Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 187
    i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    ju lutem na trego se ku thote Bibla se Zoti ka fmije
    Unė i takoj besimit Islam,kėtė duhet t'a kemi parasysh sepse mund tė ndodhė qė ėshtė bėrė ndonjė gabim nė pėrkthim apo diē e tillė...Por kam shikuar edhe nė Biblat nė gjuhet tjera dhe ėshtė pėrkthim adekuat.

Sipas Biblės Zoti ka fėmijė dhe kjo shihet nė disa vargje biblike:

• "Kėshtu thotė Zoti: Izraeli ėshtė biri im, i parėlinduri im". (Exodi 4:22)
    • “....Efraimi ėshtė i parėlinduri im”. (Jeremia 31:9)
    • “Do tė shpallė dekretin e Zotit. Ai mė ka thėnė: "Ti je biri im, sot mė linde”. (Psalmi 2:7)
    • “Unė kam thėnė: "Ju jeni perėndi, jeni tė gjithė bijtė e Shumė tė Lartit”. (Psalmi 82:6)
    • “Sepse tė gjithė ata qė udhėhiqen nga Fryma e Perėndisė janė bij tė Perėndisė”. (Romakėve 8:14)
    • “Ju jeni bijtė e Zotit, Perėndisė tuaj…” (Ligji i Pėrtėrirė 14:1)
    • “Lum ata qė pėrpiqen pėr paqen, sepse ata do tė quhen bij tė Perėndisė”. (Mateu 5:9)
    • “Ai do tė kėrkojė ndihmėn time, duke thėnė: "Ti je Ati im, Perėndia im dhe Kėshtjella ime e shpėtimit". Do ta bėj gjithashtu tė parėlindurin tim, mė tė shkėlqyerin ndėr mbretėrit e dheut”. (Psalmi 89:26-27)
    • “Unė do tė jem pėr tė njė baba dhe ai njė djalė pėr mua…” (2 Samueli 7:14)
    • “Dėgjoni; o qiej; dhe dėgjo, o tokė, sepse Zoti ka folur: "Kam edukuar fėmijė dhe i rrita, ata u rebeluan kundėr meje”. (Isaia 1:2)
    • "Ju nuk jeni populli im", do t`u thuhet atyre: "Jeni bijtė e Perėndisė sė gjallė". (Hosea 1:10)
    • “…dhe do tė jem si njė Atė pėr ju, dhe ju do tė jeni pėr mua si bijtė e bijat, thotė Zoti i Plotfuqishėm”. (2 Korintasve 6:18)
    • “por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij”. (Gjoni 1:12)
    • “Njė ditė ndodhi qė bijtė e Perėndisė shkuan tė paraqiten pėrpara Zotit”. (Jobi 2:1/1:6)

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

Wink

Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    O nuk ke me kend te debatosh, ata qe trillojne prralla te tilla per Biblen, kane plot kryet me problemet e "Librit" te tyne te cilat nuk mund t'i zgjillin dhe jan evidente, prandaje, chka po baj, po kqyri me gjet dichka per Biblen edhe pse mire e dijne qe jane rrena
    Unė nuk ''rrej'' as pėr Biblen as pėr ndonjė libėr tjetėr,kjo sepse Feja nė tė cilėn jam mė ka edukuar tė tillė.
    Ajo qė kam cekur ėshtė mė se e vėrtetė dhe argumentet janė tė kapshme aq sa njė hudhje syri nė to.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Duhet me ndryshu ket sure pra qe mos me e respektu Tevratin;

68. Thuaj: "O ithtarė tė librit, ju nuk jeni asgjė (nė fe) derisa tė mos zbatoni Tevratin, Inxhilin dhe atė qė ju zbriti nga Zoti i juaj. E kjo qė t'u zbrit ty nga Zoti yt do tė shtojė te shumica prej tyre rezistencė e mohim. Po ti mos u keqėso pėr popullin qė nuk beson.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Unė nuk ''rrej'' as pėr Biblen as pėr ndonjė libėr tjetėr,kjo sepse Feja nė tė cilėn jam mė ka edukuar tė tillė.
    Ajo qė kam cekur ėshtė mė se e vėrtetė dhe argumentet janė tė kapshme aq sa njė hudhje syri nė to.
    Shumica nga keto qe i the jane nga Tevrati, e ne kuran shkrun se duhet respektu Tevrati! Cka po thu ti?

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Duhet me ndryshu ket sure pra qe mos me e respektu Tevratin;

68. Thuaj: "O ithtarė tė librit, ju nuk jeni asgjė (nė fe) derisa tė mos zbatoni Tevratin, Inxhilin dhe atė qė ju zbriti nga Zoti i juaj. E kjo qė t'u zbrit ty nga Zoti yt do tė shtojė te shumica prej tyre rezistencė e mohim. Po ti mos u keqėso pėr popullin qė nuk beson.
    Sa i pėrket ndryshimit kjo gjė ėshtė e pamundur,sepse Allahu ka garantuar ruajtėjen e Kur'anit,ku thotė:"Ne e zbritėm Kur'anin dhe ne e mbrojmė atė.''

Sa i pėrket ndryshimit,pse jo...Pse mendoni se duhet ndryshuar?!!

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Shumica nga keto qe i the jane nga Tevrati, e ne kuran shkrun se duhet respektu Tevrati! Cka po thu ti?
    Unė i kam mėsuar nė Kur'an dhe pėr mua gjenden nė Kur'an,kurse ju i keni mėsuar nė Tevrat dhe pėr ju gjenden aty.
    Unė them se muslimani duhet tė ketė respekt pėr ēdo libėr e veēanėrisht pėr librat e shenjtė : Zeburi,Teurati dhe Inxhili.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Sa i pėrket ndryshimit kjo gjė ėshtė e pamundur,sepse Allahu ka garantuar ruajtėjen e Kur'anit,ku thotė:"Ne e zbritėm Kur'anin dhe ne e mbrojmė atė.''

Sa i pėrket ndryshimit,pse jo...Pse mendoni se duhet ndryshuar?!!
    Ato fjalet "bir" shkruajn ne Tevrat, ndersa Kurani e pranon Tevratin ashtu sic eshte! A po kupton?

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    44. Ne e zbritėm Tevratin, nė tė cilin ėshtė udhėzimi i drejtė dhe drita. Sipas tij gjykuan ndaj atyre qė ishin jehudi, pejgamberėt qė ishin tė bindur, gjykuan edhe dijetarėt e devotshėm e paria fetare, ngase ishin tė obliguar ta ruanin librin e All-llahut dhe ishin mbrojtės tė tij. Prandaj, mos u frikėsoni nga njerėzit, vetėm Mua tė mė frikėsoheni dhe mos i ndėrroni argumentet e Mia pėr pak send. E kush nuk gjykon me atė qė e zbriti All-llahu, ata janė mohues.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Kjo po i bie se profeti i juaj e ka pranu ashtu sic eshte Tevratin (nese e ka lexu ai tevratin ndonjeher ai ka qene dashur ta sheh se aty figurin fjala "bir")

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Nuk e ka fjalen per kete tevrat te qe e perdorin cifutet sepse cifutet i futen gishtat njejte si krishteret ne bibel ,e ka fjalen per ate tevrat te Moisiut ( origjinalin ) qe nuk ekziston ,se paku keshtu e di une

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •