Postuar më parë nga
ramazan_it
Nga postimi nr.5
1- Menhexhi i selefit është i qartë dhe thirrja e tij është publike (jo e fshehtë) All-llahu Lartësuar thotë:
قُلْ هَـذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ “Thuaj (O Muhammed): Kjo është Udha ime, unë thërras në rrugë të All-llahut me dije (jo me injorancë), unë dhe kushdo që më ndjek mua (thërret në All-llahun). Lavdi i qoftë All-llahut dhe unë nuk jam prej mushrikëve”. Jusuf:108.
2- Rruga që ecim në të është Një dhe e Drejtë:
All-llahu i Lartësuar thotë:
وَأَنَّ هَـذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيماً فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ ذَلِكُمْ وَصَّاكُم بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ “Dhe vërtetë kjo është Rruga ime e Drejtë, kështu që ndiqeni atë dhe mos ndiqni rrugë të tjera pasi ato do t’ju largojnë nga Rruga e Tij. Këtë jua ka urdhëruar Ai që të mund të bëheni të devotshëm”. EnAm: 153.
Nga Abdullah ibn Mesu’udi transmetohet se ka thënë:
“Pejgamberi sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem na e bëri një vijë neve e pastaj tha: “Kjo është Rruga e All-llahut”. Pastaj në anën e djathtë dhe të majtë (të asaj vije) bëri vija tjera dhe tha: “Këto janë rrugë të ndara, në krye të çdo rruge është një shejtan që thërret në të” , pastaj lexoi: “Dhe vërtetë kjo është Rruga ime e Drejtë, kështu që ndiqeni atë dhe mos ndiqni rrugë të tjera pasi ato do t’ju largojnë nga Rruga e Tij. Këtë jua ka urdhëruar Ai që të mund të bëheni të devotshëm”. EnAm: 153. [7]
Nga postimi me nr. 8:
Në një hadith tjetër, i Dërguari i Allahut (Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të) bën të qartë se Umeti do të ndahet pas tij në grupacione dhe tërheq vërejtjen nga kjo gjë duke thënë: "Çifutët janë ndarë në shtatëdhjetë e një grupe, të krishterët janë ndarë në shtatëdhjetë e dy grupe dhe ky Umet do të ndahet në shtatëdhjetë e tre grupe, të gjitha do të jenë në zjarr, përveç njërit" (Transmeton Hakimi) dhe në një version tjetër tek imam Ahmedi ku, profeti Muhamed pasi bëri të qartë se të gjitha këto grupe do të jenë në zjarr, përveç një të vetmi, shokët e tij e pyetën: " Cilët janë ata (ky grup) o i Dërguar i Allahut (Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të)? Ai u përgjigj: " Cilido që i përmbahet asaj që unë dhe shokët e mi po ndjekim sot"
Allahu i Lartësuar na tërheq vërejtjen nga përçarja duke thënë : " Dhe kushdo që kundërshton të Dërguarin (Muhammed-Paqja, mëshira dhe begatia e Allahut qofshin mbi të- ), pasi t'i jetë treguar qartë atij Rruga e Drejtë dhe ndjek rrugë tjetër nga ajo e besimtarëve, Ne do ta mbajmë atë në atë drejtim që ai vetë ka zgjedhur. Dhe do ta djegim atë në Zjarr. Dhe sa përfundim i keq!" (En-Nisa:115)
Po kështu, profeti Muhamed (Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të) ka thënë : " Ju kam lënë dy gjëra, nëse u përmbaheni atyre, nuk do të humbisni kurrë: Librin e Allahut dhe Sunetin tim, të cilat nuk do të ndahen deri në Ditën e Gjykimit" (Sahihul Xhami' i Albanit)
Pra, me këto argumente na bëhet e qartë se rruga e shpëtimit, është vetëm ndjekja e Kur'anit dhe Sunetit të profetit Muhamed (Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të) në dritën e kuptimit të selefëve, të parëve tanë të mirë prej sahabëve, tabiinëve e pasuesve të tyre me besnikëri.
Nga postimi me nr. 15:
Këtu të këshilloj që ta lexosh krejt postimi, sepse aty i ke argumentet që i ke kërkuar.
Mbasi u qartësua me argumente vëllau im, a nuk do pendohesh për atë që ke thënë se ne nuk duhet pasuar atë që e kanë pasuar Sahabët e ndershëm, taibinët dhe taibin taibinët?
Mbasi ti në një postim më sipërm ke thënë se të kam shkruajtur me mllef, vëllau im i dashtur e ke gbim, unë nuk kam mllef ndaj një që ende nuk e ka kuptuar mirë fjalën " Menhexhi Selefij ".
Selam alejkum.
Krijoni Kontakt