-
Lidhur me Licencat
Kam nje pyetje qe do ju lutesha te me pergjigjeshit kush ka informacion per ceshtjen.
Nje person qe ka mbaruar fakultetin e bio-kimise ne 2009, a duhet ti nenshtrohet tani provimit te licences (te shtetit) ? Kujtoj qe ligji per profesionet e rregulluara u miratua ne fund te 2009 dhe hyri ne zbatim 6 muaj me vone. A mund ta ushtroje profesionin e biokimistes pa pasur nevoje per licence (duke qene se eshte diplomuar para miratimit te ketij ligji ) ?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga inez : 28-10-2012 mė 16:01
-
-
Ligji qe ka dale do te thote qe gjithe biokimistet duhet te punojne duke pasur licence,pavarsisht se dikush e ka mbaruar shkollen para daljes se ligjit.
Ai duhet te nxjerre licencen,pasi te punosh pa licence sipas ligjit ekzistues eshte e kunderligjshme.Nqs ai do punoje pa licence dhe kapet qe ska licence,mund te paguaje gjobe,denohet me burg dhe i hiqet e drejta pergjithmone te ushtroje ate profesion.Njelloj si doktorat/dentistat.Nqs ndonje doktor.dentist punon pa licence dhe kapet i palicensuar,atehere i hiqet e drejta per te punuar ne ate profesion,paguan edhe gjobe dhe mund te futet ne burg.
-
-
Ok ok, e kam te qarte si funksionon ligji. Por pyetja ime lidhej me faktin qe kur u miratua ligji i licences ne 2010, Genc Pollo theksoi se ky ligj nuk ka fuqi prapavepruese, dmth qe do zbatohej vec per ata qe diplomoheshin nga 2010 e prapa. Mirepo pyeta a ka ndonjeri ndonje eksperienc apo info te ndonje rasti konkret nlidhje me ket gje.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt