Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 102
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Smth_Poetic unë të kuptojë shumë mirë ça do të thuash, dhe është e vërtetë që në emër të patriotizmit apo të zotit janë bërë krimet më kolosale. Por, mirë apo keq, besoj se duhet të përshtatësh mënyrën se si shprehesh sepse këtu flitet për një çështje të lidhur fortë me ndjenjat, tolerancën apo interesin për filozofi që besojë se kërkon nuk ke për ta gjetur, pikërisht sepse është çështje si ta them.. sensitive.

Edhe mua po mu kërkua që në emër të patriotizmit të vrasë e te plaçkitë pa kushte në çastin që dhjetë pasunar përfitojnë nga gjaku imë.. sigurisht që nuk kamë për tu bindur.. fundja fundit preferojë ta zbatojë patriotizmin me sjelljen time sesa me gjak.

Një gjë tjetër që doja të them është se nuk duhet të ngjitemi kaq tek termat, sepse secili i ndjen dhe i shikon ndryshe. P.sh patriotizmi për mua është të mos korruptojë/korruptohem, të ruaj kafshën dhe natyrën Shqiptare, të dua vëllanë tim Shqiptarë, të mbrojë historinë traditat etj.. Për një tjetër patriotizëm mund të jetë lufta, hakmarrja, shteti mbi njeriun etj

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Patriotizmi user, nuk erdhi vetvetiu tek njeriu.
    Termi/idea u krijua nga nje grup njerezish per masen.
    Ti mund ta kuptosh si ta duash, por kuptimi eshte nje,i vetem.

Njerezit kujtojne se ta quash veten te tille, ke krijuar njefare imazhi i cili duhet te respektohet nder njerez.

Ne te vertete, me sa kam lexuar une forumista ne kete forum, asnjeri sme ka dhene pershtypjen se mund te jete i/e tille.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    urtesia mos na beni patriotin ne forume jo kshu po ashtu
    kur nuk me njef kush jam mos llapit shum por jep komentin tend per temen qe eshte hap
    p/s ty sikur te perdhunojn familjen ne mes dites do mbash flamurin besoj? ec mor fmi nga mendja patriota virtual pa vler
    Nuk eshte patriotizmi ne shprehje,
    por jane vlerat dhe menyra e te vleresuarit.

Ishte nje kohe e fillimit te tranzicionit kur dikush rruges thonte se flamuri nuk ehte asgje tjeter pos nje lecke.
    Mendoj se tani njerezit jane me racional ne mendime, jane me te kthjellur dhe e kuptojne simboliken, kuptimin rrenjesor te dokumentit KUSHTETUTË, ...
    shteti shqipetar nuk eshte patriot, qeveria e saj e koruptuar deri ne fyt, drejtesia e koruptuar me shume se kurdo here, ...
    por flamuri mbetet i shenjte dhe ashtu duhet kuptuar e pranuar.
    urtësia

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    Nuk eshte patriotizmi ne shprehje,
    por jane vlerat dhe menyra e te vleresuarit.

Ishte nje kohe e fillimit te tranzicionit kur dikush rruges thonte se flamuri nuk ehte asgje tjeter pos nje lecke.
    Mendoj se tani njerezit jane me racional ne mendime, jane me te kthjellur dhe e kuptojne simboliken, kuptimin rrenjesor te dokumentit KUSHTETUTË, ...
    shteti shqipetar nuk eshte patriot, qeveria e saj e koruptuar deri ne fyt, drejtesia e koruptuar me shume se kurdo here, ...
    por flamuri mbetet i shenjte dhe ashtu duhet kuptuar e pranuar.
    po prandaj dalin e valevisin flamuj te vendeve te tjera sa here qe ka kampionat europian apo boteror futbolli... sepse e kuptojne simboliken e flamurit... po po. si thua ti eshte.

aman, se ka njerez qe meritojne te kalben ne burg 100 here me shume se keta zagare.
    a e kane perdhosur flamurin shqiptar politikanet tane, e nuk e ka bere kush. ka 20 vjet qe po e bejne dhe njerezit akoma nuk e kane marre vesh (ose bene sikur).

politikanet po e perdhunojne komplet shqiperine e nuk po u ndosh gje, ju merreni me keto 5 zagare.

popull pa karakter. te tregohet ashpersia aty ku duhet. eshte turp te shikohen akoma mitingjet e PD-se e PS-se plot e perplot me njerez.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po prandaj dalin e valevisin flamuj te vendeve te tjera sa here qe ka kampionat europian apo boteror futbolli... sepse e kuptojne simboliken e flamurit... po po. si thua ti eshte.

aman, se ka njerez qe meritojne te kalben ne burg 100 here me shume se keta zagare.
    a e kane perdhosur flamurin shqiptar politikanet tane, e nuk e ka bere kush. ka 20 vjet qe po e bejne dhe njerezit akoma nuk e kane marre vesh (ose bene sikur).

politikanet po e perdhunojne komplet shqiperine e nuk po u ndosh gje, ju merreni me keto 5 zagare.

popull pa karakter. te tregohet ashpersia aty ku duhet. eshte turp te shikohen akoma mitingjet e PD-se e PS-se plot e perplot me njerez.
    Ndoshta ja vlen te shikojme mitingjet e KZ se me flamujt kuq e zi.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti mund ta kuptosh si ta duash, por kuptimi eshte nje,i vetem.

Njerezit kujtojne se ta quash veten te tille, ke krijuar njefare imazhi i cili duhet te respektohet nder njerez.

Ne te vertete, me sa kam lexuar une forumista ne kete forum, asnjeri sme ka dhene pershtypjen se mund te jete i/e tille.
    Ti ose je idiot ose ben kinse per te provokuar njerezit. Por nuk me dukesh aq inteligjent sa per te qene nje provokator.
    Keshtu eshte kur vuan nga kriza e identitetit ne dhe' te huaj dhe haron se edhe ti ke nje ATDHE te cilin e ke per detyre ta duash , sepse ne rastin me te paket, nuk ke shans te kesh nje te dyte. Por mesa duket do mbetesh tere jeten udheve te botes me imazhin e lumturise ne koken tende te vogel dhe pa ate mallin per guret qe te tjereve u kujton sesa e duan kete vend.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Mos u ngut se nese ligji parasheh edhe 35 vjet per kete veper qyqare te turen, pra djegien e flamurit jam per zbatimin e ligjit. Bile ai person qe e ben kete meriton me te keqen sepse po fyen nje popull. Kurre mos i lirofshin keto mykesira, ai qe i liron keta nga shqiptaret do te konsiderohet tradhetar ai dhe familja e tij.
    Dakord jam qe duhen denuar,por njerez jane edhe ata dhe denimi nuk mund te jete i pafund. Ata per turpin e vet bene ate akt dhe mbi lekuren e tyre po e paguajne.Por thjesht mendimi im eshte se nuk duhet te jemi hakmarres deri ne ate mase.C'do njeri gabon dhe i duhet dhene nje mundesi tjeter.Shpresoj mik i dashur kurrre te mos gjendesh ne nje situate te tille,por you never know..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-05-2012
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    Dakord jam qe duhen denuar,por njerez jane edhe ata dhe denimi nuk mund te jete i pafund. Ata per turpin e vet bene ate akt dhe mbi lekuren e tyre po e paguajne.Por thjesht mendimi im eshte se nuk duhet te jemi hakmarres deri ne ate mase.C'do njeri gabon dhe i duhet dhene nje mundesi tjeter.Shpresoj mik i dashur kurrre te mos gjendesh ne nje situate te tille,por you never know..
    Kjo qe ke shkruar eshte ne rregull por me nje kusht nese fajtoret ne letren derguar presidences ishin pendua per fajin qe kane bere.Ata nuk kane turp per vepren e bere sepse e kane be me qellim dhe per ate vuajne denimin e merituar.Paftyresia eshte edhe me e madhe kur kerkojne lirim mu ne 100 vjetorin e shpalljes se pavaresise se Shqiperise ,ngritjen e flamurit qe keta antishqiptar e kane djegur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga musa2710 : 11-10-2012 më 02:33 Arsyeja: shkronja

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Ti ose je idiot ose ben kinse per te provokuar njerezit. Por nuk me dukesh aq inteligjent sa per te qene nje provokator.
    Keshtu eshte kur vuan nga kriza e identitetit ne dhe' te huaj dhe haron se edhe ti ke nje ATDHE te cilin e ke per detyre ta duash , sepse ne rastin me te paket, nuk ke shans te kesh nje te dyte. Por mesa duket do mbetesh tere jeten udheve te botes me imazhin e lumturise ne koken tende te vogel dhe pa ate mallin per guret qe te tjereve u kujton sesa e duan kete vend.
    Mr. Doktor Imoralisti.
    Nuk duhen shume mend per te qene nje provokues.
    Nuk e di, por idioti mo duket se ti je ne kete mes, sepse une jam munduar te shprehem ne te njejten gjuhe qe flet edhe vet , e ti e ke te veshtire te me kuptosh prapeseprape.
    Une kete qendrim e kam pase qe diten qe u rregjistrova ne kete forum.
    E kam shpreh ne menyra te ndryshme por kuptimi ka qene i njejte.

Te duash vendlindjen/memedhene/atdhene nuk te ben kjo ty patriot.
    Me lart e citova se te duash token ku u rrite, jo domosdoshmerisht me ben mua te dua edhe njeriun qe u rrit po ne te njejten toke.
    Dashurite e pakushtezuara ti kam lene ty une Mr.Doktor Flirt-isti.
    Une sjam i tille.

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Termi patriotizem normal qe nuk erdhi vetvetiu, por as nuk u krijua apo imponua. Ai lindi si nevoje per ti sherbyer atdheut (shpesh here edhe gabimisht) duke pushtuar vende te huaja ne emer te patriotizmit ekstrem.

Por patriotizem i vertete eshte edhe largimi i nje mbeturine nga trotuari , duke e vendosur ne kosh te plehrave, patriotizem eshte edhe kur vrapon te shuash zjarrin qe po djeg pyjet, patriotizem eshte qe te mbrosh atdheun dhe simbolet e tije.

I ke parasysh dyert e jashtme te shtepive ku shkruhet emri i te zotit te asaj shtepie, a do ta lejoje ti qe dikush te vije dhe ta thyej apo ta heq nga dera e shtepise tende dhe ta shkel me kembe ? Natyrisht qe jo, sepse nese dikush heq dhe shkel me kembe emrin e vene ne deren e shtepis tende, eshte njelloj sikur te ka shkelur ty dhe nese e heqin dhe ti nuk reagon, askush nuk e di se e kujt eshte ajo shtepi dhe shume lehte mund te behet posedues i saje
    Revolution 1848

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •