Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga jonisni Lexo Postimin
    Jam duke kerkuar nje shtepi ma te madhe me qera per mua motren dhe prinderit, deri tani kam folur per 3 shtepia dhe igjononi!! sa i them qe jam shqiptar me pergjigjen "nuk ja leshojm te huajve, veç italianve".
    Dhe ne jemi familje e rregullt gjith punojm, motra shkon shkoll, gjithmone e kena lan mire marrdhanjen me pronart e shtepia ku kemi jetuar dhe gjithmone kemi paguar qerane pa vonesa (dhe flitet per 900€ te muaj!).
    Italjant jan nje popull racist qe nuk qyr si esht njeri po veç se prej ku vjen.
    Jam krejtsisht i demoralizuar ne Itali, dhe shpresoj te iku se shpejti o ne USA o ne Londer.
    Eshte e drejta e te gjitheve te zgjedhin qiramarresin, ne kete rast eshte e drejta e te zoteve te shtepise te refuzojne t'u japin qira shqiptareve per arsyet e tyre.
    Vazhdo te trokasesh derisa te gjesh nje person qe nuk e ka problem prejardhjen tuaj.

Raliteti eshte i hidhur por jo kaq sa e ben ti.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Mua me duket e çuditshme qe ne kete kohe krize, pronaret e shtepive te preferojne mos t'i japin shtepite me qera. Hmm! Normalisht do te kerkojne dokumentacionin , busta pagat ose leter reference nga pronari qe ke pasur me perpare. Tani qe shteti italian ka dyfishuar taksat mbi dopio pronesite, nuk i leverdis me askujt te mbaj nje shtepi bosh, duke i paguar taksat shtetit dhe te preferoj mos e japi me qera, kujto qofte (nqs eshte ne rregull me te gjitha dokumentat perkatese). Ka qene mode ky viktimizmi i racizmit, po mesa duket qenka akoma. Per nje familje qe mund te paguaj 900euro qera, s'besoj se e ka shume problem per te gjetur shtepi, meqe ka sa te duash verdall.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Nuk ka asgjë për t'u çuditur, askush nuk do t'ua japë shtëpinë me qira njerëzve problematikë.
    Këtej nga ne gjërat janë edhe më vështirë. Nëse dikush do shtëpi, qiradhënësi i kërkon qiramarrësit një letër nga puna ku të thuhet se ky njeri ka sjellje të mira dhe nuk është problematik.
    Ka edhe diçka: kur shohin emra të huajsh, nuk u japin shtëpi me qira, e nuk i marrin as në punë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2012
    Postime
    33
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Eshte e drejta e te gjitheve te zgjedhin qiramarresin, ne kete rast eshte e drejta e te zoteve te shtepise te refuzojne t'u japin qira shqiptareve per arsyet e tyre.
    Vazhdo te trokasesh derisa te gjesh nje person qe nuk e ka problem prejardhjen tuaj.

Raliteti eshte i hidhur por jo kaq sa e ben ti.
    E drejt esht ta zgjedhin qiramarrisin, por per arsye raciale apo nacionaliteti, fakti esht fakt, ne Firence shtepiat me qera kan treg, kjo do te thot qe keta injoranta te rrefuzojn veç prej prejarrdhjes. Kjo s'do te thot qe gjith qiradhenesit jan kshu por do po

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2012
    Postime
    33
    Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Mua me duket e çuditshme qe ne kete kohe krize, pronaret e shtepive te preferojne mos t'i japin shtepite me qera. Hmm! Normalisht do te kerkojne dokumentacionin , busta pagat ose leter reference nga pronari qe ke pasur me perpare. Tani qe shteti italian ka dyfishuar taksat mbi dopio pronesite, nuk i leverdis me askujt te mbaj nje shtepi bosh, duke i paguar taksat shtetit dhe te preferoj mos e japi me qera, kujto qofte (nqs eshte ne rregull me te gjitha dokumentat perkatese). Ka qene mode ky viktimizmi i racizmit, po mesa duket qenka akoma. Per nje familje qe mund te paguaj 900euro qera, s'besoj se e ka shume problem per te gjetur shtepi, meqe ka sa te duash verdall.
    Ku e kam fjalen une e ku e ke ti...
    -Qeveria nuk i ka dyfishuar taksat mbi pronsine e patundshme, thjesh Berlusconi ne '94 e hoqi kyt taks mbi shtepin e pare ku banonte pronare, por ne shtepiat tjera qe ai zoteronte paguante normalisht (taksa ka qen ICI Imposta Comunale Immobili). Tani Monti e solli prap kyt taks ne shtepin edhe ja nderroj emrin ne IMU (Imposta Municipale Unica) dhe mbeti e njejta ne pronesit e dyta, te treta, ecc... Nga kjo del qarte qe nuk ka pasur rritje taksash mbi banesat qe jepen me qera.
    -Une nuk bej viktimizem esht thjesht qe mua keta padrejtsia dhe keta paragjykime me inatosin.
    -Ndersa per sa i perket levertis per ta mbajtur bosh, te siguroj qe ai qe ka nje shtepi plus per ta dhene me qera, sigurisht ka edhe tjera dhe çdo shtepi ka te pakten vlere 250.000€ ça i ndryshon atij te rrin shtepia bosh 2 ose 3 muaj?

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Zakonisht shtepite qe jepen me qera jane pronesi te dyta keshtu qe jepen apo nuk jepen me qera taksat do paguhen, kurse ky dyfishimi qe them une eshte rinovimi i kontrates qe behet pervit nga 80euro qe kushtonte vjet tani kushton 160 (nuk e di ne eshte takse fikse apo eshte ne varesi te shtepise) . Une nuk e di sa ka qene IMU po nga lajmet kam degjuar qe ICI eshte pothuajse vlera e dyfishuar e ICI keshtu qe ... leverdia per ta mbajtur apartamentin bosh eshte 0 sepse derisa sa prona te shitet , taksat do vazhdojne te paguhen. Gjithesesi, uroj te eci mbare.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Citim Postuar më parë nga jonisni Lexo Postimin
    Jam duke kerkuar nje shtepi ma te madhe me qera per mua motren dhe prinderit, deri tani kam folur per 3 shtepia dhe igjononi!! sa i them qe jam shqiptar me pergjigjen "nuk ja leshojm te huajve, veç italianve".
    Dhe ne jemi familje e rregullt gjith punojm, motra shkon shkoll, gjithmone e kena lan mire marrdhanjen me pronart e shtepia ku kemi jetuar dhe gjithmone kemi paguar qerane pa vonesa (dhe flitet per 900€ te muaj!).
    Italjant jan nje popull racist qe nuk qyr si esht njeri po veç se prej ku vjen.
    Jam krejtsisht i demoralizuar ne Itali, dhe shpresoj te iku se shpejti o ne USA o ne Londer.
    Ketu ne Austri me shpesh te refuzojne nese ke me shume se 2 femije e jo shkaku prejardhjes. lol
    Pranojne qiraxhij me nje grumbull kafshesh shtepiak, por jo me me shume se 2 femije, kete experience kam bere une.

Cmimet qenkan te njejta si kendej. Per banesat 3-4 dhomeshe paguan 900 e me larte, mvarisht nga kushtet qe ofrohen... Jashte ne rrethine i ke shume me lire cmimet.

Te uroj suksese

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •