Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 153
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Për: Gjuha e shqiptarëve nuk është bijë e ilirishtes

Citim Postuar më parë nga kreksi Lexo Postimin
    hahaa, kreksi kreksi, nuk ka eufori serbo-greke kurrsesi!

Por nëqoft se e le hajdutin të të vjellë dhe nuk e mbron pasurin tënde, kjo edhe do bëhet.

Por nuk i le baca kilë kapuq-bardhë hahahahhaha le të mundohen si hijenat që sillen rrotullë luajve, lufta e tyre është e humbur që në fillim.

Edhe nëna e hellave hellena e trojës kapuq-bardhe etj etj

===============================

treshi është i rrezikshëm jane masha te tyre, ata shkiet vetem lehin koti...nuk kane te drejte te marrin pjese as ne simpoziumet shkencore antike fare....por me habbiti se si e ka pranua univerziteti i prishtines kali e tojes mbrenda ? ...kete shmitnin ? Nuk i kuptoj as keta tanet...
    ooo, na me pas pasur njerëz të aftë, më mirë i kishim pasur puntë pak, ka mjaftu ai të ju thotë se është historian evropian për të i pasur të gjitha drejtat
    në univerzitetin e prishtinës apo tiranës.

Po mjafton atyre me jua dhënë 100,000 mijë euro, edhe pastaj do të ndërrpjn dhe do flasin në favor të shqiptarëve, por ja që ne nuk e bëjm këtë, ndërsa shkit po

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Citim Postuar më parë nga illyrianboyful Lexo Postimin
    ooo, na me pas pasur njerëz të aftë, më mirë i kishim pasur puntë pak, ka mjaftu ai të ju thotë se është historian evropian për të i pasur të gjitha drejtat
    në univerzitetin e prishtinës apo tiranës.

Po mjafton atyre me jua dhënë 100,000 mijë euro, edhe pastaj do të ndërrpjn dhe do flasin në favor të shqiptarëve, por ja që ne nuk e bëjm këtë, ndërsa shkit po
    TReshi kushton 300 000 euro...!.. duhet blere paketen komplete...ose ti marrim këta si peng per 300 mi euro ose ata te na marrin neve historine ...lol !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    TReshi kushton 300 000 euro...!.. duhet blere paketen komplete...ose ti marrim këta si peng per 300 mi euro ose ata te na marrin neve historine ...lol !
    Au çka më ka lind një ide,

S'ka nevoj shqipëria për me u mundu me hy n'evropë, i pagun nja dhjet historian a njëzet nga 100,000euro të cilët do ta shkruajn historin e vërtet, atë se grekët e lasht jan shqiptar, dhe Hellena e Baca Kilë kapuq bardhë etj, dhe se evropa flet shqip, edhe pastaj do e shohim se evropa do të doj të i mbroj ata të cilët ju kan dhënë aq shumë, në aspektin historik dhe gjuhësor

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

EV13 ishin banorët e hershëm te popullit shqiptar qe jetonin ne keto troje prej Holocenit=para 12 000 vitesh ! Kjo popullêsi u zgjerua deri në Ukrainë e Krime ku pastaj pas një kataklizmi rreth 3200 para krishti popujt e Tamanit në Krime u shperndanë, u rikthyen në Ballkan perseri një popull qe quhej Belus emËr i dhënë nga Mezopotamet. Ishte popull i bardh Bellasi= Pellazgi, nuk ishin më njësoj si këta EV13 qe mbeten në Ballkan...Pas 300 vitesh qe jetuan atje nê Krime e duke kaluar nê Mezopotami këta pellazget u rikthyen ndryshe, me një gjuhë te perzier; indo-skite-ukrainiane-balte, te banorve te atjshëm, prandaj, nuk mund të thëmi sot se; Pellazgët janë stergjyshërit e popullit shqiptar por e kundërta; ne jemi te parët e tyre...njesoj si te thuhej nêse Arbreshët do riktheheshin perseri në Ballkan pas 3000 vitesh ; "Arbrshët janë stergjyshërit e shqiptarëve" por du thuhej e kunderta; "Arbreshët rrjedhn nga shqiptarët"... e jo se, ne rrjedhim nga ata por e kunderta, ata rrjedhin nga ne!

Uploaded with ImageShack.us

The origin of the Albanians has been for some time a matter of dispute among historians. Most historians conclude that the Albanians are descendants of populations of the prehistoric Balkans, such as the Illyrians, Dacians or Thracians.[1] Little is known about these peoples, and they blended into one another in Thraco-Illyrian and Daco-Thracian contact zones even
    in antiquity.

Jin&Jan shkuarje ardhje...para 8000 vitesh kthimi 2000 para krishti...

Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Kreksi përshëndetje,

kam një pytje, për të ndryshuar titullin që ndodhet përmbi fotografin e profilit, atë ku ty e ke : Metropolis

si duhet bër, sepse s'di se si të gjejë këtë opcion.

njësoj, për messagjin posht atë të cilin ty e ke: askush s'të pytë se ç'ka bërë Atdheu për ty, por ç'ke bër ty për Atdheun.

Të FLM për ndihmën

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Nuk di se si hiqet as unë, kam harru qe sa vite qe eshte bërë... ti si duket prap gabohesh edhe këtë herë, ose me te vertete nuk e ke kuptua postimin siper, deshmohet se ne jemi ne gadishull te lashtë prej me se 12 000 vitësh ! ...nuk e kuptoj se ku e shihni te keqe kete deshmi, edhepse nuk eshte e perfunduar.....

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Nuk di se si hiqet as unë, kam harru qe sa vite qe eshte bërë... ti si duket prap gabohesh edhe këtë herë, ose me te vertete nuk e ke kuptua postimin siper, deshmohet se ne jemi ne gadishull te lashtë prej me se 12 000 vitësh ! ...nuk e kuptoj se ku e shihni te keqe kete deshmi, edhepse nuk eshte e perfunduar.....
    Kreksi do që të themë bindjen time personale?

jam i bindur se Popujt jan shumë të përzier, pra nuk ka racë të pastërt, edhe po të ishte ashtu si thua ty, se Ilirët nuk jan Pëllazgë, përsëri delë, se Ilirët jan të përzier me pëllazgët.

Por çështja e gjuhës, para se të thuash se gjuha shqipe ka fjalë skito slave, dhe se ne duhet pastruar shqipen nga ato fjalë,

Duhet që të vërehen se a jen ato fjalë me të vërtet slave apo jan në rrënjë shqipe, ashtu siç ka një tonë fjalë slave që kan rrënjën nga shqipja, dhe shpjegohen shumë thjesht në shqip.

si ZAISTA, MEDJU, ZAMKA, HAJDE etj etj etj

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Shumêbukur e keni thënë, illyrianboyful, e pa evitueshme është që ilirët të mos kën patur kontakte ...nuk mohohet kjo, percilli njëherë Doret e ardhur nga veriu qe u drejtuan kahê Egjeu, arriten në Kretë...patjeter se pellazget e mbetur apo qe u persekutuan nga pushtimet greke te Deukaleonit keta pellazget te persekutuar qe ishin mes dy zjarreve, Dorianve e (Grko-fenikaso egjiptianve) gjeten shpetimin nga Dorianet ... pra duhet te marrim edhe deshmin nga Homeri keu (se po na pelqen) kur Odiseu arrijti ne Kretë, aty degjonte tri gjuhë, Doriane eoliane dhe pellazge....por, sikur te ishte gjuha Doriane e njejejta si gjuha pellazge, Homeri nuk kishte patur nevojen fare ta cekte, do thoshte se aty ne Krete flitej vetem se gjuha pellazge.. pra si e shihni, une i revandikoj dorianet si popull ilirë.. por vrehet se iliret jane tjerë e pellazget tjere...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

illyrianboyful; te marrim shprehjen legjendare te popujve Nodik...e cila kuptohet vetem me shqipen e vjeter ekurresesi me gjuhen letrare e sidomos gjenerata e re mundet te korrigjjoje vetem teksete shkollore e kurrsesi nuk ka sot mundesi te deshifroje shkrimet e vjetra , tek unë ne fshtin tim, deri ne moshen 20 vjeçare nuk kam patur fare rrymë elektrike...vetem me llampa petroli(gaz-fitilaça lexoja Kadaren..lol !

Prandaj, kur thëmë se, skitët nga ana e veriut me emrin shkencor =indo-europiane sherbyen si ndermjetsues të gjuhës tek ne se, asnjëhere nuk pati lidhje populli yni direkte as me sumeret e as me indianet.. do ishte absurde ky mendim... Kurse pellazget te kthyer tek ne nga jugu( enjejtes degê skite ose EV13) sherbyen vetem si ndermjetsues më herët se skitet por sollen forma tjera gjuhesore sumeriane; baba, nana, motra etj....kurse skitet shperndajten fjalë shqipe tonat dhe te ukrainasve edhe deri ne Skandinavi e veri te Anglis...kurse berthama autoktone shiptare mbeti e veçanta, ajo si para 8000 apo 12 000 vitesh EV13.....(edhepse testi êshtê i vogel, vetem 5 persona dhane keto analiza nga Shqiperia e 15 nga Kosova pak eshte...e pranoj..por...duhet vete ne ti bejmi keto analiza, njehere s'kemi kpuca per femijet qe paraqiten para miloina shikuesve me kpuca e me shputa... e lëre më për teste ADN dna...)...prandaj ne ende mirremi me Heziodin derisa tjeret ecin me shkencen...

Ku e pata fjalen se më tmerruan ato skena te stadionit mbremë...

Te marrim shprehjen =TUATADANAI= nga skandinavet... fjali gjënë kuptimin vetem me shqipen dhe aty kemi njê fjalë ukrainase...e perseris; ukrainasit nuk e njohin veten si sllavë...por skit, te vetmit trashegimtar te kesaj dege...mos i ngatrro me sllavet e jugut koti... !

Qe se si spjegohet "tuatadana"....që eshte e thjeshtë...njësoj si edhe emri =tûàreg="aty à nxehtë= rexh=apo regj= fjalê e vjeter si regjia e lekures, do thote; =aty ku regjet= bënë nxehtë shumë/ THAHET, teret...lëkura....deshmi sepse skitet arrijten nê tëre afriken veriore por, permes rremit te tyre Berber qe e perhapen ne tere afriken...
    =Tû-ÂTA-DIT-Â= "tek àtà atje asht dita= tek ata pouj atje në veri kû mbretnon dita e gjatë= si e dini, dita zgjate atje nê veri 6 muaj, dhe me siguri njerzit e asaj kohes se burimi i ditës nga atje e i ka rrenjet....shumë e tjeshtë...(Dan=ditë nga ukrainasit, por edhe ata thonë; "tû"=atje...e kemi edhe ne fjalen e perbere nga dy rroke; kétû=k'tû=tû apo atje, aty ...ndajfolje vendit tek skitet e ukraines ... tek ata ke toponimin "krrsh"=shkëmbë, qyteti nê Liban nga Bibla "sidon" ne relitet është "zidon"=mure, murator; ndertimi i mureve kolosale nga këta skitet...etj..ne sot mund te themi si te dojmi eshte gjuhe "indo-europiane" por ne realitet asgjë nuk tregon ky term por shihe realitetin ...

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

illyrianboyful; te marrim shprehjen legjendare te popujve Nodik...e cila kuptohet vetem me shqipen e vjeter ekurresesi me gjuhen letrare e sidomos gjenerata e re mundet te korrigjjoje vetem teksete shkollore e kurrsesi nuk ka sot mundesi te deshifroje shkrimet e vjetra , tek unë ne fshtin tim, deri ne moshen 20 vjeçare nuk kam patur fare rrymë elektrike...vetem me llampa petroli(gaz-fitilaça lexoja Kadaren..lol !

Prandaj, kur thëmë se, skitët nga ana e veriut me emrin shkencor =indo-europiane sherbyen si ndermjetsues të gjuhës tek ne se, asnjëhere nuk pati lidhje populli yni direkte as me sumeret e as me indianet.. do ishte absurde ky mendim... Kurse pellazget te kthyer tek ne nga jugu( enjejtes degê skite ose EV13) sherbyen vetem si ndermjetsues më herët se skitet por sollen forma tjera gjuhesore sumeriane; baba, nana, motra etj....kurse skitet shperndajten fjalë shqipe tonat dhe te ukrainasve edhe deri ne Skandinavi e veri te Anglis...kurse berthama autoktone shiptare mbeti e veçanta, ajo si para 8000 apo 12 000 vitesh EV13.....(edhepse testi êshtê i vogel, vetem 5 persona dhane keto analiza nga Shqiperia e 15 nga Kosova pak eshte...e pranoj..por...duhet vete ne ti bejmi keto analiza, njehere s'kemi kpuca per femijet qe paraqiten para miloina shikuesve me kpuca e me shputa... e lëre më për teste ADN dna...)...prandaj ne ende mirremi me Heziodin derisa tjeret ecin me shkencen...

Ku e pata fjalen se më tmerruan ato skena te stadionit mbremë...

Te marrim shprehjen =TUATADANAI= nga skandinavet... fjali gjënë kuptimin vetem me shqipen dhe aty kemi njê fjalë ukrainase...e perseris; ukrainasit nuk e njohin veten si sllavë...por skit, te vetmit trashegimtar te kesaj dege...mos i ngatrro me sllavet e jugut koti... !

Qe se si spjegohet "tuatadana"....që eshte e thjeshtë...njësoj si edhe emri =tûàreg="aty à nxehtë= rexh=apo regj= fjalê e vjeter si regjia e lekures, do thote; =aty ku regjet= bënë nxehtë shumë/ THAHET, teret...lëkura....deshmi sepse skitet arrijten nê tëre afriken veriore por, permes rremit te tyre Berber qe e perhapen ne tere afriken...
    =Tû-ÂTA-DIT-Â= "tek àtà atje asht dita= tek ata pouj atje në veri kû mbretnon dita e gjatë= si e dini, dita zgjate atje nê veri 6 muaj, dhe me siguri njerzit e asaj kohes se burimi i ditës nga atje e i ka rrenjet....shumë e tjeshtë...(Dan=ditë nga ukrainasit, por edhe ata thonë; "tû"=atje...e kemi edhe ne fjalen e perbere nga dy rroke; kétû=k'tû=tû apo atje, aty ...ndajfolje vendit tek skitet e ukraines ... tek ata ke toponimin "krrsh"=shkëmbë, qyteti nê Liban nga Bibla "sidon" ne relitet është "zidon"=mure, murator; ndertimi i mureve kolosale nga këta skitet...etj..ne sot mund te themi si te dojmi eshte gjuhe "indo-europiane" por ne realitet asgjë nuk tregon ky term por shihe realitetin ...

Ok, por pak po i largohemi temës në qoft se kapemi për k'të, bile nuk kam shumë njohuri.

Por çështja ke tek Ilirët dhe Pëllazgët!

Unë të thashë se popujt jan të përzierë, sjelle ka të duash. Më duket se kah po e sjellë po dëshiron në fund të fundit të dalish atje se shqipëtarët nuk jan Ilirë(me3 gjithë se pretendon të kundërtën), dhe as pëllazg, dhe se Ilirët ishin skyto slavë, dhe se etruskët ishin skyto slavë etj.

Dhe se gjuha shqipe është aq e huazuar sa që s'mund të bazohesh në të si gjuhë bazë, ashtu siç e konsiderojm ne. SJELLE KA TË DUASH popujt jan të përzier fakt.

Por mbetet fakti. SE ATA POPUJ QË ERDHËN U ASIMILUAN SHUMË NË SHQIPTAR APO PARAARDHËSIT E SHQIPTARËVE, DHE MBETI GJUHA SHQIPE, SHUMË ME SHUMË PAK HUAZIME DHE JO ASHTU SI THUA TY.

PRA MBETET FAKTI SE SHQIPJA ËSHTË ËMË E GJUHËVE EVROPIANE, DHE TY E DI MIRË KËTË. SE EVROPA FLET SHQIPË dhe ne shqiptarët e dimë këtë, por sa do të munden armiq't e popuillit ta vonojn këtë që të delë në sheshë në nivel ndërkombëtar nuk e di.

Por do të delë me leje të Zotit mbasi që vetë Zoti e ruajti këtë gjuhë, Zoti është ngadhnjimtar në punën e Vetë, pra atë e lus që të ndihmoj popullin timë kundër Armiqëve të tij,

ZOTI I MPOSHT ARMIQT E POPULLIT SHQIPTAR

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •