Close

Rezultati i Sondazhit: A do konkuroni me fotografite tuaja ne kete konkurs?

Votues
41. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

16 39.02%
  • Jo

13 31.71%
  • Mbase

12 29.27%
Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 223
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Dikush qe thejsht kalon kohen tek forumi i fotografive do i jepte voten atij krijimi qe do mendonte se i perket X autori dhe jo duke u bazuar ne vlerat e fotografise. Gje qe do rrezonte komplet qellimin tone per te gjetur krijimin/krijimet me te pelqyera ne forum.
    Se kuptoj per ca arsye duhet nje anetar te votoj per arsyen e vetme qe i takon filanit.
    Besoj qe eshte tjeter gje nqs fotografia e dikujt i ngjall nje emocion apo eshte e bukur per syrin e tij/saj.
    Nqs konkurrenti eshte i afte te vazhdoi e ti percjelli te njejta ndienja/emocione atehere bravo i qofte.
    Po kuptohet qe puna e konkuruesve eshte te marrin pjese me foto jashte rutines se tyre qe te jete sa me e ndershme.
    Ndoshta eshte cikez e veshtire sepse kur del jashte rutines edhe nuk jemi aq te zot..por besoj se do ja vlej.

Besoj se do kete anetar qe bejne foto shume te bukura nga celulari apo aparate te thjeshta..e nuk postojne me sasi si puna ime psh
    Ky konkurs do ishte nje rast edhe per ata qe rrine "ne hije".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Toffee : 22-10-2012 mė 10:33

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kompliksitet dhe konspiraci e madhe ketu mer jahu. Dikur kisha shprehur deshire dhe optimizem qe ky konkurs te behej, dhe do merrja pjese for the Love of Photography! Count me out-NO! Suksese pjesemarreseve!
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Kompliksitet dhe konspiraci e madhe ketu mer jahu. Dikur kisha shprehur deshire dhe optimizem qe ky konkurs te behej, dhe do merrja pjese for the Love of Photography! Count me out-NO! Suksese pjesemarreseve!
    Pink...ske pse je kaq e ashper.
    Personalishte...ne te gjitha ato foto qe kam vene..edhe njera sikur te pelqehej sinqerishte nga dikush..it would have made my day.
    Keshtu eshte edhe kjo pune...edhe nje vote beson se mjafton per dike qe really love photography.
    Edhe eshte nje menyre per te rritur aftesite tona e te mendojme pertej rutines.
    Une te pakten kshu mendoj...

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Jo mo Toffee. Thjesht mu duk sh e komplikuar. Une jam easy going person. I can't deal with this.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Jo mo Toffee. Thjesht mu duk sh e komplikuar. Une jam easy going person. I can't deal with this.
    Duhet te kete rregulla nqs do te rrisesh nivelin e konkursit.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    Duhet te kete rregulla nqs do te rrisesh nivelin e konkursit.
    Mire..........

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Mire qe cdo kush dha ideja dhe keshilla,por tani ka dikush qe do vendose rregullat definitive dhe ky konkurs te filloj?
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    O admiruese rradhes tjeter fol pa leje : D
    Ja po flas, por do pendohesh kėsaj here qė mė bėre tė flas; ke pėr tė rėnė 1 kile t'u m'lexu
    *
    Postuar mė parė nga Toffe
    Shkurt disa antar kane shqetesime nga individet jo objektiv
    Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Nga ana tjeter... nese autoret e fotografive konkuruese do te injoronin vlersimet/votimet hileqare dhe te padrejta, atehere une mendoj qe konkursi nuk do kishe ndonje kuptim!

Siq e kam thene me pare, une nuk e ve fare ne dyshim se ata qe e kane pasion fotografine do jepnin vleresim te ndereshem, ama votimet nuk do jene te kufizuara vetem tek keta anetare! Dikush qe thejsht kalon kohen tek forumi i fotografive do i jepte voten atij krijimi qe do mendonte se i perket X autori dhe jo duke u bazuar ne vlerat e fotografise. Gje qe do rrezonte komplet qellimin tone per te gjetur krijimin/krijimet me te pelqyera ne forum.
    Edhe pse s'jam nė vendin tuaj si konkurentė, mundohem ta kuptoj kėtė pjesė dhe, jam dakort. Nė fund tė fundit, dikush qė fotografinė e ka pasion, ajo foto qė bėn ėshtė, si ta them si njė vepėr e tij, si krijesė qė i jep frymė me anė tė idesė qė do tė pėrcjellė dhe, kjo ide, ndjesi, mesazh qė do pėrcjellė me anė tė fotos e pranoj qė s'mund tė kuptohet nga tė gjithė, dhe mbase kjo e frenon deri diku tjetrin qė atė foto qė e ka aq pėr zemėr, ta hedh nė konkurim.

S'ėshtė puna se po preket nė ego nė lidhje me votimin, por nė faktin se a do arrijė ajo foto tė kuptohet nga tė tjerėt, sidomos nė kohėt e sotme ku mbizotėron gjykimi sipėrfaqėsor. Ėshtė njė lloj shqetėsimi qė hasim nė jetė edhe nė gjėrat mė tė thjeshta, psh edhe kur ngurojmė tė shprehim njė mendim tonin me fjalė, sepse, na ndodh aq shpesh tė mos kuptohemi nga bashkėbiseduesit dhe, e marr me mend shumė mirė tani se ēfarė do thotė t'i flasėsh tjetrit me anė tė artit, me anė tė njė fotoje, tė njė vepre tėnden. Pėr ta bėrė njė gjė tė tillė, duhet shumė altruizėm, dmth t'i shfaqėsh tė tjerėve njė foto tė bėra nga ti, nė tė cilėn ti mbart nė tė ndjesi, njė mesazh nė tė, do shumė altruizėm pėr mendimin tim. E, nėse do tregoheni altruistė deri nė kėtė pikė, ky lloj altruizmi do merrte edhe njė trajtė tjetėr mė tė gjėrė, nė atė qė ne kemi shumė nevojė sot: nė edukimin e vlerėsimit tė artit, nė njė kohė ku na ėshtė mbushur syri duke parė art fotografik mediokėr qė rėndėsi nuk ka shumė pasioni, por ta pėlqejė shumica, ku kjo shumicė siē e thashė po priret mė shumė drejt sipėrfaqes.

Nė pikėpamjen time, do vlerėsoja mė shumė, kur dikush arrin qė me anė tė fotos njė gjė qė mbase e shohin njerėzit ēdo ditė por iu duket e rėndomtė apo pa vlerė, ti t'i japėsh vlerė me anė tė fotos, artit. Ta marr njė shembull shumė tė thjeshtė: njė foto tė bėrė njė luleje tė vyshkur, e cila pėrēmohet nga dikush qė fotografon gjithė kohės veē lule tė bukura. Dhe dikush qė e ka vėrtetė pasion foton, mund tė tė arrijė tė tė bėjė ta vlerėsosh mė shumė njė foto ku paraqet njė lule tė vyshkur duke tė pėrcjellur njė mesazh nė pėrputhje paralelisht me ciklin qė kemi dhe ne njerėzit gjatė jetės sonė. Dikur ajo lule e vyshkur ka qenė dhe ajo si tė tjerat, e bukur, e freskėt, me aromė etj etj... dhe ka ndjekur atė ciklin qė ka ēdo bimė duke u vyshkur mė pas; njėlloj si me jetėn e njeriut ku tė gjithė nė njė farė moshe kemi atė freskinė, gjallėrinė, bukurinė etj etj...derisa na vjen edhe ne ēasti kur plakemi, vyshkemi si ajo lulja dhe kemi nevojė pėr pak vėmendje, njėlloj si ajo lule e vyshkur qė dikur kishte po atė vėmendje qė kanė ato qė tani janė nė lulėzim.

E mora njė shembull thjesht tė rėndomtė, tė diēkaje tė harruar, tė pa vėnė re nga syri i pėrditshėm ku ti je nė gjendje t'i japėsh jetė me anė tė fotos, merre me mend sesa gjė e bukur do dilte njė foto ku objektivi i marrė ka vetė njė bukuri tė rallė natyrore etj etj... nė tė cilėn ti ke shumė pėr tė thėnė me atė foto. Ka shumė rėndėsi edhe titulli qė i vė pėr mendimin tim.

Edhe diēka, nėse psh unė nuk i jap njė votė njė fotoje qė mbase ka shumė kuptim me atė tė asaj qė pėrcjell, s'do thotė se ajo foto s'ka vlerė apo s'ėshtė e bukur, por me shumė mundėsi jam unė e paaftė ta vlerėsoj dhe ta kuptoj si e meriton.
    Prandaj them, qė ky konkurs do shėrbente edhe nė edukimin tonė me atė qė pėrēon njė foto e vėrtetė artistike e bėrė me pasion. Na mungon njė edukim i tillė; kemi nevojė pėr njė mesazh qė shkon pėrtej mediokritetit tė pėrditshėm qė fillon qė tek mosvlerėsimi i drejtė i njė libri (ku bestseller-at ta pėrziejnė stomakun), mosvlerėsimi i drejtė i muzikės, ku tregu i kėtij arti ėshtė pushtuar nga ata qė s'ia thonė muzikės etj etj... dhe meqė jemi tek arti fotografik - ju lutem na jepni njė mesazh edukimi tė vlerėsimit dhe ndėrgjegjėsimit edhe tė artit tė fotos.

Tė gjithė e dimė se as veprat e gjenive nė mbarė botėn tė ēdo zhaneri s'janė mirėpritur dhe vlerėsuar fillimisht nga masa, duke qenė se tejkalonin mediokren me tė cilėn jemi mėsuar ēdo ditė. Sidoqoftė, ju e dini mė mirė se unė a ia vlen tė bėhet apo jo konkursi dhe, e respektoj vendimin e secilit ēfarėdo qoftė. Sinqerisht, e kuptoj mjaft mirė ngurimin qė keni pėr konkursin, por thjesht po mundohesha "t'iu jap pak zemėr"
    Sa pėr rregullat, shumė mirė bėni.
    Edhe s'flas mė tani

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar mė parė nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    Mire qe cdo kush dha ideja dhe keshilla,por tani ka dikush qe do vendose rregullat definitive dhe ky konkurs te filloj?
    Lexo postimin e Force-Intruder.
    Duke qene se ky anetar me sa kam pare neper postimet e tija eshte nje klas me larte se pjesa tjeter rreth fotografise, personalishte mendoj qe propozimi i tij te shikohet seriozishte nga moderatoret qe do kene mbikeqyrje te ketij konkursi.
    Gjithashtu shpresoj qe vetem Bvizion te merret me kete pune qe mos te kete rrjedhje informacioni rreth fotove edhe pjesmarrsve. (se kjo eshte nje nga shqetesimet baze te disa anetarve).
    Duke e mbyllur mendoj te shqyrtohet edhe nje mundesi qe anetaret qe skane DSLR (i bie qe ska raw file dhe eshte me e veshtire per tu analizuar qe fotoja eshte origjinal) te stimulohen te marrin pjese ne kete konkurs.
    Sepse sic kam thene edhe me siper...edhe PP (post processing) eshte nje menyre per tu shprehur nepermjet fotos.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Reiart Lexo Postimin
    Doja te beja nje sugjerim per votimin. Duke marre shkas nga konkurset e meparshme dhe duke vizituar temat e fotografive ne te cilat komentet, me duken si puthjet e plakave qe te lene nje kile peshtyme ne faqe, te behen ne perfundimin e raundit te rradhes ku mund te thone cfare te duan duke mos ndikuar ne vendimin e votuesit pasardhes. Votimi te jete i fshehte pa treguar anetaret qe kane votuar, deri ne perfundimin e konkursit.
    Ke tė drejtė pėr punėn e votimit tė fshehtė. Pashė votimet nė konkurset e kaluara dhe vura re se ca anėtarė ndikoheshin nga komentet dhe votat e tė tjerėve. Janė ca anėtarė qė mendojnė gjithnjė njėsoj, e mundohen qė edhe shijet t'i kenė njėsoj. Ndoshta njė fotografi nuk mund t'i pėlqejė, por e voton se e ka votuar mikja, se kėshtu e forcon edhe mė shumė "miqėsinė".

Diēka tjetėr qė vura re ishte numri i vogėl i votuesve, gjithsej nja 30 votues. FSH-ja ka qindra vizitorė nė ēdo orė tė ditės, por me sa duket tė paktė janė ata qė vizitojnė forumin fotografik dhe janė tė interesuar pas kėtij forumi.

Pėr 30 votues gjithsej, qė votojnė 10 konkurrues qė mund tė ketė, mendoj se konkursi nuk ia vlen.

Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •