Nese don te jesh "good boy" ,tregoje tere te verteten e jo gjysme
Afrikanet nuk u kolonizuan vetem nga evropianet por edhe nga arabet ,bile deri ne kete shekullin e kaluar ekzistonte ne Arabi tregu i sklleverve afrikan ,turqit sklleverit nga Afrika I merrnin nga arabet
Jo se jemi te bindur por fatkeqesisht ashtu eshte .Kolonizuesit kane kohe qe kane shkuar ,kur Singapori mundi te zhvillohej per me pak se 20 vite pse afrikanet nuk munden qe 50-60 vite...
e vertete eshte. thjeshte nuk kane pasur te njejtat permasa...
edhe togo ka qene koloni gjermane. e cfare tani? te bejme analogji me algjerine si koloni franceze? pa kuptim.
p.s. singapori?! seriozisht e ke? po merr shembullin e nje ishulli 600 km², nje qytet-shteti me 4 gjuhe zyrtare?
singapori eshte nje ishull i vogel multietnik qe nuk di nese ka te krahasur ne bote.
p.p.s kolonizuesit kane shkuar? kjo eshte de iure, por jo de facto...
Vasudhaiva Kutumbakam
Lere Singaporin ai eshte larg.Izraeli eshte me afer Afrikes.Kur munden Hebrejet nga "toka e premtuar" (qe shumica eshte shkretetire) te krijojne oaze vendin e tyre dhe shkretetirat ti shenderrojne ne plantazhe - atehere munden te gjithe.
Por,hudhja e fajit te tjetri eshte sport nacional gjithkund.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 29-10-2012 mė 20:52
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
nuk e di nese e bejne popujt afrikane apo jo. une nuk jam afrikan qe me drejtohesh mua.
une po flas si person asnjanes duke u bazuar ne fakte.
nese te duket ty qe europianet nuk kane vjedhur pasuri ne afrike, nuk kane vrare, skllaveruar e masakruar popujt vendas, ateher nuk di c'te te them.
para pak kohesh mu dha rasti te shikoje nje film me ta madhin anthony quinn.
tregonte pak per bemat e italianeve ne libi. kishte edhe pamje reali te kampeve te perqendrimit atje. ne itali ishte censuruar per nja 30 vjet.
do te te keshilloja te shohesh. ngjarje te tilla nuk figurojne fare ne libra historie.
po gjenocidi ne ruanda??? ndodhi ne vitin 1994. humben jeten gadi 1 milione vete dhe kush ishin fajtore? belget.
Vasudhaiva Kutumbakam
Aludova ne afrikanet se e di per ty qe nuk je afrikan, ndonese je avokat pa para i tyre por afrikan nuk je
Nuk e di por kam pershtypjen se disa "pelqejne" te jene te roberuar ndersa sa i perket filmave edhe une kam pare nje film ku afrikanet kujtonin me mall kohen e kolonizimit,thonin kemi jetuar me mire.
Krijoni Kontakt