Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Alejkum selam angmokio, vėllau ti thue se mirem me ti, por e ke gabim se unė as qė dua tė mirem aspak me ty, por ajo qė ti thue njėherė dhe thue herėn tjetėr dhe ku ėshtė mė ke qja se ke filluar tė shtosh edhe fjalė tė reja. Ku e ke kėtė fetva ti vėllai se, Selefėt e kanė thėnė atė qė ke cekur mė sipėrm:''he mo se ska ndonje vlere me i fal synetet ne xhami'', tė lutem ta sjellėsh kėtu fetvanė se kush e ka thėnė kėtė!!!

Ti vėllau im je shumė i luhatshėm, njėherė thue se nuk i ofendon dijetarėt, pastaj i ofendon ato, siē ke thėnė edhe pėr shejkh Albanin se ai qenka i paditur!

SubhanAll-llah, atėherė na trego se cili Dijetar ėshtė pėr ti i vlefshėm o vėllau. Mjaft ma me ofendimet e Dijetarėve, se je duke e ngrėnė mishin e atyre tė vdekur, ki kujdes vėllau se je duke e tepėruar. Ti e shan shejh Albanin dhe nuk i shan ata qė bėjnė bidate, bile i mbron ata. Me ty vėllau ėshtė e kotė biseda dhe debati, sepse je i injorues i sė vėrtetės. Prej tash nuk do tė flas mė me ti, por do tė sjell vetėm argument dhe kaq, por tė lutem edhe ti ta bėsh tė njėjtėn vėllau.

Selamun alejkum.
    Une jam xhemati , jo dijetari . Une mendoj si xhemat , dhe ky eshte interpretimi qe ka shumica e xhematit nga fetwaja qe solle ti.

Sa per sharjen qe thua me siper mendoj se ke nevoje per nje kurs te gjuhes shqipe.

Sharje do te thote ofendim. Nderkohe qe une kam dhene nje koment rreth sheikh Albanit. Dhe ky koment vjen si rezultat i veprimeve dhe fetwave te sheikh Albanit. Nuk jam une qe po i publikoj , une jam thjeshte percues.

Besoj te mjaton vetem fshirja e kapitujve qe sheikh Albani i ben librave te Imam Bukhariut r.a.
    Kush eshte Musliman i zgjuar e kupton vete se c'duhet bere pas ketij veprimi te sheikh Albanit.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Une jam xhemati , jo dijetari . Une mendoj si xhemat , dhe ky eshte interpretimi qe ka shumica e xhematit nga fetwaja qe solle ti.

Sa per sharjen qe thua me siper mendoj se ke nevoje per nje kurs te gjuhes shqipe.

Sharje do te thote ofendim. Nderkohe qe une kam dhene nje koment rreth sheikh Albanit. Dhe ky koment vjen si rezultat i veprimeve dhe fetwave te sheikh Albanit. Nuk jam une qe po i publikoj , une jam thjeshte percues.

Besoj te mjaton vetem fshirja e kapitujve qe sheikh Albani i ben librave te Imam Bukhariut r.a.
    Kush eshte Musliman i zgjuar e kupton vete se c'duhet bere pas ketij veprimi te sheikh Albanit.
    Ti vėllau tė duhen shqetsueset pėr ti pirė, por unė dua shkurt tė flas me ti, sjelle argumentin pėr atė qė ke thėnė, pėrndryshe ti je vetėm se nji shpifės.

Selam alejkum.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ti vėllau tė duhen shqetsueset pėr ti pirė, por unė dua shkurt tė flas me ti, sjelle argumentin pėr atė qė ke thėnė, pėrndryshe ti je vetėm se nji shpifės.

Selam alejkum.
    Eshte shume e thjeshte o vella , blije ose gjeje me ndonje mik tendin librin e Imam Bukhariut ''Al-Adab Al-Mufred'' ku shkruhet ne kopertinen e librit ''Korigjuar prej Albanit'' dhe krahasoje po te njejtin liber JO te ''korigjuar prej Albanit''.

Nese une genjej te betohem Wallahi qe une do te kerkoj falje dhe do jem i pari qe do perkrah menhexhin selefi.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Eshte shume e thjeshte o vella , blije ose gjeje me ndonje mik tendin librin e Imam Bukhariut ''Al-Adab Al-Mufred'' ku shkruhet ne kopertinen e librit ''Korigjuar prej Albanit'' dhe krahasoje po te njejtin liber JO te ''korigjuar prej Albanit''.

Nese une genjej te betohem Wallahi qe une do te kerkoj falje dhe do jem i pari qe do perkrah menhexhin selefi.
    O vėllai angmokio, a e ke tė vėshtirė tė na e sjellėsh ti atė qė e ke thėnė mė sipėrm, se ku e ka thėnė Shejkh Albani "se spaska vlerė sunneti tė falet nė xhami", kjo na intereson ne, mbasi nga ty e ndėgjuam njė gjė tė tillė.

Nėse ai e ka thėnė, unė personalisht nuk ja pranoj atė fjalė Albanit, nėse nuk e ka thėnė ti je pėrgjegjės pėr shpifjen qė bėn ndaj Albanit.

Sa i pėrket se a pranon ti Menhexhin Selefij, kjo nuk ka tė bėjė me pyetjen, ti vetė zgjidhe, sepse nuk e detyrojmnė askė me zort ( nė fe nuk ka dhunė ).

Selam alejkum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 22-10-2012 mė 12:28

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    O vėllai angmokio, a e ke tė vėshtirė tė na e sjellėsh ti atė qė e ke thėnė mė sipėrm, se ku e ka thėnė Shejkh Albani "se spaska vlerė sunneti tė falet nė xhami", kjo na intereson ne, mbasi nga ty e ndėgjuam njė gjė tė tillė.

Nėse ai e ka thėnė, unė personalisht nuk ja pranoj atė fjalė Albanit, nėse nuk e ka thėnė ti je pėrgjegjės pėr shpifjen qė bėn ndaj Albanit.

Selam alejkum.
    Alejkum Selam

Vella Ramazan , nuk kam deshire ta vazhdoj me teper kete debat pasi nuk kam deshire te lendoj asnje vella Musliman e aq me teper ty qe pamvarsisht debatit, te dua dhe respektoj per hir te Allahut xh.sh.

Kontributi yt ne nenforumin Musliman eshte i pacmueshem dhe une te vleresoj, nese une kam diskutuar per ndonje ceshtje me ty nuk kam pasur asgje personale por vetem se kam dashur te fitoj dashurine e Allahut xh.sh.

Allahu xh.sh na i hapte zemrat dhe mendjet dhe ta kuptojme dhe zbatojme Islamin ashtu sikurse e ka predikuar profeti yne a.s

Selamun Alejkum.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Sigurisht ja ku e ke!

” Kush e vė nė praktikė njė rrugė tė mirė, ai do ta ketė shpėrblimin e saj dhe tė atyre qė veprojnė sipas saj deri nė Ditėn e Kijametit, ndėrsa kush e vė nė praktikė njė rrugė tė keqe, ai do ta ketė ndėshkimin e saj dhe tė atyre qė veprojnė sipas saj deri nė Ditėn e Kijametit”

Por jo vetem...
    Ja po te sjell dhe nje hadith tjeter.
    Transmetohet prej Bukhariut se '' Kur profeti a.s kish derguar nje komandant per te drejtuar nje ekspedite pervec kesaj ai bente dhe detyren e imamit , sa here qe ai recitonte nje sure nuk e mbyllte recitimin pa kenduar edhe '' Kul Huwa Allahu Ehad''( Thuaj Allahu eshte nje), kur sahabet u kthyen prej ekspedites i tregojne profetit per rastin ne fjale. Pyeteni ate pse e ben kete gje? Ata (sahabet) e pyeten ate dhe ai ju pergjigj; Sepse eshte nje pershkrim i ''Meshiruesit'' dhe une e deshiroj ta recitoj ''Shkoni dhe thojini atij se Allahu i lartesuar e DON ATE

Nese ti ben dicka per te kerkuar dashurine e Allahut? Ku qendron e keqja ketu?
    Ndaj dijetaret me te medhenj Islam perdorin llogjiken kur japin daklerata te tilla mbi bidatin.

Selamun Alejkum.
    Angmokio vėllau, mė sipėrm atė qė ke sjellur ti, si argument tė asaj qė tė ėshtė kėrkuar e ke gabim. Aty nuk thuhet se bidati duhet ndarė ashtu sikur e kanė ndarė sipas dėshirės i dashur. Aty thuhet "njė rrugė tė mirė" dhe ne nuk e kuptojmė atė ndryshe pėrveēse ajo rrugė e Kur'anit dhe Sunnetit, dhe jo e bidatit tė mirė, apo bidatit tė preferuar, ose bidatit tė rekomanduar, osebidati...., ose bidati......

Ne duhet ta kuptojmė se nuk thotė askush se ėshtė bidat pėr njė gjė qė nuk e kundėrshton Kur'anin dhe Sunnetin, por themi se ajo vepėr qė kundėrshton atė e quajmė BIDAT, a jemi dakord kėtu?

Ti nė argumentin e dytė ke sjellė: Allahu i Lartėsuar e DON ATĖ...... Unė tė pyes: kė e do All-llahu, bidatin e mirė, apo Kur'anin dhe Sunnetin?

Tash po tė jap njė shembull tė njė bidati qė tek ne ka marrė hov tė madh qėkurrė e nxorrėn bidatxhinjtė, e kam fjalėn pėr MEVLUDIN. Bėhet pyetja: A e kundėrshton ai mevludi Kur'anin dhe Sunnetin?

Sipas disave jo, kurse sipas disa tė tjerėve po!!!

Kujt do t'ja marrim fjalėn?

Atij qė ka argument pėr kėtė, apo jo?

Tė dy palėt sjellin argumente!

Ata qė e pohojnė atė, sjellin argumente vetėm se fjalėt qė ju konvenojnė atyre, kurse fjalėt e shpikura as qė i pėrmendin, mbasi pėr ata mjaftojnė ata fjalė qė pėrmendet All-llahu dhe i Dėrguari i Tij salAll-llahu alejhi ve selem, kurse tė tjerat nuk kanė rėndėsi aspak.

Kurse, ata qė e mohojnė kėtė, janė me argumente tė sakta qė i kundėrshtojnė tė pavėrtetėn dhe atė qė ėshtė e pėrzjerė me tė vėrtetėn, dmth hakun dhe batilin.

A mos duhet me e quajtur bidat tė pėlqyer ne Mevludin? Nėse po, na i sjell argumentet pėr kėtė. Faleminderit pėr respektin.

Selam alejkum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 22-10-2012 mė 13:54

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Alejkum Selam

Nuk kam shkruajtur kund qe ndonje musliman ka ndonje te mire prej Mevludit dhe sigurisht qe kjo eshte nje prej bidateve qe ka folur profeti a.s

Une asgje nuk e bej prej trurit tim sepse udhehiqem prej Kuranit dhe Sunetit, kur vjen puna tek dijetaret sot o vella duhet me pas kujdes dhe duhet me perdor arsyen.
    Sheikh Albani te thashe me siper....
    Sheikh Ibni Baz thote toka nuk eshte e rrumbullaket.

Allahu na ruajte prej injorances se dijetareve.

Selamun alejkum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 22-10-2012 mė 14:11

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Alejkum Selam

Nuk kam shkruajtur kund qe ndonje musliman ka ndonje te mire prej Mevludit dhe sigurisht qe kjo eshte nje prej bidateve qe ka folur profeti a.s

Une asgje nuk e bej prej trurit tim sepse udhehiqem prej Kuranit dhe Sunetit, kur vjen puna tek dijetaret sot o vella duhet me pas kujdes dhe duhet me perdor arsyen.
    Sheikh Albani te thashe me siper....
    Sheikh Ibni Baz thote toka nuk eshte e rrumbullaket.

Allahu na ruajte prej injorances se dijetareve.

Selamun alejkum
    Alejkum selam angmokio.......................................... ......

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •