelekt', tregoi pak ketij 'qebapap-pjekesit' Gon! rreth atij hadithit te Aishes, e cila thote se ka qene njefare ajeti i gurezimit dhe ajo e kishte pas ruajtur nen jastekun e saj, por disi si rastesisht ishte fur nje cjap dhe e kishte henger ate flet me ajetin qe fliste per gurezimin... si na e shpjegon kete rast o Lum e 'lum ti i lumi' per mendt qe i paske !!
    Ja pra kalove ne ofendim.............. ketu shihet pra sa ke intelegjenc, njeriu intelegjent nuk ofendon, por debaton si i ka hije. Kam pas pershtypje ne fillim te mire per tye por ja qe dole ne shesh, edhe nje gje se harrova, kur nje person te thote nuk je ne rregull, mundet mos me qene e vertet ngase mundet ta kete nga inati, por kur te thojn 2 e me shume, athere bjeri mas vetes i nderuar (ngase une nuk di te ofendoj, nuk ma lejon edhe tradita familjare), per "ANE" e potencova me lart qe nuk pajtohem me mendimet e saj, por githmon ju ka bere pyetje dhe vazhdimisht keni qene te mangur ne pergjigje.
    Improvise, Adapt, Overcome

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga Lumi_ftp Lexo Postimin
    Ja pra kalove ne ofendim.............. ketu shihet pra sa ke intelegjenc, njeriu intelegjent nuk ofendon, por debaton si i ka hije. Kam pas pershtypje ne fillim te mire per tye por ja qe dole ne shesh, edhe nje gje se harrova, kur nje person te thote nuk je ne rregull, mundet mos me qene e vertet ngase mundet ta kete nga inati, por kur te thojn 2 e me shume, athere bjeri mas vetes i nderuar (ngase une nuk di te ofendoj, nuk ma lejon edhe tradita familjare), per "ANE" e potencova me lart qe nuk pajtohem me mendimet e saj, por githmon ju ka bere pyetje dhe vazhdimisht keni qene te mangur ne pergjigje.
    Ti ofendove te gjithe qebapepunuesit e su be nami !! Neve qe besojme ne mrekulline matematikore na ule ne rangun e qebapepunueseve dhe une e pranova kete epitet qe ti ma vure 'qebapepunues'. Tani une per ty jam vetem nje qebapepunues, por qebapepunuesi kerkon qe ti t'i pergjigjesh pyetjes qe ai te ka bere...

Te kam thene edhe ne MP, kerko shkrimet e mia ne se deshiron te me njohesh se kush jam dhe cfare jam, poashtu aty do te gjesh te gjitha bisedat qe kam bere me anetaren ane. Aty do te shohesh qe ne te gjitha pyetjet qe ajo m'i ka derguar personalisht mua dhe shume te tjera qe nuk i ka quar ne drejtimin tim, une iu kam pergjigjur !

Te kam shkruar per te mire ne MP dhe ti e di mire qe une te kam shkruar pa asnje interes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 19-02-2013 mė 15:07

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

. I nderuar, Rashadi ka qene vetem nje lajmtar-resul dhe asgje me teper...
    Cdo her e me shume po e pohoh kufrin tend, ja cfar thua, edhe resul e quan. Allahu te bashkoft me te ne xhehennem nese nuk kthehesh mbrapa. Une ate e quaj dexhall, dhe nuk kam per qellim ate dexhallin qe do ta mbyt Isa a.s, por kam per qellim me kete fjale se ky eshte dexhall i madh ( rrenacak i madh).

Cfar t'i bojm atyre te cilet gjate historise pretenduan se jane profete (te rrejshem), dhe keshtu do te kete deri ne kijamet. Valle, kush do qe na vjen neve si profet do ta pranojme a? Ah mjere per ju qe pranuat, ju qufar te librit (kur'anit), edhe vini ketu e thuani se ne jemi te kapur pas kur'anit, po ju jeni qafirat me te medhenje ndaj kur'anit, duke shtuar profet te rrejshem ne listen e profeteve te shpallur nga Allahu.

Kjo qe ke thene me larte eshte vetem fjale e jotja apo jo?! Mos valle je profet edhe ti dhe sipas profecise qe te eshte dhene e di sakte se ai numer eshte sprove per njerez si Rashadi?! Rashadi tha se nr. 19 eshte sprove per pabesimtaret, te cilet do te kundershtojne me cdo force qe te besojne vetem me Kuran.

Sipas juve kush do qe po zbulojka diqka nga mrekullite ne kur'an, duhet ta shpallim si resul. Ne shekullin e fundit shume mrekulli ne kur'an jane zbuluar ma ate te zhvillimit teknologjik dhe avansimit te aparaturave moderne, shumica prej zbuluesve kane qene jo musliman, disa prej tyre kan mbetur musliman, dhe disa prej tyre mbeten ne fene e tyre, por kjo asnjeher nuk i ben ata resul. Kjo vetem duhet t'i shtoj besimin atyre dhe te thojne elhamdulilah qe na mundesoj Allahu nje zbulim te tille.

Por per kunder kesaj Rashadi u be mendjemadh dhe nuk qe falenderues, u vet knaq dhe shpalli veten resul, e me kete ai u be qafir i kur'anit dhe sunnetit. Duke mos falenderuar, u be zemer semure, dhe Allahu me kete numer 19 e humbi.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Un si konsideroj "shok" keta me mjekrra e me pantollone te shkurta, por vėllezėr.
    E dyta, ti nuk je musliman. Zoti eshte deshmitar per kete qe po ta them ! Ti dhe bani, nuk jeni MUSLIMAN !! Njerez per me pak se kaq, jan dalur nga dini Islam, e lere me t'i mohosh 2 ajete kuranore, apo te mos deshmosh per profetesin e Muhamedit a.s. kinse paska folur "dreqnia", apo apo,... te deshmosh se Reshati qenka Profeti i fundit ! Kur ne te vertet ne Islam besojm se Muhamedi a.s. ishte vula e Profetesis, dhe pas tij a.s., vie imam Mehdia dhe ne fund te fundit : Isa a.s., e "reshatin" s'ta permend askund, askush !

Ti nuk meriton denimin sepse ke "kundershtuar" hadithet, pasi qe s'din te kundershtosh kurrfar hadithi, por ne nje shtet me ligje : Do t'ishe denuar per blasfemi, pasi merr persiper largimin e 2 ajeteve kuranore ! Per mohimin e Profetesis se Muhamedit a.s., dhe per pohimin e "profetesis" se reshat khalit !! Dhe do t'jem i sincert me ty, qe me siguri se do e kishe marr edhe denimin kapital : gurorezimin.

Per debat, bani ka hapur mbi 10 tema ! Shfletoj ato tema, dhe do t'i gjejsh argumentet KUR'ANORE qe e ngrisin lart, moralin e Profetit Muhamed a.s. ! E ngrisin lart mesimin universal te ketij njeriu ! Gjithashtu, ngriten lart edhe shoket e tij a.s. !

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Pyeti keta te Rashadit si do te varrosen, a do t'i fali kush namazin e xhenazes, a do t'i laj kush xhenazen e tyre, me qe kjo eshte nga tradita (sunneti i pejgamberit a.s ) dhe keta nuk e pranojn, a thua si do te jete puna e tyre.

Sigurisht do t'i varrrosim si te jene nga mohuesit, as me pop jo.

[QUOTE=ane;3590778]
    ;3590605]

„Kurse Muhameti ėshtė vetėm njė i dėrguar. Para tij ka patur tė dėrguar (tė tjerė tė ndryshėm).“ (3:144)

Muhameti ėshtė i dėrguari i zotit. Dhe ata qė janė me tė (besimtarė) janė tė ashpėr kundra mosbesuesve (tė pafeve), kurse mes njėri-tjetrit janė me ndjesė.“ (48:29)

„Por atyre qė besojnė dhe bėjnė ēka ėshtė e drejtė dhe qė besojnė nė atė qė i ėshtė dėrguar Muhametit (si zbulesė) – e vėrteta (qė vjen) nga zoti juaj –, atyre ia shlyen zoti veprat e kėqia dhe e shpie gjithėshka pėr ta nė rregull.“ (47:2)
    Ke koment?
    debaton jo ne menyre te ndershme , pasi ne citimin qe me ke bere ke hequr pjesen qe kthen pergjigjen e vet atyre qe ti ngre si pyetje , pra duket qe debaton vetem per te bere zhurme...
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 25 prej 44 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •