Nuk eshte ceshtja, se cfare thote shkenca dhe kurani, lidhur me kete problem, qe me bene te vjelli, por komentimi,interpretimi i tille i juaj (jo vetem i yti). Gjera qe per trurin tim aspak te pamenduara. Per mua eshte ceshtje morale njerzore, ceshtje nderi, dhe nese keto dyja preken, qofte nga kurani apo shkenca apo ckadoqofte, atehere vertet nuk kam tru, as kohe, te merrem me keto kurana e shkenca. E ti vazhdo tutje.
Po perse shpif oj ane, shiko Turqine dhe intelegjencen qe ka ajo!! Mos shpif te lutem se ste ka hije aspak! Te krishteret, jo vetem mormonet, por te gjithe, po bejne edhe me keq, pedofilia dhe homoseksualiteti me te madhe po rritet ne mesin e tyre. Ndersa rasti i mormoneve eshte dicka tjeter, sepse ata absolutish asnjehere nuk martohen jashte komunitetit te tyre dhe periudha afatgjate normalisht qe mund te shkaktoj semundje, dhe nje nder semundjet qe mund te shkaktohen me se shumti eshte steriliteti, por ai edhe trashegohet pastaj. Mirepo une te shpjegova ne menyre shume te thjeshte me larte, paqka ti kembengul t'a kundershtosh. Shko gjej nje mjek te mire ne kete lemi dhe kerko nga ai qe te shpjegoj me detajisht rreth kesaj qe diskutojme, pastaj eja dhe na trego neve ketu. Une e thashe; Kurani nuk t'a imponon qe doemos te maroheni me vajza te hallave ose te axhallareve, por ne qofte se ndodh te lind nje dashuri e kesaj natyre, atehere ju e keni te lejuar..
Te them te drejten nuk munda te gjej, por me beso qe kam lexuar para afersisht dy viteve. Dhe njerez me te meta mendore dhe fiizike me shume ne vendet pere ndimore dhe shkaktari kryesor per kete ishte droga, alkoholo, duhani etj... Por ti vertete injorante do te vdesesh kur te presesh vetem nga te tjeret. Provo edhe vete hulumto, analizoi gjerat ne menyren tende dhe krahasoi pastaj ato me te tjeret.
Ok po e zeme se turqit (aq te adhuruar nga ju ) jane pak me te mencur se keta muslimanet e tjere po sa % perbejne nga te gjithe muslimanet? !!
Ndersa per dashurine qe e paske permend ,dreqi te hankte ate dashuri amorale ,po si mund te dashurohet djali /vajza e halles/tezes/dajes/axhes!!Motra ime duket identike me tezen ,gjithashtu vajza e tezes duket identike me nenen time ,motra tjeter eshte "kopje" e halles ,femijet e mi dhe te motrave te mia ngjajne shume ,nuk beson ,ti shohesh fotot e vajzes sime dhe djalit te motres askush nuk do besonte se nuk jane vella e moter.si mund te martohet p.sh motra apo vellau im me djalin/vajzen e halles /tezes ??.
Nuk te duket e peshtire ?!!
Harroje nje cast cka thote kurani ,se kuranin njerezit e kane shkruar,mendo me mendje e logjike nese te ka mbet pak !
Oj ane, po perse e ben kaq tragjike mi?! Une e thash shume here se nuk jam i martuar dhe nuk do te martohesha kurr me vajzen e halles ose te axhes ose te tezes, sepse jam rritur me mentalitet shqiptar, me kultur shqiptare, tradite shqiptare dhe nuk mund te bej asesi nje martese te tille, sepse ne shikohemi ne mes vete si vellau me motren. Ama une e thash shume qarte se mjeksia ta lejon nje gje te tille, edhe pse ne nuk e preferojme asesi. E kupton kete ti apo jo, e verteta shkencore nuk mund te shkaterroj nje zakon te kahmotshem edhe nqs. ajo e para e ka me te drejte. Vec tjerash, njerez me ngjashmeri ka kudo ne bote dhe shumica e qifteve kane ngjashmeri me njeri tjetrin, ku njerezit e panjohur jo rralle here mund te mendojne per ta se jane vella e moter..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 05-11-2012 mė 15:03
Njeriu mund te gaboj nganjehere, e sidomos kur t'i shkruaj me nguti shkrimet. Une e postova shkrimin pa e kontrolluar dhe bera gabim, por kjo nuk do te thote qe une nuk kam njohuri.. Sikur te kishe njohuri te mjaftueshme nuk do t'me kritikoje per kete. Une e shpjegova edhe nje here ne menyre me te detajuar se cila eshte fara ime dhe cila eshte fara e halles time, poashtu cili eshte gjaku im dhe cili eshte gjaku i halles time. Per nga gjaku e kam tezen me te afert, kurse per nga fara e kam hallen
Krijoni Kontakt