Unė i takoj besimit Islam,kėtė duhet t'a kemi parasysh sepse mund tė ndodhė qė ėshtė bėrė ndonjė gabim nė pėrkthim apo diē e tillė...Por kam shikuar edhe nė Biblat nė gjuhet tjera dhe ėshtė pėrkthim adekuat.
Sipas Biblės Zoti ka fėmijė dhe kjo shihet nė disa vargje biblike:
"Kėshtu thotė Zoti: Izraeli ėshtė biri im, i parėlinduri im". (Exodi 4:22)
....Efraimi ėshtė i parėlinduri im. (Jeremia 31:9)
Do tė shpallė dekretin e Zotit. Ai mė ka thėnė: "Ti je biri im, sot mė linde. (Psalmi 2:7)
Unė kam thėnė: "Ju jeni perėndi, jeni tė gjithė bijtė e Shumė tė Lartit. (Psalmi 82:6)
Sepse tė gjithė ata qė udhėhiqen nga Fryma e Perėndisė janė bij tė Perėndisė. (Romakėve 8:14)
Ju jeni bijtė e Zotit, Perėndisė tuaj (Ligji i Pėrtėrirė 14:1)
Lum ata qė pėrpiqen pėr paqen, sepse ata do tė quhen bij tė Perėndisė. (Mateu 5:9)
Ai do tė kėrkojė ndihmėn time, duke thėnė: "Ti je Ati im, Perėndia im dhe Kėshtjella ime e shpėtimit". Do ta bėj gjithashtu tė parėlindurin tim, mė tė shkėlqyerin ndėr mbretėrit e dheut. (Psalmi 89:26-27)
Unė do tė jem pėr tė njė baba dhe ai njė djalė pėr mua (2 Samueli 7:14)
Dėgjoni; o qiej; dhe dėgjo, o tokė, sepse Zoti ka folur: "Kam edukuar fėmijė dhe i rrita, ata u rebeluan kundėr meje. (Isaia 1:2)
"Ju nuk jeni populli im", do t`u thuhet atyre: "Jeni bijtė e Perėndisė sė gjallė". (Hosea 1:10)
dhe do tė jem si njė Atė pėr ju, dhe ju do tė jeni pėr mua si bijtė e bijat, thotė Zoti i Plotfuqishėm. (2 Korintasve 6:18)
por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij. (Gjoni 1:12)
Njė ditė ndodhi qė bijtė e Perėndisė shkuan tė paraqiten pėrpara Zotit. (Jobi 2:1/1:6)
Krijoni Kontakt