Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 92
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Pse ju pengon kjo ideologjia ime ? Pse kerkoni nga un qe te vllezerohem me dike qe eshte i larget nga besimi i Muhamedit a.s. ?

Pyetne veten o shok : A ishte Muhamedi a.s. i hapur ndaj ideologjis sufiste apo jo ? A u sillte ne vete apo jo ? Ēfar ishte qendrimi i tij karshi ikonave, putave dhe adhurimeve te kota ?

… Jua dhash nje shembull, dhe u revoltuat nga ato skena kinse jo me kesi, por ja qe te gjithe jan "kesi shejtana" !! E ju, zgjidhni kampin tuaj ; Pas sunnetit, apo pas Khomeinit !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nuk i duhet lejuar vetes qe per hir te mbrotjes se nje ideologjie te shpifim per nje tjeter ideologji.

Eshte mire qe kur themi dicka ta argumentojme dhe jo hidh nje llafe si kalamajte.

Nese kerkon te besh da'awe duke i larguar njerezit prej Shijave flisni qarte e me llogjike e jo me tifozllek.

Pse Shijat dhe te Krishteret kane nje fe?
    Sot, ne diten qe po jetojm ; Edhe po u perpoqe te jesh sa me i devotshem, do te quajn njerezist "Tifoz" i fese.

Me mir te jem me pak ne numer dhe ne te verteten, se te jemi ne shumes dhe larg te se vertetes.

Bashkohuni me ta, e drejta juaj.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Pse ju pengon kjo ideologjia ime ? Pse kerkoni nga un qe te vllezerohem me dike qe eshte i larget nga besimi i Muhamedit a.s. ?

Pyetne veten o shok : A ishte Muhamedi a.s. i hapur ndaj ideologjis sufiste apo jo ? A u sillte ne vete apo jo ? Ēfar ishte qendrimi i tij karshi ikonave, putave dhe adhurimeve te kota ?

… Jua dhash nje shembull, dhe u revoltuat nga ato skena kinse jo me kesi, por ja qe te gjithe jan "kesi shejtana" !! E ju, zgjidhni kampin tuaj ; Pas sunnetit, apo pas Khomeinit !
    Leri dokrrat se nuk tregohet besimi me dy fjale qe shkruani ne forum. Kur hidhni fjalet mbroni ate qe thoni. A thua qe Shijat jane si te Krishteret? Me c'fare faktesh e argumenton kete? Apo duke mashtruar?

Kurani dhe Suneti skane nevoje per mashtrusa por per njerez te devotshem qe argumentojne ne menyre te ndershme.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    Eshte mire qe kur themi dicka ta argumentojme dhe jo hidh nje llafe si kalamajte.
    A nuk jan argument per ty fjalet e Ibn Tejmijes, por pasi jemi te argumentet cilat argumente i solle ti, pervec logjikes tende.

Me gjej nje dijetar klasik qe i konsideron shijat musliman, perkundrazi te gjithe i konsiderojn kafira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    La devoue , ka raste kur sbie dakort me ca gjona qe thot angmokio por ketu je duke e provoku e kjo sesht e drejt ne Islam. Angmokio thot se Shijat kan dal nga besimi drejt por kjo nuk i bo qe mos jene Muslimon. Nuk esht e nevojshme me provoku e me thon shko merr prej homeinit e lej sunetin ose bashkohu me shitet . Askush me sa kom lexu ne kte teme sosht dakort me u bashku me shitet..

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga .IQ Lexo Postimin
    A nuk jan argument per ty fjalet e Ibn Tejmijes, por pasi jemi te argumentet cilat argumente i solle ti, pervec logjikes tende.

Me gjej nje dijetar klasik qe i konsideron shijat musliman, perkundrazi te gjithe i konsiderojn kafira.
    I ndjek ti bisedat apo merr c'fare te pelqen dhe le ato qe ste pelqejne?

Po flasim nese Shijat jane njesoj si te Krishteret. Une po e pyes , me sill argument qe Shijat jane si te Krishteret , kaq! Shume e thjeshte eshte pyetja ime. Perderisa ben nje pohim , vertetoje . Ne te kundert quhesh SHPIFES.

Subhanallah sa kokfort jan njerezit,a po i lexoni more juve thenjet e ulemave rreth shijave?A ju jeni ulema?.A jeni ne veti juve?Ska dyshim se vetem zemrat e semura anojn nga ata.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Subhanallah sa kokfort jan njerezit,a po i lexoni more juve thenjet e ulemave rreth shijave?A ju jeni ulema?.A jeni ne veti juve?Ska dyshim se vetem zemrat e semura anojn nga ata.
    Ty ta dij mendimin o refer , e kam te qarte qe per ty jane mosbesimtare e meritojne te vriten , apo jo? Keshtu ke thene me heret.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    I ndjek ti bisedat apo merr c'fare te pelqen dhe le ato qe ste pelqejne?

Po flasim nese Shijat jane njesoj si te Krishteret. Une po e pyes , me sill argument qe Shijat jane si te Krishteret , kaq! Shume e thjeshte eshte pyetja ime. Perderisa ben nje pohim , vertetoje . Ne te kundert quhesh SHPIFES.

Ne nuk i urrejm te krishteret sepse quhen te krishter por sepse kan kufer dhe shirk te madh ne besimin e tyre.

Kur themi Shijat jan si te krishteret kemi per qellim ne devijemin e tyre ne shirkun dhe kufrin qe bile disa dijetar thone se eshte me i madh se i krishtereve dhe jehudeve.

Thote Ibn Tejjmije:

Tė parėt qė kanė shpikur hadithe pėr vlerėn e udhėtimit qė tė vizitohen tyrbet dhe teqetė qė janė tė ndėrtuara mbi varre, janė bidatēinjtė e rafidijve e tė tjerė, si puna e tyre tė cilėt i boshatisin xhamitė {i nxjerrin ato jashtė funksionit} dhe i madhėrojnė tyrbet e teqetė, nė tė cilat bėhet shirk, shpifje, bidate; dhe shpikėn kėshtu njė fe tė cilėn nuk e ka ligjėruar Allahu i Lartėsuar. {Mexhmual Fetaua, vėllimi 27, fq. 191}
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga .IQ : 07-11-2012 mė 12:48

Ty ta dij mendimin o refer , e kam te qarte qe per ty jane mosbesimtare e meritojne te vriten , apo jo? Keshtu ke thene me heret.
    Kjo esht bindja ime dhe e tere ehlisunnetit,dhe ai we mendon ndryshe nuk esht musliman.Kurse sot kufri i tyre eshte edhe ma i keq se i tyre te mehershem.Pra rrafidat nuk hyjn edhe ne 72 grupet e devijuara.Un do tju jap shanc deri ne kijamet per te vertetuar te kunderten.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •