Close
Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 179
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    sepse gjithsesi ne 90% te rasteve nje bilete e nje kompanie low cost kushton me lire se nje kompani "tradicionale".

te jap nje shembull shpejt e shpejt. po marrim daten 24 tetor. kot nje date ne mes te javes ku cmimet jane me te lira.
    marrim linje MILANO - BERLIN vetem vajtje.
    ryanair - 46 euro
    easyjet - 48 euro
    lufthansa - 79 euro
    Duket e pakrahasueshme.
    Lufthansa me gjase perfshine edhe bagazhin, eventualisht edhe pije e ushqim. Gjithashtu, me siguri nuk jane aeroportet e njejta.
    Ne fund me gjase dalin cmime perafersisht te njejta, pervec per ate qe fluturon me duar ne xhepa, ka kohe dhe nuk merzitet te beje ekstra kilometra me autobus etj...

Ryanair fluturon nga aeroporti Milano Bergamo qe eshte 45 km larg Milanos, ndersa Lufthansa Milano Linate qe eshte 7 km larg qendres se qytetetit. Gjithashtu aeroportet ne Berlin jane te ndryshme. Aeroporti qe e shfrytezone LH eshte 8-10 km me afer qendres se aeroporti qe perdore Ryanair...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 15-10-2012 mė 16:03

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Duket e pakrahasueshme.
    Lufthansa me gjase perfshine edhe bagazhin, eventualisht edhe pije e ushqim. Gjithashtu, me siguri nuk jane aeroportet e njejta.
    Ne fund me gjase dalin cmime perafersisht te njejta, pervec per ate qe fluturon me duar ne xhepa, ka kohe dhe nuk merzitet te beje ekstra kilometra me autobus etj...
    8 kg ishte free te easyjet,tjerat paguheshin,po u kujtova tani

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Me poshte eshte nje grafik i qarte i shpenzimeve te Kompanive ajrore.

....

Burimi : The Aviation & Aerospace Almanac, ICAO Air Transport Reporting Form EF-1.

Sipas ketij burimi thuhet se keto kompani duhet te kene te mbushur minimumi 65% te vendeve ne cdo avion ne menyre qe te kompensojne shpenzimet. Cdo vend i zene me pas ne te perfaqson fitimin e kompanise.

Keshtuqe here tjeter kur te udhetoni me avion shikoni vendet sa te zena jane dhe ne baze te tyre do kuptoni fitimin egzakt te nje kompanie ajrore.
    Nese 65% te biletave shiten 19 Euro dhe 30% nga 1 Euro apo falas, atehere ku eshte fitimi?

Edhe per ta kuptuar " fitimin egzakt" duhen informata te sakta per cmimin e cdo bilete...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Duket e pakrahasueshme.
    personalisht kam udhetuar me LH. kam edhe karten miles and more. gjithashtu kam udhetuar shume here me low cost dhe te siguroj qe cmimet nuk dalin perafersisht te njejta. absolutisht jo. ato cmime pastaj jane per nje prenotim te shpejte. nese prenoton ne kohe, me kompanite low cost mund te udhetosh me cmime komplet qesharake. me kompanite tradicionale nuk e ben dot, edhe pse ata po bejne mjaft oferta.
    pastaj kujt ia ndjen per ushqimin e pijet ne nje udhetim qe nuk zgjat 1 ore e gjysem???
    per ushqimin mendoj kur bej fluturime te gjata, por jo brenda europes.
    Ryanair fluturon nga aeroporti Milano Bergamo qe eshte 45 km larg Milanos, ndersa Lufthansa Milano Linate qe eshte 7 km larg qendres se qytetetit. Gjithashtu aeroportet ne Berlin jane te ndryshme. Aeroporti qe e shfrytezone LH eshte 8-10 km me afer qendres se aeroporti qe perdore Ryanair...
    e vertete per sa i perket ryanair. pervec disa perjashtimeve, perdor aeroporte dytesore. po easyjet??? easyjet perdor aeroporte kryesore.
    meqe e njihke milanon, easyjet fluturon nga malpensa. aeroporti numer 1.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ryan air is rubbish.
    Kush udheton me ta eshte crazy .

Easy jet me ndryshe.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ryan air is rubbish.
    Kush udheton me ta eshte crazy .

Easy jet me ndryshe.
    crazy si kryeministri britanik??? lol.
    avokati im fluturon me ryanair dhe nis porsche...

e po a kemi p*rdhe ne shqiptaret a nuk ka kush... dikush me lart tha: nuk do udhetoja kurre me kete kompani. nuk jam "cheap"
    pastaj ndoshta udheton me nje avjon me te keq, ku paguan 3-fish, por avjoni ka logo tjeter. LOL.

personalisht edhe une preferoj easyjet, por vetem sepse udheton ne aeroporte kryesore dhe ka orare me te mira se ryanair.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Pikerisht per arsyet qe ceke tek paragrafi i fundit te ben qe te mos udhetosh me ryan air.
    Customer service i ryan air eshte per turp dhe i zgjedh airoportet ne vendet qe ty ste intereson.
    Mua me kushton bileta e underground £7-8 per te ik ne heathrow, kurse per te kap airoportet e ryan air do te me kushtoje po aq lek sa bileta qe me gjobisin ata.
    Mos te permendim faktin qe kane nder mend te te gjobisin edhe kur ti perdoresh banjot tani.

Keto arsye skane te bejne me por.dhet e shqiptarit, por ne mungese te servisit qe une po e paguaj.

Ti admiral je nikoqir nga "natyra"(si gjithe shkodranet), jo se je modest dhe humble , se lluksin ska njeri qe se deshiron .

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Pikerisht per arsyet qe ceke tek paragrafi i fundit te ben qe te mos udhetosh me ryan air.
    Customer service i ryan air eshte per turp dhe i zgjedh airoportet ne vendet qe ty ste intereson.
    Mua me kushton bileta e underground £7-8 per te ik ne heathrow, kurse per te kap airoportet e ryan air do te me kushtoje po aq lek sa bileta qe me gjobisin ata.
    po per aeroportet secili i ben llogarite vete nese i leverdis apo jo... ashtu sic i bere ti i bej edhe une.
    une kryesisht kam fluturuar me ryanair kur shkonte ne aeroporte kryesore. madrid, bremen, apo tani ne budapest. preferoj shume me teper easyjet.

customer service i ryanair eshte per turp?
    ndoshta nuk ka fare. haha. e kam thene ne fillim: uro qe te shkoje cdo gje mire ne avjon, se po pate nevoje per to ne aeroport pasi zbrite, e hengre...

mbaj mend para dias vitesh, kisha per te shkuar ne paris, mirepo ishte mjegull e parisi nuk jepte lejen te zbrisnim.
    perfunduam ne lille, 3 ore larg parisit ne oren 11 te nates. aty pritem deri ne mengjes per ca autobuze qe na cuan ne paris.
    pasegjeret ishnin bere si egersira nga nervat haha.
    me ka ndodhur dicka e ngjashme me emirates. kam fjetur ne sheraton ate nate dhe kisha mjesin dhe dreken te paguar.
    po eshte pa kuptim te krahasoh ryanair me emirates.

Keto arsye skane te bejne me por.dhet e shqiptarit, por ne mungese te servisit qe une po e paguaj.
    jo, keto jo. keta jane thjeshte llogari, te cilat ai qe nuk i ben eshte budalla.
    por ai rasti qe permenda une me lart po. kur dikush thote se per 100 vjet nuk do udhetonte me kompani te tilla, sepse nuk eshte "cheap", i vie pak era. haha.

Ti admiral je nikoqir nga "natyra"(si gjithe shkodranet), jo se je modest dhe humble , se lluksin ska njeri qe se deshiron
    te them te drejten une nuk e preferoj shume luksin. vende si monte carlo nuk me pelqejne. te shoh rruges vetem ferrari e lamborghini me ben te mendoj per boten e padrejte ne te cilen jetojme. nejse.
    kam pasur shansin te flej si ne hotele me 5 yje, ashtu edhe ne hostele ku shkojne te rinjte.
    ia kam kaluar me mire ne hostele ku kam njohur njerez nga e gjithe bota.
    ne hotele te mira mund te shkoj vetem cift.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Eshte nje Bel Air ne Shqiperi , tip low cost kshu .. po ka gjithmone delays , dhe cancelations menjefjale eshte kot por gjithsesi e blejne shume se i ka cheap tickets.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Nese 65% te biletave shiten 19 Euro dhe 30% nga 1 Euro apo falas, atehere ku eshte fitimi?

Edhe per ta kuptuar " fitimin egzakt" duhen informata te sakta per cmimin e cdo bilete...
    Do te jap nje rast konkret qe ta kuptosh.

Isha ne Bali te Indonezise dhe do shkoja ne Katar. Avioni ne te cilin do udhetoja do ndalonte ne Singapore. Bileta e avionit nga Bali per ne Singapore kushtonte 40$ nderkohe qe me Singapore Airlines cmimi ishte 270$.
    Nderkohe qe nese e pronotoje bileten Bali- Katar cmimi ishte 630$. Kete cmim kishte dhe udhetimi nga Singapori per ne Katar.
    Disa here kompanite ajrore qofte dhe ata 5 Star Airlines si Qatar Airlines perdorin metoda te tilla per te nxjerre parate e rruges ne nje udhetim dhe fitimin e kane ne udhetimin pasardhes.

Ndaj kur thua qe nje bilete e gjen me 19 Euro nuk eshte nje rast qe e gjen cdo dite por eshte okazion qe kompania ne fjale sakrifikon nje udhetim me arsyen e fitimit ne udhetimin tjeter.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •