Close
Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 187
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    O njeri, une te kerkova gurezimin e pershkruar ne Kuran, lere cfare kane thene te tjeret se gnjeshtra jane ato. A nuk munde ta gjesh ate metod ne Kuran?! E me cfare kompetencash shpif ti ndaj Kuranit duke akuzuar pa fakte dhe argumente te qendrueshme? Her tjeter kujdes se e demton veten tende, e jo te tjeret..
    Nuk dihet a asht nxijerr nga kurani, por gurzimi po zbatohet vetem ne vendet islame, por ndasht edhe pse jemi ne shekullin 21, vriten me kure, priten ne qafe, rrahen femnat me kamxhik ne mes te qytetit deri ne vdekje. Dhe bile jeni ne gjendje me shpife per tjeret.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Nuk dihet a asht nxijerr nga kurani, por gurzimi po zbatohet vetem ne vendet islame, por ndasht edhe pse jemi ne shekullin 21, vriten me kure, priten ne qafe, rrahen femnat me kamxhik ne mes te qytetit deri ne vdekje. Dhe bile jeni ne gjendje me shpife per tjeret.
    E nderuara Gjyka, te lutem, pse me sillesh verdalle dhe me ngacmon kur nuk je e afte t'i perballosh debatit pastaj? Pse me flet pallavra ketu? A jemi ne ne troje shqiptare ne, apo ne troje arabe? Perse nuk e thua; njerezit qe pretendojne se e perfasojne Islamin, ata kane devijuar dhe nuk po i permbahen librit te tyre ne menyre te perpiket?! Eh, po ti nuk di ta thuash kete, sepse nuk ke njohuri rreth Islamit te vertete dhe Kuranit. Ti nuk ke njohuri te mjaftueshme as per Biblen tende, e vjen ketu dhe mundohesh te ngrehesh pluhur me nje fshese te prishur dhe pluhur i shkakton vetem vetes pastaj..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 02-11-2012 mė 03:42

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Cila shkence, ajo franceze? ajo e cila ofendoi edhe profetin me karikatuara? Ajo e cila eshte e perbetuar kunder fese Islame? Shko e shihi ne praktik, beje nje hulumtim neper bote, ne boten Islame dhe ate jo Islame, shihe se ku ka me shume njerez me te meta fizike dhe mendore. Lere ti cfare thone pseudo shkencetaret, por shihi faktet. Njerezit qe mund te lene pasardhes me te meta fizike dhe mendore jane ata drogagjinjet, alkoholistet etj...

Ps. leri copy pastet dhe mos perdor shkrim te gjuhes jo shqipe te lutem, sepse ne forum shqipetar je. Perkthe ne gjuhen shqipe ne menyre te drejte dhe pa gabime ate shkrimin qe ke sjellur me larte se nuk jane perqindjet aq te larta sa per te shkaktuar panik, edhe pse nuk mund te jene te sakta, sepse anketimi/hulumtimi qenka bere me 1970-en me duket, dhe vec asaj mund te kete edhe prapavij.

Une te kam thene qe te mos perdoresh fjale fyese ndaj meje me, por ti edhe ato fjale fyese mundohesh t'i arsyetosh, e kush e bene kete gje??!
    Jo veq franceze por tere shkenca e perparuar e thote te njejten gje ,qe martesa ndermejt kusherinjeve te pare ka rrezikshmeri me te madhe per femije me semundjete ndryshme.Une nuk mundem te bej hulumtim vet por bazohem nga ato qe kam lexuar por ti qe shpreh te kunderten ke bere hulumtim ?!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Jo veq franceze por tere shkenca e perparuar e thote te njejten gje ,qe martesa ndermejt kusherinjeve te pare ka rrezikshmeri me te madhe per femije me semundjete ndryshme.Une nuk mundem te bej hulumtim vet por bazohem nga ato qe kam lexuar por ti qe shpreh te kunderten ke bere hulumtim ?!
    Une jo, por te tjeret kane bere dhe ka dalur e kunderta e atij shkrimit qe t'i solle me larte. Une nuk do te lodhem te kerkoj materiale per kete sikur bene ti, por jane shembujt dhe duken sheshit ane e mbane botes. Ne mund te marim shembull edhe kafshet, perse ne mes tyre nuk po lindin kelysh me te meta fizike? Pasardhes me te meta fizike mund te dalin ne se ndodh incesti i vertete vella e moter psh. sepse vellau dhe motra e kane po te njejtin gjak dhe po te njejten fare, ose/dhe prind femij...

Une te tregova me larte se kush jane shkaktaret me te medhenj per pasardhes me te meta fizike dhe mendore

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga farang Lexo Postimin
    Ksaj i bjen qe Kurani te jete plagjiat i Bibles .
    Kur'ani nuk ėshtė ''plagjiat'' i Biblės...Ka ngjashmėri ndoshta aty diku,por nuk janė ashtu si thoni ju dhe shumė tjerė,nė kėtė kontest.
    Bibla thotė se Zoti ka fėmij,kurse Kur'ani kėtė e demanton ku nė Suren Ihlas,ajeti 3, All-llahu kur pėrshkruan Veten e Tij, thotė:"...As nuk ka lindur kė,as nuk ėshtė lindur."

Pastaj,ajo qė ėshtė thelbi qė dallon kėto dy libra dhe kėto besime ėshtė: Besimi nė njė All-llah pėrkundėr Trinitetit nė Bibėl,kėto janė fundamente dhe duhet tė jenė tė qarta nė vetdijen tonė.

Unė jam muslimanė dhe njė koleg imi ėshtė i krishter,respekt pėr Krishterimin nga unė,por Bibla dhe Kur'ani dallojnė nė themel...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Shikojeni kete:

"lepurin, sepse ripertypet, por nuk eshte dythundrak; per ju eshte i papaster." (Levitiku 11:6)

Ne te gjithe e dijme se lepuri dhe te gjithe brejtesit nuk ripertypen!!

Te krishteret fajsojne myslimanet, kinse keta te fundit po besokan ne Perendine e henes 'Allat' qe tash eshte Perendi - 'Allah'..!

Ndersa te krishteret arab i besojne po te njejtes Perendi - 'Allah' dhe ne Biblen arabe poashtu eshte e shkruar 'Allah'!!

Cfare jane duke bere te krishteret pervec se po e kundershtojne veten e tyre?! A po marrin ata mesime te gatuara nga ateistet?!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 02-11-2012 mė 07:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Bibla thotė se Zoti ka fėmij
    ju lutem na trego se ku thote Bibla se Zoti ka fmije

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Shikojeni kete:

"lepurin, sepse ripertypet, por nuk eshte dythundrak; per ju eshte i papaster." (Levitiku 11:6)

Ne te gjithe e dijme se lepuri dhe te gjithe brejtesit nuk ripertypen!!
    lepujt nuk e kane anatomine e nje ripertypsi por lepujt ripertypin nji pjese te asaj cka ata a nxjerrin si fece

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Une jo, por te tjeret kane bere dhe ka dalur e kunderta e atij shkrimit qe t'i solle me larte. Une nuk do te lodhem te kerkoj materiale per kete sikur bene ti, por jane shembujt dhe duken sheshit ane e mbane botes. Ne mund te marim shembull edhe kafshet, perse ne mes tyre nuk po lindin kelysh me te meta fizike? Pasardhes me te meta fizike mund te dalin ne se ndodh incesti i vertete vella e moter psh. sepse vellau dhe motra e kane po te njejtin gjak dhe po te njejten fare, ose/dhe prind femij...

Une te tregova me larte se kush jane shkaktaret me te medhenj per pasardhes me te meta fizike dhe mendore
    Duhet sjellur se sben ,si do besoj une qe keta shkencetaret(keta qe kam sjelle une) kane genjyer!!!
    Perderisa je bere pjese e debatit duhet te argumentosh ato qe i thua ndryshe kush nuk te beson !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    ju lutem na trego se ku thote Bibla se Zoti ka fmije
    O nuk ke me kend te debatosh, ata qe trillojne prralla te tilla per Biblen, kane plot kryet me problemet e "Librit" te tyne te cilat nuk mund t'i zgjillin dhe jan evidente, prandaje, chka po baj, po kqyri me gjet dichka per Biblen edhe pse mire e dijne qe jane rrena

Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •