Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Toffee : 20-10-2012 mė 22:18
Toffee, e mora si shembull pėr tė ilustruar atė thashė, jo se kam gjė me ketrat.
Ketrat mė pėlqejnė, bile kam postuar edhe vetė te tema ime, por kėtu ku banoj nuk ka dhe aq shumė.
Pėr forumin, ti je anėtar ri dhe nuk e njeh mirė, duhet ca kohė qė ta njohėsh.
Sigurisht qė duhet tė ketė kufi. Unė mendoj se kufiri duhet tė jetė 1024-683, sa pėrmasat e fotove qė poston Alketi ose Tofeja pėr shembull.Postuar mė parė nga Bvizion
Siq e veni re, i kam kthyer postimet e fundit ne nje teme te re, plus kam vendosur dhe nje sondazh ku votat jane publike. Eshte teper e thjeshte. Ata qe mendojne so do marrin pjese ne konkurs le te votojne Po. Ne te kundert Jo, ose nese jo te sigurte Mbase.
Qellimi eshte per te vene re se sa interes kane anetaret e pasionuar ne fotografi per te konkuruar me foto e tyre. Kjo do na jepte nje ide perfundimtare nese ja vlen per te organizuar konkursin apo jo.
Njekohesisht do ishe mire te lexonim mendimet e me shume anetareve ne lidhje me organizimin e konkursit.
Faleminderit.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Votova po. Le te shpresoj t'ja arrijme qellimit.
Doja te beja nje sugjerim per votimin. Duke marre shkas nga konkurset e meparshme dhe duke vizituar temat e fotografive ne te cilat komentet, me duken si puthjet e plakave qe te lene nje kile peshtyme ne faqe, te behen ne perfundimin e raundit te rradhes ku mund te thone cfare te duan duke mos ndikuar ne vendimin e votuesit pasardhes. Votimi te jete i fshehte pa treguar anetaret qe kane votuar, deri ne perfundimin e konkursit. Plus edhe moderatoret te mundohen te vene lajmerime neper forumet e tjera per ti dhene nje shtyse pak me te madhe vemendjes se anetareve per te vizituar konkursin.
Injoranti eshte......
Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!
Me leje? Ta them dhe unė njė diēka... sa pėr rregullat, e dini vetė ju si i vendosni dhe uroj tė pajtoheni tė gjithė nė kėtė pikė dhe, meqė s'jam konkurente, po jap njė mendim nga kėndvėshtrimi i thjeshtė i njė admirueseje. Nė lidhje me indinjatėn qė me arsye kanė disa pėr konkursin lidhur me tifozlliqe apo pėr faktin se nė temat e tjera tė fotove, anėtarėt qė komentojnė fotot e dikujt qė i pėlqejnė, s'shoh ndonjė gjė aq madhore sa tė ngurojė konkurentėt tė mos marrin pjesė. Fundja secili ka shijet e veta dhe, pėr kėtė s'duhen kritikuar anėtarėt e tjerė qė, thjesht shohin fotot e tė tjerėve dhe mbase iu teket tė shprehin admirimin e tyre. Shijet s'diskutohen e dimė tė gjithė... Dikush qė fotografinė e ka thjesht pasion, shumė pak rėndėsi i jep kėtij fakti dhe, nėse atė foto do ta ndajė me tė tjerėt, e bėn sepse do tė pėrcjellė tek tjetri ndjesinė qė ia ka dhėnė ajo pamje qė kam marrė me objektivin e aparatit. Njė linjė e tillė ndiqet nė ēdo art, ashtu si psh kur lexon njė libėr tė intereson tė hysh nė botėn e brendshme tė autorit, apo kur sheh njė pikturė, dėgjon njė melodi etj etj...ashtu edhe me anė tė fotos ai qė e vėzhgon, mundohet tė hyjė nė botėn e brendshme tė atij qė i zbulon tjetrit artin e tij tė fotos. A mund tė jenė pak ata qė ndjekin kėtė arsyetim? Po ē'rėndėsi ka kjo pėr kėtė qė e ka thjesht pasion?
Psh, mund tė marr njė shembull vetjak pėr ta bėrė mė tė qartė idenė time; nė tė gjitha fotot qė kam parė nė fsh, kjo qė titullohet drejt qiellit e think different, qė mė doli nė fund tė postit, ėshtė mė e parapėlqyera e imja dhe e kam mbajtur pėr njė kohė tė gjatė nė desktop background; thjesht pėr ndjesinė e veēantė qė mė ka dhėnė kur e kam parė.. ėshtė njė foto krejt e thjeshtė, dikujt mund t'i duket jo kushedi se ēfarė, por pėr mua ėshtė kryevepėr... ishte sa pėr shembull mė kuptoni, pa nxitje tifozlliku meqė s'do jetė as nė konkurs kjo foto.
Tjetėr, mendoj, ėshtė krejt ndryshe nė temat e fotove, ku secili jep njė mendim tė ēastit kur i pėlqen njė foto dhe, ėshtė krejt ndryshe ku bėhet fjalė pėr njė konkurs ku tė shpalosen mė tė pėrzgjedhurat e konkurentėve, dhe tė duhet tė jesh objektiv. Personalisht, nėse nė konkursin qė bėhet dikush mė paraqet foto tė qytetit tim bie fjala, s'do e votoja sepse do isha e njėanshme dhe rrjedhimisht e padrejtė, pavarėsisht se ndjej njė farė emocioni pėrballė asaj foto - ndryshe shprehem kur ėshtė thjesht nė temė dhe, mund t'ia lejoj vetes subjektivizmin.
Sa pėr mungesė meritokracie e hilera tė mundshme, kėta i hasim qė sapo kalojmė pragun e shtėpisė nė jetėn e pėrditshme; mos tė presim proēedura qiellore nė forum, kėshtu qė s'besoj tė jetė arsye e shėndoshė pėr mosbėrje konkursi... Pastaj artistėve, pak vonė iu bėhet pėr kėto, janė botė mė vete...
Kėshtu qė ne profanėt, po presim tė na habisni me fotot qė do pėrzgjedhni... dhe gjss jam pėr votim tė hapur nga ana e anėtarėve.
Kaq, kalofshi bukur!
O admiruese rradhes tjeter fol pa leje
E kishe qendisur shkrimin bukur e bukur.
Shkurt disa antar kane shqetesime nga individet jo objektiv qe sjane si puna jote.
Le ta behet konkursi, ska arsye te merret kaq seriozishte.
Ps: si profane qe qenke, e shpreh bukur imagjinaten tende me PP (post processing)![]()
Slogan i bukur, Think Different! hmmm ... mind boggling
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Think different eshte anetar i ketij forumi, por slogani eshte perdorur gjeresisht nga Apple.
Fleur Blanche, fillimisht faleminderit per komentin.
Une mendoj se nese te gjithe do i shikonim dhe perceptonim gjerat ne te njejte menyre si ti (ne nje bote ideale) nuk do ishe nevoja fare per nje konkurim anonim. Nga ana tjeter... nese autoret e fotografive konkuruese do te injoronin vlersimet/votimet hileqare dhe te padrejta, atehere une mendoj qe konkursi nuk do kishe ndonje kuptim!
Siq e kam thene me pare, une nuk e ve fare ne dyshim se ata qe e kane pasion fotografine do jepnin vleresim te ndereshem, ama votimet nuk do jene te kufizuara vetem tek keta anetare! Dikush qe thejsht kalon kohen tek forumi i fotografive do i jepte voten atij krijimi qe do mendonte se i perket X autori dhe jo duke u bazuar ne vlerat e fotografise. Gje qe do rrezonte komplet qellimin tone per te gjetur krijimin/krijimet me te pelqyera ne forum.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
prit se kam edhe une nje ide
cenka pjesmarrja me dy foto
bukur fort
njeren nga to bejeni me tem te caktuar
psh
KONTRAST
dhe nje tem e lire
nuk e zbulova,e kam par nje nje kompeticion fotografesh
Pasi qe sivjet eshte 100 vjetori i pavaresise se Shqiperise, nje propozim do te ishte qe njera nga fotot te shkoj ne shenje te kesaj ngjarje. Une nuk do te marr pjese.
Suskese!
Krijoni Kontakt