Te pashmangshme the gje? Jo ta kam llafin qe ta dime ne te tjeret dhe tja u themi atyre te gjorve qe perpiqen te bejne paqen, dmth TA SHMANGIN LUFTEN. E pashmangshme po mund te jete, vetem kur ne peshore ve 1 grame nga njera ane dhe i fut shkelmin anes tjeter : patjeter qe do anoje peshorja e shkrete.Postuar mė parė nga shpirtIfshehur
Une asgjekundi nuk kam thene qe SHBA ka shkelur parimet dhe Europa i ka mbrojtur ato.
Une nuk e gjykoj keshtu luften. Per mua luftrat ne pergjithesi jane po aq te tmerrshme sa dhe te pashmangeshme.
.... Te pashmangeshme. Ato behen atehere kur perplasja e interesave nuk mund te zgjidhet me mjet tjeter vec luftes.
Persa i perket luftes ne fjale, une e shikoj si nje rezultat i prekjes se interesave te SHBA, dhe nuk po i perseris me, cilave interesa, sepse jane thene e sterthene. Pra fillojne me ekonomike dhe mbarojne me sociale (mbrojtja nga terrorizmi).
Per mua qe jetoj ne Amerike, nese do vija ne peshore te mirat dhe te keqiat e kesaj lufte, peshorja do anonte nga ana e te mirave.
Te keqiat e luftes jane: - njerezit qe do vriteshin ne Irak (nga te dyja palet) dhe shkaterrimet qe mund te ndodhnin atje. Kaq.
Te mirat e saj jane:- nje ngritje e ekonomise Amerikane dhe lufte kunder terrorizmit.
Per ata qe jetojne ne Europe "peshorja" do peshonte ndryshe
Te keqiat e luftes do ishin po ato me siper, por "te mirat" e luftes nuk do ishin te njejta, perkundrazi.
Per mua shkelja e te drejtave te irakeneve, per vetevendosje, nuk ekziston si aresye. Ata kane qene nen nje diktature te eger dhe une e di dhe nuk kam harruar cfare eshte diktatura.
A e pate cfare ndodhi atje pas luftes? A i pate vjedhjet dhe shkatarrimet deri edhe te monumenteve te kultures nga populli? A nuk ju ngjanin me ato qe ndodhen ne vendin tone? Eshte pikerisht personaliteti i shtypur dhe i deformuar i njeriut, nen diktature. Nuk e kisha menduar qe diktaturat pjellin dhe shkaktojne deformime kaq te ngjashme dhe unike ne te gjithe boten.
Asnjeri nga ne nuk e kundershton nderhyrjen e Amerikaneve ne Kosove, sepse e kishim afer dhe i dinim vuajtjet e popullit kosovar. Pse ka njerez qe e kundershtojne nderhyrjen kunder diktatures se Sadamit? Ndoshta dikush do thote qe ne Kosove ishin 2 naciolitete te ndryshme, por edhe ne irak jane 3 naciolitete te ndryshme, dhe 2 nga ato shtypen nga i treti.
Per sa i perket qendrimit te Europes, gjykuar perseri, nga prekja e interesave te saj, per mua ishte krejt normal.
Si perfundim, mendoj qe lufta eshte nje e keqe e domosdoshme nga e cila duhet te nxirren sa me shume perfitime.
Lufta u beka faje (per shkak) perplasjeve te interesave, apo jo?!
Dhe mbase si rrjedhoje e kesaj te fundit, ajo eshte e pashmangshme? Me korrigjo nese gaboj.
Po mire atehere, edhe une kam interesa - te shumta, ehuuu s'numurohen -, nder te tjera kam dhe nje deshire te famshme (deshira duke qene e motra e interesit), ate qe te SHTYP BOTEN nen ēizmen time. Tashi duke qene se kjo me intereson, pra perplasje interesash perderisa ka dhe te tjere qe duan te njejten gje, dhe me pas duke qene se lufta eshte e pashmangshme, une duhet te filloj shfarosjen e disave qe sme pelqejne. Justifikimi im? Thjesht : lufte kunder terorizmit, perderisa te tjeret qe duan te bejne te njejten gje perfaqesojne nje rrezik per mua ; ata duan te me terorizojne!!!, te me heqin qafe. Tani me thuaj te lutem si tja bej une i gjori???
Megjithse i sigurt se ti nuk e di pergjigjen, une besoj se zoteroj nje fije te saj. Kjo fija eshte LIGJI. (Te me falin anarkistat, dhe padashur per te hyre ne aspektet meta-filozofike te trajtes.)
LIGJI eshte vendosur pikerisht per ate pune : per shkoqitjen e perplasjes te interesave( per tja keputur popullorēe). Po e le me kaq se nuk dua te bej leksion drejtesie, jo se nuk mundem, por vetem se nuk je ne gjendje ta kuptosh, ti e ndonje tjeter per te mos thene te gjithe.
Lufta sipas zonjes sate, qenka dicka e domosdoshme nga e cila duhen nxjerre sa me shume perfitime. Do desha te dija, neqofte se nuk ju lodh me pergjigjen, se keto perfitimet per ke jane?
Ke shkrojtur nje fjali te shkelqyer ne ate postin : "Te keqiat e luftes jane: - njerezit qe do vriteshin ne Irak (nga te dyja palet) dhe shkaterrimet qe mund te ndodhnin atje." Sikur nuk mjaftonte kjo po paske shtuar dhe nje "Kaq." Me pike ne fund ju lutem shume!
"More po kane vrare me qindra njerez te pafajshem, duke nisur qe nga me te vjetrit pa sy, deri tek me te vegjelit pa sy, pa veshe, pa gjymtyre... pa nene e babe, pa njeri mbi toke."
-Ama kaq!..."
Nuk guxoj te te pyes se cdo te deshiroje me shume.
P.S. Duke marre nxitje nga karakteri bindes i postit te mesiperm - ai para meje - une po filloj qysh sot LUFTEN E PASHMANGSHME, rrjedhoje e perplasjes te interesave. Po a e dini cfare?! Une nuk po ja filloj nga teroristat... por nga injorantet.
"God bless America, and no place else."
Krijoni Kontakt