namazi i parė ka 2 rekatė
namazi i dytė ka 4 rekatė
namazi i tretė ka 4 rekatė
namazi i katėrt ka 3 rekatė
namazi i pestė ka 4 rekatė
24434 : 19 = 1286
ose...
2 rekatė i pari(1)namaz...
4 rekatė i dyti(2)
4 rekatė i treti(3)
3 rekatė i ketėrti(4)
4 rekatė i pesti(5)
2 1 4 2 43 3 4 4 5 :19 = 112759655
Te gjitha hollesite e namazeve ditore deri ne detajin me te vogel
dhe te gjitha namazet javore ...kujdes namazi i drekes se premtes eshte 2 rekate , jo 4...shikoni:
bismilahirrahmanirrahim --ka gjithsej 19 germa arabe ...Kurani ka 114 kapituj(Sure) 114=19x6
Nderlidhini te gjitha keto , me ajetet e Kuranit me poshte :
Kur'an
[74:30] Sipėr tij ėshtė nėntėmbėdhjetė
[74:31] I caktuam engjėjt pėr tė qenė roje Ferri, dhe e pėrcaktuam numrin e tyre (19-shin)
(1) pėr t‟i trazuar mosbesimtarėt,
(2) pėr t‟i bindur tė Krishterėt dhe Jahuditė (se ky ėshtė shkrim hyjnor),
(3) pėr tė forcuar besimin e besimtarėve,
(4) pėr tė hequr tė gjitha gjurmėt e dyshimit prej zemrave tė tė Krishterėve, Jahudive, si dhe besimtarėve, dhe
(5) pėr t‟iekspozuar ata qė ushqejnė dyshime nė zemrat e tyre, dhe mosbesimtarėt; ata do tė thonė,
“Ēka deshi tė thotė Perėndia me kėtė alegori?” Perėndia kėshtu e dėrgon nė humbje kėdo qė Ai vendosė, dhe e udhėzon kėdo qė Ai do. Askush nuk i njeh ushtarėt e Zotit tėnd pėrveē Tij. Kjo ėshtė vėrejtje pėr njerėzit.
gjithashtu te gjitha inicialet Kuranore jane shumefisha te nentembedhjetes ne suret ku ato permenden...
a mendoni qe te gjitha keto jane rastesi???
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 23-10-2012 mė 16:21
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Bani, dhe nje pyetje ... ne fakt shume vetave i kam bere te njejten pyetje dhe askush nuk me eshte pergjigjur ose me ka thene "Do digjesh ne zjarr perse ben pyetje te tilla"
Ne fakt, pyetja ime konsiston ne nje aspekt. Thene shkurt, une dua te di bazuar dhe ne citimin qe te kam bere me lart se:
- Perse zoti ka nevoje per ushtare? Duke pas parasysh dhe aspektin omnipotent te tijin.
Tung
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Zoti nuk ka nevoje per asgje dhe per askend ,
fakti qe Zoti ka ushtare ...nuk e ben te domosdoshme qe ushtaret jane te nevojshem per Te...!
mbase eshte thjesht nje menyre ..apo menyra si se funksionon nje mekanizem(e thene ndryshe)..
e pse u dashka te digjesh ne zjarr per nje pyetje te tille??
kjo eshte nje pyetje qe te lind natyrshem ...dhe eshte me se e logjikshme <>, pastaj mund edhe te kuptosh qe neve(njerzit) nuk i dime te gjitha...
a mund te perdorej ne keto ajete ku eshte perdorur termi "resul" te perdorej termi"nebij" , ?
[19:19] Ai tha, Unė jam lajmėtar(resul)i i Zotit tėnd, pėr tė tė dhuruar ty njė djalė tė dėlirė.
[36:14] Kur dėrguam te ta dy (lajmėtarė), nuk iu besuan. Ne pastaj i pėrkrahėm ata me njė
tė tretė. Ata thanė, Ne jemi lajmėtarėt(resul) (e Perėndisė) pėr ju.
[36:15] Ata thanė, Ju nuk jeni asgjė mė shumė se qenie njerėzore si ne. Mė i Hirshmi
nuk ka zbritur asgjė. Jeni gėnjeshtarė.
[36:16] Ata thanė, Zoti ynė e di qė ne jemi tė dėrguar te ju.
[36:17] "Misioni ynė i vetėm ėshtė tė japim lajmin.
[51:28] Ai ushqeu frikė nga ta. Thanė, Mos kij frikė, dhe i dhanė myzhde pėr njė djalė tė dijshėm.
[51:29] Bashkėshortja e tij u mahnit. Duke treguar kah fytyra e saj e rrudhur: Unė jam grua e vjetėr sterile.
[51:30] Thanė, Kėshtu tha Zoti yt. Ai ėshtė Mė i Menēuri, i Gjithėdijshmi.
[51:31] Tha, Ēka ėshtė puna juaj, O lajmėtarė(resul)?
[51:32] Thanė, Jemi tė nisur te njerėz kriminelė.
shikoje se si perdoret Nebij...
19:30. Ai (Isai) tha: "Unė jam rob i All-llahut, mua mė ka dhėnė (ka
caktuar tė mė japė) librin dhe mė ka bėrė Pejgamber.
Krijoni Kontakt