Close
Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 179
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Mc donalds kur kerkon te hape filial ne nje vend kerkon qe rrjeti i tij te shtrihet ne minimumin 200 ose me teper dyqane ne gjithe Shqiperine dhe e jete prezent pothuajse ne cdo qytet.
    c'ia fut kot edhe ti nganjehere. ke sa te duash shtete me me pak mcdonald's.
    ne mal te zi ka vetem 1 mcdonald's. po ne greqi sa ka? as 30. po ne maqedoni, kroaci, bosnie, serbi etj????

Me thuaj ti mua a e blen katunari nje hamburger 6-7 dollare kur i fut nje sufllaqe per qejf sa i gjithe krahu per 1 dollare?
    po pse mendon se keto jane cmimet ne tere boten? cmimet ndryshojne nga shteti ne shtet...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    mbijeton qe c'ke me te...
    mendon se do paguante me shume sesa paguan ne nje aeroport te madh ne europe??? haha. rinasi eshte aeroport provincial ne krahasim me to.

nje kompani low cost nuk do e linte avionin as 2 ore ne aeroport.
    avjoni mberrin nga nje X destinacion, zbresin pasagjeret, menjehere hipin te tjeret, dhe avioni niset per nje tjeter Y destinacion.
    ky eshte ndryshimi me kompanite "normale".
    i njejti avjin ben disa fluturime ne dite, deri sa mberrin tek aeroporti kryesor ku "kalon naten" dhe te nesermen ben te njejten gje.
    per te zvogeluar shpenzimet, kane personel shume te reduktuar, nuk te japin asgje te hash apo te pish. kane duty free ne avjon etj etj.

p.s. a me duket a the se kompanite low cost, cmimet i kane gadi njelloj si kompanite e tjera??? tani qe te them se kam prenotuar nje V/A me 13 euro, thua: "Ja pra ku me dole atje ku po i qendroj idese une. "
    Jane dy raste te ndryshme qe skane lidhje me njera-tjetren.

Kur te tashe qe pagova pothuajse njesoj e kisha fjalen qe cmimi ishte 100$
    Nese do shkoja me nje kompani tjeter do paguaja diku 180$

Mirepo pagova per bagazhin 30$
    Per bagazhin e dores 10$
    Per ushqimin ne avion 10$
    Autobuzi 10 $
    Ne fund me vajti 160$
    E pse duhet te marr nje avion cope cope 160 $ kur shkoj si njeri me 180$
    Ketu ta kisha muhambetin.

Sikur te shkoja me duart ne xhepa dhe te beja gjysem ore ne kembe e mos haja buke do me shkonte 100$.

Rasti qe merr ti me 13 Euro eshte njelloj sikur te shkosh me fugon por normalisht avioni harxhon nja 100 here me teper karburant. Fitimi ketu del vetem nese behen nja 20 udhetime ne dite ndryshe del me humbje.
    Sigurisht qe kur te thashe qe behet nje studim fillestar merren parasysh shume gjera dhe njera prej tyre eshtte dhe frekuentimi i madh i pasagjereve.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    c'ia fut kot edhe ti nganjehere. ke sa te duash shtete me me pak mcdonald's.
    ne mal te zi ka vetem 1 mcdonald's. po ne greqi sa ka? as 30. po ne maqedoni, kroaci, bosnie, serbi etj????

po pse mendon se keto jane cmimet ne tere boten? cmimet ndryshojne nga shteti ne shtet...
    Ti sikur me qene kryetari dhomes tregtise se evropes merr burre. Ku i gjen keto shifra kaq egzakte ?
    Sa per Malin e zi mos harro qe ishte pjese e Serbise me pare.

Ne Indonezi , njeri nga shtetet me cmimet me te lira ne bote nje mc donald ( me i liri) ishte diku 4 $.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 10-10-2012 mė 11:44

Se kuptoj fare krahasimin me McDonald qe nuk futet dot se ka cmime 3-4 fish per fast food me ate qe mund te gjehet ne Shqiperi. Kurse kompanite ajrore low cost mund te cajne direkt se kane cmimet sa gjysma apo cereku i atyre qe ekzistojne ne Shqiperi, kshuqe klientela eshte e siguruar.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Jane dy raste te ndryshme qe skane lidhje me njera-tjetren.

Kur te tashe qe pagova pothuajse njesoj e kisha fjalen qe cmimi ishte 100$
    Nese do shkoja me nje kompani tjeter do paguaja diku 180$

Mirepo pagova per bagazhin 30$
    Per bagazhin e dores 10$
    Per ushqimin ne avion 10$
    Autobuzi 10 $
    Ne fund me vajti 160$
    E pse duhet te marr nje avion cope cope 160 $ kur shkoj si njeri me 180$
    Ketu ta kisha muhambetin.

Sikur te shkoja me duart ne xhepa dhe te beja gjysem ore ne kembe e mos haja buke do me shkonte 100$.

Rasti qe merr ti me 13 Euro eshte njelloj sikur te shkosh me fugon por normalisht avioni harxhon nja 100 here me teper karburant. Fitimi ketu del vetem nese behen nja 20 udhetime ne dite ndryshe del me humbje.
    Sigurisht qe kur te thashe qe behet nje studim fillestar merren parasysh shume gjera dhe njera prej tyre eshtte dhe frekuentimi i madh i pasagjereve.
    kot per kuriozitet. me cilen kompani low cost ke udhetuar? jo per gje, por zakonisht per bagazhin e dores nuk paguan gje. pastaj edhe per kete punen e autobuzit po me cudit. per cilin autobuz e ke fjalen???
    sa per avjonet, keto e ke shume gabim, pasi shpesh kompanite low cost perdorin avjone me te mire se kompanite e medha.
    psh lufthansa qe eshte nder kompanite me te medha ne bote, per ne shqiperi perdor ca embraer brazilian qe nuk jane gje fare ne krahasim me boeing 737 apo airbus 319 dhe 320 qe perdorin 2 kompanite kryesore low cost...

Ti sikur me qene kryetari dhomes tregtise se evropes merr burre. Ku i gjen keto shifra kaq egzakte ?
    per malin e zi e di vete, ndersa per te tjerat mjafton nje kerkim i shkurter ne web. per 2 minuta e merr vesh.
    nuk ka ne turqi, indi, indonezi, zvicer, austri, danimarke, belgjike e finlande 200 mcdonald's e ti i do ne shqiperi??? LOL

Ne Indonezi , njeri nga shtetet me cmimet me te lira ne bote nje mc donald ( me i liri) ishte diku 4 $.
    e pra une kam henger vete mcdonald's ne tailande dhe nje hamburger kushtonte rreth 2,5$... ndersa akullorja kushtonte me pak se 1$. ndryshojne cmimet nga shteti ne shtet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 10-10-2012 mė 12:05
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Se kuptoj fare krahasimin me McDonald qe nuk futet dot se ka cmime 3-4 fish per fast food me ate qe mund te gjehet ne Shqiperi. Kurse kompanite ajrore low cost mund te cajne direkt se kane cmimet sa gjysma apo cereku i atyre qe ekzistojne ne Shqiperi, kshuqe klientela eshte e siguruar.
    Cdo kompani ka politikat e saj , pamvaresisht deshires per nje treg te ri ata marrin persiper risqet dhe prestigjin e kompanise.

Bosch p.sh , kane qene me 10-tra kompani Shqiptare ata te cilat donin te merrnin ekskuzivitetin e tij por megjithe perpjekjet per vite me rradhe nuk ja dolen.

Me ne fund Bosch me ane te distributorit te saj ne Slloveni u fut ne Shqiperi duke i dhene eksluzivitet 3 kompanive Shqiptare duke i vendosur edhe kushte.
    Keta kompani monitoroheshin prej Bosch dhe sapo Bosch shikonte qe njera prej tyre nuk i pershtatej kushteve ja hiqte dhe ja jepte dikujt tjeter.

Dua te them qe kompanite e fuqishme kane politika te ndyshme per tu futur ne nje treg. Une nuk jam eskpert i fushes se kompanive ajrore por mendoj se politikat e kompanise nuk pershtaten me tregun Shqiptar , se si qysh tek ate nuk e argumentoj dot.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    kot per kuriozitet. me cilen kompani low cost ke udhetuar? jo per gje, por zakonisht per bagazhin e dores nuk paguan gje. pastaj edhe per kete punen e autobuzit po me cudit. per cilin autobuz e ke fjalen???
    sa per avjonet, keto e ke shume gabim, pasi shpesh kompanite low cost perdorin avjone me te mire se kompanite e medha.
    psh lufthansa qe eshte nder kompanite me te medha ne bote, per ne shqiperi perdor ca embraer brazilian qe nuk jane gje fare ne krahasim me boeing 737 apo airbus 319 dhe 320 qe perdorin 2 kompanite kryesore low cost...

per malin e zi e di vete, ndersa per te tjerat mjafton nje kerkim i shkurter ne web. per 2 minuta e merr vesh.
    nuk ka ne turqi, indi, indonezi, zvicer, austri, danimarke, belgjike e finlande 200 mcdonald's e ti i do ne shqiperi??? LOL
    AsianAir . Shko tek website i kesaj kompanie dhe tento te pronotosh , do kenaqesh nga cmimi qe ofron paraprakisht , mbasi ke bere pronotimin dhe je tek faza e pageses aty fillon klecka

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Kolonat mesa kam pare ne Tirane jane pak a shume imitim i McDonald's. Shume te shtrenjta me jane dukur cmimet. Nuk ka nevoje Shqiperia per McDonalds. Ka ushqimet e saj me te lira. Plus jashte nuk gatuajne si ne Shqiperi. Shumica e amerikaneve porositin dreken, nuk e sjellin nga shtepia si ne. Keta sikur e kane per turp. Une jam e vetmja qe sjell ushqim nga shtepia ne punen time. Koleget emia perdite hane McDonald's, Subway, Chili's, etj restorante qe kemi afer. Ne Shqiperi do falimentonin. Vetem adoloshentet do hanin ne to. Une ne McDonalds vete jave per jave me shume meqe kane dhe vend per te luajtur femijet, dhe e shumta kam porosit sallate, dhe fruit snack, femijet vetem chicken nuggets. As kam marr mundimin ti provoj ushqimet e tjera qe ofrojne. Junk food jane.
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Kolonat mesa kam pare ne Tirane jane pak a shume imitim i McDonald's. Shume te shtrenjta me jane dukur cmimet. Nuk ka nevoje Shqiperia per McDonalds. Ka ushqimet e saj me te lira. Plus jashte nuk gatuajne si ne Shqiperi. Shumica e amerikaneve porositin dreken, nuk e sjellin nga shtepia si ne. Keta sikur e kane per turp. Une jam e vetmja qe sjell ushqim nga shtepia ne punen time. Koleget emia perdite hane McDonald's, Subway, Chili's, etj restorante qe kemi afer. Ne Shqiperi do falimentonin. Vetem adoloshentet do hanin ne to. Une ne McDonalds vete jave per jave me shume meqe kane dhe vend per te luajtur femijet, dhe e shumta kam porosit sallate, dhe fruit snack, femijet vetem chicken nuggets. As kam marr mundimin ti provoj ushqimet e tjera qe ofrojne. Junk food jane.
    Pikerisht , ate po them qe tregu Shqiptar nuk i ofron kompanive prestigjioze ne bote kushtet dhe fitimet qe ata kerkojne.

Cdo kompani ka politikat e saj , pamvaresisht deshires per nje treg te ri ata marrin persiper risqet dhe prestigjin e kompanise.

Bosch p.sh , kane qene me 10-tra kompani Shqiptare ata te cilat donin te merrnin ekskuzivitetin e tij por megjithe perpjekjet per vite me rradhe nuk ja dolen.

Me ne fund Bosch me ane te distributorit te saj ne Slloveni u fut ne Shqiperi duke i dhene eksluzivitet 3 kompanive Shqiptare duke i vendosur edhe kushte.
    Keta kompani monitoroheshin prej Bosch dhe sapo Bosch shikonte qe njera prej tyre nuk i pershtatej kushteve ja hiqte dhe ja jepte dikujt tjeter.

Dua te them qe kompanite e fuqishme kane politika te ndyshme per tu futur ne nje treg. Une nuk jam eskpert i fushes se kompanive ajrore por mendoj se politikat e kompanise nuk pershtaten me tregun Shqiptar , se si qysh tek ate nuk e argumentoj dot.
    Rendesi ka futja apo jo po ne nje vend, pak rendesi ka se si futen. Dhe jam i sigurte qe ka te beje me probleme nga ana e Shqiperise, perderisa keto kompani ofrojne cmime shume me te mira se ato aktualet ne vend.

Shume kompani te tjera kane problemin e kundert per vendet ne zhvillim, se nuk mund te konkurojne me cmimet ne keto vende.

Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •