Edhe nje gje, fara e halles nuk eshte teresisht e njejte me faren time, sepse fara qe krijoi hallen time ka qene fare e gjyshit tim dhe gjaku ka qene i gjyshes time. Ndersa fara qe me krijoi mua eshte fare e atit tim dhe gjaku qe rrjedh ne venat e mija eshte gjak i nenes sime. Une faren e kam te atit, kurse gjakun e kam te nenes, e cila i ka takuar nje familje me gjak krejt tjeter dhe me fare krejt tjeter.. A e kupton tani se cilin mund t'a quajme incest vertete? Mardheniet vella-moter dhe mardheniet prind-femij..
Oj ane, keshtu e thote edhe shkenca, jo vetem feja. Dhe ti mua nuk ke nevoj te me thuash 'u trashigofshi' ne nje forme tallje dhe perbuzje para te tjerve, pasi qe nuk mund t'a hedhesh posht shkencen, sepse une askund nuk kam thene se do te martohem me vajzen e halles, ato jane te gjitha te martuara
![]()
Phaaa, po si te merrem vesh me ju more aman, po a shikon me larg se hunda ti moj vajze apo nuk shikon?! Lexo pak me shume shkrime te mija qe kam postuar ne kete faqe dhe do e kuptosh qendrimin tim. Une e kam thene, jam rritur ne tradita dhe zakone shqipetare, ne baze te tyre kam vepruar dhe vazhdoj te veproj. Nukam nevoj te martohem me vajze halle apo vajze axhe, sepse ka vajza te tjera sa te duash, por ajo qe e kam thene eshte e sakte dhe e lejuar, si shkenctarisht poashtu edhe fetarisht, dmth. ne qofte se te vije puna pick deri ketu, ti e ke te lejuar edhe fetarisht edhe shkenctarisht. Nane nane.. kujt jam duke i folur une!! Po a e di ti qe incesti cdo here ka ndodhur ne mesin e te krishtereve dhe vazhdon te ndodhe me te madhe edhe ne ditet e sotme oj Vajzushe Gjyka. Kjo nuk do te thote se ti nqs nuk ke ndegjuar per kete ne Kosove, atehere ai nuk paska ndodhur edhe ne vendet e tjera te krishtere, por ne fakt ne se e llogarisim incest kete qe po e diskutojme, atehere pikerisht tek ju ndodh incesti oj Gjyka, sa per qind jeni te krishtere ne Kosove? Dhe si ia beni me martesa ju? Mos valle i permbaheni zakoneve shqipetare qe te shikoni deri ne shtate shoka (breza)?! Jo e nderuar jo, sepse jeni nje pakic, aq sa nuk mund te mberrini as deri ne brezin e shtate per te rrespektuar keto rregulla dhe tradita shqipetare. Ndersa ne myslimanet kemi hapesire dhe mundesi per te rrespektuar keto rregulla dhe i rrespektojne, paqka ju plasni nga zilia dhe 'te keqen' brenda jush mundoheni t'ua mveshni te tjereve!
"Shkenca " islamike vetem ,se shkenca e vertete jo ,edhe nje here, nga ato qe kam lexuar shkenca e vertete thote qe martesa ndermjet kusherinjeve te PARE rrit rrezikshmerine per lindje te femijeve me te meta dhe ule intelegjencen,mjafton ti shohesh arabo-muslimanet sa intelegjent jane dhe do bindesh
Ti mos e merr personale vetem se kurani e ka leju ,sepse martesen ndermjet kusherinjeve te pare e kane praktikuar edhe popujt e tjere ne te kaluaren por kur i pane pasojat sot shumica nuk e praktikon .Nuk jane vetem muslimanet e prekur nga ky fenomen por edhe disa sekte te ashtuquajtura te krishtere qe e praktikojne si Mormonet dhe Amishet te cilet kane raste me te shpeshta te femijeve me semundje te ndryshme ,ndonese Amishet nuk martohen ndrejperdrejt me kusherira te para semundjet vijne si rezulat i izolimit(200 vite) dhe marteses mbrenda komunitetit i cili padyshim eshte i lidhur gjenetikisht ndermjet vehti.
Atehere, perpara dhe te prifte e mbara i nderuarfi Sami, se ne skemi cfare te bejme pasi qe truri yt nuk mund ta kap dot kete, dhe me e llogjikshme te duket qe te te vij turp t'i vardisesh vajzes halles, sepse ne kemi tjeter kultur, por qe shkenca dhe feja t'i hap dyert per kete. Ty nuk te imponohet qe patjeter te marresh nje vajze te halles psh. por e lejueshme eshte, dhe shkenctarisht nuk perben problem
Krijoni Kontakt