Close
Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 160
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Kur'ani ėshtė vėrtetė libėr pėr tė zotet e mendjes,plotė shkencė.
    Duhet te jesh domosdoshmerisht shkencetar per te ardhur ne nje perfundim te tille!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Duhet te jesh domosdoshmerisht shkencetar per te ardhur ne nje perfundim te tille!
    Po,ka shkencėtar qė e pohojnė atė qė e thash unė dhe me tė vėrtetė ashtu ėshtė,Kur'ani ėshtė libėr plotė shkencė,ka argumente nė kėtė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Po,ka shkencėtar qė e pohojnė atė qė e thash unė dhe me tė vėrtetė ashtu ėshtė,Kur'ani ėshtė libėr plotė shkencė,ka argumente nė kėtė.
    Po po e dime te tere ,aq "shkence" ka ne te sa afer dy miliard muslimane detyrohen te marrin te dhenat e kalendarit henor nga observatoret amerikan

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Po po e dime te tere ,aq "shkence" ka ne te sa afer dy miliard muslimane detyrohen te marrin te dhenat e kalendarit henor nga observatoret amerikan
    Jemi duke fol pėr njė libėr,as pėr observatorėt as pėr tjerėt. Kur'ani ėshtė pėrplot shkencė dhe nė kėtė ka argumente tė shėndosha,tė arsyeshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Jemi duke fol pėr njė libėr,as pėr observatorėt as pėr tjerėt. Kur'ani ėshtė pėrplot shkencė dhe nė kėtė ka argumente tė shėndosha,tė arsyeshme.
    Po pikerisht per nje liber edhe une flas
    E din cka je tu thane ti ,Harwardi eshte universitet teper i mire ,me kuander e me krejt po te diplomuarit dalin te paafte e analfabete, ka logjike?!!

namazi i parė ka 2 rekatė
    namazi i dytė ka 4 rekatė
    namazi i tretė ka 4 rekatė
    namazi i katėrt ka 3 rekatė
    namazi i pestė ka 4 rekatė
    24434 : 19 = 1286

ose...
    2 rekatė i pari(1)namaz...
    4 rekatė i dyti(2)
    4 rekatė i treti(3)
    3 rekatė i ketėrti(4)
    4 rekatė i pesti(5)
    2 1 4 2 43 3 4 4 5 :19 = 112759655

Te gjitha hollesite e namazeve ditore deri ne detajin me te vogel

dhe te gjitha namazet javore ...kujdes namazi i drekes se premtes eshte 2 rekate , jo 4...shikoni:

Goja hapet 19 herė dhe mbyllet 19 herė kur recitojmė Al-Fatihanė
    Emri:  surja al fatiha 19 here goja hapet.jpg

Shikime: 1791

Madhėsia:  31.7 KB

Germat M dhe B jane ato qe goja mbyllet plotesisht gjate shqiptimit te tyre ,

Al Fatiha eshte surja 1 dhe ka 7 ajete ....1 1 2 3 4 5 6 7 : 19 = 591293
    bismilahirrahmanirrahim --ka gjithsej 19 germa arabe ...Kurani ka 114 kapituj(Sure) 114=19x6

Nderlidhini te gjitha keto , me ajetet e Kuranit me poshte :

Kur'an
    [74:30] Sipėr tij ėshtė nėntėmbėdhjetė

[74:31] I caktuam engjėjt pėr tė qenė roje Ferri, dhe e pėrcaktuam numrin e tyre (19-shin)
    (1) pėr t‟i trazuar mosbesimtarėt,
    (2) pėr t‟i bindur tė Krishterėt dhe Jahuditė (se ky ėshtė shkrim hyjnor),
    (3) pėr tė forcuar besimin e besimtarėve,
    (4) pėr tė hequr tė gjitha gjurmėt e dyshimit prej zemrave tė tė Krishterėve, Jahudive, si dhe besimtarėve, dhe
    (5) pėr t‟iekspozuar ata qė ushqejnė dyshime nė zemrat e tyre, dhe mosbesimtarėt; ata do tė thonė,
    “Ēka deshi tė thotė Perėndia me kėtė alegori?” Perėndia kėshtu e dėrgon nė humbje kėdo qė Ai vendosė, dhe e udhėzon kėdo qė Ai do. Askush nuk i njeh ushtarėt e Zotit tėnd pėrveē Tij. Kjo ėshtė vėrejtje pėr njerėzit.

gjithashtu te gjitha inicialet Kuranore jane shumefisha te nentembedhjetes ne suret ku ato permenden...
    a mendoni qe te gjitha keto jane rastesi???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 23-10-2012 mė 16:21
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    i derguari vjen me nje lajm te posacem , apo thjesht konfirmon shkrimin ekzistues ,
    kurse profeti sjell shkrim te ri qe permban mbase edhe rregulla te reja apo ligje te reja, por edhe konfirmuese te se meparshmes..
    I ke ngaterruar plako,eshte e kunderta.Ne fakt,ti gjithmone mbrapsht i di gjerat.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ... Askush nuk i njeh ushtarėt e Zotit tėnd pėrveē Tij.
    Bani, dhe nje pyetje ... ne fakt shume vetave i kam bere te njejten pyetje dhe askush nuk me eshte pergjigjur ose me ka thene "Do digjesh ne zjarr perse ben pyetje te tilla"

Ne fakt, pyetja ime konsiston ne nje aspekt. Thene shkurt, une dua te di bazuar dhe ne citimin qe te kam bere me lart se:

- Perse zoti ka nevoje per ushtare? Duke pas parasysh dhe aspektin omnipotent te tijin.

Tung
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Bani, dhe nje pyetje ... ne fakt shume vetave i kam bere te njejten pyetje dhe askush nuk me eshte pergjigjur ose me ka thene "Do digjesh ne zjarr perse ben pyetje te tilla"

Ne fakt, pyetja ime konsiston ne nje aspekt. Thene shkurt, une dua te di bazuar dhe ne citimin qe te kam bere me lart se:

- Perse zoti ka nevoje per ushtare? Duke pas parasysh dhe aspektin omnipotent te tijin.

Tung
    Zoti nuk ka nevoje per asgje dhe per askend ,
    fakti qe Zoti ka ushtare ...nuk e ben te domosdoshme qe ushtaret jane te nevojshem per Te...!

mbase eshte thjesht nje menyre ..apo menyra si se funksionon nje mekanizem(e thene ndryshe)..

e pse u dashka te digjesh ne zjarr per nje pyetje te tille??
    kjo eshte nje pyetje qe te lind natyrshem ...dhe eshte me se e logjikshme <>, pastaj mund edhe te kuptosh qe neve(njerzit) nuk i dime te gjitha...

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin

Tung

a mund te perdorej ne keto ajete ku eshte perdorur termi "resul" te perdorej termi"nebij" , ?

[19:19] Ai tha, “Unė jam lajmėtar(resul)i i Zotit tėnd, pėr tė tė dhuruar ty njė djalė tė dėlirė.”

[36:14] Kur dėrguam te ta dy (lajmėtarė), nuk iu besuan. Ne pastaj i pėrkrahėm ata me njė

tė tretė. Ata thanė, “Ne jemi lajmėtarėt(resul) (e Perėndisė) pėr ju.”

[36:15] Ata thanė, “Ju nuk jeni asgjė mė shumė se qenie njerėzore si ne. Mė i Hirshmi

nuk ka zbritur asgjė. Jeni gėnjeshtarė.”

[36:16] Ata thanė, “Zoti ynė e di qė ne jemi tė dėrguar te ju.

[36:17] "Misioni ynė i vetėm ėshtė tė japim lajmin.”

[51:28] Ai ushqeu frikė nga ta. Thanė, “Mos kij frikė,” dhe i dhanė myzhde pėr njė djalė tė dijshėm.

[51:29] Bashkėshortja e tij u mahnit. Duke treguar kah fytyra e saj e rrudhur: “Unė jam grua e vjetėr sterile.”

[51:30] Thanė, “Kėshtu tha Zoti yt. Ai ėshtė Mė i Menēuri, i Gjithėdijshmi.”

[51:31] Tha, “Ēka ėshtė puna juaj, O lajmėtarė(resul)?”

[51:32] Thanė, “Jemi tė nisur te njerėz kriminelė.

shikoje se si perdoret Nebij...

19:30. Ai (Isai) tha: "Unė jam rob i All-llahut, mua mė ka dhėnė (ka

caktuar tė mė japė) librin dhe mė ka bėrė Pejgamber.

Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •