Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga sadete71 Lexo Postimin
    Nuk e di sa jam e qarte? Desha te ju pyes se a perkthehet emri ne gjuhet e huaja dhe pse?
    Nje definicion ju lutem!
    Emri nuk ndryshon. Kur vajta per pashaporten dhe me duhej te firmosja e pyeta punonjesin qe me mori ne interviste A me duhet ta ndryshoj firmen apo ta mbaj sic e kam? Shkronjat e dores amerikanet i shkruajne ndryshe nga ne. Goxha ndryshe sidomos shkronjat e medha. Ai tha nuk je e detyruar. Une e mbajta sic e kisha, dhe as me ka pyet njeri pse e shkruaj ashtu. Me pelqen se e ben te vecante dhe nuk e kopjojne dot kollaj.
    Gjithmone te pyesin si e shqipton emrin, germe me germe. Po e shkruajten gabim e kerkojne falje. Pa merak se te huajt dhe emrat e vendit te tyre nuk dine ti shkruajne te gjitha. Kam dy kolege qe e kane emrin e vajzes te njejte, por i shkruajne komplet ndryshe.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    emri duhet te shkruhet gjithmon origjinal.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Postime
    71
    Faleminderit per kontributin tuaj te gjithve!

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    --Citim---the admiral- p.s. zhan zhak ruso

Sipas shkrimeve tė shumicės kuptohet se nuk duhet ndryshuar emrat e huaj kur i shkruajmė,mirėpo si ti shqiptojmė kur i lexojmė kėta emra ,ndoshta do tė ishte mirė tė cekim ēdohėrė si shqiptohet nė Shqip dhe si shkruhet Origjinali p.sh. Zhan-Zhak Ruso(Jean-Jacques Rousseau) Shfanshtaiger(Shfanchtayger) Shumaher(Schumacher) Makdonald(McDonald's)
    Kjo do tė ishte njė praktikė e logjikshme ,kur ėshtė nė pytje Libri i njė shkrimtari:

JEAN-JACQUES ROUSSEAU
    ( Zhan-Zhak Ruso)
    Pėrshendetje

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga K.i EPERM Lexo Postimin
    --Citim---the admiral- p.s. zhan zhak ruso

Sipas shkrimeve tė shumicės kuptohet se nuk duhet ndryshuar emrat e huaj kur i shkruajmė,mirėpo si ti shqiptojmė kur i lexojmė kėta emra ,ndoshta do tė ishte mirė tė cekim ēdohėrė si shqiptohet nė Shqip dhe si shkruhet Origjinali p.sh. Zhan-Zhak Ruso(Jean-Jacques Rousseau) Shfanshtaiger(Shfanchtayger) Shumaher(Schumacher) Makdonald(McDonald's)
    Kjo do tė ishte njė praktikė e logjikshme ,kur ėshtė nė pytje Libri i njė shkrimtari:

JEAN-JACQUES ROUSSEAU
    ( Zhan-Zhak Ruso)
    Pėrshendetje
    nuk besoj se do perbente ndonje problem kjo gje. as italianet e francezet nuk dine te shqiptojne emrat angleze, e gjermane dhe anasjelltas, por i shkruajne ashtu sic shkruhen ne origjinal dhe nuk po mbizoteron kaosi.

sinqerisht kete shkrimin e emrit ne dy menyra e kam vene re vetem neper azi.
    kjo sepse emri origjinal eshte me shkronja latine dhe ata i bashkanigjisin edhe fjalen e shkruar me shkronjat e tyre.
    mcdonald's e shkruajne keshtu ne te gjithe vendet qe perdoren shkronjat latine. ne tere europen shkruhet njelloj.
    e shkruajne me dy menyra aty ku nuk perdorin shkronja latine.
    gjithe te mirat!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga sadete71 Lexo Postimin
    Nuk e di sa jam e qarte? Desha te ju pyes se a perkthehet emri ne gjuhet e huaja dhe pse?
    Nje definicion ju lutem!
    Emri nuk perkthehet dhe as nuk pershtatet ne gjuhe te ndryshme sepse humbet vleren e tij.
    Nese do perktheheshin emrat vetem gallate do ishte,ja nje shembull;

Nje italiani te quajtur ''Salvatore'' ne ne shqip do t'i therrisnim ''Shpetim''!!

Emri shkruhet ashtu sic eshte.(ne pasaporte)
    MOS I NDY TEMAT no name

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •