Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga jonisni Lexo Postimin
    Po ti hidha ne gjygj, ai mund te mbaroj mbas 5 ose 6 viteve dhe per te fituar ça? dhe nuk esht e sigurt qe mund te fitoj. Se nuk jam i pari qe gjendet ne kyt situat, sa imigranteve tjere u ka ndodhur...
    Nuk je i pari ne kete situate por mund te jesh i pare qe kerkon drejtesi. Une e them perseri hidhi ne gjyq. Ketu vin crackheads qe duan shtepi me qera edhe do i rrish pronto sa ti gjesh nje gje gabim se ndryshe nuk e refuzon dot pa fakte per mundesin e pageses. Kam nje aktivitet te tille ketu ne usa edhe jam teper e kujdesshme se kujt i tregoj shtepit sepse do ti jap arsye pse e refuzova. Pa pare shtepin gjithkush ka te drejte te refuzoj, por pasi ti kesh treguar shtepin edhe ti refuzosh per kombesin ketu hidhesh ne gjyq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 19-10-2012 më 17:54
    I LOVE GOD

j&g

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ka qiradhenes qe jane racista, nuk e leshojne shtepine me kedo. Ketu italianet ua leshojne me qera kryesisht shqiptareve, sidomos kur i kane shtepi te mbajtura. Ti paske vajtur ne njerez te tille. Sic e tja dhe drague te gjithe kemi njerez ne Itali. Probleme te tilla s'kane patur as per qera e as per te blere shtepi. Kerko se do gjesh.
    Mia ka ketu rracista sigurisht por nuk mund te thoje dot ne sy te refuzoj ne baze te kombesis. psh ketu te thone nuk ploteson te ardhurat ose gjeta nje tjeter qe levizi me shpejt ose nuk ke credit score te mire. Hapesi i temes thote qe i ploteson te gjitha kushtet edhe refuzohet per kombesin qe eshte shqiptare. Shumica e shqiptarve qe kam deal with ma sillnin qerane me vonese ose gjysem lol edhe cdo gje ne guzhin e prishnin vazhdimisht se gatuanin nonstop lol amerikanet edhe filtrin e aspiratorit e kishin brand new.
    I LOVE GOD

j&g

Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anëtarësuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Dhe ne usa po nuk pate dekumenta nuk te jep njeri shtepi me qera dhe jo me ta blesh ne emrin tend as qe behet fjale >>>>>
    per fat te keq po njesoj dhe ne Londer, harroje, duhet te japesh pasaporte ose patente plus fatura e garanci e parapagese e nese e merr
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Jam duke kerkuar nje shtepi ma te madhe me qera per mua motren dhe prinderit, deri tani kam folur per 3 shtepia dhe igjononi!! sa i them qe jam shqiptar me pergjigjen "nuk ja leshojm te huajve, veç italianve".
    Dhe ne jemi familje e rregullt gjith punojm, motra shkon shkoll, gjithmone e kena lan mire marrdhanjen me pronart e shtepia ku kemi jetuar dhe gjithmone kemi paguar qerane pa vonesa (dhe flitet per 900€ te muaj!).
    Italjant jan nje popull racist qe nuk qyr si esht njeri po veç se prej ku vjen.
    Jam krejtsisht i demoralizuar ne Itali, dhe shpresoj te iku se shpejti o ne USA o ne Londer.
    Se pari italiani nuk ka te drejte te beje pyetje nje qiraxhiu se c'fare kombi jeni.

Se dyti italiani,ose shqipetari , per ta dhene shtepine me qira ka kushte,qe qiraxhiu duhet ti plotesoje .

Se treti ,italiani nuk munde ti pergjigjet nje qiraxhiu se nuk e leshojme shtepine per te huaj ,pore vetem per italiane.

Shqipetaret e shkrete jane te gjithe te humbur neper bote se mundohen te ndertojne dy jeta .

Me miliona miliona njeres neper bote kane problem te rregullojne nje jete kurse shqipetaret mundohen te rregullojne nga dy jeta

Nje jete ne vendelindje ,dhe nje jete ne mergim .

Me rendesi familjet shqipetare qe jetojne jashte ,dhe jane te rregulluare me dokumete leje te perhershme Emigrantet shqipetare te Shqiperise ,Kosoves dhe Maqedonise ,duhet te integrohen dhe te ecin te barabarte me vendasit ku punojne dhe shkollohen ,duke i blere shtepiat banesat e veta ,dhe integrim te plote ne ekonomi dhe institucione,po ne ato shtete ku jetojne .

C'ka ju duhen emigranteve shqipetare ato pallate te zbrazura ne Shqiperi ,Kosove, dhe Maqedoni, pa njeres ,(pasuri e vdekur )kurse vete me familjet e tyre jetojne ne perdhese ose me nga nje dhome me qira ne mergim.

Ne te jete si nje keshill per gjithe mergimtaret shqipetar ku do qe jane . Integroheni plotesishte bleni shtepiat dhe banesa e juaja simbas mundesive ,dhe rregulloni jeten me familjet e juaja ne at vende ku jetoni dhe punoni, mos u merreni se kushe po nderton pallate dhe shtepi me te mira ne vendelindje ,ku ne ata shtepi nuk jeton njeri i gjalle.
    Mos mendojne shqipetaret mergimtare se nje dite do te dalin ne pension dhe do te kthehen ne vendelindje , kjo ide eshte e pa realizueshme ,. I huaj nje ta jepe dhe te gjitha ti merre .
    Se pari mergimtari kurre e leshon atedheun eshte vetem nje kushte --ekonomia - kurse per tu kthyere prape ne vendelindje, mbase pleqerise jane paraqiten nje mije kushte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 19-10-2012 më 21:31

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Mia ka ketu rracista sigurisht por nuk mund te thoje dot ne sy te refuzoj ne baze te kombesis. psh ketu te thone nuk ploteson te ardhurat ose gjeta nje tjeter qe levizi me shpejt ose nuk ke credit score te mire. Hapesi i temes thote qe i ploteson te gjitha kushtet edhe refuzohet per kombesin qe eshte shqiptare. Shumica e shqiptarve qe kam deal with ma sillnin qerane me vonese ose gjysem lol edhe cdo gje ne guzhin e prishnin vazhdimisht se gatuanin nonstop lol amerikanet edhe filtrin e aspiratorit e kishin brand new.
    Ashtu eshte. Nuk ta thone arsyen e vertete asnjehere. Sa per ne shqiptaret dihet ajo. Mengjes,dreke, darke, vuuuuu. Po i thosha koleges. Bohhh dogja dicka ne mengjes, e harrova ne zjarr. Shqeu syte dhe me tha, " Gatuan ne mengjes ti?" hahahah, e tremba!!! Ndonjehere xhanem, kryesisht gatuajme vetem ne darke kur vime nga puna.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-09-2009
    Postime
    143
    esht e vertet qe ne itali nuk i duan shqiptaret dhe shum e vertet une jam ne itali per momentin dhe sidomos shqiptaret e shqiperise as nuk duan te ndegjojne nuk i duan hiiicccc hic, po mua me vjen dicka interesant se ato te shqiperise vdesiin mbas italise vdesin krejt, nuk e di si mundet, gjith programet e italise nje program nje emision marin prej italie erdh ki regjisori e beri ket erdh ky skereografi e beri ket mu kujtua kjo te programi opinion qe kishin mar prej italie,, me mode me krejt e lan kryen mbas italianeve a ato nuk duan te na shohin me syy.
    Ndryshuar për herë të fundit nga rinor.1 : 20-10-2012 më 06:29

i/e regjistruar Maska e claudia2012
    Anëtarësuar
    05-01-2012
    Postime
    113
    futja kot se shqiptaret qe jetojn ne itali ku po flejn ne rrug ma va ne itali dhe pa dokumenta kan fut shqiptan ne shtepit e tyre vetem qe te marrin EURO .. po neper shkolla si po i rregjistrrojn pa dokumenta apo ne azilo,ne spitale jan shum human ne disa raste po jan dhe rrazista nuk e vej ne dyshim ok

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,079
    Jam duke kerkuar nje shtepi ma te madhe me qera per mua motren dhe prinderit, deri tani kam folur per 3 shtepia dhe igjononi!! sa i them qe jam shqiptar me pergjigjen "nuk ja leshojm te huajve, veç italianve".
    Dhe ne jemi familje e rregullt gjith punojm, motra shkon shkoll, gjithmone e kena lan mire marrdhanjen me pronart e shtepia ku kemi jetuar dhe gjithmone kemi paguar qerane pa vonesa (dhe flitet per 900€ te muaj!).
    Jam krejtsisht i demoralizuar ne Itali, dhe shpresoj te iku se shpejti o ne USA o ne Londer.
    me 900 euro ne muaj ketu (ne itali) ku jam une te japin dy vila me qera, dhe te thone grazie

ajo qe thua ka qene e vertete para krizes ,tani ne itali te lusin per te dhene shpi me qera,shkak eshte kriza qe i bere italianet me pak rracista dhe me shume te arsyeshem

me duket pak e cuditshme sepse nuk ke treguar (ne postin tend) qytetin ku jeton ne it

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    konfirmoj. eshte shume e vertete kjo qe thua.
    kam nderruar 8 shtepi ne 8 vitet e fundit, por kur kam pasur te bej me raste si ai i yti, kam futur garante italiane...
    vjet me pat rastisur nje rast identik si i yti. cdo gje ishte ne rregull sipas agjensise, por ne sekond te fundit, pronaret e shtepise, pa me pare dhe pa me njohur fare, nuk donin te ma jepnin vetem sepse jam shqiptar...

nje minimum arrij t'i kuptoj italianet duke pasur parasysh sjelljen e shume shqiptareve.
    pastaj shqiptaret jane edhe me raciste. ne shqiperi ka diskriminim mes shqiptareve e imagjino sikur te kishte emigrante te huaj.
    di une raste ne shkoder, kur shkodranet nuk i jepnin shtepi me qera njerezve te ardhur nga fshatrat.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Do kene patur eksperienca negative me shqiptaret prandaj edhe i refuzojne.
    Kam te njohurit e mi qe japin apartamente me qira ne tirane dhe gjithe kohes kane probleme me qiraxhinjte, ose nuk paguajne qirane dhe zhduken ne mes te nates , ose i shkaterrojne pajisjet shtepiake.
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •