Close
Faqja 36 prej 88 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 874
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Daçiq: Me Thaçin raporte më të mira sesa me Qeverinë e Kroacisë

Bruksel, 5 dhjetor – Vetëm disa orë pasi në takimin e tretë në kuadër të dialogut në nivel të lartë teknik me kryeministrin e Kosovës Hashim Thaçi kishte arritur përparim në normalizimin e raporteve me Prishtinën, kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiq, ka befasuar një numër të mirë të zyrtarëve evropianë dhe të diplomatëve të huaj në një konferencë në Bruksel, duke thënë se ka keqësim të raporteve të Serbisë me Kroacinë. Për ata diplomatë ishte befasi të dëgjonin se kryeministrit aktual në Serbi po i shkon më mirë bashkëpunimi me ish-armikun e tij të luftës, Hashim Thaçi, sesa me Qeverinë e Republikës së Kroacisë. Se çfarë ka thënë tjetër Daçiq në këtë konferencë, më gjerësisht lexoni sot në Koha Ditore.
    http://www.koha.net/?page=1,13,126174

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Status quoja në veri lë të paqartë zbatimin e IBM-së

Bruksel, 6 dhjetor – Zyrtarë të Komisionit Evropian, nëpunës nga zyra e baroneshës Ashton, por edhe diplomatë të disa vendeve anëtare të BE-së, vetëm një ditë pas takimit të tretë mes kryeministrit të Kosovës Thaçi dhe homologut të tij Daçiq janë vënë në lëvizje për të siguruar një vendim sa më të mirë për Serbinë nga samiti i BE-së javën që vjen në Bruksel. Nuk kanë munguar lëvdatat e shumta për atë që është quajtur „sjellje shumë konstruktive e Serbisë në dialog“ nga zyrtarë të cilët synojnë të sigurojnë një datë për Serbinë për nisjen e negociatave të anëtarësimit në BE.Përderisa komisioneri i Zgjerimit i BE-së, Fule, thotë se në takimin e fundit Thaçi-Daçiq në Bruksel „Serbia ka treguar guxim të lartë“ dhe duhet të shpërblehet, Daçiq me interpretimin e tij të marrëveshjes për IBM-në se „janë marrë vesh të vazhdohet status quoja“, ka hapur shumë dilema që vënë në dyshim madje edhe vetë arritjen e marrëveshjes“.

Më gjerësisht lexoni sot në Koha Ditore.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Perse valle po na e bejne kete?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Perse valle po na e bejne kete?!
    Keshtu ka qene e planifikuar qe prej fillimit, gjegjesisht periudhes qe kosovaret e quajne "çlirim".
    Lufta e Kosoves, mu sikurse te gjitha lufterat ne ish-Jugosllavi, jane shpallur luftera qytetare. Domethene te gjithe jane fajtore. Askush s'eshte shpallur agresor (Serbija, per shembull).
    Te gjitha keto i kemi peshqesh nga BN (Bashkesia Nderkombetare).
    Plani ka qene (dhe ende eshte) qe Kosova, pas disa vitesh, atehere kur te ulen gjakerat, me ne fund, ne njeren apo menyren tjeter t'i kthehet asaj qe i takon (sipas "te drejtes" nderkombetare dhe Kushtetutes se Serbise) - SERBISE.
    Ne kete menyre, gjerat jane duke u zhvilluar gradualisht, se paku persa i perket opinionit te mbrendshem (kosovar).
    Te gjitha qeverite e "zgjedhura" te Kosoves deri me sot, asnjera prej tyre nuk eshte zgjedhur nga populli. Por jane zgjedhur pikerisht ata qe jane me te pershtatshmit per zbatimin e ketij plani.
    Keto leshime (koncesione) te filluara ne Rambuje...e deri tek keto te Brukselit jane pikerisht pjese te ketij plani, qe gradualisht t'i kthehet Kosova Serbise ose, me e pakta, qe Kosova te paralizohet nga Serbia, gje per te cilen jane krijuar mekanizmat. Ja disa nga keto mekanizma:
    1. 20 vende (17%) te siguruara ne parlament per serbet, me te drejte vetoje (me gjase e din cili eshte roli i vetos)
    2. Decentralizimi, gjgjs krijimi i komunave te reja serbe, qe ne praktike domethene zgjerime territoresh serbe ne Kosoves...
    3. Ekterritorialiteti, gjgjs, zgjerimi i pasurise se patundur perreth "kishave" e "monumenteve historike" (gjoja) serbe.
    4. Neper te gjitha rruget kryesore te Kosoves kemi vendbanime serbe. Aty ku nuk ka pasur, jane krijuar me ane te te ashtuquajturit "decentralizim"...keshtuqe sa here t'iu teket atyre (serbeve), ata mund t'i bllokojne te gjitha rruget kryesore te Kosoves...dhe ne kete menyre ta paralizojne jeten ne Kosove...
    5. Ka dhe shume me shume, ama keto jane me kryesoret, te cilat mjaftojne per ta paralizuar funksionimin e nje shteti...

*
    klipp&klar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Keshtu ka qene e planifikuar qe prej fillimit, gjegjesisht periudhes qe kosovaret e quajne "çlirim".
    Lufta e Kosoves, mu sikurse te gjitha lufterat ne ish-Jugosllavi, jane shpallur luftera qytetare. Domethene te gjithe jane fajtore. Askush s'eshte shpallur agresor (Serbija, per shembull).
    Te gjitha keto i kemi peshqesh nga BN (Bashkesia Nderkombetare).
    Plani ka qene (dhe ende eshte) qe Kosova, pas disa vitesh, atehere kur te ulen gjakerat, me ne fund, ne njeren apo menyren tjeter t'i kthehet asaj qe i takon (sipas "te drejtes" nderkombetare dhe Kushtetutes se Serbise) - SERBISE.
    Ne kete menyre, gjerat jane duke u zhvilluar gradualisht, se paku persa i perket opinionit te mbrendshem (kosovar).
    Te gjitha qeverite e "zgjedhura" te Kosoves deri me sot, asnjera prej tyre nuk eshte zgjedhur nga populli. Por jane zgjedhur pikerisht ata qe jane me te pershtatshmit per zbatimin e ketij plani.
    Keto leshime (koncesione) te filluara ne Rambuje...e deri tek keto te Brukselit jane pikerisht pjese te ketij plani, qe gradualisht t'i kthehet Kosova Serbise ose, me e pakta, qe Kosova te paralizohet nga Serbia, gje per te cilen jane krijuar mekanizmat. Ja disa nga keto mekanizma:
    1. 20 vende (17%) te siguruara ne parlament per serbet, me te drejte vetoje (me gjase e din cili eshte roli i vetos)
    2. Decentralizimi, gjgjs krijimi i komunave te reja serbe, qe ne praktike domethene zgjerime territoresh serbe ne Kosoves...
    3. Ekterritorialiteti, gjgjs, zgjerimi i pasurise se patundur perreth "kishave" e "monumenteve historike" (gjoja) serbe.
    4. Neper te gjitha rruget kryesore te Kosoves kemi vendbanime serbe. Aty ku nuk ka pasur, jane krijuar me ane te te ashtuquajturit "decentralizim"...keshtuqe sa here t'iu teket atyre (serbeve), ata mund t'i bllokojne te gjitha rruget kryesore te Kosoves...dhe ne kete menyre ta paralizojne jeten ne Kosove...
    5. Ka dhe shume me shume, ama keto jane me kryesoret, te cilat mjaftojne per ta paralizuar funksionimin e nje shteti...

*
    Te lumte, edhe une kete e mendoj

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    [SIZE=3][FONT=Book Antiqua]...
    Sipas ciles drejte nderkombetare i takon apo i ka takuar Kosova Serbise?
    Cila e drejte nderkombetare e ka thene se Kosova ishte dhe eshte e Serbise dhe kur?

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    ende ka nerz qe mendojn si kur serbia se spe kushtetuta e zhablakut i amneston yougosllavet qe ende han e llomtitin ne kosove vet flamuri stema e kosoves tregon se kosova i takon pakicave e ne as nje mnyr shumices pra si pas kushtetutes po flas sikur ne kohen e rezhimit e TITOS kosova esht nje mini yugoslavi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Sipas ciles drejte nderkombetare i takon apo i ka takuar Kosova Serbise?
    Cila e drejte nderkombetare e ka thene se Kosova ishte dhe eshte e Serbise dhe kur?
    Sipas "te drejtes" qe e kam futur nen thonjeza dhe asaj qe e kam permendur ne tri-kater pikat, te cilat, po t'i kishe lexuar (dhe kuptuar), as nuk do ta kishe shtruar pyetjen.

*
    klipp&klar

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Sipas "te drejtes" qe e kam futur nen thonjeza dhe asaj qe e kam permendur ne tri-kater pikat, te cilat, po t'i kishe lexuar (dhe kuptuar), as nuk do ta kishe shtruar pyetjen.

*
    Sipas asaj te drejte, te gjitha i kane takuar Jugosllavise...
    Do te mjaftonte nese ish-pushtetaret e Jugosllavise do ti kundershtonin ndryshimet paqesore apo te dhunshme -gje te cilen e kane bere Millosheviqi dhe Serbia duke e quajtur Serbine pasardhese te Jugosllavise etj. - per te thene se ato territore i takonin Jogosllavise dhe munden apo duhet ti kthehen asaj.

Nuk eshte me rendesi te madhe cka shkruan ne Kushtetute.
    Sepse ne Kushtetuta jane shkruar edhe shkruhen ende gjera qe jane ne kundershtim te plote me te drejtat e njeriut, pakicave dhe kombeve.
    ICJ nuk eshte bazuar ne Kushtetuten e Serbise kur ka thene se shpallja e pavaresise se Kosoves nuk ishte ne kundershtim me asnje aspekt te se drejtes nderkombetare.

E drejta nderkombetare nuk e ndalon veteshkaterrimin shteteve, ndarjen e shteteve dhe te drejten e popujve per vetevendosje.
    E drejta nderkombetare i ndalon vetem veprimet e jashtme qe jane qartazi ne kundershtim me sovaranitetit dhe integritetit territorial te nje shteti. P.sh. shkaterrimin apo ndarjen arbitrare me force dhe instalimin e nje sundimi te huaj te dhunshem, anektimin...
    Mbeshtetja (ne raste ekstreme edhe ushtarake) e aspiratave te popujve per liri dhe vetevendosje nuk eshte ne kundershtim me te drejten nderkombetare, nese keto aspirata nuk jane ne radhe te pare rezultat i kesaj mbeshtetje, por i vullnetit te shprehuar gjate gjithe historise apo per nje kohe te gjate.
    Eshte teme tjeter dhe e vetekuptueshme qe nuk mund te mbeshteten aspiratat e popujve aty ku mbeshtetja ushtarake apo nderhyrja do te shkaktonte lufte te madhe ose lufte boterore...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    *

O ti shoq,
    Nese ti don te (me) japesh ligjerata ketu (nga fletorja jote...mesuar permendesh), mos me cito te lutem.
    Une per lisa, ky per...

*
    klipp&klar

Faqja 36 prej 88 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •