Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Shqip? Ajo nuk eshte ne Shqip por e transkriptuar ne Latinisht , biles botuesi i ka hequr dhe disa bashketingellore duke e bere akoma me lemsh.

Ky eshte basdardizimi me i madh qe dikush mund ti beje Kuranit, ja pse keto shkrime kurre nuk do lejohen ne nenforumin Musliman.
    ti sapo ke genjyer ne tre gjera:
    Mashtrimi 1- ke fshire postimin tend ne temen qe gjendet ketu http://www.forumishqiptar.com/showth...=1#post3522918 me qellim qe askush te mos shikoje argumentin e gjymtuar "me qellim" nga ana jote ,
    Mashtrim 2- une te solla pamjen e plote ne postimin me lart dhe ti akoma me thua qe paskam mashtruar kur thua qe :
    nuk jua ka kush fajin qe mire se mashtroni
    ...pra ky eshte nje mashtrim i dyanshem , sepse ai qe e fsheh argumentin me vetedije dhe qe eshte mashtruesi i vertete..eshte pikerisht ai qe akuzon qe je "mashtrues"..kesaj i thone ...hidh balte ..se dicka do mbetet ..ose,.. bertet hajduti..me vodhen..
    Mashtrim 3- me thua qe ne transliterim botuesi ka hequr disa zanore..kur ti si njohes i gjuhes arabe e din shume mire qe ato zanore nuk shkruhen , edhe pse shqiptohen gjate leximit , ...botuesi eshte ne rregull , ..por ti po mashtron me vecorite e gjuhes arabe, pasi A-ja e pare ne fjalen Allah shkruhet , kurse A-ja edyte nuk shkruhet dhe ti e di kete ,... pse atehere mashtron ato qe nuk e dine kete vecori??

ka edhe te tjera , por qe nuk do te lodhem , sepse nuk ia vlen angmokio...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 31-10-2012 mė 05:44
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ti sapo ke genjyer ne tre gjera:
    Mashtrimi 1- ke fshire postimin tend ne temen qe gjendet ketu http://www.forumishqiptar.com/showth...=1#post3522918 me qellim qe askush te mos shikoje argumentin e gjymtuar "me qellim" nga ana jote ,
    Mashtrim 2- une te solla pamjen e plote ne postimin me lart dhe ti akoma me thua qe paskam mashtruar kur thua qe : ...pra ky eshte nje mashtrim i dyanshem , sepse ai qe e fsheh argumentin me vetedije dhe qe eshte mashtruesi i vertete..eshte pikerisht ai qe akuzon qe je "mashtrues"..kesaj i thone ...hidh balte ..se dicka do mbetet ..
    Mashtrim 3- me thua qe ne transliterim botuesi ka hequr disa zanore..kur ti si njohes i gjuhes arabe e din shume mire qe ato zanore nuk shkruhen , edhe pse shqiptohen gjate leximit , ...botuesi eshte ne rregull , ..por ti po mashtron me vecorite e gjuhes arabe, pasi A-ja e pare ne fjalen Allah shkruhet , kurse A-ja edyte nuk shkruhet dhe ti e di kete ,... pse atehere mashtron ato qe nuk e dine kete vecori??

ka edhe te tjera , por qe nuk do te lodhem , sepse nuk ia vlen angmokio...

Keto thuaja atyre qe nuk e njohin arabishten dhe jo mua. Kurani per tu bere sa me i lehte nga lexuesi i jane vendosur dhe zanoret pasi per dike qe nuk e kupton arabishten e ka te veshtire ta lexoje pa zanore.
    Plus kesaj ata qe e kuptojne arabishten ja dine rregullat gjuhes arabe ndaj dhe eshte e veshtire te bejne gabime edhe kur eshte pa zanore.

Kur transkriptohet ne latinisht duhet patjeter qe te traskriptohet me zanore pasi ne te kundert eshte i palexueshem dhe i pakuptueshem.

Nenforumi Musliman eshte nje nenforum ku i jepet mundesi lexuesit te mesoje Islamin e paster dhe ajo ate konfuz qe predikon Rashadi.

Islami eshte nje koncept universal i jeteses dhe jo nje lende matematikore ku gjysma e popullsise boterore se ka fare qejf.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 31-10-2012 mė 06:07
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Keto thuaja atyre qe nuk e njohin arabishten dhe jo mua. Kurani per tu bere sa me i lehte nga lexuesi i jane vendosur dhe bashketingelloret pasi per dike qe nuk e kupton arabishten e ka te veshtire ta lexoje pa zanore.
    Plus kesaj ata qe e kuptojne arabishten ja dine rregullat gjuhes arabe ndaj dhe eshte e veshtire te bejne gabime edhe kur eshte pa zanore.

Kur transkriptohet ne latinisht duhet patjeter qe te traskriptohet me zanore pasi ne te kundert eshte i palexueshem dhe i pakuptueshem.

Nenforumi Musliman eshte nje nenforum ku i jepet mundesi lexuesit te mesoje Islamin e paster dhe ajo ate konfuz qe predikon Rashadi.

Islami eshte nje koncept universal i jeteses dhe jo nje lende matematikore ku gjysma e popullsise boterore se ka fare qejf.
    Kurani i paraqitur aty , nuk eshte per lexim , por per konstatimin e numerimeve te germave ,
    vetem ju e lexoni Kuranin arabisht , pa kuptuar se cfare thuhet ne te , ..ky eshte nje nga faktet qe shpalosin besimin tuaj te vertete, pasi jeni si ai gomari qe mban librat ne kurriz , pa e ditur se cfare thone ato..
    [62:5] Shembulli i atyre qė u ėshtė dhėnė Torah, pastaj nuk arrijnė t‟i pėrmbahen asaj, ėshtė si gomari duke bartur vepra tė mėdha letėrsie. I mjerė vėrtetė ėshtė shembulli i njerėzve qė refuzuan shpalljet e Perėndisė. Perėndia nuk i udhėzon njerėzit shpirtligj.

ti thua;
    Nenforumi Musliman eshte nje nenforum ku i jepet mundesi lexuesit te mesoje Islamin e paster
    kete e thua ti...dhe ky eshte mendimi yt ...por si mund te jete e paster nje fe qe mohon nje pjese te realitetit...pasi dihet qe duke e mohuar nje pjese te realitetit, e ke mohuar te gjithin..nje shembull eshte qe ju e mohoni mrekulline matematikore edhe pse ua sjellim te servirur germe per germe edhe pse pranoni mrekulli te tjera ne Kuran ...a nuk eshte kjo hipokrizi???

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Kurani i paraqitur aty , nuk eshte per lexim , por per konstatimin e numerimeve te germave ,
    vetem ju e lexoni Kuranin arabisht , pa kuptuar se cfare thuhet ne te , ..ky eshte nje nga faktet qe shpalosin besimin tuaj te vertete, pasi jeni si ai gomari qe mban librat ne kurriz , pa e ditur se cfare thone ato..
    [62:5] Shembulli i atyre qė u ėshtė dhėnė Torah, pastaj nuk arrijnė t‟i pėrmbahen asaj, ėshtė si gomari duke bartur vepra tė mėdha letėrsie. I mjerė vėrtetė ėshtė shembulli i njerėzve qė refuzuan shpalljet e Perėndisė. Perėndia nuk i udhėzon njerėzit shpirtligj.

ti thua;

kete e thua ti...dhe ky eshte mendimi yt ...por si mund te jete e paster nje fe qe mohon nje pjese te realitetit...pasi dihet qe duke e mohuar nje pjese te realitetit, e ke mohuar te gjithin..nje shembull eshte qe ju e mohoni mrekulline matematikore edhe pse ua sjellim te servirur germe per germe edhe pse pranoni mrekulli te tjera ne Kuran ...a nuk eshte kjo hipokrizi???
    Ceshte ky budallallek qe Kurani aty seshte per tu lexuar? A je ne vete ti mo?
    Arabishten kam rreth 20 vjet qe e flas ndaj mos pellit kot sic e ke zakon.

Nese do vesh re , dhe nga temat qe une kam hapur perhere ne forum une jam pro Mulimaneve te bashkuar por kurrsesi me ata te cilet shtremberojne Kuranin dhe marrin c'fare duhen dhe heqin cfare duan prej tij.

Nuk dua te bej me teper komente ne kete teme. Per respekt te detyrova kaq postime , uroj te jesh sqaruar.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Me te drejt te paska larguar shkrimin nga aty.

Ceshte ky budallallek qe Kurani aty seshte per tu lexuar? A je ne vete ti mo?
    Arabishten kam rreth 20 vjet qe e flas ndaj mos pellit kot sic e ke zakon.

Nese do vesh re , dhe nga temat qe une kam hapur perhere ne forum une jam pro Mulimaneve te bashkuar por kurrsesi me ata te cilet shtremberojne Kuranin dhe marrin c'fare duhen dhe heqin cfare duan prej tij.

Nuk dua te bej me teper komente ne kete teme. Per respekt te detyrova kaq postime , uroj te jesh sqaruar.
    me vjen keq qe me duhet te te komentoj perseri , pasi ti po manipulon me vecorite e gjuhes arabe ,
    ne fakt , Kuranin ne arabisht e ke te plote per ta lexuar ne anen e djathte ,
    dhe transliterimi me germat latine aty i permbahet fiks origjinalit te shkruar ne arabisht dhe jo si lexohet...
    pse krijon konfuzion , per dixka qe nuk ia vlen, ..pasi eshte e qarte..

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Me te drejt te paska larguar shkrimin nga aty.
    nuk ka arsye se pse?
    a mund te shpjedohesh te lutem?

Besimtare te devotshem myslimane si referi , besojne qe Bota eshte qendra e universit dhe se i gjithe universi rrotullohet rreth tokes,
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Subhanallahi amma jushrikun.Skam mundsi ta spjegoj nga mobili.Kjo ėsht ēėshtje besimi.Toka rrotullohetrreth boshtit tė vet.Kurse teoria tjetėr ėshtė falc se gjoja toka rrotullohet rreth diellit.Kėtė e shpifėn ēifutėt qė tju mbajn peng juve.Toka ėsht qendra e universit,dhe rreth tokes rrotulohet gjith universi.
    shikoni se cfare pat thene Ben Baz:

Emri:  ben baz.jpg

Shikime: 494

Madhėsia:  46.4 KB

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Besimtare te devotshem myslimane si referi , besojne qe Bota eshte qendra e universit dhe se i gjithe universi rrotullohet rreth tokes,

shikoni se cfare pat thene Ben Baz:

Emri:  ben baz.jpg

Shikime: 494

Madhėsia:  46.4 KB
    Kurse ti akoma me i devotshem se ai beson se fundi botes do jete ne vitin 2280 se keshtu ja nxorren shifrat matematikore Rashadit .

Kush eshte me i zgjuar nga ju te dy?

Kurse ti akoma me i devotshem se ai beson se fundi botes do jete ne vitin 2280 se keshtu ja nxorren shifrat matematikore Rashadit .

Kush eshte me i zgjuar nga ju te dy?
    une nuk jam i perqendruar as tek numeri 19 dhe as te viti 2280 , por jam i perqendruar ne diten e gjykimit ,
    Numeri 19 nuk eshte feja , e as rruga qe duhet ndjekur ,..por eshte thjesht nje argument per vertetesine e Kuranit dhe patjeter edhe te ekzistuarit e Zotit dhe per pasoje e te gjitha sa thuhen ne Kuran ,
    nese ti mendon qe mua me intereson kur do te jete viti i fundit te botes ..je gabim , sepse sido qe te jete, fundi i botes do te vije dhe nuk ka asnje vlere nese vjen me vone apo me heret , ajo eshte thjesht nje informate , biles e parendesishme per mua , pasi une e besoj qe dikur fundi do te vije dhe nuk loz asnje rol se kur kjo ndodh ,
    Numeri 19 eshte vetem njera nga mrekullite e Zotit , ..ashtu sic deti qe u hap per hebrejte qe shpetuan nga faraoni , ashtu si qorret u sheruan , apo ashtu si shkopi u be gjarper etj etj,,,e tille eshte edhe mrekullia matematikore e inicialeve Kuranore e nr 19 ne Kuran ,
    nuk ka dyshim qe eshte nje shenje bindese , http://www.scribd.com/doc/111569281/...-ne-numerin-19

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •