Close
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 153
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Për: Gjuha e shqiptarëve nuk është bijë e ilirishtes

Citim Postuar më parë nga illyrianboyful Lexo Postimin
    ZEM-LA që në qoft se themi se është sllavisht
    "Zemlja" mundemi lirisht të themi se ZEMLJA-ZEM-LA ka rrënjë nga shqipja, Toka e ZËR et etj.
    ......kuuuuuu illyrianboyful, qenke tranu edhe ti si disa tjere....na mbyte...hahhaaa !
    ...sikur mos te kisha bêrë kerkime prej vitesh ne lidhje me kete...edhe une do thoja si ti e flora...(na humbi diku..nuk duket...)..por zbritni në TOKE njêherê o njerêz... =ZéMbLà= ZEMLA janë te shperndara edhe tek indianet e Amerikes qe iken nga Siberia andej nga Beringu.... NOVA ZEMLA, me largêsi 22 000 kilometra largë gadishullit e ti tha " E MOREN NGA SHQIPJA"...zbritni ne Tokê o njerêz njehere...mos se absurde është kjo çka pretendove ti se; "ZEM-LA që në qoft se themi se është sllavisht
    "Zemlja" mundemi lirisht të themi se ZEMLJA-ZEM-LA ka rrënjë nga shqipja"....mos ju lutemi se nuk kemi nevoje te behemi qeshrak...njesoj si ti e thote edhe Angjeli aty " sllavet e moren fjalen "zivaj" ="rroftë" ose tjetren "si ba"..?

A nuk ju duken te tepruara keto ? ...ti shihi provat ketu mos ia fut kot...behu serioz ! Ruset qe jane 300 milion e paskan marrur gjhen nga shqipja, mos flisni marrina...te lutem !

Uploaded with ImageShack.us
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

edhe japonishtja vjen nga greqishtja

ps. Kimono- veshje tradicionale ne japoni
    Kimona-dimer ne greqisht
    pra ne veshje kunder te ftohtit ose veshje dimri.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

dumre - fshat ne shqip do te thote -duam re-.

arusha- kryeqyteti i tanzanise, vjen nga shqipja -ne te arushes- dmth shume larg.
    peskara-qytet ne itali vjen nga shqipja, 5 kara, ose 5 penise

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Postime
    60

kur bie fjala per pes karat shqiptaret kane ndermend, ty(nje), iliaqis spiros(dy), junullaqis(treeeeee). kristo papas(kater), dhe aqilis homeriqis qe s'cante b'yth nga shpatat dhe shigjetat(pes)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Postime
    60

ups harrova ka'rin me kryesor shen kozmain, po behen gjasht kara, kshu qe po heqim ilias spirollaqin, po e quajm bo'le

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    ......kuuuuuu illyrianboyful, qenke tranu edhe ti si disa tjere....na mbyte...hahhaaa !
    ...sikur mos te kisha bêrë kerkime prej vitesh ne lidhje me kete...edhe une do thoja si ti e flora...(na humbi diku..nuk duket...)..por zbritni në TOKE njêherê o njerêz... =ZéMbLà= ZEMLA janë te shperndara edhe tek indianet e Amerikes qe iken nga Siberia andej nga Beringu.... NOVA ZEMLA, me largêsi 22 000 kilometra largë gadishullit e ti tha " E MOREN NGA SHQIPJA"...zbritni ne Tokê o njerêz njehere...mos se absurde është kjo çka pretendove ti se; "ZEM-LA që në qoft se themi se është sllavisht
    "Zemlja" mundemi lirisht të themi se ZEMLJA-ZEM-LA ka rrënjë nga shqipja"....mos ju lutemi se nuk kemi nevoje te behemi qeshrak...njesoj si ti e thote edhe Angjeli aty " sllavet e moren fjalen "zivaj" ="rroftë" ose tjetren "si ba"..?

A nuk ju duken te tepruara keto ? ...ti shihi provat ketu mos ia fut kot...behu serioz ! Ruset qe jane 300 milion e paskan marrur gjhen nga shqipja, mos flisni marrina...te lutem !

Uploaded with ImageShack.us
    ZEMBLJA == DHE ??

Po i shton cdo dite budallalleqet o ghaidur i pagdhendur.

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146

Citim Postuar më parë nga chaos_ Lexo Postimin
    ups harrova ka'rin me kryesor shen kozmain, po behen gjasht kara, kshu qe po heqim ilias spirollaqin, po e quajm bo'le
    Po Kreksin e le pa gje?

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    dumre - fshat ne shqip do te thote -duam re-.

arusha- kryeqyteti i tanzanise, vjen nga shqipja -ne te arushes- dmth shume larg.
    peskara-qytet ne itali vjen nga shqipja, 5 kara, ose 5 penise
    aksenti juaj ketu eshte skandaloz ...besoj se Darius nuk eshte largë...! nje njeri i shendosh nga mendja nuk shkruan marrina si ti...turp ! qe ke urrjtje nga gjuha shqipe ti pse futesh ne forumin shqiptar ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Citim Postuar më parë nga ikthus Lexo Postimin
    ZEMBLJA == DHE ??

Po i shton cdo dite budallalleqet o ghaidur i pagdhendur.
    BRAVO KREKSI,

PO TA MBROJSHE SHQIPEN ASHTU SI PO E MBRON SLAVISHTEN TË KISHA THËNË SE JE ME TË VËRTET SHQIPTAR!

Ke gjetë një fjalë, një fjalë të vetme e përzier në burimet etruske që i përngjan slavishtes, edhe don që me këtë të thuash se etruskishtja është slavishte, mundesh lirisht të shkojsh në një forum serb
    dhe më mos hajde këtu.

EDHE ZAMBIA qenka sipas teje slavisht, ka edhe në gjuhën Arabe ZAMBALA edhe kjo qenka sipas teje slavishte, por se fare nuk iu afrohet kuptimit të dashur slavisht ZEMLJA.

nUk të thashë se Zemlja dmth DHEE në shqip, të thashë, ka rronjë shqipe, nga ZEM = E ZEM, E ZUM, E ZUNËM, E UZURPUM, E ZOTËRUM, TOKA QË E ZEMËM.

Mos po do me thënë se Inuitët flasin slavisht apo se jan slavë, ky toponim është nga emigrimet e vonshme, Ka atje edhe Rus por jan shumë të vonshëm,

ZEM=LA si dhe ZA-ISTA, ZA=Që ze vendë IST-A=ist qëndron dhe të gjitha llojt e fjalëve të këtij tipi jan me rrënjë shqipe,

siç është MEDJU ME(s)GJË etj etj etj.

nuk më dukesh fort tifoz i gjuhës shqipe kreksi.

Pa marrë parasysh plaketa e Lemnosit është tekst i gjuhës shqipe, dhe dëshmi e hapt, i tërë teksti gjenë kuptim në gjuhën shqipe , por se ti dëshiron tas hedhish posht.

kurse unë aty nuk gjejë asnjë fjalë slavishte nga thuash se fort leht lezohet slavisht?

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    aksenti juaj ketu eshte skandaloz ...besoj se Darius nuk eshte largë...! nje njeri i shendosh nga mendja nuk shkruan marrina si ti...turp ! qe ke urrjtje nga gjuha shqipe ti pse futesh ne forumin shqiptar ?
    e provova edhe une te analizoj sipas metodologjise se aristidh koles e nermin vlores.
    dhe rezultatet i pe vete.

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •