Ngjarjet e fundit nė Kuvendin e Kosovės,pėrēarjet mė se tė dukshme nė radhėt e PDK-sė, nė mes krahut tė Thaēit dhe Fatmir Limajt dhe reperkusionet e pritshme hipotetike tė kėsaj pėrēarje pas Kuvendit tė PDK-sė,i kanė vu nė alarm tė gjitha partitė politike nė Kosovė.Dhe, kjo reflektohet me shumė hapa tė pritshėm,por edhe me shumė befasi...
A do t'i bashkohet LDD LDK'sė?
Nga Express 08 Tetor 2012 14:10
(E plotėsuar) Kryetari i Lidhjes Demokratike tė Dardanisė, Nexhat Daci nuk e ka pėrjashtuar mundėsinė e bashkėpunimit me LDK'nė, para zgjedhjeve tė ardhshme.
"Unė besoj nė Kryetarin e LDKsė kam qenė pėrkrahės i tij shumė herėsh. E ka njė rrugė shumė tė vėshtirė para vetit, njė rrugė tė cilėn tė tjerėt para se me ardhė e kanė bėrė me gropa vėshtirė tė riparueshme. Ne jemi nė fillim tė njė procesi dhe duhet njėherė ta bėjmė diagnostikimin e procesit pėr mos me dhanė terapi tė gabueshme. Unė nuk jam njėri qė i ha fjalėt e mia, se ju letrat nuk mund ti hani nesėr kėshtu qė do tė shohim... Por vet prezenca jonė dhe disponimi tregon se asgjė personale nė mes tė neve dyve nuk ka dhe ska pas kurrė", ka thėnė Daci.
As kreu u LDK'sė, Isa Mustafa nuk e ka pėrjashtuar mundėsinė e bashkimit me LDD'nė e Nexhat Dacit, nė njė koalicion parazgjedhor.
"Unė kam dalė javėn e kaluar me njė ide dhe propozim dhe qė tė shohim proceset dhe nė bazė tė atyre tė proceseve tė bėjmė njė bashkim tė partive tė qendrės sė djathtė nė mėnyrė qė nė qeverisjen e ardhshme tė veprojmė dhe punojmė bashkėrisht. Ajo ēfarė sot bėmė ėshtė se nė biseduam, biseduam nė mėnyrė shumė tė relaksuar dhe e lamė mundėsinė qė nė procese tė ardhshme prapė tė punojmė edhe qė kėto procese ti vlerėsojmė. Tash unė nuk mund tė them se do tė ketė apo nuk do tė ketė, unė i kam shpreh tė gjithėve edhe spektrit politik vendor edhe atij ndėrkombėtarė se nuk ėshtė vėshtirė qė tė bėhet reforma", tha Mustafa.
Qė tė dy lideret thane se ka disponim te mire pėr te bashkėpunuar.
Mustafa takon Dacin
Kryetari i Lidhjes Demokratike tė Kosovės, Isa Mustafa ka ftuar nė njė takim kreun e Lidhjes Demokratike tė Dardanisė, Nexhat Dacin.
Takimi ka filluar para pak ēastesh nė Villa Gėrmia, nė periferi tė kryeqytetit.
Gazetarja e ExpressOnline raporton se krerėt e dy partive shoqėroheshin nė kėtė takim nga bashkėpunėtorė tė ngushtė partiakė.
Takimi ka pėr qėllim mundėsinė e bashkėpunimit mes dy partive, nė kohėn kur LDK po pėrpiqet ti mbledh rreth vetės subjekte tė deklaruara si tė Djathta.
Krijoni Kontakt