Po
Jo
Hillirian-zo --CITIM
Ska me hapa mbrapa vete, perpara ne debi te shqiptareve dhe askujt tjeter. Tash e tutje duhet te jem te pa skrupullt dhe vetem per kombin tone .
Kemi humbur kohė shumė ,prandaj ēdo sekondė ėshtė vendimtare pėr Popullin Shqiptar
Pėrshendetje Vetem pėr SHQIPTAR
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga K.i EPERM : 12-10-2012 mė 09:06
Jam dakord prurjes ne fillese te himnit, vargjet jane shume te bukura. Mos harrojme, shumica e vendeve qe une ua di himnin, permend Zotin ne vargje. Dhe autori nuk po thote 'te shuhen kombet', por eshte nje nese e nenkuptuar, pra 'nese/sikur kombet shuhen ne dhe, Shqiperia do te rroje', s'ka asgje te keqe ne kete urim, me pelqen shume.
Votova PO ..eshte shume e drejte te rivendosen rrjeshtat e hequra ne kohe te Enverit..dhe te lexohet e kendohet himni i plote
SHQIPERIA MBI TE GJITHA
Euro, eshte nje detaj qe duket i vogel per qe nuk eshte i parendesishem.Se Zoti vetė e tha me gojė, qė kombet shuhen pėrmbi dhe, por Shqiperia do tė rrojė, pėr tė pėr tė luftojme nė.
Ne origjinal eshte "kombe shuhen permbi dhe". Pra eshte ne shumes, trajta e pashquar. Nuk ka t.
jo nuk duhet , himini eshte super nuk duhet as te shtohet e as te hiqet, kur e degjoj apo e kendoj me rreshqet i gjith trupii, kemi himin nr.1 ne bote
Dita e harxhuar mė kot ėshtė ajo e kaluar pa qeshur.
Se Zoti vetė e tha me gojė, qė kombet shuhen pėrmbi dhe, por Shqiperia do tė rrojė, pėr tė pėr tė luftojme nė.
Kjo fraza e fundit eshte akoma me rrezikshme. Me nje llaf do luftojme qe te shuajme kombet e tjera qe vetem Shqiperia te rroje.
Ky eshte mesazh lufte jo himn kombetare.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Cka te them...personalisht nuk kam ndonje mendim shume te qarte. Po ta lexoja ndonje analize te hollesishme nga nje tjeter intelektual qe i afrohet rangut te Kadarese, ndoshta do kishte qene me lehte qe te percaktohem.
Ta sqarojme vetem nje gje. Eshte e vertete se strofa u largua gjate periudhes se komunizmit, por poashtu eshte e vertete se asnjehere nuk ka ekzistuar ndonje ze, brenda apo jashte Shqiperise, i cili e ka denuar nje veprim te tille. Pra, ne njefar menyre ka qene nje pajtim ne heshtje. Mund te jem edhe gabim.
Tani, mendoj se eshte nje moment i pershtatshem qe te diskutohet ne nivel akademik dhe te vendoset se a duhet apo nuk duhet te kthehet strofa ne fjale.
Krijoni Kontakt