Close
Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 187
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Tori, une nuk kam kohe me per kete debat, ti vazhdon e do te gerricesh e po hidhesh nga dega ne dege. Qellimi im ishte qe pyetjes qe kishe ngritur per debat, t'i jepej nje pergjigje e drejte. Mendoj se kjo u ezaurua, keshtu qe nuk ia vlen te vazhdoj me tutje. Te uroj ty gjithe te mirat e qe Zoti te te ndricoje e te jape drite. Shendet!

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Ajo fjali qe ti shkepute, e qe Jezusi permend qe nuk do te sjelle, eshte paqja 'mishtore' e botes - Jezusi sjell paqen hyjnore, ate te pastren e te verteten, t'a duash tjetrin ne Zot, jo sipas axhendes e interesit. Shikoje mire Biblen, se eshte plot shembuj qe vertetojne fjalet e mia.
    Po pra ti ke te drejte po a e ke lexuar biblen mire.

“Nėse ndokush vjen tek unė dhe NUK URREN babanė e vet dhe nėnėn e vet,gruan dhe fėmijet,vėllezėrit dhe motrat,madje edhe jetėn e vet,NUK MUND tė jetė dishepulli im.”LLUKA 14:26

GRATĖė ndaluara tė hapin gojėn nė Kishė-

“Gratė tuaja tė heshtin nė kishė, sepse nuk u lejohet tė flasin,por duhet tė nėnshtrohen,sikurse thotė edhe ligji.Dhe nė qoftė se duan tė mėsojnė ndonjė gjė,le tė pyesin burrat e tyre nė shtėpi,sepse ėshtė E TURPSHME pėr gratė tė flasin nė kishė.”1KORINTASVE 14:34-35
    Kur u “kryqėzua” Jezusi ?
    a) Pas ngrėnies se pashkės [Marku 15:15]
    b) Para ngrėnies se pashkės[Gjonit 13:1-2; 18:28; 19:14,17].

Kush e inspiroj Davidin qė tė bėjė regjistrimin e Izraelit?
    a) Zoti (2.Samuel 24:1)
    b) Satanai (1.Kronikave 21:1)

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Po pra ti ke te drejte po a e ke lexuar biblen mire.

“Nėse ndokush vjen tek unė dhe NUK URREN babanė e vet dhe nėnėn e vet,gruan dhe fėmijet,vėllezėrit dhe motrat,madje edhe jetėn e vet,NUK MUND tė jetė dishepulli im.”LLUKA 14:26
    Mos manipulo sepse deshmon ndergjegjen e keqe tende, muk eshte ashtu e shkruar.

26 “Nėse ndokush vjen tek unė e do mė tepėr babain, nėnėn, gruan, fėmijėt, vėllezėrit, motrat, madje edhe jetėn e vet se sa mua, nuk mund tė jetė nxėnėsi im" (Lk 14;26).

[B]a) Pas ngrėnies se pashkės [Marku 15:15]
    Mandej Marku 15;15 qe as vet nuk e di se cka deshte te thuash - kjo eshte keshtu e shkruar

"15 Pilati, duke dashur tė kėnaqė turmėn ua lėshoi Barabėn, kurse Jezusin, pasi e frushkulloi, ua dha ta kryqėzojnė."

GRATĖ Tė ndaluara tė hapin gojėn nė Kishė-

“Gratė tuaja tė heshtin nė kishė, sepse nuk u lejohet tė flasin,por duhet tė nėnshtrohen,sikurse thotė edhe ligji.Dhe nė qoftė se duan tė mėsojnė ndonjė gjė,le tė pyesin burrat e tyre nė shtėpi,sepse ėshtė E TURPSHME pėr gratė tė flasin nė kishė.”1KORINTASVE 14:34-35
    Gratė nuk e kan te ndaluar ne Kishė, bile ato janė shumė aktive ne lutje, urate dhe Kor e lexime ungjillore, por normal se llafe grashė nuk mund te kete ne Kishe. Ndalese keni ju bile asnjehr une nuk kam pa ne Xhami gra, ky eshte DISKRIMIN qe ja benu ju femres.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 28-10-2012 mė 16:30
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Bibla nuk eshte sallate, ..
    Per djallin dhe ushtarėt e tij vertete qe Bibla eshte "sallatė" - edhe djalli e shfryetzon Biblen per qellime te veta...

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin

Perkundrazi Jezusi ne Dhiaten e Re thote te beni flijimin qe ka urdheruar Moisiu. Gjoni 8:4
    .
    Flijimin e dhive e te cjapave ua kena lėnė ju, bile aat far cjapin qe e ngeni nje faqe te Kuranit Aishes qe flet per gurzimin, bash at cjap duhet me e pre ("flijue" per hoxh krasniqin), sepse Aishes ja beri keq...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 28-10-2012 mė 16:42

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin

Hape Biblen Dhiata e Re, shko tek Mateu 10:34 dhe lexo si me poshte.

“Mos mendoni se erdha tė sjell paqen mbi tokė. Nuk erdha tė sjell paqen, po shpatėn.
    Normal se me ardhjene Jezusit erdhi shpata - pasi qe u nda e keqja dhe e mira, hipokrizia dhe e verteta, drita dhe erresira, vdekja dhe jeta, keshtu qe ai qe mori jeten e Krishtit ai e ka persosmerine me Zotin, ndersa kush ngeli nė pollavra arabo - pagane dhe tradita primitive - mund ti bie fyllit. Shpata eshet FJALA e Zotit qe ti nuk po e degjon dhe; po ajo shpate do ta ndane vdekjne dhe jeten.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Shpata eshet FJALA e Zotit qe ti nuk po e degjon dhe; po ajo shpate do ta ndane vdekjne dhe jeten.
    Deklerate e cilit Pape eshte kjo me siper se shpata e te krishtereve eshte perdorur pafundesisht gjate shekujve duke vrare miliona te pafajshem e duke bere dhe 4 kryqezata nga me barbaret qe njeh historia njerezore.

Apo tani shpata nenkupton tanket dhe kallashet?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Gratė nuk e kan te ndaluar ne Kishė, bile ato janė shumė aktive ne lutje, urate dhe Kor e lexime ungjillore, por normal se llafe grashė nuk mund te kete ne Kishe. Ndalese keni ju bile asnjehr une nuk kam pa ne Xhami gra, ky eshte DISKRIMIN qe ja benu ju femres.
    Shiko se sa diskriminuese eshte eshte Bibla karshi femres dhe me keq ti qe thua llafe grash? Po pse llafet e nenave dhe motrave tona nuk jane fjale qe merren ne konsiderate apo c'fare?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Mos manipulo sepse deshmon ndergjegjen e keqe tende, muk eshte ashtu e shkruar.

26 “Nėse ndokush vjen tek unė e do mė tepėr babain, nėnėn, gruan, fėmijėt, vėllezėrit, motrat, madje edhe jetėn e vet se sa mua, nuk mund tė jetė nxėnėsi im" (Lk 14;26).

Mandej Marku 15;15 qe as vet nuk e di se cka deshte te thuash - kjo eshte keshtu e shkruar

"15 Pilati, duke dashur tė kėnaqė turmėn ua lėshoi Barabėn, kurse Jezusin, pasi e frushkulloi, ua dha ta kryqėzojnė."

Pra tregon qe eshte kryqezuar pas pashkeve pasi Judenjte ishin jashte.
    ndersa keto te tjeret tregojne qe u kryqezua para pashkeve
    14 tani ishte dita e pėrgatitjes sė Pashkės, dhe ishte afėrsisht ora e gjashtė; dhe u tha Judenjve: ``Ja mbreti juaj``.

Ti po manipulon apo une:``Nėse ndokush vjen tek unė dhe nuk urren babanė e vet dhe nėnėn e vet, gruan dhe fėmijėt, vėllezėrit dhe motrat, madje edhe jetėn e vet, nuk mund tė jetė dishepulli im.

ik shikoe ketu tek numri 26 http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b42c014.htm

Pra tregon qe eshte kryqezuar pas pashkeve pasi Judenjte ishin jashte.
    ndersa keto te tjeret tregojne qe u kryqezua para pashkeve
    14 tani ishte dita e pėrgatitjes sė Pashkės, dhe ishte afėrsisht ora e gjashtė; dhe u tha Judenjve: ``Ja mbreti juaj``.

Po pse qenka e turpshme sipas Palit te flasin grate ne kishe apo sepse jane shkruar dhjetra vite me vone pas ikjes se Jezusit.

Ne xhami grate nuk jane te obliguara nga Allahu te shkojne po te duan le te shkojne me deshire ndersa burrat jane te obliguar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga klajdi wolf : 29-10-2012 mė 03:53

Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Normal se me ardhjene Jezusit erdhi shpata - pasi qe u nda e keqja dhe e mira, hipokrizia dhe e verteta, drita dhe erresira, vdekja dhe jeta, keshtu qe ai qe mori jeten e Krishtit ai e ka persosmerine me Zotin, ndersa kush ngeli nė pollavra arabo - pagane dhe tradita primitive - mund ti bie fyllit. Shpata eshet FJALA e Zotit qe ti nuk po e degjon dhe; po ajo shpate do ta ndane vdekjne dhe jeten.
    Po pra per shpaten e ka fjalen per kryqezatat lufta midis ortodokseve dhe katolikeve.
    Plackitja e bizantit nga katoliket.
    Djegja e plot shkencetareve italian te gjalle ne turen e drureve pasi thoshin qe toka rrotullohet dhe kisha katolike nuk e pranonte se binte ne kundershtim me shkrimet e shenjta.

Psalmet 104:5 Ai e ka krijuar tokėn mbi THEMELET E SAJ; kjo NUK DO TĖ LUAJĖ KURRĖ PĖRJETĖ.

1 Kronikat 16:30 dridhuni para tij, o banorė tė tė gjithė tokės! Po, BOTA ĖSHTĖ E QĖNDRUESHME DHE NUK DO TĖ TUNDET.

Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •