Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Vrasjet e shqiptarëve dhe heshtja e politikës

Vrasjet e shqiptarëve dhe heshtja e politikës
    Publikuar më 08.10.2012 | 9:28
    Shekulli

Mehmet Bislimi

Poet dhe publicist

Edhe një viktimë në radhët e të dënuarve shqiptarë në qelitë e burgut të Shtipit të Maqedonisë, ku u gjet i vdekur njëri nga pjesëtarët meritorë të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, Ibrahim Sylejmani. Këtë lajm kumti (për ne shqiptarët), e dha portali i lajmeve ‘Zhurnal’. Misteri i vdekjes së ish-luftëtarëve të lirisë, sa vjen e shtohet, kjo në vazhdimësi, që nga burgjet serbe të ish-Jugosllavisë, e deri tani tek rasti më i freskët në Maqedoni, ku shqiptarët e dënuar për qëndrimet e tyre politike, zhduken pa gjurmë e nishan! Pra thjeshtë, atyre iu merret jeta- tani më me mjete të “sofistikuara” brenda qelisë së errët, për t’i shpallur më pastaj ato si raste të vdekjeve të natyrshme, nga ndonjë “sulm kardiak”, apo “vetëvrasje në depresion e sipër” etj. Këto vrasje të ftohta- jo të pakta, deri me sot nuk janë zbardhur para ligjit dhe drejtësisë, pushteteve të atjeshme, sikur po ju mjafton mbulimi i atyre rasteve me tisin e alibisë së paqenë, që lë shumë për t’u dëshiruar. S’do mend se populli ynë është i vetëdijshëm për qëndrimet e pushtuesve tanë përballë nesh, pa dyshim, por habit fakti se si ka mundësi që bijtë tanë të vriten, masakrohen zhduken dhe privohen nga jeta kaq mizorisht e tinëzisht, të mbuluar me enigmën e mortit, në një kohëkur ne kemi (si asnjë herë më parë) shtetin shqiptar, shtetin e Kosovës, përfaqësuesit shqiptarë të institucioneve në Maqedoni, shqiptarët në Preshevë, Medvegjë, Bujanoc, Mal të Zi, Greqi, Turqi, Evropë, ShBA-të e deri në Australinë e largët, gjithandej faqes së globit!, deri kur do të presim, që për ne, ta ngrenë zërin të tjerët?! Në cilin rast, nëse heqim një analogji të tillë, do të heshtte shteti Serb, Maqedon, Malazias, Grek etj. Po qe se një pjesëtar i etnisë së tyre, i burgosur (për çfarëdo vepre qoftë), do të vritej në burgjet shqiptare, qoftë të Kosovës, apo të Shqipërisë?! Jo, në asnjë rast, ata të paktën, do të kërkonin llogari tek përfaqësitë diplomatike përkatës, madje edhe me demarshe e nota tjera verbale! Pushtetarët tanë, jo, as që e vënë në rend të ditës këtë rast vdekjeje të dhunshme, ndodhur brenda katër mureve që quhet burg(!). Për jetën e shqiptarit nuk jep llogari askush, madje edhe ndërkombëtarët për të zhdukurit e luftës, dhe masakrën e burgut të Dubravës, sikur e bëjnë njërin vesh të shurdhër. E vetmja shenjë kujtimi e ngritur jo me pak vështirësi, është një pllakë përkujtimore para burgut në fjalë, që do të kujtojë jetët e qindra të dënuarve shqiptarë këputur në mes, mu në lulen e rinisë së tyre, vrarë në mënyrën më mizore nga pushtit barbar serb, gjë që nuk mbahet mend në histori, madje as në kohën e fashizmit, për nga mënyra morbide e ekzekutimit. Kush i mbron shqiptarët, dhe kush duhet t’i mbrojë ata, duke e ngritur zërin e arsyes; nëse ne vet, nuk i dalim në mbrojtje bijve tanë? Në mos, ne shqiptarët gjithmonë u dashka që të kapemi për qarkut të pushkës, dhe po detyrohemi për këtë e tek pastaj bashkësia ndërkombëtare ta ngritë zërin kundër dhunës- Posi! Të vrasësh shqiptarët duarlidhur në burgje, është jo më pak se një qyqarllëk, është jo- etike, është ndër veprat më të ndyra dhe më të ulëta, është një ndër krimet më të dënueshme. Këtë vepër të ligë primitive e bëjnë, vetëm shtetet shoviniste që ushqejnë një urrejtje patologjike kundër popujve tjerënë veçanti kundër shqiptarët në këtë rast. Kjo vepër është e dënueshme me të gjitha konventat ndërkombëtare, prandaj presim që bota progresive, duhet ta ngritë zërin kundër vrasjeve që po iu bëhen shqiptarëve duarlidhur nëpër burgjet e Maqedonisë, në të kundërtën, drejtësinë ndërkombëtare, duhet ta shtrojmë në spitale për kurim! Të zotët e vendit: nëse të tillë jemi, e të tillë po hiqemi, duhet ta ngremë zërin e arsyes, për të mbrojtur bijtë tanë, të kërkojmë sqarim dhe llogari. Miqësia- miqësi, fqinjësia- fqinjësi, por kjo duhet të jetë reciproke.

Gjithnje e kam thene

Shqiptaret e Maqedonise si popull, kan merdhif.

Sllavo-Maqedonsit kan treguar nje superioritet ndaj tyre qe eshte per tu pergezuar

Jam kureshtar te di se si ndihet nje Shqiptar kur kalon mes Maqedonsve !? Apo ul koken, bishtin nder shale dhe ec futja vrapit se qelbe vendin
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Gjithnje e kam thene

Shqiptaret e Maqedonise si popull, kan merdhif.

Sllavo-Maqedonsit kan treguar nje superioritet ndaj tyre qe eshte per tu pergezuar

Jam kureshtar te di se si ndihet nje Shqiptar kur kalon mes Maqedonsve !? Apo ul koken, bishtin nder shale dhe ec futja vrapit se qelbe vendin
    qe si sillet ni shqiptar mes maqedonsave

JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Na i ka ul koken politika neve , qe ne vend qe te na organizoje dhe te na beje bashke , na percan dhe na helmon , na vjedh dhe na varferon , na shet dhe na tregton , sepse te tregoja une se sa fisnike jemi ne shqiptaret , cfare virtytesh kemi nen lekure .....

Ne kete menyre do ta zhvillosh biseden ?

Mire atehere

Ne cilen vrim te miut u fshehet pas mbarimit te ndeshjes

Mos me bej te sjell arshivat ku keni dal me bisht nder shale. Une nuk dua t'ju imponoj lufte, por jo te ulni koken atehere kur e shihni qe te tjeret po duan t'jua presin
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ne kete menyre do ta zhvillosh biseden ?

Mire atehere

Ne cilen vrim te miut u fshehet pas mbarimit te ndeshjes

http://www.youtube.com/watch?v=S2tahuSCanQ

Mos me bej te sjell arshivat ku keni dal me bisht nder shale. Une nuk dua t'ju imponoj lufte, por jo te ulni koken atehere kur e shihni qe te tjeret po duan t'jua presin
    ne 2001 bone lufte

ku ishte ndihma prej shtetit ame?

e ke kollaj ti prej shijaku ti thush ati me u qu.

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ne 2001 bone lufte

ku ishte ndihma prej shtetit ame?

e ke kollaj ti prej shijaku ti thush ati me u qu.
    aaa shteti ame ?!!!!

Ta theksova qe nuk dua ti imponoj lufte askuj, po me sa shoh, se paske lexuar mire

p.s

Po Shqiptaret e Kosoves ku e kishin shtetin ame ?

Ja qe Kosova eshte e lire sot dhe cdo dite ben hapa drejt bashkimit dhe integrimit
    Revolution 1848

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Euro, keta sllavet e Maqedonise jane me frikacak se lepujt.
    Huliganet e sportit behen trima kur jane me dhjetra apo me qindra bashke dhe kur e kane policine e tyre afer.

Shkurt e shqip, jane zuzar.

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    eurostari do qe te grehen shqiptaret e maqedonis e te rrahin maqedont neper stadiume

maqedont ne maqedoni pshurren prej shqiptarve sidomos ne qytetet shqiptare.

Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Euro, keta sllavet e Maqedonise jane me frikacak se lepujt.
    Huliganet e sportit behen trima kur jane me dhjetra apo me qindra bashke dhe kur e kane policine e tyre afer.

Shkurt e shqip, jane zuzar.
    Aq me keq mor Ilyrian

Ata duhet te mbajne vendin e tyre dhe Shqiptaret te vetin. Nese ndodh e kunderta, duhen vene pikat mbi I

Po ti tolerosh nje here, dy here , tre here... Shqiptaret do te jene gjithnje pre e ofendimeve , dhunes apo vrasjeve. Sa shembuj te tjere duhen akoma per ta kuptuar kete gje ?

p.s

derjans, Cfar them une , e cfar thua ti
    Revolution 1848

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •