Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Kushti i Gjashtë: Nënshtrimi [el-Inkijad]

Kushti i gjashtë i dëshmisë La ilahe il-lAllah është nënshtrimi, me të cilin Muslimanit i kërkohet që t'u nënshtrohet kërkesave të kësaj dëshmie, që janë detyrat që Muslimani duhet t'i kryejë e t'i zbatojë me devotshmëri dhe sinqeritet për Allahun, duke mos kërkuar asgjë tjetër përveç kënaqësisë së Tij. Dhe e kundërta e nënshtrimit është braktisja e të gjithë kësaj, pra dalja nga robërimi i Allahut dhe përfundimi në robërinë e epsheve dhe shejtanëve nga mesi i xhinëve dhe njerëzve.

El-Hafidh Ibn Rexheb, Allahu e mëshiroftë, ka thënë:

“Kurse ai që thotë La ilahe il-lAllah me gjuhën e tij dhe pastaj i bindet Shejtanit dhe epsheve të tij duke mos iu bindur Allahun dhe duke e kundërshtuar Atë, atëherë puna e tij e ka tradhëtuar thënien e tij. Dhe kjo shkakton mangësi në plotësimin e Teuhijdit të tij në varësi të gradës vepra e tij e keqe, e cila është mosbindje ndaj Allahut në bindje ndaj Shejtanit dhe epshit të tij."20

“Dhe kush është më i humbur sesa ai i cili ndjek epshin e tij në vend të udhëzimit të Allahut.” [el-Kasas, 50]

“Dhe mos e ndiq epshin tënd pasi ai do të largojë nga rruga e Allahut.” [Sad, 26]

Argument për nënshtrimin është thënia e Allahut të Lartësuar në Kur'an:

“Kthehuni te Zoti juaj (me pendim) dhe nënshtrojuni Atij.” [ez-Zumer: 54]

Dhe thënia e Tij:

“Dhe kush mund të jetë më i mirë në Fe sesa ai që e nënshtron fytyrën e tij te Allahu dhe punon mirësi …” [en-Nisa: 125]

Dhe thënia e Tij:

“Dhe kushdo që e nënshtron fytyrën e tij te Allahu dhe është prej atyre që punojnë vepra të mira, atëherë ai është kapur fort në lidhjen më të sigurt…” [Llukman: 22]

Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë (kuptimi i hadithit):

“Asnjëri nga ju nuk ka për të besuar derisa dëshirat tuaja të ndjekin atë me të cilën unë u dërgova.” 21

Kjo është grada më e lartë e nënshtrimit. Allahu i Lartësuar ka thënë:

“Por jo, për Zotin tënd, ata nuk kanë Besim, derisa të të bëjnë ty gjykues në të gjitha mosmarrëveshjet që kanë mes veti dhe të mos gjejnë në vetet e tyre këmbëngulje kundër vendimit tënd dhe ta pranojnë atë me nënshtrim të plotë.” [en-Nisa: 65]

Tha el-Hafidh Ibn Kethir, Allahu e mëshiroftë, në shpjegimin e këtij ajeti:

“Allahu i Lartësuar betohet mbi Veten e Tij fisnike e të pastër (nga çdo e metë e mangësi) se askush nuk ka besuar me të vërtetë derisa ata ta bëjnë të Dërguarin, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, gjykues në të gjitha çështjet. Kështu që çfarëdo gjykimi që të japë ai, atëherë ajo është e vërteta ndaj së cilës është obligim që t’i nënshtrohemi, qoftë përbrenda (veteve tona) apo nga jashtë. Për këtë arsye Allahu ka thënë: “dhe të mos gjejnë në vetet e tyre këmbëngulje
    kundër vendimit tënd, dhe të pranojnë me nënshtrim të plotë…”

Që do të thotë se kur ti - O Muhamed – bën një gjykim, ata duhet të ndjekin ty nga përbrenda (veteve të tyre). Kështu që ata nuk duhet të kenë ngurrim përbrenda veteve e tyre në lidhje me çdo gjë që ka gjykuar ai. Ata duhet të nënshtrohen nga jashtë dhe nga përbrenda.

Pra ata duhet t’i nënshtrohen atij (gjykimit) me një nënshtrim të plotë, pa bërë rezistencë duke braktisur mosdorëzimin dhe mosmospajtim me të.

Kjo është në përputhje me atë që është përmendur në hadith:

“Betohem në Allahun, në Dorën e të Cilit është shpirti im, askush prej jush nuk ka besuar me të vërtetë derisa dëshirat e tija të pajtohen me atë me të cilën kam ardhur unë.”

20 Kelimetul-Ikhlas (fq. 28) e Ibn Rexhebit.
    21 Transmeton Muslimi (n.38).

Vazhdon...
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Kushti i Shtatë: Pranimi [el-Kubul ]

Kushti i shtatë i dëshmisë La ilahe il-lAllah që duhet të përmbushë Muslimani është Pranimi, dhe ky kusht është kundërshtuesi i refuzimit.

Pra, Muslimani duhet që të pranojë gjithçka që ka të bëjë me dëshminë La ilahe il-lAllah duke filluar që nga kuptimi dhe përmbajtja e saj e deri tek kërkesat dhe detyrat që t'i obligon ajo.

Argument për pranimin në Kur'an është ajo ç'ka ka thënë Allahu i Lartësuar:

“Dhe ngjashëm, Ne nuk dërguam paralajmërues para teje (O Muhamed) në ndonjë vendbanim (popull), e të mos kenë thënë të pasurit nga mesi i tyre: “Ne i gjetëm baballarët tanë duke ndjekur këtë fe dhe vërtet ne do t'i ndjekim gjurmët e tyre.” Ai (paralajmëruesi) tha: -A edhe nëse u kam sjellë rrugë më të mirë nga ajo që i gjetët baballarët tuaj duke e ndjekur ?” Ata thanë:”Vërtet ne nuk besojmë në atë me të cilën je dërguar ti.” Atëherë Ne ndërmorëm ndëshkime kundër tyre, e shiko se si ishte përfundimi i gënjeshtarëve.” [ez-Zukhruf: 23-25]

Gjithashtu Allahu i Lartësuar thotë:

“Për arsye se kur u thuhej atyre "Nuk ka të adhuruar tjetër veç Allahut", ata e mbanin veten me të lart. Dhe thoshin: "A do t'i braktisim zotat tanë për një poet të çmendur ?” [es-Saffat: 35-36]

Ebu Musa El-Esh'ari, radij-Allahu anhu, transmeton se Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë (kuptimi i hadijthit):

“Shembulli i udhëzimit dhe dijes me të cilat më ka dërguar Allahu është si ai shiu i bollshëm që bie në tokë, ku një pjesë e tokës ishte pjellore dhe e thithi ujin duke nxjerrë më pas gjelbërim dhe bar me bollëk. Një pjesë tjetër (e tokës) ishte e fortë dhe e mbajti ujin e shiut dhe Allahu i begatoi njerëzit me të dhe e përdorën për të pirë vetë dhe kafshët e tyre dhe vaditën tokën për ta mbjellë. Dhe një pjesë e saj ishte shterpë (jopjellore) e cila as nuk mundi ta mbante ujin e as nuk solli gjelbërim. Dy të parat janë shembulli i një personi që e kupton fenë e Allahut dhe begatohet (me atë dije) të cilën Allahu i Lartësuar e ka shpallur nëpërmjet meje, e mëson dhe pastaj ua mëson atë të tjerëve. Shembulli i fundit është i atij personi që nuk do t'ia dijë për të dhe nuk e merr udhëzimin e Allahut që është shpallur nëpërmjet meje.” [Transmeton Bukhari]

Pra, Muslimani duhet ta pranojë me gjoks të hapur, me zemër e shpirt të kënaqur e me besim të patundur çdo gjë që e obligon dëshmia La ilahe il-lAllah.

Refuzimi i obligimeve të kësaj dëshmie është një nga cilësitë e atyre që e mohojnë Allahun e Lartësuar dhe cilësi e Mushrikëve zullumqarë, ata të cilët adhurojnë të tjerë veç Allahut apo bashkë me Të.

Vazhdon...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Kushti i Tetë: Mosbesimi [el-Kufr ]

Kushti i tetë i dëshmisë La ilahe il-lAllah është mosbesimi, kusht i cili ka për qëllim mosbesimin apo mohimin e çdo gjëje që adhurohet në vend të Allahut dhe mosbesimin në Tagutët, duke u mbështetur tek fjala e Allahut të Lartësuar: në suren el-Bekare, ajeti 256 :

“…Dhe kush nuk beson në Tagutin dhe beson Allahun, atëherë ai është kapur në lidhjen më të sigurt, e cila nuk këputet kurrë…” [Bekare, 256]

Dhe poashtu, argument për këtë kusht ata kanë sjellë edhe hadithin që transmeton Tarik Ibn Ashim, i cili e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, të thotë:

“Kushdo që thotë se askush nuk meriton të adhurohet me të drejtë përveç Allahut, dhe ai nuk beson (e mohon) çdo gjë që adhurohet në vend të Allahut, atëherë Allahu e ka bërë gjakun dhe pasurinë e tij të ndaluar, dhe llogaria e tij është tek Allahu.” [Transmeton Muslimi dhe Ahmedi]

Është thënë gjithashtu se kushti i tetë i dëshmisë La ilahe il-lAllah është Urrejtja [el-Bugd], që nënkupton se Muslimani duhet të urrejë çdo gjë që adhurohet në vend të Allahut si dhe ata që i adhurojnë idhujt dhe bien në kundërshtim me dëshminë La ilahe illAllah.

Sidoqoftë, këto kushte janë në përputhje me njëra-tjetrën, dhe të gjithë kushtet që u përmendën më lartë janë të kuptueshëm dhe ndërthuren me njëri-tjetrin për realizimin e plotë të dëshmisë La ilahe il-lAllah.

Ne i lutemi Allahut që t’i forcojë besimtarët me këtë dëshmi dhe i lutemi Atij që t’i poshtërojë idhujtarët dhe ta çrrënjosi shirkun nga vendi ynë.

Vërtet Allahu është Ai i Cili i përgjigjet lutjes së robit të Tij!

Fund
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 02-11-2012 më 15:31

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga ocean Lexo Postimin
    Esselamu Aleikum vëlla ramazan_it,

Më fal që po ndërhyj po më la përshtypje kjo që ishte shkruar më lartë ku autori i shpall të devijuar (etj) ata që e kuptojnë La ilahe il-lAllah si “Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut".

Me sa e kuptoj unë kuptimi i thjeshtë i dëshmisë La ilahe il-lAllah është

“Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut ..” atëherë nga kjo derivon ajo që të bën të kuptosh se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut.

Prandaj e thëna "nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut" nuk bie ndesh me thënien "Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut"

Po ta përkthesh bukfalisht La ilahe il-lAllah si 'nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut' ky përkthim mund ta marrë edhe keqkuptimin se mund të ketë edhe zota të tjerë por që nuk është e drejtë të adhurohen.

Allahu Alim

Selam
    Selamun Alejkum vella ocean,

Ti me te drejte ja ben pyetjen biles te pergezoj per vemendjen qe ke treguar per kapjen e ketij detaji. Por fatkeqesisht eshte shume e veshtire te marresh nje pergjigje te sakte per tyre. Jam i sigurte qe vellai Ramazan e ka lexuar postimin tend por si duket eshte zene i papergatitur.

Sidoqofte dhe une jam ne pritje te nje sqarimi pasi ajo qe shkruhet me siper eshte e patolerueshme ne konceptimin e besimit tone ne Allahun xh.sh.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ocean ka thënë: Esselamu Aleikum vëlla ramazan_it,

Më fal që po ndërhyj po më la përshtypje kjo që ishte shkruar më lartë ku autori i shpall të devijuar (etj) ata që e kuptojnë La ilahe il-lAllah si “Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut".

Me sa e kuptoj unë kuptimi i thjeshtë i dëshmisë La ilahe il-lAllah është

“Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut ..” atëherë nga kjo derivon ajo që të bën të kuptosh se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut.

Prandaj e thëna "nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut" nuk bie ndesh me thënien "Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut"

Po ta përkthesh bukfalisht La ilahe il-lAllah si 'nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut' ky përkthim mund ta marrë edhe keqkuptimin se mund të ketë edhe zota të tjerë por që nuk është e drejtë të adhurohen.

Allahu Alim

Selam

Selamun Alejkum vella ocean,

Ti me te drejte ja ben pyetjen biles te pergezoj per vemendjen qe ke treguar per kapjen e ketij detaji. Por fatkeqesisht eshte shume e veshtire te marresh nje pergjigje te sakte per tyre. Jam i sigurte qe vellai Ramazan e ka lexuar postimin tend por si duket eshte zene i papergatitur.

Sidoqofte dhe une jam ne pritje te nje sqarimi pasi ajo qe shkruhet me siper eshte e patolerueshme ne konceptimin e besimit tone ne Allahun xh.sh.
    Selam alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Nuk e di se pse po bëhen pyetje të tilla kur përgjigja është aty tek tema me argumente nga Kur'ani dhe Sunneti. Mos dëshiron vëllai ocean dhe vëllau angmokio që të jap unë spjegim më të mirë se sa ajo që është thënë më sipërm.

O vëllezër, ju lutem lexojeni me vëmendje dhe do ta shihni përgjigjen e pytjeve tuaja. Shumë persona mendojnë se e dinë kuptimin e fjalës La ilahe il-lAllah, por realiteti është se e dëshmojnë vetë veprat e tyre duke vepruar gjëra që All-llahu nuk është i kënaqur prej atyre veprave ( bëjnë harmalija, kërkojnë shërim nga varezat, mirren me falle dhe bidate të tjera që nuk janë nga Islami).

Për ne dëshmija La ilahe il-lAllah, nuk mjafton, pa me i plotësuar kushtet e saj dhe mu për këtë është thënë nga Dijetarët se ajo që thonë se "Unë dëshmoj se nuk ka Zot (të vërtet) përpos Allahut" nuk mjafton mbasi dëshmija duhet lidhur me Adhurimin dhe ky Adhurim duhet bërë vetëm se për All-llahun Subhanehu Te'ala dhe për askënd tjetër. Po si mundet të jetë ashtu e njëjtë kur mungon Adhurimi, kështu thuajnë edhe të Krishterët se Zoti është një dhe pastaj adhurojnë Isën alejhi ve selem duke e bërë edhe si Zot. Kjo është ai ekstremizmi që i çon njerëzit në devijim duke edhe mos e ditur fare.

Për këtë e sqarojnë Dijetarët në detalje çështjen e Sheahdetit ( Dëshmisë ).

Ju tash mundeni ta kuptoni ashtu siç mendoni ju dhe ne ju themi se ne e mësojmë kështu siç e ka spjeguar All-llahu dhe i Dërguari i Tij salAll-lahu alejhi ve selem, dhe siç e kanë kuptuar sahabët dhe Dijetarët e Hakut.

Po e përsëris edhe njëherë fjalët e autorit:

Fjalët që u përmendën më sipër nga dijetarët e hedhin poshtë njëherë e mirë shpjegimin që i kanë bërë disa njerëz që nuk kanë dije dhe njerëzit e devijuar që pasojnë bidatet dhe shpikjet në fe, të cilët thonë se kuptimi i dëshmisë La ilahe il-lAllah do të thotë se nuk ka zot tjetër përveç Allahut. Edhe idhujtarët në kohën e Profetit, sal-Allahu alejhi ue sel-lem, e besonin Allahun dhe ekzistencën e Tij, e besonin se Ai është Krijuesi, Sunduesi, Sistemuesi i të gjitha çështjeve, por prapëseprapë ky besim nuk u bëri dobi dhe Allahu i Lartësuar i quajti ata mosbesimtarë. Allahu i Lartësuar ka thënë për idhujtarët:

“Dhe nëse ti i pyet ata: Kush i krijoi qiejt dhe tokën? Ata padyshim që do të përgjigjen:”Allahu”.”
    [Lukman, 25]

“Thuaj: Kush është Zoti i shtatë qiejve dhe Zoti i Arshit Madhështor? Ata do të thonë: “Allahu”.” [Mu’minun, 86]

“Thuaj: Kush ju sjell furnizim nga qielli dhe nga toka dhe kush është Zotëruesi i të dëgjuarit dhe të shikuarit? Dhe kush e nxjerr të gjallën nga e vdekura dhe të vdekurën nga e gjalla? Dhe kush është rregulluesi dhe sunduesi i të gjitha çështjeve? Ata do të thonë: “Allahu.” [Junus, 31]

Kështu që ky shpjegim është i pavlerë dhe i pabazë sepse ajo çfarë e bën dallimin midis besimit të Muslimanit dhe besimeve të Bektashinjve, Katolikëve, Protestantëve, Orthodoksëve, Çifutëve dhe shumë sekteve të ndryshme fetare është pikërisht njësimi i Allahut të vetëm në adhurim e jo vetëm ta njësosh Atë si Krijuesin dhe Sunduesin i qiejve dhe tokës dhe gjithçka që ekziston, sepse të gjitha këto fe apo sekte e njohin dhe e pranojnë ekzistencën e Krijuesit apo Zotit porse fatkeqësia dhe padrejtësia e tyre qëndron në atë se ata adhurojnë të tjerë përveç Allahut apo edhe i adhurojnë të tjerët bashkë me Allahun.

“Vërtet, t’i bësh shok Allahut në adhurim, kjo është padrejtësia më e madhe!” [Lukman, 13]

Selamun alejkum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 03-11-2012 më 15:31

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Selamun Alejkum vella ramazan,

Jo ti por askush nuk mund ti jape kuptimin shehadetit sikurse ka deshire .

La i lahe il-la llahe = ska zot tjeter pervec Allahut dhe kete ska burre nene qe e ndryshon edhe sikur te hidhesh perpjete ti dhe dijetaret qe ti ndjek.

Eshte e vertete qe ne kohen e xhahilijes Mekasit e besonin Allahun xh.sh por ata adhuronin idhujt me idene se ata do ishin zoter ndermjetes tek Allahu xh.sh per lutjet e tyre.

Per mua cdo koment me teper eshte i tepert , shehadeti eshte deklerate shume te thjeshte dhe skane nevoje per filozofi me 20 faqe.

Prandaj nuk eshte kthyer askush musliman prej duarve te Vehabinjve sepse kur kerkojne te deshmosh shehadetin te zgjasin enciklopedi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 03-11-2012 më 16:42

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Selamun Alejkum vella ramazan,

Jo ti por askush nuk mund ti jape kuptimin shehadetit sikurse ka deshire ai/ajo.

La i lahe il-la llahe = ska zot tjeter pervec Allahut dhe kete ska burre nene qe e ndryshon edhe sikur te hidhesh perpjete ti dhe dijetaret qe ti ndjek.

Eshte e vertete qe ne kohen e xhahilijes Mekasit e besonin Allahun xh.sh por ata adhuronin idhujt me idene se ata do ishin zoter ndermjetes tek Allahu xh.sh per lutjet e tyre.

Per mua cdo koment me teper eshte i tepert , shehadeti eshte deklerate shume te thjeshte dhe skane nevoje per filozofi me 20 faqe.

Prandaj nuk eshte kthyer askush musliman prej duarve te Vehabinjve sepse kur kerkojne te deshmosh shehadetin te zgjasin enciklopedi.
    Alejkum selam shoku moderator, po unë nuk kam thënë se ti duhet ta kuptosh njëjtë siç e kanë kuptuar Dijetarët e Hakut që i kanë shkruar jo 20 faqe, por libra që ti as që e ke idenë, por ja që ti je ai i mëparshmi, i tashmi dhe.....me një fjalë poqese të bije hunda për toke nuk e mer dot nga turpi.

Është e kotë të bisedohet me një person që i është komlikuar truni sipas dëshirës së tij, këtë ta kam thënë disa herë dha po ta përsëris prap, se ti je ai që ndjek epshin tënd dhe që çdogjë që shkruan i apludon vete ( ja bën qejfin vetes ).

Çdokush që të kundërshton me argumente, ti del më i mençur edhe se Dijetarët.

Hajde shko mësoje Islamin njiherë prej në Teuhidin, se atje e ke difektin.

Ky Komunitet Myslima tek Forumi Shqiptar, ka filluar të sundojnë epshet e nji moderatori të rij ANGMOKIO që e quan veten e tij të pagabueshëm ( mbasi edhe që ja kemi sjellë faktet nga kur'ani dhe Sunneti ) ai i ka mohuar duke i shtuar ose mangësuar fjalët sipas dëshirës së tij.

Mbasi mendova se do të përmirësohet mbas shumë këshillave të vëllezërve që tregon ky moderator i ri, por ja që shejtani ja ka bërë autoban dhe nuk sheh më tepër se sa maja e hundës së tij.

Mos mendon se do të arrish diçka me epshin tënd, por vetëm se je duke u zhytur edhe më fkjellët në injorancën e pafund.

Ja ky do të jetë për mua postimi i fundit këtu në këtë forum dhe ju lutem vëllezërve që frekuntojnë këtu, që të kenë kujdes se: O do të bëheni ashtu siç don angmokio ose do të kundërshtoheni në çdo postimi, sepse është ai i përsosuri me bidate dhe injorancën e gazetarëve, sufistëve, thënijet e të krishterëve dhe tash nga pak ka filluar të mer edhe prej shijave duke i mbrojtur ato si vëllezërit e tij.

Selamun alejkum atyre që i përkasin besimit Islam me devotshmëri dhe frikë nda All-llahut Subhanehu Te'ala nga vëllau i juaj në Islam Ramazani.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 03-11-2012 më 16:54

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ramazan , ky forum eshte i te gjithe muslimaneve dhe jo i vehabive. Une jap mendimin tim jo si moderator por si anetare i thjeshte. Ty nese nuk te pelqejne mos i prano. Deri me sot ste ka fshire njeri asnje postim dhe as te ka detyruar dikush te ndjekesh ate qe kerkoj une.
    Ti kije frike Allahun dhe mos shpif!
    Deri me sot une asnje fjale skam perdorur prej Shiiave. Ceshtja qe ne diskutojme eshte nese ata janr muslimane apo jo , e une them Po.

Ti e ke zakon qe i dramatizon gjerat. Ne kete forum ste mban njeri me zorr. Te pelqen rrin ste pelqen ik o vlla. Nuk tretet forumi as per ty e as per mua.

Arabët me fjalën ilah kuptojnë Ai që meriton të adhurohet,sepse njerzit kanë shum zota sikur idhullin,epshin, demokracin,partin,flamurin,..etc.Por i vetmi me merit që duhet të adhurohet është vetëm Allahu,sepse Ai ësht Krijuesi i vërtet,kurse të tjerët jan falc.

Kurse atë që ke thënë se rrafidat na qenkan musliman ke bërë nji shpifje të madhe e cila me sherijat dënohet me kufr,duke zhvlerësuar besimin me kët ja bëne hallall gjakun dhe pasurin tënde muslimanëve ashtu si kan vepruar gjithmon sunneti me rrafidat gjat historis.
    Subhanallahi amma jushrikun,sa injorant jan njerëzit.
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Arabët me fjalën ilah kuptojnë Ai që meriton të adhurohet,sepse njerzit kanë shum zota sikur idhullin,epshin, demokracin,partin,flamurin,..etc.Por i vetmi me merit që duhet të adhurohet është vetëm Allahu,sepse Ai ësht Krijuesi i vërtet,kurse të tjerët jan falc.

Kurse atë që ke thënë se rrafidat na qenkan musliman ke bërë nji shpifje të madhe e cila me sherijat dënohet me kufr,duke zhvlerësuar besimin me kët ja bëne hallall gjakun dhe pasurin tënde muslimanëve ashtu si kan vepruar gjithmon sunneti me rrafidat gjat historis.
    Subhanallahi amma jushrikun,sa injorant jan njerëzit.
    Me ty eshte lodhje koke te argumentosh , ndaj po te sjell vetem disa komente tuajat per te kuptuar llogjiken tende dhe atyre qe ndjek ti.

Se toka nuk lëviz rreth Diellit,por përkundrazi.Dhe me sa di unë,ky ësht mendimi i tër muslimanëve dhe krishterëve dhe i disa astronomëve bashkohor.Edhe pse kjo nuk ësht kusht i shehadetit,por hyn në kushtet e besimit.
    ja dhe nje tjeter...

Subhanallahi amma jushrikun.Skam mundsi ta spjegoj nga mobili.Kjo ësht çështje besimi.Toka rrotullohetrreth boshtit të vet.Kurse teoria tjetër është falc se gjoja toka rrotullohet rreth diellit.Këtë e shpifën çifutët që tju mbajn peng juve.Toka ësht qendra e universit,dhe rreth tokes rrotulohet gjith universi.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •