Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Pėr cilėn traditė e ke fjalėn?

Pėr traditėn qė jemi tė urdhėrur ta mbajmė (dmth Kur'ani dhe Sunnetin), apo pėr atė qė kemi ne sot (ė mbėshtjllur lamsh hak-dhe batil)?
    Do te te jap nje rast konkret,mos marrim Shqiperine si shembull por vendet e tjera Muslimane.

Ne Arabine Saudite sapo mbaron namazi , xhemati ben gare kush te dale i pari nga xhamia. Shume rralle sheh xhematin te fale Sunet apo ti beje DHIKR Allahut xh.sh pas faljes.

Ne Malajzi apo Singapore ku fatmiresisht nuk ka depertuar akoma ''Metodologjia Selefite'' mashallah xhemati e fal Sunetin dhe te gjithe i bejne DHIKR Allahut bashkarisht.

Me thuaj tani mes ketyre dy rasteve te mesiperme ke preferon?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Do te te jap nje rast konkret,mos marrim Shqiperine si shembull por vendet e tjera Muslimane.

Ne Arabine Saudite sapo mbaron namazi , xhemati ben gare kush te dale i pari nga xhamia. Shume rralle sheh xhematin te fale Sunet apo ti beje DHIKR Allahut xh.sh pas faljes.

Ne Malajzi apo Singapore ku fatmiresisht nuk ka depertuar akoma ''Metodologjia Selefite'' mashallah xhemati e fal Sunetin dhe te gjithe i bejne DHIKR Allahut bashkarisht.

Nė rregull angmokio, mbasi do qė ta hap temė tė re dhe do ta bėj dhe ta shohėsh ti dhe ata qė menojnė si ti, se nuk ėshtė e vėrtetėajo qė ju pretendoni.

Selam alejkum.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Selamun alejkum.

AngMokio, tek nje teme qe kishte hapur ramazani, ti e akuzove ate se ai kishte sjelle vetem fjale te dijetareve te selefit dhe asnje ajet Kurani nuk kishte.
    Plus edhe ne tema te tjera te kam lexuar qe e permend shpesh se ti argumentohesh vetem me Kuran dhe Sunet dhe se fjalet e dijetareve nuk jane argument.

Po ti ketu a nuk ke bere te njejten gje? Ke sjelle vetem fjale dijetaresh, disa prej tyre jane prej brezave te pare qe ne librat e dijes jane quajtur brezi i slefeve dhe disa te tjera jane prej khalefit (brezit te mevonshem)
    Ti thua pak me siper se ke sjelle argumente nga Kurani dhe suneti, une i lexova te dy postimet dhe asnje ajet Kurani nuk lexova.

Une nuk eshte se po i kundershtoje ato dy postimet qe bere, se ato fjale dijetaresh jane te njohura, por une doja te tregoje se ju ziheni si pasoje e mos njohjes se ketij subjekti aq sa duhet.
    Eshte shume e thjeshte kjo pune.....ka prej dijetareve qe e kane ndare bidatin ne te keq dhe te mire.
    Por ka prej tyre qe nuk e kane pranuar kete gje, por kane thene se bidat i mire eshte vetem ne ceshtje qe skane te bejne me sheriatin dhe fjala " bidat i mire" eshte vetem ne menyre gjuhesore.
    Vetem 1% e popullsise ne Shqiperi e praktikojne Islamin, pjesa tjeter jane te zhytur ne shirk dhe kufr.
    A bidati qenka qe po e shkaterroka davetin ne Shqiperi?!!
    Vallaj davetin ne Shqiperi e kane shkaterruar ata qe nuk lane musliman pa e bere bidatci....por edhe ata qe nuk lane musliman pa e quajtur vehabi.
    .

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Pėr cilėn traditė e ke fjalėn?

Pėr traditėn qė jemi tė urdhėrur ta mbajmė (dmth Kur'ani dhe Sunnetin), apo pėr atė qė kemi ne sot (ė mbėshtjllur lamsh hak-dhe batil)?
    perderisa per dikendin tradita shekullore eshte lamsh, ateher i mencuri perpiqet qe te gjej fijen.
    Une me plotpergjegjesi e them, tradita e mire eshte e mire, e sidomos kur ajo eshte e pelqyer nga feja Islame.
    Mendoj se Kurani dhe sunneti nuk jane tradite, por njera detyrim dhe tjetra praktikim.
    Kurse tradite e kemi qe plakut tia bejme nderin duke e ulur ne vend afer oxhakut,
    si nip, te dajat te jemi te lire, te mbajme afersine dhe ngrohtesine familjare.
    ...
    Kurse bidate te mira jane:
    - minaret e xhamijave, shumica me nje minare, por kemi me 2, 4, 6 e me teper minare.
    - Kemi nje xhami ne siri me 4 mihraba qe eshte bidat,
    - kemi hoxhallare dhe hafidha te Kuranit qe ne koke mbajne callme ( fes te kuq te peshtjellur me pelhure te bardhe),
    - me para kishim nje bidat te incizimit te Kur'anit neper audio kaseta;
    - pas asaj doli bidati tjeter i video kasetave me Kur'an,
    - bidati me i keq ose me i mire eshte tv.aparati (televizori) as nuk je ta thejsh, por as qe te rish pa te.
    Nje bidat tjeter, perdorimi i perzevativit gjate mardhenjeve seksuale, ...
    ( e ketu te kjo e fundit te lutem vella ramazan_it, mos u perzij, kjo eshte bidat qejfi, ashtu ne qejfin e ... mos u perzij.
    urtėsia

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Selamun alejkum.

AngMokio, tek nje teme qe kishte hapur ramazani, ti e akuzove ate se ai kishte sjelle vetem fjale te dijetareve te selefit dhe asnje ajet Kurani nuk kishte.
    Plus edhe ne tema te tjera te kam lexuar qe e permend shpesh se ti argumentohesh vetem me Kuran dhe Sunet dhe se fjalet e dijetareve nuk jane argument.

Po ti ketu a nuk ke bere te njejten gje? Ke sjelle vetem fjale dijetaresh,

.........une i lexova te dy postimet dhe asnje ajet Kurani nuk lexova.
    Ke pergjegjsi para Allahut xh.sh per cdo fjale qe thua , ose fol sakte ose hesht.

A nuk eshte hadith i profetit a.s ky me poshte?
    thėnies sė Pejgamberit a.s.
    َعَلَيْكُمْ بِسُنَّتِي وَسُنَّةِ الْخُلَفَاءِ الرَّاشِدِينَ مِنْ بَعْدِي

“Pėrmbajuni synnetit tim dhe traditės pas meje tė halifėve besimdrejtė…” dhe thėnies sė tij

اقْتَدُوا بِاللَّذَيْنِ مِنْ بَعْدِي أَبِي بَكْرٍ وَعُمَرَ

”Pranoni pėr liderė ata dytė pas meje, Ebu Bekrin dhe Omerin.
    A nuk eshte hadith i profetit a.s ky me poshte?
    ngase Pejgamberi a.s., nė fakt ka bėrė shpėrblim pėr atė, ku thotė:

من سن سنة حسنة فله أجرها و أجرمن عمل بها
    Omeri r.a , a nuk eshte per tu marre parasysh?

Kur kam folur per dijetare shiko se c'emra kam sjellur.

1) Imam Bejhekiu r.a
    2) Imam Shafiu r.a
    3) Autoriteti i Islamit Ebu Hamid El-Gazalij r.a
    4) Imam Neveviju r.a
    5) Komentatori i Kuranit Ibni Kethiri r.a

A nuk eshte per tu marre parasysh mendimi i tyre?

Apo vetem Sheikh Ibni Baz dhe Sheikh Albani ( Allahu i meshirofte) jane dijetare ?

P.S Sa per argument nga Kurani ne lidhje me ''bidatin qe kerkon , nuk ka!
    A me zorr kerkon ta gjejme?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 20-10-2012 mė 03:44

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Angmokio, mos u mundo te vendosesh ne gjuhen time ate qe nuk e kam thene dhe nuk e kam kerkuar.
    Ti pretendon me siper se ke sjelle ketu argumente nga Kurani dhe suneti, ndaj une te thash se asnje ajet kurani nuk e kam pare.
    Une nuk thash askund se shkrimet me siper nuk permbajne asnje hadith.

Lexoji shkrimet heres tjeter me qete vlla.
    .

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Angmokio, mos u mundo te vendosesh ne gjuhen time ate qe nuk e kam thene dhe nuk e kam kerkuar.
    Vertete?

Nuk kam pse dyshoj per kete o vella sepse fjalet fatmirsisht siper jane te qarta.

Gjithsesi mos merremi me llafe se nuk eshte ky qellimi i temes.

Uroj qe tema ti sherbej kujtdo i cili/e cila ka deshire te mesoje te verteten rreth bidatit.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Ti pretendon me siper se ke sjelle ketu argumente nga Kurani dhe suneti, ndaj une te thash se asnje ajet kurani nuk e kam pare.
    Une nuk thash askund se shkrimet me siper nuk permbajne asnje hadith.

Lexoji shkrimet heres tjeter me qete vlla.
    pyes, a ka ajet kuranor ku thuhet:

esteudhu bilah bismilah

Etijjullahe, ve resulehu, ve ulul urfi ...

( Ēka duhet nenkuptuar me fjalen urf) ???
    urtėsia

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774

Namazet sunnet nė shtėpi apo xhami!

Imam Albani: Po!

Pyetėsi: Es Selamu Alejkum!

Imam Albani: Ue Alejkum Selam Ue Rahmetullah!

Pyetėsi: Si jeni mėsuesi ynė?

Imam Albani: Ehlan ue Sehlan!

Pyetėsi: Unė kam disa pyetje, a na lejoni t’ju pyesim?!

Imam Albani: Urdhėroni ju lutem!

Pyetėsi: Ēfarė ėshtė mė mir, namazet sunnet tė falen nė shtėpi apo xhami?

Imam Albani: Shtėpi!

Pyetėsi: Shtėpi!

Imam Albani: Ėshtė e njohur se namazi mė i mirė pėr njerėzit ėshtė nė shtėpi, pėrveē farzeve!

Pyetėsi: Po!

Imam Albani: Kėshtu ka thėnė i Dėrguari (alejhi ue selem).

Pyetėsi: Sal’lAllahu alejhi ue selem.

”Silsilah Huda ue Nur” -Kaseta: nr. 9, Pyetje: nr.9

Pėrktheu: Seladin Musa
    Burimi:

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Selam Alejkum,
    Nese je i zoti ti kunderpergjigjesh argumenteve me siper , BUJRUM!
    Alejkum selam, angmokio ti ke thėnė mė sipėrm BUJRUM dhe ne jemi kėtu:

citoj: " bid’ati ėshtė njė veprim qė nuk ka ekzistuar gjatė kohės sė Resulullahit s.a.v.s. dhe ndahet nė bid’at vaxhib, bid’at haram, bid’at mendub, bid’at mekruh, dhe bid’at mubah”.

Pyetja ime ėshtė: A ke ndonjė thėnie tė tė Dėrguarit salAll-llahu alejhi ve selem pėr kėto qė ke pru mė sipėrm nė postimin me nr. 2?

Kėrkoj pėrgjigje, mbasi ti je ai qė i ke kundėrshtuar Dijetarėt, duke thėnė se Dijetarėt e tu janė Kur'ani dhe Sunneti, atėherė tė lutem na i sjell argumentet e kėsaj pyetjes qė ta kam bėrė ( me hadith, mbasi nė Kur'an nuk e ke)!

Selamun alejkum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 21-10-2012 mė 18:45

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •