Close
Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 187
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Edhe nje gje, fara e halles nuk eshte teresisht e njejte me faren time, sepse fara qe krijoi hallen time ka qene fare e gjyshit tim dhe gjaku ka qene i gjyshes time. Ndersa fara qe me krijoi mua eshte fare e atit tim dhe gjaku qe rrjedh ne venat e mija eshte gjak i nenes sime. Une faren e kam te atit, kurse gjakun e kam te nenes, e cila i ka takuar nje familje me gjak krejt tjeter dhe me fare krejt tjeter.. A e kupton tani se cilin mund t'a quajme incest vertete? Mardheniet vella-moter dhe mardheniet prind-femij..
    Ti vet me heret the gjaku i halles dhe imi eshte i njejt,ska pase nevoje per kete spjegim (se sa te aferte kam hallen e tezen)se kam njohuri elementare elmadylylah

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    por e lejueshme eshte, dhe shkenctarisht nuk perben problem
    Pse nuk sjelle ato linke ku shkenca thote qe martesa ndermjet kusherinjeve te pare eshte OK dhe ska asnje rrezik,te lutem sjelli ,me ke bere shume kurioze ,mos me ler te vdes "injorante"

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Atehere, perpara dhe te prifte e mbara i nderuarfi Sami, se ne skemi cfare te bejme pasi qe truri yt nuk mund ta kap dot kete, dhe me e llogjikshme te duket qe te te vij turp t'i vardisesh vajzes halles, sepse ne kemi tjeter kultur, por qe shkenca dhe feja t'i hap dyert per kete. Ty nuk te imponohet qe patjeter te marresh nje vajze te halles psh. por e lejueshme eshte, dhe shkenctarisht nuk perben problem
    Nuk eshte ceshtja, se cfare thote shkenca dhe kurani, lidhur me kete problem, qe me bene te vjelli, por komentimi,interpretimi i tille i juaj (jo vetem i yti). Gjera qe per trurin tim aspak te pamenduara. Per mua eshte ceshtje morale njerzore, ceshtje nderi, dhe nese keto dyja preken, qofte nga kurani apo shkenca apo ckadoqofte, atehere vertet nuk kam tru, as kohe, te merrem me keto kurana e shkenca. E ti vazhdo tutje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    "Shkenca " islamike vetem ,se shkenca e vertete jo ,edhe nje here, nga ato qe kam lexuar shkenca e vertete thote qe martesa ndermjet kusherinjeve te PARE rrit rrezikshmerine per lindje te femijeve me te meta dhe ule intelegjencen ,mjafton ti shohesh arabo-muslimanet sa intelegjent jane dhe do bindesh
    Ti mos e merr personale vetem se kurani e ka leju ,sepse martesen ndermjet kusherinjeve te pare e kane praktikuar edhe popujt e tjere ne te kaluaren por kur i pane pasojat sot shumica nuk e praktikon .Nuk jane vetem muslimanet e prekur nga ky fenomen por edhe disa sekte te ashtuquajtura te krishtere qe e praktikojne si Mormonet dhe Amishet te cilet kane raste me te shpeshta te femijeve me semundje te ndryshme ,ndonese Amishet nuk martohen ndrejperdrejt me kusherira te para semundjet vijne si rezulat i izolimit(200 vite) dhe marteses mbrenda komunitetit i cili padyshim eshte i lidhur gjenetikisht ndermjet vehti.
    Po perse shpif oj ane, shiko Turqine dhe intelegjencen qe ka ajo!! Mos shpif te lutem se ste ka hije aspak! Te krishteret, jo vetem mormonet, por te gjithe, po bejne edhe me keq, pedofilia dhe homoseksualiteti me te madhe po rritet ne mesin e tyre. Ndersa rasti i mormoneve eshte dicka tjeter, sepse ata absolutish asnjehere nuk martohen jashte komunitetit te tyre dhe periudha afatgjate normalisht qe mund te shkaktoj semundje, dhe nje nder semundjet qe mund te shkaktohen me se shumti eshte steriliteti, por ai edhe trashegohet pastaj. Mirepo une te shpjegova ne menyre shume te thjeshte me larte, paqka ti kembengul t'a kundershtosh. Shko gjej nje mjek te mire ne kete lemi dhe kerko nga ai qe te shpjegoj me detajisht rreth kesaj qe diskutojme, pastaj eja dhe na trego neve ketu. Une e thashe; Kurani nuk t'a imponon qe doemos te maroheni me vajza te hallave ose te axhallareve, por ne qofte se ndodh te lind nje dashuri e kesaj natyre, atehere ju e keni te lejuar..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Pse nuk sjelle ato linke ku shkenca thote qe martesa ndermjet kusherinjeve te pare eshte OK dhe ska asnje rrezik,te lutem sjelli ,me ke bere shume kurioze ,mos me ler te vdes "injorante"
    Te them te drejten nuk munda te gjej, por me beso qe kam lexuar para afersisht dy viteve. Dhe njerez me te meta mendore dhe fiizike me shume ne vendet pere ndimore dhe shkaktari kryesor per kete ishte droga, alkoholo, duhani etj... Por ti vertete injorante do te vdesesh kur te presesh vetem nga te tjeret. Provo edhe vete hulumto, analizoi gjerat ne menyren tende dhe krahasoi pastaj ato me te tjeret.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Nuk eshte ceshtja, se cfare thote shkenca dhe kurani, lidhur me kete problem, qe me bene te vjelli, por komentimi,interpretimi i tille i juaj (jo vetem i yti). Gjera qe per trurin tim aspak te pamenduara. Per mua eshte ceshtje morale njerzore, ceshtje nderi, dhe nese keto dyja preken, qofte nga kurani apo shkenca apo ckadoqofte, atehere vertet nuk kam tru, as kohe, te merrem me keto kurana e shkenca. E ti vazhdo tutje.
    Mire, nuk e ke te kushtezuar nga askush qe te humbasesh kohe me keto gjera, je i lire dhe mund te besh cfare te duash. Une kam thene se dallon morali shqipetar nga morali i Kuranit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Po perse shpif oj ane, shiko Turqine dhe intelegjencen qe ka ajo!! Mos shpif te lutem se ste ka hije aspak! Te krishteret, jo vetem mormonet, por te gjithe, po bejne edhe me keq, pedofilia dhe homoseksualiteti me te madhe po rritet ne mesin e tyre. Ndersa rasti i mormoneve eshte dicka tjeter, sepse ata absolutish asnjehere nuk martohen jashte komunitetit te tyre dhe periudha afatgjate normalisht qe mund te shkaktoj semundje, dhe nje nder semundjet qe mund te shkaktohen me se shumti eshte steriliteti, por ai edhe trashegohet pastaj. Mirepo une te shpjegova ne menyre shume te thjeshte me larte, paqka ti kembengul t'a kundershtosh. Shko gjej nje mjek te mire ne kete lemi dhe kerko nga ai qe te shpjegoj me detajisht rreth kesaj qe diskutojme, pastaj eja dhe na trego neve ketu. Une e thashe; Kurani nuk t'a imponon qe doemos te maroheni me vajza te hallave ose te axhallareve, por ne qofte se ndodh te lind nje dashuri e kesaj natyre, atehere ju e keni te lejuar..
    Ok po e zeme se turqit (aq te adhuruar nga ju ) jane pak me te mencur se keta muslimanet e tjere po sa % perbejne nga te gjithe muslimanet? !!
    Ndersa per dashurine qe e paske permend ,dreqi te hankte ate dashuri amorale ,po si mund te dashurohet djali /vajza e halles/tezes/dajes/axhes!!Motra ime duket identike me tezen ,gjithashtu vajza e tezes duket identike me nenen time ,motra tjeter eshte "kopje" e halles ,femijet e mi dhe te motrave te mia ngjajne shume ,nuk beson ,ti shohesh fotot e vajzes sime dhe djalit te motres askush nuk do besonte se nuk jane vella e moter.si mund te martohet p.sh motra apo vellau im me djalin/vajzen e halles /tezes ??.
    Nuk te duket e peshtire ?!!
    Harroje nje cast cka thote kurani ,se kuranin njerezit e kane shkruar,mendo me mendje e logjike nese te ka mbet pak !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Ok po e zeme se turqit (aq te adhuruar nga ju ) jane pak me te mencur se keta muslimanet e tjere po sa % perbejne nga te gjithe muslimanet? !!
    Ndersa per dashurine qe e paske permend ,dreqi te hankte ate dashuri amorale ,po si mund te dashurohet djali /vajza e halles/tezes/dajes/axhes!!Motra ime duket identike me tezen ,gjithashtu vajza e tezes duket identike me nenen time ,motra tjeter eshte "kopje" e halles ,femijet e mi dhe te motrave te mia ngjajne shume ,nuk beson ,ti shohesh fotot e vajzes sime dhe djalit te motres askush nuk do besonte se nuk jane vella e moter.si mund te martohet p.sh motra apo vellau im me djalin/vajzen e halles /tezes ??.
    Nuk te duket e peshtire ?!!
    Harroje nje cast cka thote kurani ,se kuranin njerezit e kane shkruar,mendo me mendje e logjike nese te ka mbet pak !
    Oj ane, po perse e ben kaq tragjike mi?! Une e thash shume here se nuk jam i martuar dhe nuk do te martohesha kurr me vajzen e halles ose te axhes ose te tezes, sepse jam rritur me mentalitet shqiptar, me kultur shqiptare, tradite shqiptare dhe nuk mund te bej asesi nje martese te tille, sepse ne shikohemi ne mes vete si vellau me motren. Ama une e thash shume qarte se mjeksia ta lejon nje gje te tille, edhe pse ne nuk e preferojme asesi. E kupton kete ti apo jo, e verteta shkencore nuk mund te shkaterroj nje zakon te kahmotshem edhe nqs. ajo e para e ka me te drejte. Vec tjerash, njerez me ngjashmeri ka kudo ne bote dhe shumica e qifteve kane ngjashmeri me njeri tjetrin, ku njerezit e panjohur jo rralle here mund te mendojne per ta se jane vella e moter..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 05-11-2012 mė 15:03

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Ti vet me heret the gjaku i halles dhe imi eshte i njejt,ska pase nevoje per kete spjegim (se sa te aferte kam hallen e tezen)se kam njohuri elementare elmadylylah
    Njeriu mund te gaboj nganjehere, e sidomos kur t'i shkruaj me nguti shkrimet. Une e postova shkrimin pa e kontrolluar dhe bera gabim, por kjo nuk do te thote qe une nuk kam njohuri.. Sikur te kishe njohuri te mjaftueshme nuk do t'me kritikoje per kete. Une e shpjegova edhe nje here ne menyre me te detajuar se cila eshte fara ime dhe cila eshte fara e halles time, poashtu cili eshte gjaku im dhe cili eshte gjaku i halles time. Per nga gjaku e kam tezen me te afert, kurse per nga fara e kam hallen

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Per nga gjaku e kam tezen me te afert, kurse per nga fara e kam hallen
    Te kerkoj falje qe te kam munduar deri me tani .... besome ..nuk e dija "gjendjen" tende !

Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •